South park son bölümde peygamberimizle dalga geçiyor.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
K_C ...4 kitap söz birliği etmiş gibi ateistleri kötülüyorsa bi oturup düşünmek lazım.Hiç etkisi olmayacağını bilsem de ben sana çağrıda bulunuyorum.

'ee eeeyyhh KC Zaman Kötü Gel Allah ın Evine Sığın''

:)

Evet biliyorum hiç etkileyici olmadı:)

yav o kadar kitap var insan en azından birine inanır :)şimdi sen bana da inanmazsın ...:D(yani dediklerime)

k3kin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
yukarda yazdıklarımı okuyun ondan sonra yorum yapın bence hatta buraya tane tane yazıyımda kolay okuyun.

arkadaşlar siz south park dizisini mantığını kavrayamamışsınız sanırım olay bu. bi kere dizinin bu bölümünü baştan sona izlerseniz peygamber efendimizle dalga geçmek gibi bi durumun olmadığını görürsünüz aksine hz. muhammed hz. isa dan bile üstün tutuluyor.

hatta tüm diğer peygamber ve şarlatandan. işin aşırıya kaçan tek yanı kostüm. ki tahminimce gelecek bölümde kostümün içinden başka biri çıkacaktır. hatta oturup diziyi 14 sezonu full izlerseniz islamiyete yeterince saygılı olduklarını hiç bi zaman müslümanlara terörist demediklerini görürsünüz.

tanrı ile dalga geçilmesi gibi bi durum aslında diziyi yorumlamakla ilgili orda kastedilen tanrı onların düşüncesine göre olmasını umdukları tanrı, yani tanrı budur değil. biraz dikkat lütfen.

not: asıl kıyamet haftaya kostüm içinden hz. muhammed çıkartılırsa o zaman kopar ki sanmıyorum...

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
K_C ...4 kitap söz birliği etmiş gibi ateistleri kötülüyorsa bi oturup düşünmek lazım.Hiç etkisi olmayacağını bilsem de ben sana çağrıda bulunuyorum.

'ee eeeyyhh KC Zaman Kötü Gel Allah ın Evine Sığın''

:)

Evet biliyorum hiç etkileyici olmadı:)

yav o kadar kitap var insan en azından birine inanır :)şimdi sen bana da inanmazsın ...:D

ABD Ulusal Bilimler Akademisi üyelerinin %93 'ü tanrı kavramını reddediyor. Oturup düşün.

Bence de bir işe yaramadı...

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
south park'ın her yaptığını tartışacaksak bu konu uzaaaaar gider :)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
ABD Ulusal Bilimler Akademisi üyelerinin %93 'ü tanrı kavramını reddediyor. Oturup düşün.

Bence de bir işe yaramadı...

Değil abd dünyanın %93 ü kabul etmese de ''O'' heryerde.her şey tesadüf olamayacak kadar büyük bir sisteme ve programa tabi.Bunu tartışmak için söylemiyorum.Bu senin innaçsızlığa inancın bu da benim inancım.:)

Saygım var değerlerine espri ile takılıyorum sadece anlayışın için teşekkürler.

bu arada rekamın kötüsü olmazmış derler south park torrentten iniyor benim PC ye:)

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Ben bu filmi izlemem ama yorumlara bakılıdığında filmi savunanları hala anlayabilmiş değilim.Adamlar Peygamber Efendimize (S.A.V.) 'ye hakaret ediyor diyorsunuz sonrada kalkmış bunu normal birşeymiş gibi boşverin diyorsunuz.

Hz.İsa ile de her bölümde dalga geçiyorlarsa ve bu diziyi hala izleyenler varsa yanlış zaten başta yapılmış demektir.Eğer filmin konusu böyle arada sırada peygamberlere hakaret ise, şiddetle bu filmi izlemenizi bırakmayı tavsiye ediyorum.Adamlar reyting yaptıkça bu işi dahada çok abartacaklardır.Ve de bunun ahirette hesabı olur.Allah hepimizi bunların şerrinden korusun.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Değil abd dünyanın %93 ü kabul etmese de ''O'' heryerde.her şey tesadüf olamayacak kadar büyük bir sisteme ve programa tabi.Bunu tartışmak için söylemiyorum.Bu senin innaçsızlığa inancın bu da benim inancım.:)

Saygım var espri ile takılıyorum sadece anlayışın için teşekkürler

İnanç "bence"dir. Ben tanrıyı hissediyorsam tanrı vardır. Hissetmiyorsam tanrı yoktur. Bunu unutmayınız.

