Soysuzlar

özgür deniz

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Forumda hiç bir zaman bu iki kelimeyi yazmak istemezdim ama filmin ismi bu! hatta yazım hatasını da hesaba katarsak "şerefsiz pijler" diyebiliriz

filmi az önce izledim sıcağı sıcağına konuyu açayım dedim

izlememiş olanlar varsa ve izleyeceklerse konuyu okumasından başından sonuna "spoiler" içerecek demedi demeyin

film fransada bir mandıra çiftliğinde başlıyor. bir nazi ss subayı emrindeki birkaç askerle beraber mandıra çiftliğine geliyor evin reisi ile başbaşa konuşuyor daha doğrusu sorguluyor. amacı saklanan yahudi çiftçileri bulmak... klasik korkulan ve zorba nazi teması ve korkan ama vicdanını dinleyip komşularını saklamaya çalışan iyi niyetli vatandaş konuşması. aslında öyle değil. olaya tarantino faktörü sonuna kadar etkiyor ve konuşma uzuyor uzadıkça izleyicinin gerilimi artıyor ve çiftliğin zemininde kurşun delikleriyle sonlanıyor gerilim

bu sahneden sonra izleyici "piçleri" merak ediyor. nerdeler ne yapıyorlar. kısa süre sonra onları iş başında görüyoruz. canlı ele geçirilen biri ss subayı 3 nazi askerinin infazı tarantinonun şiddetten aldığı zevk ve brad pittin kendi kurallarını uygulayan amerikalı subay tiplemesindeki başarısı birleşince izleniyor be azizim

ailesini bir çiftliğin tahta zemininde delik deşik bırakmış güzel bir kızın çeteden tamamen habersizce yaptığı intikam planı, çetenin suikast planıyla birleşince film güzel bitiyor

peki önemli olan sadece filmi nasıl bittiği mi

burada itirazlarım başlıyor benim

film başından sonuna bir yahudi propogandası bence

biz yetişemedik yetişenlerde birebir karşılaşamadı nazilerle ama her ikinci dünya savaşı filminde kendi kendime sorduğum "ulan kalbinde iğne ucu kadar merhamet taşıyan nazi yok mu bee" sorusu film süresince tekrarlandı durdu

yine bir başka soru. yahudi cephesince sürekli tekrarlanan yahudi soykırımı ne kadar doğru ne kadar gerçekleşti ve şimdilerde sadece filmlerde tekrarlanan sahnelerin ne kadar gerçekte oldu

geçenlerde haberi çıkmıştı müze olarak kullanılan toplama kamplarından bazılarının sahte olduğu...

neyse...

bir başka konu: ya bir izleyici izlediği filmin ne kadar güzel çekildiği ne kadar harika oynandığı kadar özellikle geçmiş temalı bir filmse ne kadar gerçeklere dayalı olduğu

hadi söyliyimde kurtulayım. filmde hitleri sinema salonunun locasında bir makinalı tüfek dolusu kurşunla süzgeçe çeviriyor amerikalılar

yani savaşı bitiren ve hitleri öldüren de amerikalı be abi

tarantino bu sonla diğer ikinci dünya savaşı temalı film çeken her yönetmene nasıl bir el hareketi yapıyor tahmin edin artık

inglourious_basterds_ver9.jpg

inglourious-basterds_pic2_m.jpg

izleyenlerden her türlü yorumu alalım hadi

haldunaksoz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bizde eşimle az önce seyrettik : ) inşallah konu başlığından kitlenmez konu ayrıca film güzel bazen sıkılsanda

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
İki günlük indirme faaliyetim sonucunda büyük lider, aziz insan Sayın Führer'im Adolf Hitler'i karalama kampanyasından ibaret olduğunu gördüğüm an yarıda bıraktım.

Ayrıca bütün dünyaya bozgunculuk getiren, bebek katili yahudilere oturup ağlayacak, onlara acıyıp, kandırılacak kadar saf değilim...

Bu beklenmeyen bir yorum olacak sanırım :)

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
İki günlük indirme faaliyetim sonucunda büyük lider, aziz insan Sayın Führer'im Adolf Hitler'i karalama kampanyasından ibaret olduğunu gördüğüm an yarıda bıraktım.

Ayrıca bütün dünyaya bozgunculuk getiren, bebek katili yahudilere oturup ağlayacak, onlara acıyıp, kandırılacak kadar saf değilim...

Amerika sürekli Yahudileri öldüren ya da katleden Hitler filmleri çeker .Bunun bir psikolojik savaş olduğunu düşünüyorum.

Sinemayı bolca seyreden ve sinema sitelerinde gezinen sinemaseverler bunu daha iyi bilirler.Aşırı derecede Yahudi-Hitler menşeili filmlerin olduğunu ve Yahudi-Hitler menşeili filmlerin Oscar ödülleri verildiğini görürsünüz.Bakarsanız Oscar ödüllerine Yahudi-Hitler menşeili birçok filmin Oscar aldığını göreceksiniz.

Malum Amerika'da Yahudi(Siyonism) lobisi çok güçlüdür.Hatta onları yönetecek kadar.

Amaçları herhalde Yahudileri(Siyonistlere) -ki bunlar lanet bir katil ordularıdır,herşey ortada herkes görüyor zaten, ki ben lanet okumam kimseye ne kadar Müslüman olsun ya da olmasın.ancak Allah Teala lanetlemiş zaten-

acındırmak,onları masum göstermek ya da onlara insanların ısınmasını sağlamak diye düşünüyorum.

Norrick

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ş*refsiz değilde filmin ism filmin Türkçe'ye çevrilmiş ismindeki gibi "Soysuz" desek daha doğru olur sanırım.

Filme gelince;

- Bilinen 2. Dünya Savaşı filmlerinden değildi ama sonu hüsranla bitti böyle bir son beklemiyordum.

beatkey

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Öncelikle filmin Türkçe'ye orjinal çevrilmiş ismi "Soysuzlar Çetesi"dir.

Filme gelince @GKHNCKR 'ye katılıyorum. Sırf Hitler'i karalamak amacıyla yapılmış bir film. Ancak hoşuma giden Brad Pitt'in filmdeki konuşma tarzı. Adam çok temiz rol yapmış.

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Hitler'i karalamak mı :) Film tamamiyle fantastik bir ortamda geçiyor. Alın bu yazıyı okuyun bence.

http://www.bakiniz.com/tarantino_yapti_oldu/

Tamam filme önyargılı yaklaştım. :)

Ancak yorumumdaki bu film dışında yer alna yazılarımı verdiğin linkteki yazıda destekliyor.Alıntı yapıyorum.

Hollywood’un vazgeçemeyeceği iki önemli altın madeni var. Bunlardan birisi, hâlâ 60 yıl öncesinin korkularını taşıyanlar için İkinci Dünya Savaşı yani Nazi filmleri.

İkinci Dünya Savaşı tarihini sadece Hollywood filmlerinden öğrenen günümüz insanı

Gerçek bir hikâyeyi daha kurgusal şekilde anlatmasına rağmen, insanların en büyük tepkisi “İyi Nazi olmaz” lafıydı.

Özellikle birçok filmde Hitler konuşurken, arkada giren gerilimli müzikler ortamı günümüz korku filmlerinden bile daha etkileyici hale getiriyordu. En büyük klişe ise, Hitler konuşurken arka planda gelen şeytani sesler. En büyük örneğini merak edenler, Hitler Rise of the Evil adlı televizyon dizisini izleyebilirler. Tarihin bu kara lekesini gerçekten irdeleyip yanlışlarını anlamadığımız sürece, insanlığın kaderi hep aynı şeyleri yaşamaktır. Belirli grupların ve şirketlerin para kazanmak için sürdürdüğü Nazi paranoyasını biraz mizahi dille eleştirmediğimiz sürece gerginlik de hep devam edecek…

Bu yazılar yeterlidir.Bilgi olsun diye verdim.

Ancak bu film ile ilgili yorumum önyargılı idi. :( :flowers: :)

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Tamam filme önyargılı yaklaştım. :)

Ancak yorumumdaki bu film dışında yer alna yazılarımı verdiğin linkteki yazıda destekliyor.Alıntı yapıyorum.

Hollywood’un vazgeçemeyeceği iki önemli altın madeni var. Bunlardan birisi, hâlâ 60 yıl öncesinin korkularını taşıyanlar için İkinci Dünya Savaşı yani Nazi filmleri.

İkinci Dünya Savaşı tarihini sadece Hollywood filmlerinden öğrenen günümüz insanı

Gerçek bir hikâyeyi daha kurgusal şekilde anlatmasına rağmen, insanların en büyük tepkisi “İyi Nazi olmaz” lafıydı.

Özellikle birçok filmde Hitler konuşurken, arkada giren gerilimli müzikler ortamı günümüz korku filmlerinden bile daha etkileyici hale getiriyordu. En büyük klişe ise, Hitler konuşurken arka planda gelen şeytani sesler. En büyük örneğini merak edenler, Hitler Rise of the Evil adlı televizyon dizisini izleyebilirler. Tarihin bu kara lekesini gerçekten irdeleyip yanlışlarını anlamadığımız sürece, insanlığın kaderi hep aynı şeyleri yaşamaktır. Belirli grupların ve şirketlerin para kazanmak için sürdürdüğü Nazi paranoyasını biraz mizahi dille eleştirmediğimiz sürece gerginlik de hep devam edecek…

Bu yazılar yeterlidir.Bilgi olsun diye verdim.

Ancak bu film ile ilgili yorumum önyargılı idi. :( :flowers: :)

O yazının yazarına bak, ben yazdım zaten :D

svksy

Asistan
Reaksiyon puanı
3

"Sevgili arkadaşıma katılıyorum. Büyük liderimiz Hitler, eğer kuzeyimizde aşağılık yahudi oyunlarlarıyla, Ruslar a karşı kaybetmeseydi, kendi tabiri ile, çirkin ve adi bir ırk olan biz Türkler i de bir güzel sabun yapacaktı.Hatta bugün Almanya' da Hitler' in gerizekalı faşist ardılları türk ailelerini ne güzel ateşe veriyorlar değil mi?"
Hoşunuza gidiyor mu faşist irinlerin üstünüze kusulması. Böyle duyunca kelimeler insanın beynini tırmalıyor değil mi? Sevgili arkadaşım Hitleri sevmek insanlık onurunu yere düşürmektir. Yahudilere kızdınız diye bir bir insanlık ayıbına neden ortak oluyorsunuz. Gencecik aklınıza hangi tarlalarda zehir ekiyorlar. Hiç tanımadığınız yüz yıl önce yaşamış insanlara nasıl bu kadar düşman olabiliyorsunuz.Onlar diri diri yakıldılar ve öldüler. Bugün Filistin'in başındaki leş yiyiciler elli yıl önce işkence ile öldürülenler değil.En azından nazilerin yaktığı küçük yahudi çocukların vallahi suçu yok.Ayrıca Hitler başka toplumlardan da bir sürü insan oldürdü.Türkler de dahil.Sizlerin gençlik onuru taşıdığınızı ve heyecanla böyle şeyler yazdığınızı düşünüyorum.
Bir eleştirim de site yönetimine.Forumda düşünceyi ifade etmeyi engelleyecek nitelikte yasaklar uygulanırken.( Örneğin gündem bölümüne katkıda bulunmak için belli bir sayıda mesaj yollamış olmak gerekiyor. Fakat bu sayı gündemi sadece bir kısmın hakimiyetinde tutuyor.) Evrensel kabahatler gözardı ediliyor.Bır ırkı, dini, mezhebi veya toplumu alenen aşağılamak hem insanlık suçu hem de anayasal bir suçtur.İyi geceler.

hipster

Asistan
Reaksiyon puanı
0
filmde bar sahnesinden başka ilgi çekici pek fazla bir yer yok, ve o sahne de sanki bu filme ait değilmiş izlenimi yaratıyor o kadar ki başarılı oyuncular...

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ya bırakın 2.dünya savaşıan ilişkin yahudi yalanlarını bugün gözlerimizle gördüklerimizi bize yalanlıyorlar neyine inanalım bunların. Almışlar film sektörünü ellerine istedikleri gibi propagandalarını yapıyorlar. Bunların yalanlarına şahit oldukça artık kendime sorar oldum, gerçekte yahudiler mi katledildi yoksa naziler mi? Her iki ihtimalede eşitim artık.

barthez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bravo svksy.
Adolf Hitler'i ve Nazi partisini öven, takdir eden insanlarla aynı topraklar üzerinde yaşamak bana hicap veriyor. Sadece 6 milyon yahudi değil, toplamda 70 milyon insan öldü bu çok takdir ettiğiniz Hitler sayesinde. 70 milyon içinde müslüman, hıristiyan, budist, yahudi, yani tüm dinlere mensup insanlar vardı. "Vah vah vah" demekten başka birşey yapamıyorum.
Nazilerin merhametini merak edenler, Roman Polanski'nin gerçek bir hikayeden uyarladığı Piyanist filmini izlesinler. Nazilerin ne denli fanatik olduklarını ve merhametten uzaklaşabildiklerini merak edenler de, Hitler'in son 13 gününü anlatan "Der Untergang" (Çöküş) filmini izlesinler.

özgür deniz

Asistan
Reaksiyon puanı
15
kötülüğün yükselişi, çöküş, piyanist hepsi arşivimde varmış şimdi bi daha baktım...

içlerinde sadece çöküş filmini beğeniyorum. savaşın gergin anlarını harika yansıtıyor.

piyanist ise içlerinde en çok acındıranı bence. helede başrol oyuncusunun masum köpek yavrusu bakışları yok mu?

herneyse
aşırı hitler yanlıları da dahil herkesin katıldığı ortak bi düşüncemiz var sanırım. film sektörü yahudi yanlısı ve gerçekten ikinci dünya savaşında nazi zulmü ne kadardı hiç kimse öğrenemeyecek. umarım tarihin tekerrürü bu sefer gerçekleşmez de kimse merakını yaşayarak gidermez :)

filme dönersek; eğer paralel evrenler saçmalığı gerçekse bu film paralel bir evrendeki gerçekleri gün ışığına çıkarmış. şunu söylemeli ki çöküş gibi tarihi belgelere dayalı bir filmle taban tabana zıt ve izleyiciyi (tamam tamam beni) en çok rahatsız eden de bu zaten.

tarantinonun kendine has bir anlayışı var kabul. hatta o anlayışa dünyada sadece kendisi ve kankası rodrigez sahip :) filmleri absürt çoğu zaman gönderme adı altında filmlerden esinlenilmiş... ama ne bileyim sonradan senaryosu çalıntı olduğu anlaşılan rezervuar köpekleri tarzı bi film daha çekse ne güzel olur diyorum.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Filmin mantardan şamandıra olduğu konusunda hem fikir olduğumuza göre Hitler hakkında ki yorumlarından dolayı bir kaç arkadaşa cevap yazayım.

Öncelikle Hitler'i insanlık suçu işlediği gerekçesi ile eleştirinize katılıyorum. Bununla birlikte çok fazla yahudi sever göründünüz gözüme.

