Sony Xperia SP Rehber Sorunu (Blacklist Uygulamasından Kaynaklı)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan So_Empty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

So_Empty

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar,

Bahsedeceğim sorun, SDN'e üye olma sebebimdir.

Sürekli reklam amaçlı aldığım çağrılar nedeniyle tek çare olarak (operatörüm vodafone) 1 ay önce blacklist programı (Ultimate Blacklist - maalesef Google Play Store'daki en üstte gözüken kurban yorumu benimki) yükledim ve yüklemez olaydım dedim. Uygulamaya engellenecek 3 numarayı kaydettiğimde yerel kayıtlardaki tüm kontak kişilerini rehber menüsünden sildi ve rehberde yalnızca engellemek istediğim bu 3 numara gözüktü. Bunu fark eder etmez uygulamayı sildim ancak hiçbir şey değişmedi.

Şöyle bir ilginçlik var: yerel kayıtlar tamamen silinmiş durumda değil. Telefonda hala duruyor ancak rehber menüsünde gözükmüyor. Örneğin çağrı aldığımda kimin aradığını eski kaydedilmiş biçimiyle görebiliyorum (Eklediğim ekran görüntülerine bakabilirsiniz). Ancak (çağrı listesindekiler hariç) ben arama yapmak istediğim zaman ilgili numarayı yalnızca Whatsapp veya Viber üzerinden bulup arayabiliyorum. Ayrıca, yeni bir telefon numarasını rehbere kaydettiğimde bunlar da gözükmüyor. Fazlasıyla sinir edici bir durum.

Telefonumda şirket yazışmalarım vb. bilgiler kayıtlı olduğu için elim resetlemeye gitmiyor. Aynı şekilde bir telefoncuya gidip de sürpriz bir sonuçla karşılamak istemiyorum.

Buna benzer bir durum yaşayan veya sorunun nereden kaynaklanabileceğini bilen bir arkadaşımız varsa çözüm önerisiyle birlikte yorum yaparsa sevinirim.

Herkese teşekkürler.

Screenshot_2.png
[/URL][/IMG]
Screenshot_2014-01-08-13-03-32.png
[/URL][/IMG]

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
uygulamayı direk silmek yerine ayarlar kısmını kurcalasaydın belki eski haline döndürme vardır :)

ayrıca telefonda kullandığın gmail hesabına pc den giriş yap ve kişilere bak eğer bütün rehber duruyorsa şirket yazışmalarını da yedekleyip formatı basarsın :)

So_Empty

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
uygulamayı direk silmek yerine ayarlar kısmını kurcalasaydın belki eski haline döndürme vardır :)

ayrıca telefonda kullandığın gmail hesabına pc den giriş yap ve kişilere bak eğer bütün rehber duruyorsa şirket yazışmalarını da yedekleyip formatı basarsın :)

Güzel kardeşim her şeyi denedim; uygulamayı silmeden önce de, sildikten sonra da. Kayıtları tekrardan içe aktarmayı denedim vs. nafile...

Format son çare olarak gözüküyor. Ama formata gerek kalmadan halletmenin bir yolu var mıdır? Benim öğrenmek istediğim bu.

Tabii bir de format attım diyelim; o zaman da düzelmezse ne yaparım :)

onurdags

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şöyle birşey denediniz mi?

rehber -- Sağ alttaki ayarlar simgesinden "filtrele" -- açılan filtrele menüsünü aşağı kaydırdığınızda yerel kayıt ve sim kaydı sekmelerinden görünmesini istediğiniz listelerin önündeki kutucukların işaretli olduğundan emin olun.

So_Empty

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şöyle birşey denediniz mi?

rehber -- Sağ alttaki ayarlar simgesinden "filtrele" -- açılan filtrele menüsünü aşağı kaydırdığınızda yerel kayıt ve sim kaydı sekmelerinden görünmesini istediğiniz listelerin önündeki kutucukların işaretli olduğundan emin olun.

