Sony Vaio Ekran Degisiminden Sonra Isiklar Yanmiyor.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan s3rh47
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

s3rh47

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Merhaba arkadaslar elimde bir Sony Vaio VPCEA1S1E Laptop var. Bu laptobun eski ekrani catlamisdi hic görüntü yoktu ama en azindan ekran andinlanma falan isiklari yaniyordu.

Ben simdi almanyadan bu laptop icin uygun olan bir display siparis yaptim ve geldi. Daha sonra eskisini yerinden cikardim. Yenisini takdim , Calistirdim. Bilgisayar calisinca Vaio yazisi gözüküyor hatta Windows oturum aca kadar geliyor ama ekranda hic ISIK yok. Bu sefer eskisini tekrar takdim bakdim ondada isik yok...

Belki Yeni aldigim ekranda sorun vardir diye geri gönderdim bana baska bir tane ekran gönderdiler geldi onuda denedim yine ISIK yok.

Bu sefer kabloda sorun vardir diye yeni bir kablo siparis verdim yaklasik 1 ay sonra geldi onuda sorunsuz bir sekilde takdim yine ISIK yok..

Ne yaptiysam ISIK yok yok yok. Sinir oldum arkadaslar. Ekrani yerinden cikarirken ya da laptobu sökerken hic zorlamadim. Zaten Sony Vaio Ekrani cok kolay cikiyor..Birseye zarar verdigimide sanmiyorum. Ama ne hikmetse ISIK yok. Ekran veya kablo calisiyor ama ISIK yok. Biri yardim edebilir mi ?

Ekrana tek bir kablodan baska birsey takilmiyor. Belki ekrani takip herseyi (Vidalari ve plasik kabi ) tam takmadigim icin mi isik yok ? Ama bu bana oldukca mantiksiz geliyor.

Yardim edebilirmisiniz ? Nerde hata yapiyorum ? Benim tahmin ettigim olay mi Acaba ?

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
hehehe sakin ol dostum. sanırım inverterli senin ekran inverteri değiştir sorunun tamamdır. eğer inverterli değilse cihaz farklı yöntemler önerebilirim. tam olarak şöyle bişeyden bahsediyoruz

HP%20Pavilion%20ZE4000%20Inverter.jpg

s3rh47

Asistan
Reaksiyon puanı
22
hehehe sakin ol dostum. sanırım inverterli senin ekran inverteri değiştir sorunun tamamdır. eğer inverterli değilse cihaz farklı yöntemler önerebilirim. tam olarak şöyle bişeyden bahsediyoruz

HP%20Pavilion%20ZE4000%20Inverter.jpg

Dostum cahilligime bagisla , konuyu biraz acabilirmisin ? Inverter nedir ?

Mantik nerede ? Eski ekranda isiklar yanarken söküp cikariyorum yenisini takiyorum isik falan yok. Sonra eskisini tekrar takiyorum ondada isik yok.

Ekranda sadece bir kablo cikarilip takiliyor. Inverter nerdeki ? Ekranin kenarlarinda siyah bir bant yapistirilmis onun altindaki karta mi diyorsun ? Gercekten anlamadim. Yardimniza ihtiyacim var.

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
genelde ekranın altında olur parça. panelın alt kısmında. tabi bu olmayadabilir. rica etsem buraya ekranın ve ekran flexnin anakarta girdiği kısmın fotoğrafını atabilirmisin. eğer bunları gönderirsen daha iyi yardımcı olurum.

s3rh47

Asistan
Reaksiyon puanı
22
genelde ekranın altında olur parça. panelın alt kısmında. tabi bu olmayadabilir. rica etsem buraya ekranın ve ekran flexnin anakarta girdiği kısmın fotoğrafını atabilirmisin. eğer bunları gönderirsen daha iyi yardımcı olurum.

Inverter yokmus.. Bir baska forumda daha sordum. Bir arkadas bana aynen söyle bir cevap verdi...

Senin Model 15.6 Slim Led olarak görünüyor. İnverter Olmaz.

* Eğer paneli değiştirirken BATARYA takılı kaldıysa 19.v Aydınlatmayı yedin.
Soketin Anakarta giren yerinin hemen yanında FUSE yazan sigorta atmıştır.
Kısa bir tel atıp halledebilirsin (İnşallah)

Eğer yapamam diyorsan Ben sana tam resmini ve yerini işaretlerim.