Tesadüf konusunda yanılıyorsunuz. Biz bu sistem tesadüf ile değil doğal seçilim ile oluştu diyoruz. Richard Dawkins bununla ilgili bir konuşma yapmış;

http://www.youtube.com/watch?v=ElEBFyNilTg

Doğal seçilim

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
neyse KC dedim ya bu konuda konuşmak istemiyorum diye.Beni az çok bilirsin söyleyecek sözümüz elbet var ancak forum ortamında bu gibi konular tartışılamıyor.Söylenenlerin çoğu havada kalıyor.

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Arkadaşım senin İsa peygamberede ,Musa peygamberede yapılan şeylere güldüğümüzü zannediyorsun?Bu adamlar zaten herşey ile dalga geçiyorlar diyip boş mu verelim?Sen ataist olabilirsin ama kusura bakma bu tür yayınlar dan hoşlanmayanlarda var ben tüm dinlere hakaret edilmesine üzülüyorum.Sadece islam dinine değil
1.si ben Ateist değilim milleti sınıflandırıp durmayın
Sual: Bazı Müslümanlar için, (Bunlar, Bizans’ın çocuklarıdır. Bunların namazları, kabul olmaz. Bunlara herhangi bir şekilde yardım edenler, Cehenneme bilet kesmişlerdir) demek küfür değil midir?
CEVAP
İslam âlimleri buyuruyor ki:
Küfür isnadı, iki başlı ok gibidir. Oku atınca, karşı taraf kâfirse orada kalır, şayet değilse, ok geri döner sahibini vurur, yani söyleyen kâfir olur.

Fıkıh kitaplarında da, kendisine kâfir denilen kimse, kâfir değilse, Müslüman ise, söyleyenin kâfir olacağı bildiriliyor. Bir hadis-i şerif meali de şöyledir:
(Mümine kâfir diyenin, kendisi kâfir olur.) [Buhari]
Yukarsı kapak niyetindedir Allah günahını affetsin

2.si
İsa peygamberede ,Musa peygamberede yapılan şeylere güldüğümüzü zannediyorsun?Bu adamlar zaten herşey ile dalga geçiyorlar diyip boş mu verelim?
Sen İsa ve Musa peygambere küfür edildiğini bile bile neden o diziyi izleyip duruyosun
(1. mesajından alıntı: )
Bugün evde sürekli seyrettiği bir dizi olan South Park ı seyretmek için bilgisayarı açtım
Ben bu tür yayınlardan hoşlanmadığımdan south parkı pek izlemem (Pek diyorum çünkü her bölümünde bu tür dini konulara deyinilmiyo)
Bunun yanında nadiren gördüğüm The Simpsons da Tanrı ve İsa bir çok kez tasfir edilir ama geneli dalga amaçlı değildir
Family Guy daha çok İsa peygambere yüklenir ve ona replikler sunar (Konuşturur)
Hepsini izlerim ama belli bi filtreden geçirdikten sonra

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
inanmazsan inanma beğenmezsen beğenme ama dalga geçme hakaret etme değil mi ya south park :)

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
inanmazsan inanma beğenmezsen beğenme ama dalga geçme hakaret etme değil mi ya south park :)

İnançlara hakaret konusunu abartıyorsunuz. 4 kitapta da ateistlere hakaret ediliyor bela okunuyor. Kalkmış inançlarımızla dalga geçiliyor diyorsunuz.

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
İnançlara hakaret konusunu abartıyorsunuz. 4 kitapta da ateistlere hakaret ediliyor bela okunuyor. Kalkmış inançlarımızla dalga geçiliyor diyorsunuz.

south parkı hayatımda hiç izlemedim bahsi geçen bölümü de izlemedim. sadece islamiyet ve hz muhammed için söylemiyorum genel anlamda diyorum hiç bir inanca hakaret edilmemeli ateistlik dahil buna

osmandemi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1. si bu diziyi seyretmiyorum artık
2. olarak ataistlik bir inanç sistemi değildir arkadaşın neye mmensup olduğu beni ilgilendirmez 4 kitapta bahsedilen durumada katılıyorum.Ateistlik bir din değildir

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
south parkı hayatımda hiç izlemedim bahsi geçen bölümü de izlemedim. sadece islamiyet ve hz muhammed için söylemiyorum genel anlamda diyorum hiç bir inanca hakaret edilmemeli ateistlik dahil buna

Eğer bunu bir Müslüman söylüyorsa, söylemeden önce, Kur'an'da bile ateistlere bela okunduğunu, hakaret edildiğini düşünmesi gerekir.