Hitler'e sempati duymamdaki nedenlerin başında kişisel disiplini ve azmi ile dünyaya yön verebilme yeteneği geliyor. Şöyleki, 1nci dünya savaşına gönüllü olarak katılan bir genç, 6 yıl en ön cephelerde sıradan bir asker olarak savaştıktan sonra , ikinci dünya savaşını başlatacak bir lider haline geliyor. Bu süreç içerisinde ki ruh hali ve kişisel disiplini takdire şayandır. Henüz 15'li yaşlarda iken hamallık yaparak kazandığı bütün parasıyla gazete kitap almaktan yemeğe parası kalmazmış. Benim hayran olduğum nokta aslında bu tür konulardır.

Yahudi soykırımı ile ilgili olarak ta bir kaç şey söylemek isterim. Öncelikle o dönemlerde yeni kurulan israil'e bütün yahudiler göç ettirilmek isteniyordu. O dönemde yahudilerin liderliğini yapan avusturalyalı bir yahudi ile hitler bir yatta görüşmüşlerdir. Yahudilerin lideri konumundaki kişi dünyada iki başlı bir yahudi nüfusu istemiyordu. Bu hitler'in de politikasına uyuyordu. İkisi bir oldu ne olduysa oldu. Bu ihale tek başına hitler'e bırakılmamalı. Ayrıca soykırım ile ilgili çok büyük abartılar var. Ayrıntısını merak edenler harun yahya'nın soykırım yalan'ı adlı kitapçığını okuyabilir.

Allah insanları milletler halinde yaratmıştır. Bu milletler ne kadar kendi sınırları içerisinde kalırlarsa o kadar huzur dolu yaşarlar. Günümüz de yaşadığımız açılım ile ilgili tartışmalar, iç içi girmiş iki millet ile ilgili değil mi? Bu konu da hitler'i destekliyorum ama dini inancım ve insanlığım gereği insanları katletmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Bir yolu olsa da ırklar kansız bir şekilde birbirlerinden ayrılsalar... Dünya daha huzurlu bir yer olurdu. Büyükler küçükleri yemeden önce tabi..

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Filmin mantardan şamandıra olduğu konusunda hem fikir olduğumuza göre Hitler hakkında ki yorumlarından dolayı bir kaç arkadaşa cevap yazayım.

Öncelikle Hitler'i insanlık suçu işlediği gerekçesi ile eleştirinize katılıyorum. Bununla birlikte çok fazla yahudi sever göründünüz gözüme.

Hitler'e sempati duymamdaki nedenlerin başında kişisel disiplini ve azmi ile dünyaya yön verebilme yeteneği geliyor. Şöyleki, 1nci dünya savaşına gönüllü olarak katılan bir genç, 6 yıl en ön cephelerde sıradan bir asker olarak savaştıktan sonra , ikinci dünya savaşını başlatacak bir lider haline geliyor. Bu süreç içerisinde ki ruh hali ve kişisel disiplini takdire şayandır. Henüz 15'li yaşlarda iken hamallık yaparak kazandığı bütün parasıyla gazete kitap almaktan yemeğe parası kalmazmış. Benim hayran olduğum nokta aslında bu tür konulardır.

Yahudi soykırımı ile ilgili olarak ta bir kaç şey söylemek isterim. Öncelikle o dönemlerde yeni kurulan israil'e bütün yahudiler göç ettirilmek isteniyordu. O dönemde yahudilerin liderliğini yapan avusturalyalı bir yahudi ile hitler bir yatta görüşmüşlerdir. Yahudilerin lideri konumundaki kişi dünyada iki başlı bir yahudi nüfusu istemiyordu. Bu hitler'in de politikasına uyuyordu. İkisi bir oldu ne olduysa oldu. Bu ihale tek başına hitler'e bırakılmamalı. Ayrıca soykırım ile ilgili çok büyük abartılar var. Ayrıntısını merak edenler harun yahya'nın soykırım yalan'ı adlı kitapçığını okuyabilir.

Allah insanları milletler halinde yaratmıştır. Bu milletler ne kadar kendi sınırları içerisinde kalırlarsa o kadar huzur dolu yaşarlar. Günümüz de yaşadığımız açılım ile ilgili tartışmalar, iç içi girmiş iki millet ile ilgili değil mi? Bu konu da hitler'i destekliyorum ama dini inancım ve insanlığım gereği insanları katletmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Bir yolu olsa da ırklar kansız bir şekilde birbirlerinden ayrılsalar... Dünya daha huzurlu bir yer olurdu. Büyükler küçükleri yemeden önce tabi..

Kuran'da nerede, herkes millet olarak kalsın kimse bir birine kaynaşmasın diyiyor? Tüm Müslümanlar kardeştir ilkesi ne olacak? Onu geçtim, Biz sizi farklı ırklar kabileler olarak yarattık ki, bir birlerini tanıyıp kaynaşasanız diye bir ayet var.

Hitler Birinci Dünya Savaşı'na ölmek için katıldı. Çünkü sanat akedemesinden kovulmuştu. Beş parasız sokaklarda yatan bir gençti. Ölmek için, cepheden cepheye mektup götürme görevlerine gönüllü oldu. Yaralandı ama ölmedi bu yüzden Demir Haç madalyasıyla ödüllendirilip, gazi ünvanı aldı. Birinci Dünya Savaşı sırasında, 3 kez ölümden kurtulmuştur. Birisinde yemekhanede yemek yerken, birisi uyurken, diğeri de taburu pusuya düşürüldüğü zaman. Adam ölmek için uğraştığı savaştan kahraman olarak çıktı.

