Sony Xperia Z Fikirleriniz Alınırmı Alınmazmı

gogoatack1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar ben sony xperia z amayı düsünüyorum media markette baktım telefon çok hoşuma gitti arayzü ile donanım ile tasarımı ile ama bazı arkadaslar al diyolar bazıları alma diyolar kararsız kaldım sizce alıncak bi telefonmu? bide telefonun Avantajlarını bide Dezavantajlarını sorunlarını filan yazarsanız sevinirim bide yeni çıkcak hiomiyi beklesem mi su geçiriyolar diyolar bide?

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Çok şık, ince, zarif ve güçlü bir cihaz. Adreno 320 gpu su ve S400 işlemcisi bayagı güçlü. Yarı yolda birakmaz seni. Arka ve ön camlar cizilmeye dayanıklı. Sony media uygulanaları da çok kullanışlı. Bence cihazın tek eksiği ekranda Tft panel kullanılması. Tft panelde renkler Amoled ( Samsung), IPS ( LG) ve SuperLCD ( HTC) gibi ekranlara göre biraz Soluktur. Ama bu demek değil ki ekran kalitesiz. Ekranda Razorsharp ve Bravia 3 teknolojileri ekranı canlı yapıyor. Tek eksiği ekran parlaklığını yükseltirken renkler beyaza dönüyor, görüş acısını değiştirdiğinizde renkler soluyor. Tabi yine söylüyorum, bu demek değil ki ekran kalitesiz. Sonuçta harika bur cihaz, Albenisi yüksek. Suya dayanıklı oluşu da harika bir özellik. Ben sana bekleyip Honami almanı tavsiye ederim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
xperia z kullanıcısıyım mükemmel alet ama az bekleyebiliyosan honaminin eli kulağında 2 ay sabret. z nin karnlık ortam çekimleri kötü şarj sorun çıkartabiliyor .. birde uyuz olduğum nokta ekranında grolla glass 2 var çizilmesi zor diyorlar ama üzerinde fabrika çıkışı jelatin var o çok rahat çizilebiliyor ve değiştirilmiyor. o jelatini sökerseniz garanti kapsamından çıkıyormuş cihaz

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
xperia z kullanıcısıyım mükemmel alet ama az bekleyebiliyosan honaminin eli kulağında 2 ay sabret. z nin karnlık ortam çekimleri kötü şarj sorun çıkartabiliyor .. birde uyuz olduğum nokta ekranında grolla glass 2 var çizilmesi zor diyorlar ama üzerinde fabrika çıkışı jelatin var o çok rahat çizilebiliyor ve değiştirilmiyor. o jelatini sökerseniz garanti kapsamından çıkıyormuş cihaz

Önde Gorilla Glass 2 yok, arkada Gorilla Glass 2 ve önde Dragon trail glass var. Çözülmez cam diyorlar DragonTrail için ama ekran koruyucu koyuyorlar.

PanPish

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
foto çekimleri iyi değil. samsunglardaki alt da tuşu olmaması güzel ama oyun oynarken o tuşlarda yanıyor insanı sinir ediyor!şarj su gibi gider.diktörtgen olduğu için keşke oval olsa diyorsun sonuçta 5" . bence s4 al daha iyi ya da ip5 2.ci.el

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ben kullanan olarak söylüyorum gayet güzel kullanışlı. foto çekimleride gayet güzel kötü diyeni görmedim. şarjı kullanıma göre değişir çok kurcalarsan gider ama ben gün boyu whatsapp ve arada oyun olmak üzere 15 saati rahat görüyorum yani sabah alıp akşama kadar götürür seni. tasarıma bişi diyemem zevk meselesi orası sana kalmış.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ekran koruyucu dediğiniz nano teknolojik kaplamayla tümleşik yapıda kaplamadır. su geçirmeme özelliğini oluşturur. sökülünce cihaz su geçirir, onun için garanti iptal olur. ekran çizilmezdir, ama kaplama nihayetinde silikon türevidir, tabii ki çizilir lakin zor çizilir.

çocuğun üstüne kussa götürür yıkarsın

bıçağı alıp test edenlerden korumak amaçlanmamış,

küçük kazalarda arıza oluşmaması amaçlanmış.

bence alan kişi parasını korumuş olur bi nevi...

srdrgkc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çekim modlarını değiştirirseniz karanlıkta bile güzel fotolar çekebilirsiniz. türkiyeye geldiği gibi alanlardanım ve hiç beni üzmedi üzeceğede benzemiyor sadece sony alınır bu zamanda :D

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Çoğu alanda güzel bir telefon 4.2 güncellemesinden sonra çok daha hızlandı ben beğeniyorum doğrusu kullanıyorum sorularını cevaplarım :)

Chriminal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Beğendiysen , sana göre alınır .

Ama en iyisi mi ? _ Hayır . ( HTC One - LG Optimus G Pro En iyisi bence.)

