sabah_ruzgari
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Cihazın orjinal Harddiski (Toshiba MK5055GSX 500GB) arızalandı. WD WD5000BPVT 500GB Harddisk aldım. (Cihazın garantisi yeni doldu) Recovery dvd si ile recovery yapmayı denedim ama işlemin başlarında 300, 321 vb hatalar verdi. Bundan vazgeçip Windows 7 Home Premium 64 Bit kurmayı denedim (Orijinal Lisansımda aynı). Kurulum neredeyse sonuna kadar sorunsuz devam etti. Fakat sonunda "Windows bu cihazda çalıştıracak şekilde yapılandıramadı" hatası verdi. Servisi aradığımda 500 TL gibi bir ücret talep ediyorlar (Yeni Harddisk ve Kurulum için).
1-Yeni Aldığım 2.5" Notebook Harddiskim AF (Advanced Format) harddisk olduğu için sorun çıkartıyor diyor servis. Acaba bu doğru mu?
2- Sony Laptoplara işletim sistemi nasıl kurulur? Özel bir yöntemi mi var acaba.. Biostan bazı ayarlar yapmak gerektiğini duydum.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
1-Yeni Aldığım 2.5" Notebook Harddiskim AF (Advanced Format) harddisk olduğu için sorun çıkartıyor diyor servis. Acaba bu doğru mu?
2- Sony Laptoplara işletim sistemi nasıl kurulur? Özel bir yöntemi mi var acaba.. Biostan bazı ayarlar yapmak gerektiğini duydum.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler..