Sony Zarar Etmekten Kurtulamadı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

shiftdelete.net

SDN Okuru
Sony Zarar Etmekten Kurtulamadı

Japon teknoloji devi Sony, akıllı telefon bölümü nedeniyle üçüncü çeyrek sonuçlarına göre zarar etti. Sony genel olarak satışlarını arttırmış olsa da zarar etmekten kurtulamadı.

Milimsi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sony reklam yapmayı bilmiyor bence. Telefonlarının tanılırlığı az. Bir çok şirketten daha iyi ürünler ortaya sürmesine rahmen tanınmıyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bence reklam politikasini yapamamasindan kaynakli

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sony, son çeyrek itibarı ile elde ettiği rakamları paylaştı: İyi haber şu ki mobil bölümü hariç kâr etmeyen bir bölüm yok buna pek çok alternatifin sahip olduğu oldukça zor bir bölüm olan televizyon bölümüde dahil. Ayrıca Sony'nin bilgisayar bölümünü elden çıkarması ile ne kadar doğru bir adım attığınıda görmüş bulunuyoruz. Sony geçen seneyle kıyaslandığında %7.2'lik yükselişle 17.45 milyar dolarlık gelir elde etti. Bu gelirin sağlanmasında en önemli paylar ise PlayStation 4 ve görüntü sensörleri satışları ile sağlandı. Sony, 2014'ün mali 2. çeyreği itibarıyla 785 milyon dolarlık faaliyet zararı açıkladı. Geçtiğimiz sene aynı çeyreğe baktığımızda ise, firmanın 124 milyon dolarlık faaliyet kârı sağladığını görüyoruz. Bu çeyrekte 9.9 milyon Xperia satışı gerçekleştiren Sony, geçen sene aynı dönemde 10 milyon civarında idi. Ama yine de firma 2015 yılına kadar toplam 41 Milyon Xperia satmayı hedefliyor. Geçen yıl bu rakam 39 Milyondu. Playstation bölümü ise geçen seneye kıyasla %83.2'lik bir artış ile kârın önemli bir kısmını oluşturuyor. Bu çeyrekte 3.3 milyon PlayStation 4 satan Sony, 200 milyon dolarlık faaliyet kârı elde etti ve rakibi Microsoft'un Xbox One platformunu geride bırakmayı başardı. Görüntü sensörü tarafına baktığımızda ise, Sony'nin birçok üreticinin mobil telefon kamerası tedarikçisi olduğunu biliyoruz. Bunların sonucunda da 2.3 milyar dolarlık bir gelir elde edildi ve bu gelirin 271 milyon doları kâr olarak kayıtlara geçti. Ve kamera tarafına baktığımızda da, 1.6 milyar dolarlık gelir, 184 milyon dolarlık kâr görüyoruz. Ben şahsen QX serisinde bunda büyük bir payı olduğunu düşünüyorum. Son olarak, televizyon tarafında da 2.6 milyar dolarlık gelir, 73 milyon dolarlık kâr söz konusu. Sony'nin en kârlı tarafı ise, finansal servisler olarak görünüyor. Buradan elde edilen kâr, tam 437 milyon dolar. Ve Son olarak daha önce de paylaştığım gibi Sony Mobile'ı başkanı ve CEO'su Kunimasa Suzuki, 16 Kasım itibarıyla görevini Hiroki Totoki'ye bırakıyor. Şu an Sony'nin iş planlama ve finans biriminin başkan yardımcısı olan Totoki, 16 Kasım itibarıyla Sony Mobile'ın yeni patronu olacak. Bu değişikliğin biran önce bir işe yaramasını umuyorum.