Sözde Müslüman Bir Ülkeyiz. Peki gerçekten öyle miyiz?

Bu konuyu okuyanlar

Smoke On the Water

Profesör
Katılım
8 Temmuz 2017
Mesajlar
4,766
Reaksiyon puanı
3,910
Puanları
113
Türkiye'ye fabrika açsın katmadeğer üreten işyeri açsın
Sonuna kadar haklısın, buna laf söylersem yanlış demiş olurum.
2. soruna gelirsen haberleri ve siyaseti hiç takip etmiyon galiba. ( Bak gazecesini hiç sevmememe rağmen sözcüden kaynak vereyim sana )
Cumhuriyet tarihinde 34 kere vergi affı veya düzenlemesi olmuş bunun 10 tanesi AKP hükümeti döneminde.
Gerek faiz silme vade uzatma bor düzenleme ne ararsan yapıyor 2 senede bir.
Bu vergi aflarının çoğu kesesi bol olanın isine geldiği için eleştiriyorum ben, daha az vergi ödüyor olsa da vatandaş o yolla zengini de vergi ödememiş oluyor ve o vergiyi de devlet zenginden değil fakirden almış oluyor daha kolay diye, eleştirdiğim kısmı bu.
 

_Zaur_

VİP üye
Katılım
17 Kasım 2017
Mesajlar
14,026
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
22,968
Puanları
113
Yaş
30
Herkesin inanc farklılıkları seçimleri farklı olabilir demi
kimse kimseyi yaptığı secimler yüzünden ne küçük görebilir ne de azarlayabilir.. neyin ne kadar doğru olduğunu ahirette göreceğiz zaten dünyada kimseyi yargılamak bize düşmez
Herkes kendi seçimini yapacak kadar özgür olsa da kimsede başkalarınin seçimlerini yargılayacak hak yoktur bence
Yani demek istediğim hiç olmazsa ölü için bir güzelce dualar okuna bilirdi hani.

Mısırın ölüler kitabını okumuşum. Öleceğini bilen insanlar o sözleri söyleyip sonra ölüyorlardı. Çok çok etkileyici sözler vardır.

Sözler böyle---

Hiçkimseye kötülük etmedim
Yakınlarımı bahtsızlığa sürüklemedim.
Gerçek evinde alçaklık etmedim.
Kimseyi gücünün dışında çalıştırmadım.
Benim yüzümden kimse korku duymadı , yoksulluk ve acı çekmedi bahtsız olmadı.
Tanrıların kötü gördüğü şeyleri hiçbirzaman yapmadım.
Kölelere kötü muamele etmedim ve ettirmedim.
Kimseyi ac bırakmadım.
Kimseye göz yaşı döktürmedim.
Kimseyi öldürmedim ve kimsenin kahpece öldürülmesini emretmedim.
Kimseye yalan söylenedim. Hiçbir utandırıcı davranışta bulunmadım.
Zina etmedim. Yiyecekleri pahalı ve eksik satmadım.
Terazinin dirhemi üzerine hiçbir zaman elimi bastırmadım. Teraziyle dartarken hiçbir zaman hile yapmadım.
Süt çocuklarının ağızlarındakı sütü uzaklaştırnadım.
Hayvanları çalmadım. Tanrının kuşlarını avlamadım.
Ölmüş balığı tutmadım. Hiçbir arkın suyu başka yone çevirmedim.
Ben Temizim Temizim Temizim!
 

Toprak Kokusu

⛓️
Katılım
8 Ağustos 2019
Mesajlar
2,055
Reaksiyon puanı
6,033
Puanları
113
Yaş
20
sayin @_Zaur_
ölü için fatiha size neden Garib geldi ki
hani geleneklerden geçtim geçmiş büyüklerimiz hikmetini sevabını bilmiş ki biz de ölülerin arkasından fatiha okunur diye biliyoruz. şuan tam olarak bu konuda kendimi geliştirmis olmasam da yani sizin anlayacağınız
okunan fatihanin manası evet dua. Mevlam duayi öğretiyor fatihada. her neyse okunan fatihanin manası gitmiyor ki ölüye. okuyan kimseye verilen sevabi okuyan ölen için bağışlıyor. mana değil onu okuyarak kazandığı sevabi yani.[[/QUOTE]
 

utkuversus

Mizuru
Emektar
Katılım
12 Temmuz 2015
Mesajlar
17,627
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
13,135
Puanları
113
Yaş
20
Gerçekten müslüman olmak istesek, bazı acı gerçekleri kafamızda önce idrak ederiz. Bilin bakalım ne eksik...
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,871
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,116
Puanları
113
O deprem vergileri yuzunden 8TL olan raki 100'u gecti satecilik de artti hem vergi kaybi hemde can kaybi oluyor içmeyin demek kolay herkes kötü alışkanlıklarını kolayca birakamiyor...
Yapimini izleyen evde yapmaya kalkiyor temel kurallaria uymadiklarinda zehirleniyor yada her sey düzgün olunca satmaya kalkiyorlar kacakcilik hortluyor!
 