Hitler yetenekli ve duygusal bir gençken, başına gelen kötü olaylar yüzünden bir diktatöre dönüştü. Doğduğu toprakları fethettiği zaman ilk yaptığı şey, kendi mahelesini SS birliğiyle gezmek oldu :) İlkokuluna gitti ve orada "Çocukken arkadaşlarımla çok kavga ederdik, her konuda üstüme gelirlerdi, o zaman onlarla tartışa tartışa şu anki hitabet yeteneğimi kazandım" diye bir laf söyledi. Kısacası, sürekli her ortamda bulunan herkesin kendini iyi hissetmek için saldırdığı insanlardandı. Ancak insanlık hala bu tarz olaylardan ders almıyor.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Kuran'da nerede, herkes millet olarak kalsın kimse bir birine kaynaşmasın diyiyor? Tüm Müslümanlar kardeştir ilkesi ne olacak? Onu geçtim, Biz sizi farklı ırklar kabileler olarak yarattık ki, bir birlerini tanıyıp kaynaşasanız diye bir ayet var.

Hitler Birinci Dünya Savaşı'na ölmek için katıldı. Çünkü sanat akedemesinden kovulmuştu. Beş parasız sokaklarda yatan bir gençti. Ölmek için, cepheden cepheye mektup götürme görevlerine gönüllü oldu. Yaralandı ama ölmedi bu yüzden Demir Haç madalyasıyla ödüllendirilip, gazi ünvanı aldı. Birinci Dünya Savaşı sırasında, 3 kez ölümden kurtulmuştur. Birisinde yemekhanede yemek yerken, birisi uyurken, diğeri de taburu pusuya düşürüldüğü zaman. Adam ölmek için uğraştığı savaştan kahraman olarak çıktı.

Hitler yetenekli ve duygusal bir gençken, başına gelen kötü olaylar yüzünden bir diktatöre dönüştü. Doğduğu toprakları fethettiği zaman ilk yaptığı şey, kendi mahelesini SS birliğiyle gezmek oldu :) İlkokuluna gitti ve orada "Çocukken arkadaşlarımla çok kavga ederdik, her konuda üstüme gelirlerdi, o zaman onlarla tartışa tartışa şu anki hitabet yeteneğimi kazandım" diye bir laf söyledi. Kısacası, sürekli her ortamda bulunan herkesin kendini iyi hissetmek için saldırdığı insanlardandı. Ancak insanlık hala bu tarz olaylardan ders almıyor.

Kendini öldürme derdinde olsa, cepheden cepheye koşmazdı. kapısına amerikan-rus askerleri dayandığında yaptığı gibi yüzüğündeki siyanürü içer, sonra da kafasına sıkardı. Bu adamın ölmek arzusuyla cepheye gittiğine inanmak, hayatına bakıldığında çok basit bir değerlendirme olacaktır.

Ben yazdıklarımda Kur'an-ı Kerim'i dayanak göstererek ırklar birbirinden ayrı yaşamalıdır demedim. Sadece Allah insanları kavimler-milletler halinde yarattı dedim. Birbirleri ile tanışmaları normaldir ama kaynaştıkları zaman ortaya çıkan sorunlar dünya tarihini iç çekişmeler ve savaşlar ile donatmıştır. bu benim kişisel düşüncem. Dünya tarihide ispatım. Hatta günümüz de..

Hitler'in sağladığı büyük motivsyonu ve gösterdiği liderliği bir çok psikiyatrist araştırmıştır. Amerika'nın tuttuğu Walter C. Langer gibileri zorlama yorumlar yapa yapa Hitler'i aciz, karaktersiz biri gibi göstermeye çalışmıştır. Bunun altında da yahudilerin parmağının olduğuna eminim. Çünkü adamların rahat durmadıklarını biliyorum. Neyse, sonuç olarak birinci dünya savaşından yaralı bir asker olarak çıkıp ikinci dünya savaşını başlatan bir adamın hayatı dikkate değerdir. İncelenmelidir. Ayrıca bu günün almanyası hitlerin kurduğu sistemin sonucudur. Bmw'den tut, porshe, opel hepsi savaş için araç, uçak motoru vs. geliştiren fabrikaların devamıdır.

Hitler'in Türkiye'ye de saldıracağını söyleyenler var.ç Bu doğru olaiblir. Hitler politikası gereği gücünün yettiğine saldırıp kontrolü altına almak istemekte. Tıpkı tüm dünya ülkelerinin olduğu gibi. Kimi sömürge olarak yapıyor kimi de feth ediyor. Herkesin geçerli bir nedeni kendisine göre vardır.

Geçenlerde bir konu yayınlanmıştı SDN'de. Hitler Rusya'ya saldırmasaymış, Stalin Türkiye'ye saldıcakmış. Bulunan belgelerde Stalin'in Türkiye'ye saldırı hazırlığında iken Hitler'in Rusya'ya savaş açtığı görülmekte. Bu açıdan da bakarsak Hİtler'e borçluyuz aslında. Bizim sakallı hacı hoca avına çıktığımız günlerin ertesinde böyle bir saldırıyı kaldıramayacağımız çok açık olsa gerek...

