Haber Sözleşmeli memura kadro açılacak mı?

_eyüp

SDN
SDN
Reaksiyon puanı
44

Memur İle Sözleşmeli Personel Arasındaki Farklar Neler? İşte Detayları -  Memurlar.Net

SÖZLEŞMELİYE KADRO NE ZAMAN? SON DURUM NEDİR?

Çalışma Bakanı Bilgin, "Sözleşmeli personel çalışma şartlarını değiştirmeyi düşünüyoruz. Çalışmayı tamamladık. Önümüzdeki hafta ya da bu ay içinde paylaşacağız" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilgin, sözleşmeli kamu personeline yönelik kadro çalışmasında gelinen aşama hakkında bilgi verdi. Bilgin, “Kamu kuruluşları ile görüşmelerimiz devam ediyor, görüştüğümüz bir iki konu daha var. Bazı kamu kuruluşlarının talepleri var. Onları ele alıp, onların durumunu inceliyoruz. Sözleşmeliler kapsamında biliyorsunuz 500 bin civarında kişi yer almaktadır” diye konuştu.

Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Önüne gelenin kadroya alınmasını devlette memur olmasını aşırı yanlış buluyorum...

Adamlar torpil ile veya şartsız şurtsuz tanıdık eliyle veya kazara bir yere taşeron olarak veya sözleşmeli dönemlik giriyor 3-5 ay çalış ne oldu kadroya geçtim ben 2-3x maaş tüm hakları kazan flan aşırı adaletsiz ve yanlış bir sistem bence. Devletede çok büyük yük.

Atıyorum en alt kademe bir temizlik görevlisinin özel sektörde alacağı maaş denir 5500-6000 bin TL dimi ! Adam sözleşmeli başlıyor. Sonra bir bakmışın kadrolu temizlik görevlisi olmuş maaşı 12-13k çalışma saatleri değişiyor sabah 8 akşam 16:00'ya dönüyor. Ekstra primler yan haklar ikramiyeler. Cumartesi pazar tatil resmi bayramlar ve günler tatil. Her yıl memur maaşlarına alınan oranda zam. 20-25 yıl çalış üst limitten emeklilik. Ne anladık bu işten ?

Devletin olabildiğinde kamuya personel alımını azaltmalı bence. Her işi 3-5 yıllık sözleşmeler ile özel sektöre yaptırılması taraftarıyım. Muhtarların bile maaş almasına karşıyım ben hiç bir şey yapmadan bir ton maaş alınıyor... Teknoloji diye bir şey var her şey E-Devletten oluyor artık. Belediye çalışanları kamu çalıanlarının çoğuda çok rahat para kazanıyor.

Emirhan Sonmez

Doçent
Reaksiyon puanı
411
Önüne gelenin kadroya alınmasını devlette memur olmasını aşırı yanlış buluyorum...

Adamlar torpil ile veya şartsız şurtsuz tanıdık eliyle veya kazara bir yere taşeron olarak veya sözleşmeli dönemlik giriyor 3-5 ay çalış ne oldu kadroya geçtim ben 2-3x maaş tüm hakları kazan flan aşırı adaletsiz ve yanlış bir sistem bence. Devletede çok büyük yük.

Atıyorum en alt kademe bir temizlik görevlisinin özel sektörde alacağı maaş denir 5500-6000 bin TL dimi ! Adam sözleşmeli başlıyor. Sonra bir bakmışın kadrolu temizlik görevlisi olmuş maaşı 12-13k çalışma saatleri değişiyor sabah 8 akşam 16:00'ya dönüyor. Ekstra primler yan haklar ikramiyeler. Cumartesi pazar tatil resmi bayramlar ve günler tatil. Her yıl memur maaşlarına alınan oranda zam. 20-25 yıl çalış üst limitten emeklilik. Ne anladık bu işten ?

Devletin olabildiğinde kamuya personel alımını azaltmalı bence. Her işi 3-5 yıllık sözleşmeler ile özel sektöre yaptırılması taraftarıyım. Muhtarların bile maaş almasına karşıyım ben hiç bir şey yapmadan bir ton maaş alınıyor... Teknoloji diye bir şey var her şey E-Devletten oluyor artık. Belediye çalışanları kamu çalıanlarının çoğuda çok rahat para kazanıyor.
katılıyorum.

dafidafi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Ben de düşük puan alıp sözleşmeli olup sonradan sınavsız ve puansız kadroya alınmasına karşıyım. bence haksızlık oluyor çünkü zamanında yüksek puan alanların hakkına giriyorlar. :(

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064

Yaa bir de çalışsalar gam yemiyecem. Bir insan teşeronda iken veya sözleşmeli iken normal çalışıp çalışıp kadroya geçince ben artık devlet memuru oldum havasına geçip daha önce çalıştığının yarısını çalışıyor belki...

Eskiden bir kovulma korkusu veya şefine amirine karşı bir sorumluluğu varken devlet memuru oldumu salla kafanı al maaşını durumuna geçiyor çoğu devlet memuru... Mesai anlayışı yok işi yarım mı kalmış bitmiş mi umrunda değil. Nede olsa kovulmayacak.

Bu yüzden ben Kamuculuğua devletçiliğe kökten karşıyım. Her şey özelleştirilmeli her şey özel sektörün elinde olmalı. ( Hatta bana kalsa Eğitim ve Sağlık bile özelleştirilmeli kalitenin artması için. )