Katılım
2 Haziran 2014
Mesajlar
4,764
Reaksiyon puanı
2,554
Puanları
113
Yaş
123
Birşeyleri yapalım demek nedense çok kolay geliyor söylerken.Genelevleri kapat eskortlara baskın yap tutukla o zaman sexshopları da kapatalım zaten düğün masrafları yüzünden insanlar evlenemiyor da ee nereye kadar uçkuruna sahip çıkacak bu insanlar cinsellik de temel ihtiyaçlardan değil mi ?
Çıkarsınlar bir hap insanlar kendini hadım etsinler o zaman ne diyeyim yani yasaklarla bişey elde edilmez.
Müslüman ülke falan da değiliz insanların çoğu sözde müslüman 1dkda 4 rekat namaz kılan insanlar var yangından mal kaçırır gibi en basitinden sadece ramazanda oruç tutup benim kalbim temiz diyen var cumadan cumaya giden hutbeyi dinlemeyen mi dersin bayramdan bayrama giden mi dersin say say bitmez.
Birşeyleri eleştirirken çözüm de sunmalısınız saf eleştiri yapıcı olmaz.
Yani bu konuyu tartışmak bile üzücü hem de böyle bir yerde ama kusura bakmayın da herkes keyfinden gitmiyor genelevlere veya o tarz yerlere çoğu insan başka seçeneği kalmadığı için gidiyor.
Keşke eskisi gibi olsa keşke kapitalizme yenilmese şu kadın milleti keşke biraz karşısında durabilseler keşke insanları evlendirmek için köstek olmak yerine destek olsa büyükler o zaman zaten bu tarz yerlere gitmez çoğu insan.
Herkes birbirinin kuyusunu kazma derdinde hiçbir halt olmaz bizden umarım yanılırım ben bütün bu sözlerini yemeye razıyım ama umarım yanılırım birgün örnek toplum oluruz.
 

PropHeTe

Müdavim
Katılım
21 Mart 2009
Mesajlar
4,155
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
2,398
Puanları
113
Işin aslına bakacak olursak eskiden genel ev değil ama cariyelik adında yapılan kadın köle yada hizmetli diye alınan erkekler vardı bunun adı günümüzde jigolo ve vesikalık kadın diyelim, evet herkezin imkanları ve ve şartları düzgün olmayabilir, bu demek değil ki hepimiz kötüyüz herkesin sınavı ve amellerini Rabbim bilmiyor mu? Hepimiz her gün çeşitli sorun ve sıkıntılar veya iyi şeyleri yaşıyoruz.
Ne zaman ki Peygamberimiz ahir ömre intikal etti hemen hizipleşmeye başladılar çünkü insan çoban misali sürünün başı yoksa nereye gideceğini bilemez bunu fırsat bilip yollara bölündüler, kimisi ak derken diğeri kara dedi. Bu konu çok uzun daha da uzatmak istemiyorum. Mehdi yada kurtarıcı Mesih bekleniyor gözümüzün önündeki tek kurtarıcı Kuran-ı Kerim dir başka birisi de gelmeyecek Peygamber yada uyarıcı olarak.
Hala kitabı düz mantığını okumadan tefsirini anlamaya çalışmaya kafa patlatacaklarına bilime ve hayatlarımıza geçirmeye çalışmamız gerekirdi.
Ama insanlar nefsini ve gıybetini Allah'a vekil kılmayıp başka şeylerden medet umduğu sürece bunlar her şeye müstehaklar Kuran-ı Kerim de duvarda öyle emaneten durur.
Halbu ki Kitap o kadar güzel açıklıyor ki her şeyi sakin bir kafa ile yavaş yavaş mealini bile okusanız 1400 sene öncesinin masalı değil günümüz ve geleceğin bilgisini bulursunuz.
Rabbim herkesi affetsin hepimiz bilerek yada bilmeyerek bu hayata ve dünyaya ihanet ettik, Rabbimizin sonsuz bağışlamasından bağışlanma dileyin O'na ibadet edip ölümünde hayırlısını O'dan dileyelim.

Ben doğma büyüme istanbulluyum 1 kere olsun İstanbul veya başka bir şehir genelevine gitmişliğim yoktur, işim icabı geneleve uzaklığım 50 metre idi, çünkü iş yerim karaköyde ve aynı sokaktaydık farklı hayatlarda veya hayatsızlıkta idim . Ayşe hanım gibi nice hayatsızların nefesi olamıyorsak yazıklar olsun hepimize.
 