İşte buuuu:thumbup: Üstat, çok teşekkür ediyorum. Tahmin ettiğin gibi "Filtrele" kısmında "Telefon numarası olan kişiler" satırındaki kutucuk işaretli değildi. Bunu işaretlediğimde tüm kayıtlar rehberde görüntülenebilir oldu.

Tekrar tekrar teşekkür ediyorum; çok makbule geçti. Sağ olasın :)

onurdags

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benzer bir sıkıntıyı ben de yaşamıştım. İlk Sony telefonum SP. Telefonu satın aldım, sim kartı taktım hobaa rehber boş (la demiştim, sen; koskoca sony bunu düşünemiyon mu? Sim kart rehberini nasıl görmen! Hemen çamuru sony'e attım tabi yoksa bende uufff kafa süper çalışıyo...). 1 gün öyle kullandım akşamına telefonu karıştır karıştır en sonu buldum da rahatlamıştım.

Formatsız halledebilmenize sevindim.

Geçmiş olsun.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
onurdags, ben de aynı sorunu söylediğiniz gibi çözdüm. Allah sizlerden razı olsun :)))) Çıldırmak üzereydim de...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm ben numaraları telden sim e aktaramıyorum z 1 de. dışa aktarılamadı diyor aktarmıyor sorun nedir acaba

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İşte buuuu:thumbup: Üstat, çok teşekkür ediyorum. Tahmin ettiğin gibi "Filtrele" kısmında "Telefon numarası olan kişiler" satırındaki kutucuk işaretli değildi. Bunu işaretlediğimde tüm kayıtlar rehberde görüntülenebilir oldu.

Tekrar tekrar teşekkür ediyorum; çok makbule geçti. Sağ olasın :)

aynı sıkıntı bendede var bi sekronize et dedim nerden dediysem yerel kayıt çıkıyoda sim kaydını bulamadım ordada google çıkıyo onu nasıl yapcaz bi yardımcı olursanız..şimdiden teşekkürler..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
rehberde gelen arama kimin aradığı belli değil nasıl düzelir

K

Kaderzp

SDN Okuru
Merhaba arkadaşlar .Ben sony Xperia z3 kullanıyorum.Telefonuma format attim telefonumun sesi gitti .biraz kalabalık ortamda duyulmayacak kadar azaldı ne yapmam gerekiyor. Bana da yardımcı olurmusunuz ? 😢

O

oley

SDN Okuru
arkadaşlar benimde bir sorum olacak sony experia m2 kullanıyorum kişiyi kayıtlardan sildim rehberde gözükmüyor ancak o kişi beni aradığı zaman yine ismiyle ekranıma çıkıyor napabilirim

S

SDN Okuru61

SDN Okuru
Aynı sorunu bende yaşıyorum. Z3 kullanıyorum. Rehberden sildiğim numara çağrı ve mesajlarda silmeden önceki haliyle çıkıyor. Ne yapmam lazım? Yardımcı olabilecek olan var mı?

S

SDNSLVN

SDN Okuru
Whatsapp ı sil. Ben z2 kullanıyorum. Yapmadığım şey kalmadı. Önce google hesabımdaki rehber yedeklemeyi sildim. Düzelmedi. Sonra whatsapp ı sildim geri yükledim düzeldi. Nasıl olduğunu görmen için birkaç yere bak ne demek istediğimi anlarsın. REHBER> FİLİTRELE >KİŞİLERİ GÖRÜNTÜLEDEN WHATSAPP A GEL >KUTUCUĞU İŞARETLE VE REHBERİNE GERİ DÖN VE KONTROL ET. AYLAR ÖNCE SİLDİĞİN NUMARALARIN BİLE DURDUĞUNU GÖRECEKSİN. SONRA WHATSAPP HESABINI SİL VE REHBERE TEKRAR BAK. O GEREKSİZ İSİMLERİN HEPSİ GİTMİŞ OLACAK.