Sony z1 compact hakkında...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Twin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar bu telefon hakkında bilgisi olan var mı? Ne zaman gelir TR'ye bir bilgi var mı acaba?

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
20 Şubat'da, 1499 TL ile gelecek.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
umarım bu cihaz çok satar. android telefon üreticilerinin küçük boyutlu ama güçlü telefon üretmek konusunda teşvike ihtiyacı var.

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
@LittleMonster @orcnd @ProRat`

Sizce Lumia 925 yerine tercih sebebi olabilir mi?

Telefondan beklentilerim;
*İyi bir kamera ve gece çekimi (Sony Z1'in kamerası bile Lumia920 kadar iyi değil gece çekimlerinde ve nette araştırdığım kadarıyla kamera özellikleri Z1 ile aynı. :()

*Donma kasma olmaması, stabil bir sistem (Android ne olursa olsun bir süre sonra şişip donma ve kasmalar başlıyor.)

*Güncelleme desteği

*Sağlam ve kaliteli bir malzeme yapısı.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Z1c gece çekiminde iyi değildir Lumia 925'den amabin basar diğer özelliklerle z1c. Sırf kamera için almıyosanız z1c sizin için iyi seçim bence.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
@LittleMonster @orcnd @ProRat`

Sizce Lumia 925 yerine tercih sebebi olabilir mi?

Telefondan beklentilerim;
*İyi bir kamera ve gece çekimi (Sony Z1'in kamerası bile Lumia920 kadar iyi değil gece çekimlerinde ve nette araştırdığım kadarıyla kamera özellikleri Z1 ile aynı. :()

*Donma kasma olmaması, stabil bir sistem (Android ne olursa olsun bir süre sonra şişip donma ve kasmalar başlıyor.)

*Güncelleme desteği

*Sağlam ve kaliteli bir malzeme yapısı.
Evet bence daha iyi
güncelleme desteği zaten kesin , malzeme yapısını biliyorsundur zaten temperli cam var arka ve ön yüzde temperli camın üzerine önde dragontrailcam var ( gorillaglasstan 8kat dayanıklı) üzerinde de Sonynin fabrika çıkışlı bir jelatini var 17 parçayı nano teknoloji ile birleştirerek yapıştırılmış ( zor çıkarılıyor dayanıklılığı artırıyor üzerine tekrardan jelatin yapmanı tavsiye ederim )
Donma kasma yapacağını sanmıyorum snapdragon 800 yongasetinin uzun vadede özellikle HD ekranda çünkü genellikle Fullhd ekranlı amiral gemilerinde kullanılıyor :)
Zaten Sonynin Timescape arayüzüde oldukça stabil diğer birçok üreticiye göre
Kamerası otomatik çekimde bir 1020 performansı vermiyor malesef :)
Ama başarılı sonuçlar verir ve manuel ayarda çok başarılı performans sunuyor.
Birde market açısından bakarsak Lumia 925 yerine Xperia Z1 Compact daha iyi bir seçim olur bence

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
@LittleMonster @ProRat`
Hele bir gelsin bakalım bende kısmet olursa bu ay sonunda almayı düşünüyorum telefonu maaşı alınca :devil:

Bu arada sizin şuanda kullanmakta olduğunuz telefonunuz nedir?

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Çok kararsızım. Z1C'den önce aklımı kurcalayan hiç bir model yoktu açıkçası. Yani ne S4 ne G2 ne de Not3 hiç biri umurum da değildi, Lumia 925 alıcam diyordum. Çünkü stabilite ve kamera ön planda benim için. Oyun delisi bir insan değilim. Telefonda oyun oynamam sanmıyorum yani. Müzik dinlemek için yine Sony Mp3 kullanıyorum. Ama Z1C modeli çok kafamı karıştırdı. Sizlerde biliyorsunuz ki en iyi Android telefonları sony yapıyor ve testlerde 1. sırada gelen telefonlar genelde sony'e ait. İncelemelerde de, telefonu inceleyen kişiler Z1 için "şimdiye kadar üretilmiş olan en stabil ve en iyi android telefon" diyorlar.

Tek korkum sony'nin güncelleme desteğini ne kadar zaman boyunca vereceği?

Birde acaba sony'de fotoğraf çekimlerinde çekim süresini ayarlamak mümkün mü? Yani Nokia Lumia 925-1020'de var. Örnek olarak bu video'yu bakabilirsiniz. Umarım başka site linki yayınlamak yasak değildir.

http://www.youtube.com/watch?v=E9o8b35pbss

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Çok kararsızım. Z1C'den önce aklımı kurcalayan hiç bir model yoktu açıkçası. Yani ne S4 ne G2 ne de Not3 hiç biri umurum da değildi, Lumia 925 alıcam diyordum. Çünkü stabilite ve kamera ön planda benim için. Oyun delisi bir insan değilim. Telefonda oyun oynamam sanmıyorum yani. Müzik dinlemek için yine Sony Mp3 kullanıyorum. Ama Z1C modeli çok kafamı karıştırdı. Sizlerde biliyorsunuz ki en iyi Android telefonları sony yapıyor ve testlerde 1. sırada gelen telefonlar genelde sony'e ait. İncelemelerde de, telefonu inceleyen kişiler Z1 için "şimdiye kadar üretilmiş olan en stabil ve en iyi android telefon" diyorlar.

Tek korkum sony'nin güncelleme desteğini ne kadar zaman boyunca vereceği?

Birde acaba sony'de fotoğraf çekimlerinde çekim süresini ayarlamak mümkün mü? Yani Nokia Lumia 925-1020'de var. Örnek olarak bu video'yu bakabilirsiniz. Umarım başka site linki yayınlamak yasak değildir.

http://www.youtube.com/watch?v=E9o8b35pbss
Kamerada enstantene ayarından bahsediyorsunuz sanırım evet var :)
Güncelleme desteğini Z serisine sorunsuz veriyor :)
Z yaklaşık 14 - 15 güncelleme aldı daha da 4.4 ve ilerisini alacak Sony kendisi açıkladı
Z1 Z Ultra ve Z1Compact daha yeni nesil cihazlar ve donanım olarakda daha önde oldukları için yeni android sürümlerini daha uzun süreler verecektir
Bnm Z1 in şimdiye kadar 5-6 güncelleme aldığını biliyorum :)
4.4 ü dağıtıma başlayacağını MWC de duyuracak diye haberler var inş öyle olur :)
Çünkü 4.4 romu hazır sızıntılardan o anlaşılıyor :)

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kamerada enstantene ayarından bahsediyorsunuz sanırım evet var :)
Güncelleme desteğini Z serisine sorunsuz veriyor :)
Z yaklaşık 14 - 15 güncelleme aldı daha da 4.4 ve ilerisini alacak Sony kendisi açıkladı
Z1 Z Ultra ve Z1Compact daha yeni nesil cihazlar ve donanım olarakda daha önde oldukları için yeni android sürümlerini daha uzun süreler verecektir
Bnm Z1 in şimdiye kadar 5-6 güncelleme aldığını biliyorum :)
4.4 ü dağıtıma başlayacağını MWC de duyuracak diye haberler var inş öyle olur :)
Çünkü 4.4 romu hazır sızıntılardan o anlaşılıyor :)

Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Yanlış hatırlamıyorsam Z1 kullanıyordunuz. Sizden rica zahmet olmazsa farklı estantaneler ile gece çekimi yapıp buradan ya da özelden benimle paylaşabilir misiniz? Özelden facebook adresimi veriyorum oradan da konuşabiliriz.