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Kendini öldürme derdinde olsa, cepheden cepheye koşmazdı. kapısına amerikan-rus askerleri dayandığında yaptığı gibi yüzüğündeki siyanürü içer, sonra da kafasına sıkardı. Bu adamın ölmek arzusuyla cepheye gittiğine inanmak, hayatına bakıldığında çok basit bir değerlendirme olacaktır.

20'li yaşlarında sokakta yaşayan bir gençken, siyanürü yoktu :) İnsanlar zamanla değişir olgunlaşır. Sonuçta herşeyini kaybetmiş biri olarak girdiği savaştan, dünyanın kaderini değiştiren birisi olarak çıktı.

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Filimi merak ettiim.Kalitesi iyi olan bir link'i P.M çaktırmadan yolarsanız menun olurum... Zaten daha 2012'ye gidemedim. Bari evde bir sinema yapalım:)

özgür deniz

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Filimi merak ettiim.Kalitesi iyi olan bir link'i P.M çaktırmadan yolarsanız menun olurum... Zaten daha 2012'ye gidemedim. Bari evde bir sinema yapalım:)
torrent kullanmayı biliyorsan şu anda üyeliği açık olan www.torrenturkey.com sitesinden indirebilirsin

filmi izlemediysen okuma demedik mi arkadaşım:hammer: :lol:

k3kin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bir kere filme önce sinema adına ne yapmışlar diye bakmak lazım. Q.T sinemasını zaten bilen bilir daha da anlatıp uzatmaya gerek yok, seven sever, sevmeyen izlemeye bile dayanamaz bu kaçınılmaz bir gerçek. şimdi sinemasal kurgu bir harika (fantastik) hikayenin işleniş biçimi ve oyunculukların yönetmen dehasıyla birleşimi enfes.. ön yargılar olmasa "yav ne yazmışlar ama acayip sürükleyici bir filmdi" diyebiliriz..
ancak diğer açıdan bakıldığında bir grup askerin nazileri kesip biçmesi Hitleri öldürmesi vs vs.. bunlar tam anlamıyla bir yahudi (gregory house juu der :D) propagandası yapıyor gibi.. ama böyle düşünüyorsanız filmi mutlaka bir kes daha izleyin bence?
Q.T aslında alttan alta bir intikam ve provakasyon filmi yapmayı amaçlarken ben bu filmde hayvaniliği ve şerefsizliğin ne kadar bir yahudiye yakıştığını gördüm.
"ben yahudi olsam o nazilerin kafa derisini yüzerim, bir salon dolusu insanı hiç acımadan çöp bidonu niyetine yakarım, ben öyle aşşalık öyle insanlık onuruna yakışmazım ki beni affetmiş birini hiç hiç ama hiç bir pişmanlık duymadan delik deşik edebilirim"
ben filmden bu anlamaı çıkardım nazilerin ne kada kötü oldupundan çok sanki bana yahudiler işte bu kadar insandırlar diyor..
ayrıca askeri birliğin adı filmin adı şerefsiz piçler.. yani Q.T nin kendisi bile yahudilere "lan sizin için söylenecek söz ancak bu kadardır" diyor...
bilmiyorum benmi yanlış anlıyorum anlatılanları ama bence bu filmi izledikten sonra içimdeki yahudi düşmanlığı arttı, yahudilerin ne derece -son of a bitch- olduklarını fazlasıyla körükledi, kanıtladı..

yahudide olsa insan insandır mantığı sadece yalakalıktır bu arada yada en fazla kendini övmek...

diğer bi konuya değinmek istiyorum..
hitler nasıl olurda büyük lider olur onu nasıl sevebilirsiniz gibi şaşkınlık dolu ifadelerle karşılayan arkadaş sanırım şu sözleri ile hani derler ya sende iyice işin b.kunu çıkarmışın işte onun gibi bişe yapmış! svksy den alıntı..
"Sevgili arkadaşıma katılıyorum. Büyük liderimiz Hitler, eğer kuzeyimizde aşağılık yahudi oyunlarlarıyla, Ruslar a karşı kaybetmeseydi, kendi tabiri ile, çirkin ve adi bir ırk olan biz Türkler i de bir güzel sabun yapacaktı.Hatta bugün Almanya' da Hitler' in gerizekalı faşist ardılları türk ailelerini ne güzel ateşe veriyorlar değil mi?"
israilde bugün filistinlilerin anasını bellyen yahudiler o yahudilerle aynı değilmiş! şimdi kafası az buçuk çalışan adam sana sorar arkadaş; soysuz analarıyla babaları o soysuz çocukları yaparken yanlarındamıydında bu kadar eminsin sen ???
günahsız yahudi, o.ç yahudi, avustrulyada aborjinlerle yaşayan yahudi, 5 yaşındaki yahudi... her çeşidini düşün bunların...
ve şunu unutma bir yahudi ne olursa olsun soysuzdur, şerefsizdir pisliktir, filmde alman subayı yahudi avcısı olan Landa karakteri ne güzelde tanımlıyor onları şu sözlerle...
"Ama Yahudilerin bir hayvanla paylaştığı ortak özellikler belirlenecek olsa bunlar bir sıçanın
özellikleri olurdu. Bir dakikalığına, sıçanın yaşadığı bir dünyayı düşünün. Sıçanlar hastalık yayar, insanları ısırır."

