Sony Xperia Z (C6603) için Yeni Güncelleme Çıktı!

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Sony Xperia Z (c6603) için yeni bir güncelleme kullanılabilir durumda.Güncelleme ile gelen yenilikler şuan için bilinmiyor.
Ayrıca güncellemenin performans geliştirmesi olduğu sanılıyor.

wpid-Screenshot_2013-06-06-14-00-57.png

10.1.1.A.1.307 yapı numarasına sahip güncelleme şuan için Belçika, İngiltere ve İspanya'da kullanılabilir durumda.
Yakın zamanda diğer ülkeler içinde indirime sunulması bekleniyor.

Kaynak

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
S çıkalı 1 yıl oldu namıssızlar :(

Sony bütün yoğunluğunu z üzerinde bulunduruyor. Bence çok yanlış bir tutum. Artık neredeyse diğer cihazları tamamen unuttu. Hatta 2011'leri servise götürsek "biz çin mallarına artık bakmıyoruz" diyecekler diye korkuyorum :D.

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Sony bütün yoğunluğunu z üzerinde bulunduruyor. Bence çok yanlış bir tutum. Artık neredeyse diğer cihazları tamamen unuttu. Hatta 2011'leri servise götürsek "biz çin mallarına artık bakmıyoruz" diyecekler diye korkuyorum :D.
Sony Tr Xperia Z ye Sony Avrupa ise Xperia ZR ye odaklanmış durumda dediğin gibi :D

Hep bize dik gidiyosun Sony!!!11!!1! :D

lpsln

Asistan
Reaksiyon puanı
0
duramayız arkadaş bizim her daim güncel olmamız lazım 4.2 ye bile htc one dan önce geçmemiz lazım ama yok..

de_la_vega_66

Asistan
Reaksiyon puanı
34
Root edince , rootu bozmadan güncellemeyi alamıyomusun , yoksa

güncellemeyi yapıp tekrarmı root etmen gerekıyor ?????? cevap lutfenn

pc companiondan güncellersen root gider orjinal yazılım kurulmuş olur. biraz bekleyip recovery'den flashlayarak root bozulmadan yeni versiyona geçme yöntemlerinin çıkmasını bekliycez.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

duramayız arkadaş bizim her daim güncel olmamız lazım 4.2 ye bile htc one dan önce geçmemiz lazım ama yok..

zaten root olayından beni ancak 4.2 vazgeçirebilir. zira gereksiz uygulamaları da kaldırınca şarjda muazzam bi artış oldu. normalde her akşam eve geldiğimde şarj %30-35 civarı olurken root olduktan sonra (yani son 2 gündür) %50 den aşağı düşmüyo şarjım. üstelik yeni ayarlarımı yapmak uygulamalarımı oyunlarımı filan kurmak için daha çok uğraşıyorum telefonla ama şarj daha uzun gidiyo. yani yeni versiyonun root yöntemi bulunmadan yeni versiyonun yüklenmesi taraftarı değilim :D

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Cihazımızı güncelliyeceğiz ondan sonra root yapıcaz yani böyle mi diyorsun ??

de_la_vega_66

Asistan
Reaksiyon puanı
34
Cihazımızı güncelliyeceğiz ondan sonra root yapıcaz yani böyle mi diyorsun ??

iki yöntem var .
1 - yeni sürümün root edilmesini bekleyeceksin (ki stabil olarak çalışan bi CWF ne kadar sürede piyasaya düşer bilmiyorum.)
2- eski sürümde root olup yeni sürüme flashlanabilir dosya ile geçeceksin.

2. yöntemin gelmesi diğerine göre daha kolay olur tahminimce. ben şu an 434 sürümüne downgrade yapıp root olup tekrar 253 sürümüne yükselttim. bi de bu 307 nin flashlanabilir dosyasını bulursam olay biter =)

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
iki yöntem var .
1 - yeni sürümün root edilmesini bekleyeceksin (ki stabil olarak çalışan bi CWF ne kadar sürede piyasaya düşer bilmiyorum.)
2- eski sürümde root olup yeni sürüme flashlanabilir dosya ile geçeceksin.

2. yöntemin gelmesi diğerine göre daha kolay olur tahminimce. ben şu an 434 sürümüne downgrade yapıp root olup tekrar 253 sürümüne yükselttim. bi de bu 307 nin flashlanabilir dosyasını bulursam olay biter =)

peki galaxy s4 alıorm cihazın ayarlarıyla oynamıcam sadece hafıza kartına geçirebilmek için bütün uygulamaları Sadece bunun için root edicem bu mümkünmü ?

de_la_vega_66

Asistan
Reaksiyon puanı
34
peki galaxy s4 alıorm cihazın ayarlarıyla oynamıcam sadece hafıza kartına geçirebilmek için bütün uygulamaları Sadece bunun için root edicem bu mümkünmü ?

samsung hiç kullanmadım takip etmiyorum ama mutlaka s4'ün de root yöntemleri vardır. ve uygulamaları hafıza kartına taşımak için root olmak zorunda mısın bilmiyorum. XZ de root olmak zorundasın ama s4'ü bilmiyorum.

de_la_vega_66

Asistan
Reaksiyon puanı
34
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2313369

evet xda 'da 307 için root paketini yayınlamışlar. tıpkı 434'e dönüp root olup 253'e yükseltir gibi 307'ye yükseltilebiliyo. henüz denemedim ama şu an rootlu 253 kullananlar da bu paketi kullanarak rootlu şekilde 307'ye geçebiliyor olmalılar. denedikten sonra sonucu burada paylaşırım.