Son düzenleme:

_Zaur_

VİP üye
Katılım
17 Kasım 2017
Mesajlar
14,026
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
22,968
Puanları
113
Yaş
30
sayin @_Zaur_
ölü için fatiha size neden Garib geldi ki
hani geleneklerden geçtim geçmiş büyüklerimiz hikmetini sevabını bilmiş ki biz de ölülerin arkasından fatiha okunur diye biliyoruz. şuan tam olarak bu konuda kendimi geliştirmis olmasam da yani sizin anlayacağınız
okunan fatihanin manası evet dua. Mevlam duayi öğretiyor fatihada. her neyse okunan fatihanin manası gitmiyor ki ölüye. okuyan kimseye verilen sevabi okuyan ölen için bağışlıyor. mana değil onu okuyarak kazandığı sevabi yani.[
[/QUOTE]
Evet okunmasını sevabı olduğunu anladım ama bana garip gelen şey ölmüş kimseye ait anlamlı bir duanın olmaması.
Harfi anlamda düşününce bakıyorsun ki ben bunu okudumda okumasına fakat ölüye alakası ne diye.

Ölmüş kimseye rahmet okuyan dua anlamında değil bu dua. Onu anlatmak istiyorum hani.

Kuran kitabında yazılanların dua olmadığını düşünüyorum ben. Bir şeyleri anlatmak için yazılmış. Hani Allahın varlığını düşüncede kanıtlama kitabıdır. Tarihi hadiseler kaleme alınmış ne kadar doğruluğu bana göre soru altında.

Ayın ikiye yarılıp yenide birleşme olayı filan bana göre hiç inandırıcı olmaması gibi olaylar. Yukarıdan yani göyden koçun inmesi filan çok abartılmış olaylar.

Ayın ikiye ayrılması olayını sadece ayın önünden büyük meteor taşının geçebileceği ile alakalandırıyorum. Göyden de koç inmemiş Tevrat da okumuşum kendine Peygamber diyen şahıs oğlunun kafasını kesmek isterken uzakta koçun boynuzunun çalılığa dolaştığını görmüş. Müslüman kesim de göyden koçun indiği gibi yorumlamış olayı.


Bu arada Lut peygamberinde kendi iki kızını mağarada hamile bırakmasını okumuşsunuz sanırım.


Önemli Dinlere ait kitapları okumuşum ve okuyup bilgi toplamayada hevesliyim. Kendi düşünceme göre neyin doğru neyin yanlış olabilitesini hesaplıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

4,5 farklı Kur'an ı Kerim yoktur.Siz İncil veya Tevratla karıştırıyorsunuz sanırım.Kur'an ı Kerim tektir.Allah'ın korumasında ve kıyamete kadar tek kalacaktır.Tahrif edilmemiştir.Mezheplerden bahsediyorsanız o ayrı bir konu. Aslında hak mezhep imamları ve mezhepler ayrı bir yol değildir hepsi aynı kapıya çıkar ancak insanların ayrıştırmak için uğraştığı doğru bu da İslam'ı yanlış kaynaklardan öğrenmeye bağlı. Bütün sorunlarımızında bu nedenle olduğunu düşünüyorum. Maalesef tembeliz.Dinimizi sağdan soldan duyuyoruz her duyduğumuzu doğru olarak alıyoruz araştırmaya da çok lüzum duymuyoruz ve nasıl olsa ölmeyecekmişiz gibide yaşıyoruz.Şu günlerde insanlar biraz olsun ölümün geleceğine inanmaya başladı ve bu vakitlerini İnşallah öğrenmeyle harcarlar.
Bakıyorumda araştırma ve sorgulama korkusu var içinizde. Tevratın da incilin de 4 yada 5 farklı türde yazılmış olmasıda bana garip gelmez. Çünkü insanoğlu varya çok pis varlık kendi çıkarlarına göre herşey yapar.
 
Son düzenleme:

KamtariR

Müdavim
Katılım
2 Nisan 2019
Mesajlar
2,506
Reaksiyon puanı
2,697
Puanları
113
Müslüman bir ülkeydik. Kadınlar el üstünde tutulurdu, tecavüz, kadın cinayeti vs olmazdı.

Bir problem olursa, konuyu kadılar çözerdi.

Şu anda Laik bir ülkeyiz (müslüman bir ülke değiliz).

O yüzden bütün kötü şeyleri Allah'a tapanlara, her iyi şeyi de bilime tapanlara nispet etmek, ne biliyim farklı bir iğrenç durum.

Ben müslümanım, uzun yıllardır da evliyim. Daha hanımıma bırak el kaldırmayı, sesimi yükselttiğim vaki değildir. Çünkü benim evimin içinde İslam'ın hükümleri geçerlidir. Dinim ise bana hanımımın bana emanet olduğunu, ona iyi bakmamı emrediyor.