son söz: Hitler gerçekten yahudilerin kökönü kazımaya çalışmakla çok iyi bir iş yapmış ölmeseydi ve keşke yahudilerin iliklerini kurutmaya devam etseydi..
şimdi ben olsam hitler pozisyonunda, elimden geleni yapar ve tümünün tek bir damla gözyaşını önemsemeden bu dünyadan onları temizlemeye ve kurtulmaya çalışırdım...

barthez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şunun unutulmaması gerekir.
Bu savaştan karlı olarak çıkan, (Atatürk'ün de öngördüğü gibi) SSCB ve yahudiler olmuştur. SSCB, nüfus ve coğrafi alanını hiç düşünemeyeceği kadar genişletmiş ve ilerleyen yıllarda da dünyanın 2. süper gücü olmuştur. Yahudiler ise bir ülke çıkartmışlardır bu savaştan. Burada düşmanlığını yürüttüğünüz yahudilerin, bugün dünya üzerinde bu denli söz sahibi olması, Hitler tarafından bu denli ezilmeleridir. Ben ve benim gibi düşünen arkadaşlar burada Yahudi sempatizanlığı yapmıyoruz. Hümanist davranmaya çalışıyoruz. 70 milyon insanın kaybıdır önemli olan. Sadece Yahudiler değil. Ama Yahudi düşmanlığı yürüten arkadaş, en az bir Nazi kadar fanatizme sahip kanımca.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Konuyu SS çizgisine çekmiş olsam da, lütfen sizin dikkatiniz dağılmasın. Filmi tartışmaya devam edin...

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Tipik yahudileri öven filmlerden biri...
Ne gerek yahu bunlara Hi Hitler!!!:D:D:D

Yanlız adolf erken öldü şu pislikleri tamamen yok edemedi...
:devil2::devil2:

svksy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Kafanız gerçekten, söylediğiniz kadar çalışsaydı soru hazırlarken daha yaratıcı olabilirdiniz.1939 ile 1945 yılları arasında Almanya' da Polonya'da Balkanlar' da Rusya' da ölen- bazıları henüz altı yaşında olan yahudilerin elli yıl sonra dirilip Filistin' e kan ağlattığını iddia ediyorsunuz öyle mi? Üstelik kanıt olarak da soysuzların yatak odasını izleyip izlemediğimi soruyorsunuz.
İnsanların yatak odasını dikizlemek fikri söyleyecek birşeyiniz olmadığı, fikir üretemediğiniz, çıkış olarak ancak bana küfretme hezeyanını deneyebileceğinizi gösterdi.Zaten siz ve arkadaşlarınız 20. yüzyıl tarihi ve Hitler hakkında komik yanlışlarla süslüyorsunuz buraları. Örneğin antisemitik bir tonguç Hitler öldükten 3 yıl sonra kurulan İsrail'i Hitler'e kurdurdu bile.
Lütfen terbiyeli olun. Faşist ithamlar kullanmamaya dikkat edin."Eğer az buçuk kafan çalışsaydı" gerçekten soysuz diye aşağıladığın o toplumdan çıkan insanları hatırlardın.Bunların arasında adını ağzına almaya korktuğun İbrahim, Musa, Davut, Yahya, Harun, Zekeriya, Yakup, Yusuf, İshak ve İsa peygamberler de var. Yoksa siz bütün Musevilerin soysuz olduğunu mu düşünüyordunuz? Dolmuşa binmeden önce nereye gittiğine bir bakmazsanız Adnan Bey sizi daha çook dolaştırır.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Kafanız gerçekten, söylediğiniz kadar çalışsaydı soru hazırlarken daha üretken olabilirdiniz.1939 ile 1945 yılları arasında Almanya' da Polonya'da Balkanlar' da Rusya' da ölen- bazıları henüz altı yaşında olan yahudilerin elli yıl sonra dirilip Filistin' e kan ağlattığını iddia ediyorsunuz öyle mi? Üstelik kanıt olarak da soysuzların yatak odasını izleyip izlemediğimi soruyorsunuz.
İnsanların yatak odasını dikizlemek fikri söyleyecek birşeyiniz olmadığı, fikir üretemediğiniz, çıkış olarak ancak bana küfretme hezeyanını deneyebileceğinizi gösterdi.Zaten siz ve arkadaşlarınız 20. yüzyıl tarihi ve Hitler hakkında komik yanlışlarla süslüyorsunuz buraları. Örneğin antisemitik bir tonguç Hitler öldükten 3 yıl sonra kurulan İsrail'i Hitler'e kurdurdu bile.
Lütfen terbiyeli olun. Faşist ithamlar kullanmamaya dikkat edin."Eğer az buçuk kafan çalışsaydı" gerçekten soysuz diye aşağıladığın o toplumdan çıkan insanları hatırlardın.Bunların arasında adını ağzına almaya korktuğun İbrahim, Musa, Davut, Yahya, Harun, Zekeriya, Yakup, Yusuf, İshak ve İsa peygamberler de var. Yoksa siz bütün Musevilerin soysuz olduğunu mu düşünüyordunuz? Dolmuşa binmeden önce nereye gittiğine bir bakmazsanız Adnan Bey sizi daha çook dolaştırır.