de_la_vega_66

Asistan
Reaksiyon puanı
34
evet arkadaşlar denedim ve başarılı oldum. yukarda söylediğim gibi rootlu 253 kullanan arkadaşlar yukardaki linkte verilen dosyaları kullanarak yine rootlu şekilde 307'ye geçiş yapabilirler. ancak ilk dosyayı flashladıktan sonra recovery silinmekte. o yüzden tekrar recovery kurulması lazım. daha sonra recovery'den girip sdcard'daki dosya flashlanmalı.

kadir ion

Asistan
Reaksiyon puanı
8
sony zaten öncelikle xperia s sonra xperia z için aosp platformunu kullanıcılar için sundu yani saf android bakalım ne olacak

S

SDN Okuru

SDN Okuru
xperia z çıktı şimdide xperiaz ultra. Bi kullansaydık önce şu z yi sonra diğerini çıkarsaydınız. Alır almaz eskiyor telefon rezalet.

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
253 sürüm notlarında gelişmiş pil performansı diyodu ama yazdığıyla yaptığı tutmuyordu umarım bunda 434 ü geçen bir pil performansı sergiler.

kadir ion

Asistan
Reaksiyon puanı
8
GENÇLER SÜPER HABERLERİM VAR!!!
[h=2]Sony, Xperia Z için Android 4.2.2 Dağıtımına Resmen Başladı![/h][h=3]Mustafa KILIÇ 25 Haz 2013 Android 4.2.2, Daydream, kilit ekran, Sony, xperia z[/h]

sony_xperia_z_angle_211337278409_640x360.jpg

Oyla bunu

Geçtiğimiz günlerde Xperia ZL için Android 4.2.2 Jelly Bean güncellemesinin dağıtımını gerçekleştiren Sony, dünya genelinde daha yaygın olarak satışa sunduğu amiral gemisi Xperia Z için ilk aşamada Avrupalı kullanıcılara güncellemeyi sunmaya başladı. Yazılım geliştirme sürüm numarası 10.3.A.0.423 olan güncellemenin İspanya, Avusturya, Hollanda ve Çek Cumhuriyeti’nde kullanıcılara ulaştığı rapor edilirken, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde tüm Xperia Z kullanıcılarının güncellemeyi tecrübe etmesi bekleniyor.

[TD="bgcolor: #A4C639"] Sponsorlu Bağlantıar [/TD]

[TD="align: center"][/TD]

Sony PC Companion’ın yanı sıra “Ayarlar> Telefon> Yazılım güncellemeleri> Sistem güncellemeleri hakkında” sekmesinden güncelleme kontrolü yapabilirsiniz. Güncelleme kapsamında sunulan yeniliklere değinilmese de, Xperia ZL’de yer bulan yeniliklerin Xperia Z’ye sunulduğu tahmin ediliyor.
Yazılım noktasında sağlanan iyileştirmeler,Sony’nin son sürüm medya uygulamalarında sorunsuz entegre hizmeti, hızlı ayarlar menüsü, özelleştirilebilir bildirim ekranı, kilit ekranda widget desteği, Daydream ekran koruyucu ve daha şeffaf bir arabirim yenilikler arasında sayılabilir.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

GENÇLER SÜPER HABERLERİM VAR!!!
[h=2]Sony, Xperia Z için Android 4.2.2 Dağıtımına Resmen Başladı![/h][h=3]Mustafa KILIÇ 25 Haz 2013 Android 4.2.2, Daydream, kilit ekran, Sony, xperia z[/h]

sony_xperia_z_angle_211337278409_640x360.jpg

Oyla bunu

Geçtiğimiz günlerde Xperia ZL için Android 4.2.2 Jelly Bean güncellemesinin dağıtımını gerçekleştiren Sony, dünya genelinde daha yaygın olarak satışa sunduğu amiral gemisi Xperia Z için ilk aşamada Avrupalı kullanıcılara güncellemeyi sunmaya başladı. Yazılım geliştirme sürüm numarası 10.3.A.0.423 olan güncellemenin İspanya, Avusturya, Hollanda ve Çek Cumhuriyeti’nde kullanıcılara ulaştığı rapor edilirken, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde tüm Xperia Z kullanıcılarının güncellemeyi tecrübe etmesi bekleniyor.

[TD="bgcolor: #A4C639"] Sponsorlu Bağlantıar [/TD]

[TD="align: center"][/TD]

Sony PC Companion’ın yanı sıra “Ayarlar> Telefon> Yazılım güncellemeleri> Sistem güncellemeleri hakkında” sekmesinden güncelleme kontrolü yapabilirsiniz. Güncelleme kapsamında sunulan yeniliklere değinilmese de, Xperia ZL’de yer bulan yeniliklerin Xperia Z’ye sunulduğu tahmin ediliyor.
Yazılım noktasında sağlanan iyileştirmeler,Sony’nin son sürüm medya uygulamalarında sorunsuz entegre hizmeti, hızlı ayarlar menüsü, özelleştirilebilir bildirim ekranı, kilit ekranda widget desteği, Daydream ekran koruyucu ve daha şeffaf bir arabirim yenilikler arasında sayılabilir.