Kadını metalaştıran, onu değersizleştiren şey kapitalist düzen ve dini toplumdan çekip çıkaran laik sistemdir.

O yüzden birisi problemin kaynağını araştırmak istiyorsa, bunu doğru yerde araştırsın.
 

mapavrili

Müdavim
Katılım
24 Ocak 2010
Mesajlar
1,431
Reaksiyon puanı
1,444
Puanları
113
Yaş
53
Müslüman bir ülkeydik. Kadınlar el üstünde tutulurdu, tecavüz, kadın cinayeti vs olmazdı.

Bir problem olursa, konuyu kadılar çözerdi.

Şu anda Laik bir ülkeyiz (müslüman bir ülke değiliz).

O yüzden bütün kötü şeyleri Allah'a tapanlara, her iyi şeyi de bilime tapanlara nispet etmek, ne biliyim farklı bir iğrenç durum.

Ben müslümanım, uzun yıllardır da evliyim. Daha hanımıma bırak el kaldırmayı, sesimi yükselttiğim vaki değildir. Çünkü benim evimin içinde İslam'ın hükümleri geçerlidir. Dinim ise bana hanımımın bana emanet olduğunu, ona iyi bakmamı emrediyor.

Kadını metalaştıran, onu değersizleştiren şey kapitalist düzen ve dini toplumdan çekip çıkaran laik sistemdir.

O yüzden birisi problemin kaynağını araştırmak istiyorsa, bunu doğru yerde araştırsın.
Allah razı olsun, çok doğru.
 

BHA

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Aralık 2015
Mesajlar
1,808
Reaksiyon puanı
2,135
Puanları
113
İslamın şartlarını yerine getirmek Müslümanlık olarak algılanıyor. Çalıştığım yerde namaza diye gidip 2 saat gelmeyen adamlar yüzünden zorluklar çektim. Namazdan geldikten sonra kadın müşterilerimizin arkasından bakıp atıp tutanları gördüm. Arkadaşlar birbirimizi kandırmayalım, ülkemizde müslümanlık tam anlamıyla şartları sağlanmıyor. Artık insanlar başı secdeye yakın olandan korkar oldu dahası var mı?
 

malcolmx_little

Öğrenci
Katılım
5 Ocak 2020
Mesajlar
19
Reaksiyon puanı
7
Puanları
3
Yaş
22
Keşke öylesine bir alan olsaydıda. İnsanların en kültürlüleri sanat ve becerileri en yüksek Bilim taraftan en önde olan insanlar orada yaşasaydı.

Diğer cahiller etraftakı alanlarda bir-birini didip yesinler. varya Popkorn gerekli o manzaraya bakmak için.

Çok mu şey istiyorum?
Ütopik
 

KamtariR

Müdavim
Katılım
2 Nisan 2019
Mesajlar
2,506
Reaksiyon puanı
2,697
Puanları
113
İslamın şartlarını yerine getirmek Müslümanlık olarak algılanıyor. Çalıştığım yerde namaza diye gidip 2 saat gelmeyen adamlar yüzünden zorluklar çektim. Namazdan geldikten sonra kadın müşterilerimizin arkasından bakıp atıp tutanları gördüm. Arkadaşlar birbirimizi kandırmayalım, ülkemizde müslümanlık tam anlamıyla şartları sağlanmıyor. Artık insanlar başı secdeye yakın olandan korkar oldu dahası var mı?

Sizi anlıyorum, söylediklerinize de kısmen katılıyorum, fakat bunun sebebi ne? Bunları sorgulamak lazım.

Yani, adam öksürüyor aksırıyor eyvallah ama bu neticelerin sebebi nedir?

Bu ülkede 100 yıldır çarpık bir din öğretiliyor. Devlet dini eğitimi veremediği için kendince vazife çıkaran cemaat ve tarikatlar da bu konuda başarılı olamadılar.

Halbuki bir müslüman kul hakkının ne demek olduğunu bilir, bu yüzden mesai saatinde namaza gidip 2 saat durmaz. Bilmiyorsa, kendisine doğru öğretilememiş demektir, bunun nedeni yine sistemdir. Namazdan geldikten sonra atıp tutanlar da aynı şekilde.

Kaldı ki ülkedeki cinayetlerin, kazaların çoğu alkolik züppelerin elinden gerçekleşiyor. Fakat onlar "zaten alkol" kullandığı için sanırım masum, bu yüzden müslümanlara sarmak daha iyi pirim yapıyor.
 

_Zaur_

VİP üye
Katılım
17 Kasım 2017
Mesajlar
14,026
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
22,968
Puanları
113
Yaş
30
Müslüman bir ülkeydik. Kadınlar el üstünde tutulurdu, tecavüz, kadın cinayeti vs olmazdı.