Değerli arkadaşım Peygamberlerin bir çoğu bu sapık;hain ve de kan emici topluma gönderilmiştir...

Ancak bu varlıklar tüm insanlık için birer tehdit olmaya devam etmektedirler...
Bunlar kabalaya inanırlar ...
Dünyadaki bütün sapkın inançları benimsemişlerdir...
Son yüzyılda porno ;eşcinsellik;ensest gibi yasaklanmış şeyleri tüm insanlığa iyi birşeymiş gibi yaymaya çalışıyorlar...(internet;tv;basın ve yayın organları ile...)

Adnan OKTAR ise muhtemelen bilerek yada bilmeyerek yahudilere hizmet ediyor olabilir..
O zavallı şaşkın kendini Mehdi zannediyor...

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Yahudilere lanet okumayınız.Onların içindeki bir grup Siyonist yani sürekli katliam yapan insan öldürmekten zevk alan gruptur.

Yok Hitler bunların kökünün kurutamadan öldü,yok bu pislikler bir türlü silinemedi.Bu bizim elimizde olan birşey değil.Yahudilerin tümüne öye söylenmemelidir.

Sap ile samanı karıştırmayalım lütfen.Tümüne öyle demek bence doğru değil.Dindar Yahudiler İsrailin yaptıklarına karşı çıkıyorlar.Kim kabullenebilir ki?Siyonistlerin bu yaptıkları din kisvesi altında vahşettir.

0002kc.jpg

Siyonizme karşı çıkan dindar Yahudiler. Pankartlarında, "İsrailliler 'İsrail' İsmini Çaldı", "Yahudiler ve 'İsrail' Birbirine Zıttır", "Gerçek Yahudiler Hiç Bir Zaman 'İsrail'i Tanımayacak" gibi mesajlar var.

İshak Alaton'un İsrail Politikalarına Tepkisi

Alarko Holding ve Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, ülkemizdeki Yahudi cemaatinin önde gelenlerinden bir isim. Alaton, Zaman Gazetesi yazarlarından Nuriye Akman'la yaptığı söyleşide, İsrail'in şiddet politikalarını en çarpıcı bir şekilde eleştiren biri olarak dikkatleri çekti.

İshak Alaton'un, İsrail'in şiddet politikalarını eleştirdiği, gazeteci Nuriye Akman'la yaptığı röportajdan bazı dikkat çekici noktalar da şöyle:

İshak Alaton: 30'lu, 40'lı yıllarda zulüm görmüş Yahudilere duyulan sevgi, rikkat, sarkacı bir uca götürdü ve bunun neticesinde İsrail devleti doğdu. Sonra orada bir çekişme başladı Filistinlilerle. O zaman bir uçta bulunan o sevgi sarkacı yavaş yavaş ortayı buldu ve bugün sarkaç ortayı geçti, o eski kalıntı Yahudi düşmanlığına doğru tekrar yükselmeye başladı.

Nuriye Akman: Çünkü herkes gördü ki İsrail'in kendisi zulüm yapıyor.

İshak Alaton: Tamam. Bravo. Çok doğru. Haklılık unsurları zayıfladı. Sarkacı diğer uca giderken durdurmamız ve tekrar ortaya getirmemiz lazım. Sarkacın daha ileri gitmesini önleme ve mantıkla, sevgiyle ortada durması yolunda Türkiye'nin büyük bir rolü var. .Amerika'daki Yahudi lobisinin en az yarısından fazlası, bugün İsrail'in politikasının değişmesi gerektiğini düşünüyor. Herşeye rağmen ABD'deki Yahudi lobisinin dikkatli bir politika güderek İsrail'in barışçı bir mesafe alması yolunda efektif olacağını ümit ediyorum. Özellikle İzak Rabin'in fanatik bir Yahudi tarafından öldürülmesinden sonra fanatizm İsrail'in yönetiminde hızla yükseldi.

Yahudileri Siyonizm’le bir tutmayın
http://www.radikal.com.tr/Radikal.a...rticleID=918909&Date=28.01.2009&CategoryID=99

Müslümanların İsrail'e ve ateist Siyonizme haklı olarak karşı çıkarken, bu gerçekleri de göz önünde bulundurmaları, sorunun dindar Yahudiler değil, ateist Siyonizm olduğunu çok iyi bilmeleri gerekmektedir.

Ayrıca yukarıda sayılan peygamberlerin hepsi Allah'a inanırlardı.O zaman gelenlere uyanlar hak dinde idiler.Herkes sıra ile gelen her peygambere uyması gerekmektedir.Şu an Yahudiler ehli kitaptır.Yani kitaplı kafirdir.
Soy önemli değildir.Şu an ne olduğun neye inandığın önemlidir.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
googlog
Verdiğin örnektekileri değil ancak kabalaya inanmayan yahudileri tabi ki ayrı tutmak lazım...
Uyarın için sağol...Ne yazık ki onların sayısı çok az....