Sorunum Hayattan Soğumak

wusti007

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
LİSE 1 Kaldım kızlarla gezmekten
dersten kaçmaktan
1 sene ara verdim
inşaatte çalıştım
sonra meslek lisesine girdim.
3 sene kadar okudum
1 senem kalmıştı.
en yakın arkadaşımı motor kazası kaybettim
okulu GİTMEDİM . kaldım sınıfta.
ehliyet sınav vardı kazandım direksiyona gitmedim.
yarım kaldı. herşeyim
bu şehir sıkıyordu artık
askerlik geldi. gittim.
acemi birlik tokat sonra ıgdıra gittim .
annemler hacı gitti.
3 ay kalmıştı. askerliğin bitmesine
abimi kaybettim.
hayattan soğutum 2 kardeş kaybettim
hayat bana her şeyin süreli olduğu öğretti
zman boş geçiyordu. sanki askerlik bitti.
bir işe girdim 1 ay çalıştım
şuandan beri 7 aydır boştayım
hayat sıkıyor artık ya pc basında zaman öldürüyorum.
ileri düşünemiyorum evlenmek aile kurmak
falan
yaş 23 oldu.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
renklı yazmak ve büyük yazmak yasaktı kardeş nese

çok zor durum gerçekten allah sabır versin. ama 0 dan başlaman lazım bi yerden başlayarak.

Böyle pc başında ömür geçirilmez. 23 yaşına gelmişin zaman akıp gidiyor . daha fazla zaman geçmeden kendını TOKATLA. acilen kendıne gel. beyaz bi sayfa aç . sürekli zevk olmaz

ben 19 yaşındayım sen 23 düşünceni değiştir . ..

wusti007

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
renkli ve büyük yazmanın yasak olduğunu bilmiyordum. öğrenmiş oldum dostlar sağolsun diyelim durum zor evet kafayı yemedime dua ediyorum kendimi kötü alışkanlığa vermedime şükrediyorum HEP dua ettim. ne olursa olsun bu bedenime bir zarar vermicem diye söz verdim kendime sigara bile kullanmıyorum ne kadar kötü olsamda zarar yoktu. şuan ki zararım kafam kontrol edemiyorum galiba yeni bir düzen kuramıyorum.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Hayat bazen başka çare bırakmıyor insana pc basımda ömrü öldürmek daha cazip geliyor anlıyorum seni insan hiçliğe düştümü öyle oluyor ıste

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
benden yaşça büyüksün. yazdıklarımı dikkate almayabilirsin. (forumda yaşa önem veren çok insan var)
>lise 1 de kendi hatalarınla kalmışsın. sonra okulu bırakarak 2. bir hata yapmışsın.
>inşaat ta çalışarak ise hayatın zorluğunu anlamak açısından bence doğru yapmışsın.
>sonra meslek lisesine gidip 3 sene okuyup bir tyalihsizlik yüzünden okulu tekrar bırakman bence en büyük hatan. çünkü daha önce bıraktın. aynı hatayı yine yaptın.
>şehir seni sıkıyor çünkü hiçbir işini tamamlamıyorsun. hep yarım bıraktın. anlık zevklerle uğraştın.

ben 17 yaşındayım ve inan bana gelecekte nasıl biriyle evleneğim, nasıl bir yuva kuracağım, nerede yaşayacağım vs. gibi sorulara çok fazla kafa patlattım. şu an anadolu lisesi son sınıftayım. çok süper olmasam da orta seviye bir üniversite kazanacak kapasitedeyim. çünkü:
3 yıl yattım. son sınıfa gelince ise ders çalışmaya başladım. geç farkettim. ama hiçbir şey için geç değildi. bilg. müh. istiyorum :)

tüm bunlar bir çeşit imtihan aslında. abini kaybetmen, arkadaşını kaybetmen vs. bunlar için senin yapabileceğin bir şey yok. ben de babasız büyüyorum. ama bak, yüzüm gülüyor çünkü bir amacım var. :)

benim anladığın kadarıyla her şey senin lehinde :)
>askerliğini yapmışsın.
>belli bir seviyeye kadar eğitim gördün.(her şey üniversite değil)
>bir iş bulup çalışacak kapasitedesin.
>ve inan bana aile yuva gibi şeyleri düşünüyorsan iyi bir aile ve yuva kurabilecek güçtesin demektir. etrafındaki böyle şeyleri hiç düşünmeyenlerin davranışlarını incelersen ne demek istediğimi daha iyi anlarsın. hayat onlar için boş. senin için öyle olmasın.

7 aydır boştasın. bir sürü dinlenip kafanı toplamışsın. şimdi bir şey yapmalısın bence.
çünkü hala nefes alıp veriyorsan hiçbir şey için geç değildir. Allah'tan ümit kesilmez. sen de kesme ümidini.
23 yaşından ve hayatı fazlasıyla deneyimlemişsin.
dinle aran nasıl bilmiyorum ama aşırıya kaçmadan dine yönelmek sana çok fayda getirecektir.

hala geç değil bir şeyleri değiştirmek zorundasın.

Allah yardımcım olsun.

wusti007

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
NGungor96 saolasın neden dikkate almayım ki cevabını yaşta değil akıl yaşadıklarında sen beni anlamısın sölediklerinede hak veriyorum bir amaç olmalı aslında