Bir problem olursa, konuyu kadılar çözerdi.

Şu anda Laik bir ülkeyiz (müslüman bir ülke değiliz).

O yüzden bütün kötü şeyleri Allah'a tapanlara, her iyi şeyi de bilime tapanlara nispet etmek, ne biliyim farklı bir iğrenç durum.

Ben müslümanım, uzun yıllardır da evliyim. Daha hanımıma bırak el kaldırmayı, sesimi yükselttiğim vaki değildir. Çünkü benim evimin içinde İslam'ın hükümleri geçerlidir. Dinim ise bana hanımımın bana emanet olduğunu, ona iyi bakmamı emrediyor.

Kadını metalaştıran, onu değersizleştiren şey kapitalist düzen ve dini toplumdan çekip çıkaran laik sistemdir.

O yüzden birisi problemin kaynağını araştırmak istiyorsa, bunu doğru yerde araştırsın.
Eline sağlık. Herkes gürurlu bir insan olmalı. Neyin yalnış neyin doğru olduğunu kendisi anlayabilmeli.
 

malcolmx_little

Öğrenci
Katılım
5 Ocak 2020
Mesajlar
19
Reaksiyon puanı
7
Puanları
3
Yaş
22
Beyler bende çok düşündüm bu adaletsizlik konuları üzerinde.
Virusun insanları öldürmesine üzülmüyorum bu olaylar yüzünden. İyice temizlenmeli toplumlar bakıyorumda bu cahilliğin biraz önünü keser.

İster virüs bizde patlasın ister Afrikanın en girilemez kabilesinin içinde tınlamam hiç.
Çünkü bir İnsan ilk ben kimim ne yapmam gerek neler yalnış neler doğru diyebilmeli kendine.
Bundan öncede virüsler vardı bundan sonrada olacak ama insan hiçbir zaman akıllanmadı, akıllanmayacak.
En büyük virüs CEHALETTİR.
 

BHA

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Aralık 2015
Mesajlar
1,808
Reaksiyon puanı
2,135
Puanları
113
Sizi anlıyorum, söylediklerinize de kısmen katılıyorum, fakat bunun sebebi ne? Bunları sorgulamak lazım.

Yani, adam öksürüyor aksırıyor eyvallah ama bu neticelerin sebebi nedir?

Bu ülkede 100 yıldır çarpık bir din öğretiliyor. Devlet dini eğitimi veremediği için kendince vazife çıkaran cemaat ve tarikatlar da bu konuda başarılı olamadılar.

Halbuki bir müslüman kul hakkının ne demek olduğunu bilir, bu yüzden mesai saatinde namaza gidip 2 saat durmaz. Bilmiyorsa, kendisine doğru öğretilememiş demektir, bunun nedeni yine sistemdir. Namazdan geldikten sonra atıp tutanlar da aynı şekilde.

Kaldı ki ülkedeki cinayetlerin, kazaların çoğu alkolik züppelerin elinden gerçekleşiyor. Fakat onlar "zaten alkol" kullandığı için sanırım masum, bu yüzden müslümanlara sarmak daha iyi pirim yapıyor.

Cümlelerinize sizin kadar bende kısmi bir şekilde katıldım hocam. Yanlış anlaşılmak istemem din karşıtı bir görüşe sahip değilim. Yalnız söylediğiniz sistem evet çok yanlış. Ülkemizin tek eksiği eğitim sistemi ve oluşan bütün problemlerin kaynağı yine eğitim sistemi. Din konusunda sadece söylemiyorum yurt dışında çalıştığım dönemlerde yabancılar ile sohbetimizde adamlar Ingilizce eğitimlerine 2 yaşında başladıklarına ve çocukların okula başlama zamanlarının 2 yaş olduğunu söyledi. Çocuklar liseyi bitirdiklerinde akıcı bir şekilde 3 dil bildiklerini dile getirdi ki bu söylediği yer 3.sınıf bir ülke. Bizim ülkemizde tek eksik olan şey eğitim sistemi.
 