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
XPERIA Z alırsan pişman olmazsın ama One alırsan daha çok seversin bence (ya da S4). Tasarımı falan güzel de, donmalar falan daha fazla oluyor. Şimdiden böyleyse, 1-2 yıl sonra nasıl olur bilemeyeceğim. En mantıklısı iPhone almak ama herkese hitap etmiyor.

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Çok şık, ince, zarif ve güçlü bir cihaz. Adreno 320 gpu su ve S400 işlemcisi bayagı güçlü. Yarı yolda birakmaz seni. Arka ve ön camlar cizilmeye dayanıklı. Sony media uygulanaları da çok kullanışlı. Bence cihazın tek eksiği ekranda Tft panel kullanılması. Tft panelde renkler Amoled ( Samsung), IPS ( LG) ve SuperLCD ( HTC) gibi ekranlara göre biraz Soluktur. Ama bu demek değil ki ekran kalitesiz. Ekranda Razorsharp ve Bravia 3 teknolojileri ekranı canlı yapıyor. Tek eksiği ekran parlaklığını yükseltirken renkler beyaza dönüyor, görüş acısını değiştirdiğinizde renkler soluyor. Tabi yine söylüyorum, bu demek değil ki ekran kalitesiz. Sonuçta harika bur cihaz, Albenisi yüksek. Suya dayanıklı oluşu da harika bir özellik. Ben sana bekleyip Honami almanı tavsiye ederim.

Bu yazıda genel olarak değinilmiş zaten sadece birkaç şey ekleyeceğim bende.Cihaz ne kadar şık olsada oval olmadığı için kutu gibi duruyor buda cepte rahatsızlık veriyor.Altındaki o gereğinden fazla boşluk cihazın şık görüntüsüne darbe vurmuş oraya zl modelindeki gibi bir led koyabilirdi sony böylece daha şık bir cihaz olurdu.Her iki yüzünün cam olması sıcağı çok çabuk emmesi demek cihaz daha bişi yapmadan ısınmaya başlıyor.Ayrıca sony cihazların wifi çekim gücü samsung yada lgler kadar iyi değil.Ayrıca sony aldın mı 3. parti video oynatıcı indirmen lasım resmen resim açar gibi video açıyor telefon ben sony gibi bir dünya devine yakıştıramadım o kadar multimedya deneyimi kaliteli olan markadan bunu beklemezdim.Tüm bu yazdıklarımız sorunları sony yetkilileri duymuş olmalı ki honamide bunların hepsinde iyileştirmeler yapmış bende bekleyip honami almanı tavsiye ediyorum.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Bence en iyisi bekleyip honami almak. Az bir süre kaldı tanıtılmasına zaten.

srdrgkc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşımda s4 var bende xperia z ama internette nedense benimki daha hızlı ;) videolar bi arkadaşın dediği gibi 3. parti program indirmene gerek yok ayrıca resim gibi göstermiyor tft ekranın bi özelliğide dik bakıldığında orijinal renkleri verir. ayrıca s4 ile benim telin kamresını kıyasladığımızda s4 kırmızı duvarı turuncu xperia kırmızı gösteriyor deneyin görün derim;)

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bence sevdiysen al gitsin. Zaten honami çıkacak,dağıtılacak,fiyaj farkı felan uzaaar...

Ben z kullanıcısıyım ve telefondan memnunum. Gerek ses kalitesi, fotoraf, hız gayet iyi. 4.2.2 surumu sonrası cihaz dahada hızlandı. Batarya da sorun diyil. Stamina mod+easy battery saver kullanırsın gun boyu gider. Bolbol da oyun felan yaparsın. Ama telefonun beni memnun etmeyen bazı kuçuk harakterleri var
Kapaklar çok hassas. Bende kulaklık kapağının iç kısmında küçük kesilme olmuş onu garantide değiştirtecem galiba
Ekranda jelatinler az dayanıklı. Telefonun arkasında çizik diyilde noktalar oluşmuş. Nasıl olmuş bilmiyorum. Garantide onuda soracam. Ama görunmeyen ölçudeler Mikroskopik
Son olarak böylebişey yapabilinirdi. Oyunlarda ekrandakı sanal tuşlar görunmesin yani tam ekrana dönüşsün. Oyundan çıkmak için de güç tuşu kullanıla bilirdi

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
arkadaşımda s4 var bende xperia z ama internette nedense benimki daha hızlı ;) videolar bi arkadaşın dediği gibi 3. parti program indirmene gerek yok ayrıca resim gibi göstermiyor tft ekranın bi özelliğide dik bakıldığında orijinal renkleri verir. ayrıca s4 ile benim telin kamresını kıyasladığımızda s4 kırmızı duvarı turuncu xperia kırmızı gösteriyor deneyin görün derim;)
Resim gibi derken onu kast etmemiştim şöle mesela samsunglarda yada lglerde video oynatıcısına girdin mi ekrn çevirme videoda resim alma vs vs birçok özelleştirmesi var.Ancak zde böyle değil resim açar gibi video açıyor kuru kuruya hiçbir özelleştirme yok.Aynı şuan benim kullandığım discovery gibi o yüzden bende mx player yükledim.Mx player daha kullanışlı.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Xperia z nin tasarımı honamiden kat kat daha iyi duruyor :) Prevıew görünümü

