Sorun bende mi?..

elmasuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir kaç gün önce intrenet hızım 4 mb di aylardırdırda 4 mb kullanıyorum 8mb te çıkrılması için telefon ettim kayıt falan aldılar siz tutun intrenet hızımı 2 mb düşürün ben diyom 8 de sabitleyin onlar tutuyorlar 2ye düşürüyolar ne demeliyim bilmiyorum dalgamı geçiyolar sabrımımı sınıyorlar anlamış degilim sonra mail göderdim falan telefon ettiler 4 mb sabitlettim dediler 8 de hattınzı kaldırmaz falan 4 mb dede kopmalar olur 6 7 aydır 4mb hızda daha 1 kere kopma olmayan internetimi zarrr zorrr 4e sabitlettim tekrar saabitlettigim dk dan itibaren kopmalara başladı bilerekmi yapıyolar anlamış degilim llinke tıklıyorum normalde ethernet ışıgının seri bir şekilde yanıp sönmesi gerekirken linke tıklıladıktan 15 20 saniye sonra başlıyo yanıp sönmeye öyle adrese gidiyor yya kopmayan internet nasıl kopuyo onu da anlmadım zaten kabloların baglantı yerlerini söküp tekrar yeniledim sorun devam ediyo bütün amele takmı ttnette müşteri hizmetlerinde çalışıyo ben telefonda kadına hzımı 8 m çıkrtın diyyorum kendi istegim diyorum o bana download yaparkenmi sayfa açarkenmi sorun yaşıyosunuz diyo hay allahım ya...ama işini iyi yapanlarda haklarını yememek lazım srun bendemi degilmi anlamış değilim bu resmide aldım belki sorun bendedir diye bide siz
eeen.png

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
ttnetdestek sana yardımcı olur diye düşünüyorum

elmasuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu hattınz kaldırmıyor dediklerinde direkten eve gelen kaployumu kast ediyolar

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Hızı arttırdıkları zaman kopmaların arkası kesilmez keşke düzgün çalışsa kopmasa 2 veya 3mbit sana yeterde artar bile diye düşünüyorum

ByKaMiKaZe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
20
4mbit hizmet verim hep de onu adam akıllı vermeyip 8mbit parasını almayı iyi biliyor TTNET...

elmasuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hızı arttırdıkları zaman kopmaların arkası kesilmez keşke düzgün çalışsa kopmasa 2 veya 3mbit sana yeterde artar bile diye düşünüyorum
kendi adına yeterse lafım yok ama benim adıma yetmez 2 mb intrenetle bu devirde online oyun bbile oynanmıyor nereye yetiyor 2 mb

---------- Post added at 06:03 ---------- Previous post was at 06:03 ----------

Peki biz bu direkten gelen kabloyu fiber kablo ile değişdiremiyormuyoz madem hat kaldırmıyor ...

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Olmaz arkadaşım ttnet sana gerekeni söylemiş... 4 te sabitleyelim demişler üstünü hattın desteklemiyor yapacak bişey yok...

elmasuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olmaz arkadaşım ttnet sana gerekeni söylemiş... 4 te sabitleyelim demişler üstünü hattın desteklemiyor yapacak bişey yok...
nasıl ya varmı öyle bir dalga gelsin ozamn o hattı düzeltsin hoş o hattı ben takmadım ya oraya ttnet taktı sende avukatlgınımı yapıyosun ttnetin anlmadım ...!

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
arkadaşlara kızmana gerek yok senin gibi on binlerce mağdur var yenilenir o hatlar bir gün elbet :)
torunlar oynar nette surf yapar müthiş hızla...