Toprak Kokusu

⛓️
Katılım
8 Ağustos 2019
Mesajlar
2,055
Reaksiyon puanı
6,033
Puanları
113
Yaş
20
bakın saygideger @_Zaur_
kafanıza takılan soru işaretleri ya da bu ayın ikiye yarilmasi ya da artık meteor mu dersiniz sonra gökten koç un inmesi sizin düşünce alanınızda hangi bölüme girer inanır mısınız inanmaz misiniz orasıni bilmem ama şuan durup da size tebliğ yapamam üzerime düşmez de zaten. önceden de dediğim gibi hangi dine hangi Yaratıcı ya hangi olaylara inanın ya da inkar edin tamam görüşünüze saygı duyuyorum ama yani böyle konuları konuşmak da bu konuda diğer arkadaşlarimizin aklında farklı izler bırakabilir. en iyisi bu inanç konusunu falan kapatalım
siz farklı kitaplardan doğru ya da yanlış bilgiler öğrenmiş olabilirsiniz. size yanlış Biliyorsunuz demiyorum yanlış anlaşılmasın ama başkalarının fikriyatinin karışmasına yol açmayalım sizin düşünceniz sizde benim inancım bende kalsın. Lut (a. s.). in da o mağara mevzusu tamamen hz Lut a atılan iftiradır. şuan hadisten ayette delilimi getiremem ama ya da neyse. Allah (c. c.) in peygamberlerine verdiği ilahi mucizeler size inandırıcı gelmiyor olsa da ben diniminin kitabı kuran-ı kerim de geçen (bakara sondan 2. ayet)
لاَ نُفَرِّقُ بَيْنَ اَحَدٍ مِنْ رُسُلِهِ
( peygamberlerden hiçbirini birbirinden ayırt etmediğimiz halde hepsine iman ederiz)
ayetine son derece itikatimla bunun bir iftira olduğunu açıkça görebiliyorum. hadislerde de peygamberlerin sıfatları olarak ismet sıfatı yani günahlardan korunmuş olmalariyla da anlıyorum ki bu peygambere atılan bir iftiradır neyse benim size kendi görüşümu savunmak gibi Bi derdim yok bu konuyu kapatalım sizin inancınız sizde benim inancım imanım bende kalsın
??????
 

PropHeTe

Müdavim
Katılım
21 Mart 2009
Mesajlar
4,155
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
2,398
Puanları
113
İnmiş olan tüm kitap, yazıt, kitabe bilinen tüm peygamberleri ve geçmiş tüm milletleri de onaylayan Kuran-ı kerim i anlamamakta ısrarcı insanları neye inanıyorlarsa o ıslah etsin,

Bundan 2 hafta önce bu hastalıkla ilgili yazdığım dini konularda millet bana deli diyordu biliyorum çünkü o alaycı tavrı klavyeye bile yansıyor.
Allah onları da affetsin daha başımıza gelecekler aslında yazıyor taş ve ateşli taşlar yağacak, önceki kavimlere ne oldu diye yazın bakın azgınlık içinde olan kavimler efsane oldu der Kuran-ı Kerim.
Ayette ne diyor ben size şah damarınızdan bile yakınım daha neyin kafasında insanlar yazık ne kadar da küçük hesaplar peşindeymişiz.
 
Son düzenleme:

_Zaur_

VİP üye
Katılım
17 Kasım 2017
Mesajlar
14,026
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
22,968
Puanları
113
Yaş
30
bakın saygideger @_Zaur_
kafanıza takılan soru işaretleri ya da bu ayın ikiye yarilmasi ya da artık meteor mu dersiniz sonra gökten koç un inmesi sizin düşünce alanınızda hangi bölüme girer inanır mısınız inanmaz misiniz orasıni bilmem ama şuan durup da size tebliğ yapamam üzerime düşmez de zaten. önceden de dediğim gibi hangi dine hangi Yaratıcı ya hangi olaylara inanın ya da inkar edin tamam görüşünüze saygı duyuyorum ama yani böyle konuları konuşmak da bu konuda diğer arkadaşlarimizin aklında farklı izler bırakabilir. en iyisi bu inanç konusunu falan kapatalım
siz farklı kitaplardan doğru ya da yanlış bilgiler öğrenmiş olabilirsiniz. size yanlış Biliyorsunuz demiyorum yanlış anlaşılmasın ama başkalarının fikriyatinin karışmasına yol açmayalım sizin düşünceniz sizde benim inancım bende kalsın. Lut (a. s.). in da o mağara mevzusu tamamen hz Lut a atılan iftiradır. şuan hadisten ayette delilimi getiremem ama ya da neyse. Allah (c. c.) in peygamberlerine verdiği ilahi mucizeler size inandırıcı gelmiyor olsa da ben diniminin kitabı kuran-ı kerim de geçen (bakara sondan 2. ayet)
لاَ نُفَرِّقُ بَيْنَ اَحَدٍ مِنْ رُسُلِهِ
( peygamberlerden hiçbirini birbirinden ayırt etmediğimiz halde hepsine iman ederiz)
ayetine son derece itikatimla bunun bir iftira olduğunu açıkça görebiliyorum. hadislerde de peygamberlerin sıfatları olarak ismet sıfatı yani günahlardan korunmuş olmalariyla da anlıyorum ki bu peygambere atılan bir iftiradır neyse benim size kendi görüşümu savunmak gibi Bi derdim yok bu konuyu kapatalım sizin inancınız sizde benim inancım imanım bende kalsın
??????
İftira dedinizde bir video aklıma girdi. Bir kaç ay önce Facebookda video görmüştüm keşke indireydim. Gözlerimle şahitiyim bu olayın yani
İmamın biri camide kuran önünde okuyor sanırım. Yanındada 5-6 yaşlarında kız çocuğu oynuyor. İmam direk çocuğun kafasından tutup dudaklarına asılıyor. Gizli çekilmişti video.

