Sorun ekran kartım mı ? Yoksa diğerleri mi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Liez07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Liez07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarımın özellikleri bu durumda fakat bazı oyunlarda ciddi fps sorunları yaratıyor. Ekran kartı sürücüsünü kaldırdım varkende netten ayarları yapmama rağmen 1 fps bile değişiklik göremedim .
Performansta da aynı kalitede de aynı oluyordu. Acaba değiştirmem gereken bir parça mı var yardımcı olabilecekler :)

Ayrıca CPU engine'de high performancede fps yarıya düşüyor kalitede daha yüksek oluyor nasıl iş anlamadım.

NOT ; ekran kartı 1 gb 128 bit.

MrCskncn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Liez07!

EPU-4 Engine üzerinde gördüğüm kadarıyla sistem Max Power Saving modunda çalışıyor.

Senden ricam bu uygulamaların hepsini kapatıp, Denetim Masası -> Güç Seçenekleri'ne gelip ordan Yüksek Performans moduna alır mısın? Sonra yeniden başlatıp dene bakalım bir şeyler değişecek mi?

Görüşürüz! :)

Liez07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O zaman daha düşük performans alıyorum. Fan vs çalişmaya başlıyor 100fps'den 40 50 kadar düşüyor

MrCskncn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tekrar Merhaba,

Normalde olması gerekeni şöyle açıklayalım bir de o zaman:

Format atıp temiz bir kurulum yaptığınızı varsayarsak.

1- DirectX End-User Runtime Web Installer ile en son sürüm DX yükleyin.
2- En güncel ekran kartı sürücüsünü, AMD veya NVIDIA'nın resmi sitesinden indirip kurun.
3- Denetim Masası -> Güç Seçenekleri üzerinden Yüksek Performans moduna ayarlayın.

Başka bir işlem yapmanıza veya araç gereç yüklemenize gerek yok. Bu şekilde doğal (native) bir performans vermesi gerekiyor.

Şu anki teorime göre Güç Seçenekleri bölümündeki Güç Profilleriniz bozulmuş olabilir.

Görüşürüz!

Rylad

Asistan
Reaksiyon puanı
12
İşletim sisteminden kaynaklı buna benzer sorun bendede var. Birazda internetten kaynaklı. Nvidia geforce gt525m markaydı benim. İşletim sistemi değiştirdim sorun kalmadı