Sony Vaio Notebook BIOS sorunu

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Sony Vaio Notebook BIOS sorunu

Selam arkadaşlar.

Sony Vaio PCG-71311M marka/model bir laptopumuz var. Evin ofis işlerinde kullanılıyor. Orjinal Windows 7 Home Premium yüklü.

Ben bu laptopa Windows 8.1 pro yüklemek istedim ancak maalesef bios ekranına ulaşamadım. Laptop açılırken siyah ekranla başlıyor ve windows gelene kadar da ne marka ismi ne de filanca tuşa basarak şuraya gir vesaire gibi bir bilgilendirme yazısı çıkmıyor.

Tüm F tuşlarını assist ve delete tuşunu da kullanmama rağmen bios a girmeyi başaramadım. Hatta bu denemeleri yaptığım zaman windows dahi gelmiyor. Laptopun fişini çekmek zorunda kalıyorum.

İnternetten araştırdığıma göre belki biosunu güncellemek işe yararmış fakat bu sefer de biosu güncelleyecek bir .exe bulamadım.

Bu sorunlara göre:

1- Bu durumda bios güncellemesi işe yarar mı? Cevap evet ise: Biosu nasıl güncelleştireceğim?

2- 1. durum çözüm sağlamazsa bu bilgisayara nasıl format atabilirim? Bilgisayar açıkken biosa girebilir miyim?

3- Doğru soruları soramamışsam kısaca ne yapmam gerekir?
smile.png

Teşekkürler...

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
VAIO yazısı ekrana çıkınca f2 ye basarsan girer biosa.

http://www.sony.com.tr/support/tr/hub/NOTEBOOK#PCG bu adresten de modelini bulup bios güncellemesini alabilirsin.

Mesajımı okuduysan tüm f tuşlarını delete ve assist tuşunu da denediğimi belirtmiştim. biosunu da gece güncelledim ancak yine sonuç alamadım. Ve tekrar ediyorum. sony yazısı dahi gelmiyor ekrana. Windows gelene kadar ekran sadece siyah. Yorumları bu bilgiler doğrultusunda yaparsanız sevinirim.