Lut peygamberin de olayı iftira değil. Kaleme alınmış bu konu hakkında bir sürü bilgi mevcut.


Neyse İnsandan insana farklı işte bu durumla karşılaşma olayları.
Şerefsiz olunca İster Çok imanlı olasın ister Allahını herkesden daha iyi anlayasın neye yarar ki?

İnsan ilk önce kendine çeki düzen vermeyi becerebilmeli.


Konuya gelincede herkesin inancına saygı duyuyorum ama Şerefsizlik yapan insanların benim gözümde Çöpten öte farkı yoktur.
 

Toprak Kokusu

⛓️
Katılım
8 Ağustos 2019
Mesajlar
2,055
Reaksiyon puanı
6,033
Puanları
113
Yaş
20
saygı duyar saygı beklerim. teşekkür ederim ??
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende durup imamları din adamlarını savunmuyorum onlar islam dini altında yapılan pisliklikler tabi.
Bu yapılan pislikler yüzünden kimse İslam ı suclayamaz. orası kesin bişey
 

OzkanK.

Müdavim
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,692
Reaksiyon puanı
13,059
Puanları
113
Uğur Mumcunun şu söylemi çok doğru. Bizim insanımız lafa geldimi Müslümandır ama her altı yer yaşı 65-70'i geçince veya ölmeye yakın Müslüman olduğu akıllarına gelir.

Türk Vatandaşı kimdir..!
isviçre medeni kanuna göre evlenen,
İtalyan ceza yasasına göre cezalandırılan,
Alman ceza Mahkemeleri Usulü yasasına göre yargılanan,
Fransız idari hukukuna göre idare edilen ve...
İslam hukukuna göre gömülen kişidir
 

epsilon06

Müdavim
Katılım
19 Ocak 2016
Mesajlar
2,179
Reaksiyon puanı
2,077
Puanları
113
Yaş
28
Bakıyorumda araştırma ve sorgulama korkusu var içinizde. Tevratın da incilin de 4 yada 5 farklı türde yazılmış olmasıda bana garip gelmez. Çünkü insanoğlu varya çok pis varlık kendi çıkarlarına göre herşey yapar.
[/QUOTE]

Böyle bir korkum olduğunu nereden çıkardınız bilmiyorum ama din inançtır.Özü imandır.Ben Allah'ın bildirdiği Kur'an ı Kerim'in tek olduğuna iman ederim.Araştırmaya lüzum görmüyorum yani ama siz araştırsanızda aksi bir şeye ulaşamazsınız yanlış kaynaklardan beslenmedikçe.Eğer Kur'an ı Kerim ezeli ebedi olmasaydı Allah onun yerine başka bir kitap Peygamberimiz Hz.Muhammed(S.A.V) den sonrada başka bir Peygamber gönderirdi.O insanları yaratan elbette son Kitab'ınıda yarattığı insanlardan koruyacak güçtedir siz tasalanmayın.
 

epsilon06

Müdavim
Katılım
19 Ocak 2016
Mesajlar
2,179
Reaksiyon puanı
2,077
Puanları
113
Yaş
28
laiklik güzeldir. kimse din kurallarına göre yaşamak ya da yargılanmak zorunda değil. köşede yaşayın dininizi.

Neden? Dünyanın merkezi sizinde köşeleri din yaşama yerimi? Keşke şöyle konularda sırf konuşmak için konuşmasanız.Saygı beklediğiniz kadar saygı göstermekten acizsiniz.
 

bilexsamet

Müdavim
Katılım
18 Aralık 2013
Mesajlar
3,144
Reaksiyon puanı
2,419
Puanları
113
Allah için şu videoyu kaç kişi baştan sona dinledi?
Kadının anlattıklarının Müslüman olmak ya da olmamakla ne alakası var?

Kadın genelevden kurulmaya çalıştığı süreci ve sonrasında yaşadığı sıkıntıları anlatıyor. Sokaklarda yaşadığını, geçmişinden dolayı iş bulamadığını, evinden atıldığını vs. anlatıyor. Hatta benzer mağdurların ve evsizlerin sorununu çözmek için dernek, lokanta açmışlar. Bu tür bir öncülük yapmış kadın. Kadın geçmişinden pişman olup düzgün bir iş yapmak istediği halde toplumun psikolojik baskısı yüzünden mağdur olduğunu anlatmış.