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Gideri var, sıkıldığında suya sokarsın :P ayrıca ısındığı zaman da su güzel soğutuyor :D

Qrpheus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence gayet iyi telefon gidip samsung gibi bi plastik parçasına o parayı vermektense buna vermek daha iyi test etme şansım oldu gayet güzel sony kalitesi sonuçta

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
bence gayet iyi telefon gidip samsung gibi bi plastik parçasına o parayı vermektense buna vermek daha iyi test etme şansım oldu gayet güzel sony kalitesi sonuçta

Artık yeter. Bu bitmediniz. Arkadaş gelip fikir istemiş sen yine samsung a gelip çamur atıyorsun. En gıcık olduğum insan tipi.

Qrpheus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gözlerin falan körmü senin şu yorumları bi oku bakayım s4 al falan diyenler var bende eleştiri yapmak istedim sanane samsungun avukatı falanmısın ? ister çamur atarım ister su sanane kardeşim gıcık olduysanda çokta umrumda değil yani bende fikrimi söyledim gidip s4 gibi plastiği almak yerine z alınır daha iyi dedim burda seni geren ne ?

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
gözlerin falan körmü senin şu yorumları bi oku bakayım s4 al falan diyenler var bende eleştiri yapmak istedim sanane samsungun avukatı falanmısın ? ister çamur atarım ister su sanane kardeşim gıcık olduysanda çokta umrumda değil yani bende fikrimi söyledim gidip s4 gibi plastiği almak yerine z alınır daha iyi dedim burda seni geren ne ?

Keşke adam gibi yorum yapsan, mantıklı ve düzgün yazsan da sana cevap verebilsem.

lilana

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
harika telefon ama kocaman, bayan elinde kocaman, bence ergonomik değil ama aşık olarak aldım su geçirdi, kesinlikle reklam aldatmacası her suya sokulan xperia z kesin su geçirecek asla garanti kapsamına almazlar ben sigortalattım cihaz değişecek yazdım buraya da önceden, kesin sigortalı alın cihazlarınızı, samsung s4 kullanıyorum sony gelince satacağım misal, çünkü samsungu daha çok sevdim daha kolay taşınıyor ve 2 günde ekranı çizilen sony gibi çizilmiyor bana kalırsa, ha bir de su geçirmez diye iddiası yok, zaten suda dikkat ediliyor samsungta :)))

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bir de sonye davamı açacağım reklamda kullanıcı yanıltılıyor. koskoca marka bitti benim için...güvenmem

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba

Ben donanımsal olarak çok bilgili bir insan değilim ama 31-7-2013 tarihinde Z aldım. Aldığıma alacağıma pişman oldum,mesele hız veya yavaş değil.

Reklamlarının tamamen yalandan ibaret olması telefon su geçiriyor, siz istediğiniz kadar kapakları kapalı değin. Su geçirdikten sonra hiç bir şey ıspat edemiyorsunuz ve kullanıcı hatası olarak yüklü bir fatura ile karşılaşıyorsunuz.

lilana

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
okur haklı arkadaşlar...almayın bence de. neden çok kişide sony yok diye merak ediyordum neden herkes iphone ve samsung kullanıyor ? çünkü çok daha iyiler belli ki

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkdaslar bnde almayı dusunuyorum su gecırme ozellıgı benı ılgılendırmıyo zaten suya sokmam onu sadece merak ettıgım sey bu kadar parayı cıhazın su gecırmeme ozellıgınemı verıyolar sızce bu cıhaz edermı o kdar para dıger ozellıklerını goz onunde bulundursak ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
meraba arkadaslar. ben telefonum arıza yaptı ve sony xperia z almayı dusunuyorum. sizce almalımıyım yoksa daha ıyı telefonlar varmı. alırsam verdıgım paraya degermı telefon. bide telefon kutudan cıktıgında uzerınde yanı ekranda jilatın oluyomus onu kaldırınca garantı kapsamından cıkıyo mu. bazı telefonlarda uzerınde jılatın oluyodu ve telefonun markası yazıyodu onu sokup atıyoduk yenı jilatın çektırıyoduk telefoncuda. acaba z de de jilatını kaldırıp yenısını yapıstırsak olurmu. z nin yazılımı nasıl iyimi yoksa eskısımı veya gelısmemıs mı . yardımcı olabılırsenız sevınırım ... .kımılerı su gecırıyor dıyor cihaza kı bana da ole gelıyor. kapak kapalı olsada suyun gecemeyecegı yer yoktur ! sony boyle bır ıdda koyduysa ortaya kanıtlasın ve guvencesını versın ? sonra garantıye goturdugumuzde su gecırdı dıye adamlar demesın bu kullanıcı hatası dıye ?