Vsolozzo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle modemin web arayüzüne girip SNR ve Hat zayıflama değerlirine bak eğer SNR 25 dB üstü ve Hat zayıflmanda 15 dB altı gibise o değerlerde 8mbps alabilirsin diyorum çünkü kullanılan bakır kablonun kalitesi vs gibi etkenler etkiliyo durumu sen en iyisi bu değerleri bir yere yaz tekrar ara yükseltmek için bak bu değerler değişiyomu değişiyosa santralini değiştiriyolar o zaman gerekeni yaparsın. 2. yöntem benimde senin gibiydi hızım, benim bağlantımı yakın olan santral yerine şehir merkezinden verdiklerinden düşük sinyal alıyordum hızımı 1.4 gibiydi sürekli telefonlarla taciz ettim onları sonunda itiraf edip yakın santrale aldılar bu seferde hızım 4-5 arası değişiyordu yine aradım 8'e çıkarın diye arıza kaydı yapmaktan başka bi şey yapmadılar en son twitter dan TTnetdestek mesaj attım onlar hemen ilgileniyorlar üstelik artık seni onlar arıyor sorununuz çözüldü mü diye şu anda 5.5-6 arası alıyorum her ay kademeli arttıracam =) mücadelem devam ediyor sende ordan bağlantı kurarsan çözülür diye düşünüyorum.

elmasuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle modemin web arayüzüne girip SNR ve Hat zayıflama değerlirine bak eğer SNR 25 dB üstü ve Hat zayıflmanda 15 dB altı gibise o değerlerde 8mbps alabilirsin diyorum çünkü kullanılan bakır kablonun kalitesi vs gibi etkenler etkiliyo durumu sen en iyisi bu değerleri bir yere yaz tekrar ara yükseltmek için bak bu değerler değişiyomu değişiyosa santralini değiştiriyolar o zaman gerekeni yaparsın. 2. yöntem benimde senin gibiydi hızım, benim bağlantımı yakın olan santral yerine şehir merkezinden verdiklerinden düşük sinyal alıyordum hızımı 1.4 gibiydi sürekli telefonlarla taciz ettim onları sonunda itiraf edip yakın santrale aldılar bu seferde hızım 4-5 arası değişiyordu yine aradım 8'e çıkarın diye arıza kaydı yapmaktan başka bi şey yapmadılar en son twitter dan TTnetdestek mesaj attım onlar hemen ilgileniyorlar üstelik artık seni onlar arıyor sorununuz çözüldü mü diye şu anda 5.5-6 arası alıyorum her ay kademeli arttıracam =) mücadelem devam ediyor sende ordan bağlantı kurarsan çözülür diye düşünüyorum.

en iyisi resmini atayım ben bulmadım snr yi :)
adsz3wv.png

By elmasuyu at 2011-08-25

Vsolozzo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Downstream hat zayıflaması yazan 36 dB bayağı yüksek(yüksek olması kötü) eğer hatta bir sorun yoksa 2.5 km gibi bir mesafe var santralle aranda ki uzaklık arttıkça hız düşer fiber kablo kullanmıyosan tabi, ama kesin böyledir diyemem normal durumlar da ise(anormal durumlardan bir örnek istersen, santral küçük ve kullanılan modem router eski olduğundan istesende 8mbps alamasın sadece biri...) 2. olarak Downstream sınırı SNR değerine denk gelir ki o da 8 dB bayağı düşük buda santralle aranda ki mesafeyi kanıtlar niteliğinde, 3. ve son olarak Downstream hızın 4mbps burda yazan değer teoriktir mesala bende 8116 kb 8mbps yazar ama ben daha önce de değim gibi bu hızı alamıyorum senin ise 4mbps sabitlendiği belli sen telefon aç yükseltmelerini iste o zaman orda ki değerin değiştini görürsün yine de değişmesse ya arttırmıyolardır ya da artırıyolar ama oraya yansımıyordur tabi bu ne kadar gerçekçi olur bilemem ☺ Sonuç olarak bence sen santrale uzak olduğundan böyle ama günümüzde de eğer şehirde oturuyosan bu kadar konutlara uzak kurmazlar sen en iyisi irtibata geç onlarla santralini öğren bide sana en yakın santral hangisiymiş onu sor eğer başka yok derse........(doldurulabilir içerik)

tun@h@n

Doçent
Reaksiyon puanı
6
santrale uzaklık + berbat haldeki kablolar= Downtream sınırı 8

bu halde 4mb hızı kopmalar olmadan almanız imkansız.

diyeceksinizki önceden alıyordum,aynı dert bende de var,sebebini anlamış değilim. ttnet çilerin nakaratı altyapı yetersiz,ee kardeşim dün yeterliydide bugün ne oluyor,cevap eveleme geveleme,maalesef.