1. si bu diziyi seyretmiyorum artık
2. olarak ataistlik bir inanç sistemi değildir arkadaşın neye mmensup olduğu beni ilgilendirmez 4 kitapta bahsedilen durumada katılıyorum.Ateistlik bir din değildir

ateist

skys

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11
O dizi zaten herşeyle dalga geçiyor. Kaldıramıyorsanız izlemeyin.

mehmet

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Değerli arkadaşlarım;

Lütfen mesajlarımız kişisellikten ziyade konu ile alakası olsun.

Saygılar

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bance gayet komik bir bölüm:) Özellikle "Muhammed'in olduğu yerde İsa'nın borusu ötmez sözü" ayrıca filmde bence dalga geçilmemiş. Aksine sahip olduğu gücün büyüklüğü ön plana çıkartılmış... Dizinin konseptinde kimle ne dalga geçtiklerini bile tahmin edemezsiniz. Bu bölümde gayet makul davranmışlar yine hem ayrıca devam edecek. Sonunda gerekli mesajı veriyorlar... Bence acele etmeyin:)

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Dizi hristiyanlarla, musevilerle veya müslümanlarla dalga geçmiyor bence. Tanrı, şeytan, Hz. İsa ve Hz. Musa'nın geçtiği bölümlerde o dinlerin kendi inançlarına göre kavramlar kullanılıyor. Bu yüzden ilgili dinlerin mensuplarından veya kanaat merkezlerinden şiddetli bir tepki almıyor.

Hz. Muhammed'in yüzü gösterilmez diyerek uyanıklık yapıp başka birini oyuncak ayı kostümü içinde yutturmaya çalışmaları (bölümü izlemedim, sadece konusunu okudum) Bektaşi fıkralarındaki kurnazlıktan çok farklı görünmüyor bana doğrusu.

Ne yapalım şimdi; "Sarhoşken namaza yaklaşmayın" ayetini kırpıp "Bakın Kur'anda 'namaza yaklaşmayın' yazıyor. Ben de bu yüzden kılmıyorum" diyerek uyanıklık yapan bektaşiyi de mi eleştirelim?

K-C arkadaşım;

Bu iddiayı bir kaç kez tekrarlamışsın. Fakat Bu sözlerin iftiradan öteye geçmez. Neden mi?

1- Hayatında hiç Zebur gördüğünü zannetmiyorum. Çünkü eğer bilmiş olsaydın Zebur'un sadece ilahilerden oluştuğunu bilir, böyle cahilce bir iddiada bulunmazdın.

2- Tevrat görmüş olsaydın bu kitabın da atesitlerle değil Yahudi ırkından olmayanlarla uğraştığını bilir 4 kitap diyerek Tevrat'ı işin içine sokmazdın.

3- İncil'in ise sosyal bir mesajının olmadığını neredeyse tamamen Hz.İsa'nın hayatını anlatan bir kitap olduğunu bilseydin cahil iddianın içine bunu katmazdın.

4- Ve eğer Kur'an-ı Kerim'i bilseydin En'am Sûresi 108'de “Onların Allah'tan başka yalvardıkları tanrılarına hakaret etmeyin ki onlar da cahillik ederek hadlerini aşıp Allah'a hakaret etmesinler.” emrettiğini, müslüman olmayanları tahkir etmeyi tüm müslümanlara yasaklayan bir kitabın bunu kendisinin yaptığı safsatasını ileri sürmezdin.
Sakın olaki yaptıkları zûlümlerden dolayı lanetlenen şahısları burada örnek göstermeye kalkma. Onlar şahıslarında tahkir edilmiş, genele maledilmemiş anlatımlardır.

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bu tarz yapımlarda din kavramı yoktur ve hiçbir zaman olmamıştır...

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Devam bölümünün ingilizce altyazısını okudum kostümden noel baba çıkıyor.

Quetzalcoatl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4 yıllık konuyu hortlatmak gibi olmasın ama sırf bunu yanıtlamak için üye oldum. Arkadaşlar burda gelin Muhammed ile dalga geçip reyting kasalım bwa-ha-ha-ha durumu yok. Burda saygı çerçevesi içinde mizah yapılıyor. Mesela Tanrıya bir karakter kaldıramayacağın bir taş yaratabilir misin dese ve Tanrı havaya uçsa burada ateistlerle mis gibi dalga geçilir, ortalığı velveleye veren arkadaşlar çıkar, ben buna gülerim, sonra da gidip namazımı kılarım. South Park dinler üzerinden mizah ve alay kasarak yaşar. Kaldıramayan izlemesin saygılar.