Sorunum Ram slotunda mı?

Mert Turan 2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhaba, Öncelikle size sorunumdan bahsetmeden önce sistemimi belirtmek istiyorum.

CPU:Intel Core 2 Quad Q6600
GPU:Evga GeForce GTX 750 ti FTW
RAM:8GB DDR3 GSKILL CL9

Sorunum, bilgisayarımın aniden bellizaman aralıklarında birden donup kit lenmesi.İster oyunda isterse boşta, masaüstündeyken 2 saat belki daha fazla süre ya da oyundaysam bu süre 1 saate kadar iniyor masaüstündeyken mousedonuyor ve tek çarem bilgisayarımı yeniden başlatmak oluyor ve bilgisayar açılınca da hiçbir hata raporu tarzında bir şey görüntülenmiyor.Ben bu sorunun anakartımdaki ram slotundan kaynaklanabileceğini düşündüm ve 1.slottaki 4 GB rami çıkarttım ve hiçbir sorun çıkmadı, aynı zamanda 1.slottan çıkardığım rami 2.slotta denediğimde de hiçbir sorun olmadı.Ben de iyice 1.slottanşüphe duymaya başladım.Sizce nasıl çözebilirim ben bu sorunumu?Ram slotunun arızalı olması böyle bir duruma yol açabilir mi?Ram slotu bozuk olsa rami hiç çalıştırmaması gerekmez miydi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürederim.Kolay gelsin.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
Toz kaçmış veya yollara giden yerlerde nemden kaynaklı hasar oluşmuş olabilir.

Mert Turan 2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim ramlerim aşağıdaki resimdeki ramden 2tane.Herhangi bir soğutucu bulunmamakta.1.ram slotu oldukça temizgörünüyor.Fırça ile temizleyeyim mi yine de?Anakartımdaki ram slotu eğer nemden kaynaklı bir şekilde hasar aldıysa bununçözümü var mıdır?Anakartın ram slotunda herhangi bir şekilde pin yamulması vs.göremedim.Bir de anakartımın o slotu ram seçiyor olabilir mi acaba?İlginiz için çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• v2-51950-1_large.jpg
    v2-51950-1_large.jpg
    42.5 KB · Görüntüleme: 576

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
Herhangi bir arıza yapmıştır buradan bilemeyiz :) ben tahmin yürüttüm. Fırçalayın belki olur.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Herkese merhaba, Öncelikle size sorunumdan bahsetmeden önce sistemimi belirtmek istiyorum.

CPU:Intel Core 2 Quad Q6600
GPU:Evga GeForce GTX 750 ti FTW
RAM:8GB DDR3 GSKILL CL9

Sorunum, bilgisayarımın aniden bellizaman aralıklarında birden donup kit lenmesi.İster oyunda isterse boşta, masaüstündeyken 2 saat belki daha fazla süre ya da oyundaysam bu süre 1 saate kadar iniyor masaüstündeyken mousedonuyor ve tek çarem bilgisayarımı yeniden başlatmak oluyor ve bilgisayar açılınca da hiçbir hata raporu tarzında bir şey görüntülenmiyor.Ben bu sorunun anakartımdaki ram slotundan kaynaklanabileceğini düşündüm ve 1.slottaki 4 GB rami çıkarttım ve hiçbir sorun çıkmadı, aynı zamanda 1.slottan çıkardığım rami 2.slotta denediğimde de hiçbir sorun olmadı.Ben de iyice 1.slottanşüphe duymaya başladım.Sizce nasıl çözebilirim ben bu sorunumu?Ram slotunun arızalı olması böyle bir duruma yol açabilir mi?Ram slotu bozuk olsa rami hiç çalıştırmaması gerekmez miydi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürederim.Kolay gelsin.
Güç kaynağınızı ne zamandır kullanıyorsunuz özel bir marka mı yoksa kasayla gelenlerden mi.Böyle donma sorunları genellikle güç kaynağıyla ilgili oluyor.Ramlerde bir sıkıntı olsaydı mavi ekrana geçerdi diye tahmin ediyorum.

Mert Turan 2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güç kaynağımı yaklaşık olarak 2 sene kullandım.Güç kaynağımın markası Cooler Master RS 500 Watt.Güç kaynağından olacağını pek zannetmiyorum.Benim sorunum belli bir süre sonra ekranın donup ses varsa o ses takılı kalıyor.Tek çarem pc yi yeniden başlatmak kalıyor.Mavi ekran hiçbir şekilde gelmiyor.Ram slotundan kaynaklanabileceğini düşünüyorum.
92000_2254_draft_large.jpg
IMG_6638.JPG
IMG_6638.JPG
92000_2254_draft_large.jpg

--- Gönderi Güncellendi ---
Resimleri çok büyük gönderdiğim için özür dilerim.Bu kadar büyük olacağını düşünmemiştim.

Mert Turan 2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1.ram slotunu tamamıyla temizledim.Üstüne anakartımın güncel BİOS'unu yükledim.Ama ne yazık ki sorunum halen devam ediyor.Anakartı değiştirmek de istemiyorum açıkçası fakat başka bir yolu yoksa yeni bir anakart alacağım.Tek 4 GB ram kullanmak benim başımı fena yakıyor.Yardımlarınızı bekliyorum.

Hic

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Hocam RAM'lerin altın uçlarını fazla bastırmadan silgi ile silin. Belki güleceksiniz dediğime ama oksitlenmeler başlayabiliyor ve bir nevide olsa bunları alıyor. Onun dışında BIOS güncel olmayabilir diye düşünmüştüm fakat güncellemesini yapmışsınız. Birde onboard olarak bir süre kullanıp denediniz mi? Ekran kartını kullanımını aktif etmeden?

zenci-köle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
RAMleri sök tekrar tak klik sesi çıkmazsa oturmamıştır...