Burada kadın daha çok devleti eleştiriyor. Dinle, İslam'la, Hıristiyanlık'la, Yahudilik'le alakası yok. İnsanlıkla alakalı.

Müslümanlıkla alakalı tek şey şu: genelevde çalışırken evlenmek istiyor ama imam nikah kıymak için 30.000₺ istemiş. Onu da tek bir imam yaptı diye İslamiyet'in aslının böyle olduğu düşünülemez.

Geçen de bir haberci koronavirüs fırsatçılarına "Namaz beş vakit, ahlak 24 saat farz." demişti sanki tüm fırsatçılar namaz kılıyormuş gibi.

İslam'ı bir imamın veya toplumun bir kesiminin yaptığından ibaret sananlar var. Her fırsatta bir başkalarının yanlışı üzerinden İslam'a saldıranlar var. Hükümeti eleştirenler var. Hükümet genelevleri kapatsa hükümeti eleştirecekler yine bu tür insanlar.

Halen devlet sigaradan, alkolden tonla vergi alıp Diyanete şu kadar bütçe ayırıyor, diyenler var. Ülkenin tek vergisi sigara ve alkol sanmasın kimse.

Sigara içen birinin içmeyene göre hastalanma riskinin fazla olduğu, çevreyi sigara izmariti ile daha fazla kirlettiği, kapalı alanda içtiği sigara ile başkalarına da zarar verdiği, devletin ise bunları düzeltmek için daha fazla masraf yapması gerektiği aşikar. Halen kalkıp sigara vergisi ile devleti kalkındırdığını sanmasın kimse. Sigaradan alınan bu vergi sigaranın açtığı tahribatı ne kadar tolere ediyor? Bunu düşünmek lazım.
 

_Zaur_

VİP üye
Katılım
17 Kasım 2017
Mesajlar
14,026
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
22,968
Puanları
113
Yaş
30
Evet okunmasını sevabı olduğunu anladım ama bana garip gelen şey ölmüş kimseye ait anlamlı bir duanın olmaması.
Harfi anlamda düşününce bakıyorsun ki ben bunu okudumda okumasına fakat ölüye alakası ne diye.

Ölmüş kimseye rahmet okuyan dua anlamında değil bu dua. Onu anlatmak istiyorum hani.

Kuran kitabında yazılanların dua olmadığını düşünüyorum ben. Bir şeyleri anlatmak için yazılmış. Hani Allahın varlığını düşüncede kanıtlama kitabıdır. Tarihi hadiseler kaleme alınmış ne kadar doğruluğu bana göre soru altında.

Ayın ikiye yarılıp yenide birleşme olayı filan bana göre hiç inandırıcı olmaması gibi olaylar. Yukarıdan yani göyden koçun inmesi filan çok abartılmış olaylar.

Ayın ikiye ayrılması olayını sadece ayın önünden büyük meteor taşının geçebileceği ile alakalandırıyorum. Göyden de koç inmemiş Tevrat da okumuşum kendine Peygamber diyen şahıs oğlunun kafasını kesmek isterken uzakta koçun boynuzunun çalılığa dolaştığını görmüş. Müslüman kesim de göyden koçun indiği gibi yorumlamış olayı.


Bu arada Lut peygamberinde kendi iki kızını mağarada hamile bırakmasını okumuşsunuz sanırım.


Önemli Dinlere ait kitapları okumuşum ve okuyup bilgi toplamayada hevesliyim. Kendi düşünceme göre neyin doğru neyin yanlış olabilitesini hesaplıyorum.


Bakıyorumda araştırma ve sorgulama korkusu var içinizde. Tevratın da incilin de 4 yada 5 farklı türde yazılmış olmasıda bana garip gelmez. Çünkü insanoğlu varya çok pis varlık kendi çıkarlarına göre herşey yapar.


Böyle bir korkum olduğunu nereden çıkardınız bilmiyorum ama din inançtır.Özü imandır.Ben Allah'ın bildirdiği Kur'an ı Kerim'in tek olduğuna iman ederim.Araştırmaya lüzum görmüyorum yani ama siz araştırsanızda aksi bir şeye ulaşamazsınız yanlış kaynaklardan beslenmedikçe.Eğer Kur'an ı Kerim ezeli ebedi olmasaydı Allah onun yerine başka bir kitap Peygamberimiz Hz.Muhammed(S.A.V) den sonrada başka bir Peygamber gönderirdi.O insanları yaratan elbette son Kitab'ınıda yarattığı insanlardan koruyacak güçtedir siz tasalanmayın.
Herzaman dininizle yaşamak dileğilye. İçinizde inandığınız Allah hep sizinle olsun.
Araştırma yapmadan da bir yere varmak olmuyor bunuda unutmayın.
 
Üst