Fakat Ekran kartını garantiye almak için VGA dan monitöre bağla. Muhtemelen sonuç olumludur.

Kolay gelsin.

Bu arkadas tahmin ettigi gibi ben ekrani degisimi yaparken Bataryayi takili unuttum. Sorun bundan kaynaklaniyor..

Ama FUSE yi bulamiyorum... Acaba su resimdeki Z harfimi ? Malum yabanci kaynaklarda N harfi var kisaca F15 fiyorlar..

Burda PF1 yapiyor... ya da 5 altinda kalmis...

Benim resim burda... Resim burda yakinlastir deyince sagda reklam yüzünden yer kalmadigi icin görüntü bozuluyor. O yüzden linkini kopyalayip yeni bir sekmede acarsan cok NET gözüküyor

14wem1e.jpg

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Inverter yokmus.. Bir baska forumda daha sordum. Bir arkadas bana aynen söyle bir cevap verdi...

Bu arkadas tahmin ettigi gibi ben ekrani degisimi yaparken Bataryayi takili unuttum. Sorun bundan kaynaklaniyor..

Ama FUSE yi bulamiyorum... Acaba su resimdeki Z harfimi ? Malum yabanci kaynaklarda N harfi var kisaca F15 fiyorlar..

Burda PF1 yapiyor... ya da 5 altinda kalmis...

Benim resim burda... Resim burda yakinlastir deyince sagda reklam yüzünden yer kalmadigi icin görüntü bozuluyor. O yüzden linkini kopyalayip yeni bir sekmede acarsan cok NET gözüküyor

14wem1e.jpg

evet senin ki invertersiz standart led ekran. sanırım ekranı takarken batarya takılı olduğu için panel sigortası atmıs. şöyle anlatayım. ekran üzerinde vcc ayağında fuse yada f harfi ile belirtilmiş bir sigorta vardır ölçü aletin varsa ölçüp değiştirmen gerek. yada sen ekranın arkasında ki koruyucu plastik tabakayı kaldır devredeki flex kablonun bağlandığını kısmın (bilgisayardan değil ekrandan bahsediyoruz) fotoğrafını at buraya sana hangi parçayı değiştirmen gerektiğini söyleyeyim. sonrasında step step ilerlemeye devam ederiz.

resimle gösteriyorum

5m9ymd.jpg

s3rh47

Asistan
Reaksiyon puanı
22
evet senin ki invertersiz standart led ekran. sanırım ekranı takarken batarya takılı olduğu için panel sigortası atmıs. şöyle anlatayım. ekran üzerinde vcc ayağında fuse yada f harfi ile belirtilmiş bir sigorta vardır ölçü aletin varsa ölçüp değiştirmen gerek. yada sen ekranın arkasında ki koruyucu plastik tabakayı kaldır devredeki flex kablonun bağlandığını kısmın (bilgisayardan değil ekrandan bahsediyoruz) fotoğrafını at buraya sana hangi parçayı değiştirmen gerektiğini söyleyeyim. sonrasında step step ilerlemeye devam ederiz.

resimle gösteriyorum

5m9ymd.jpg

Selam öncelikle ilginc icin tesekkürlerde yalniz bana sunu anlatiyor.

Ozaman elimdeki 3 Ekrandada sigortalar atti öylemi anlamaliyim ?

Duruma tekrar anlatayim.

Ilk catlak ekrani cikarirken isiklari yaniyordu
sonra pili cikarmadan ekrani yerinden cikardim ve yeni ekrani takdim
Bakdim isiklar yanmiyor. Sonra eski ekrani tekrar takdim yine isiklar yanmiyor.

Sonra yeni ekrani geri gönderdim ve bir baskasi ile degistiler onuda takarken PILI kesinlikle cikarmisdim. Ekrani takdikdan sonra laptobu calistirdim yine isiklar yanmiyor.

Daha sonra LCD-Kablosunu siparis verdim. Yenisi geldi Onuda takdim ve her ikisinide takarken PIL yine takili degildi. Ama Takip bitirdikden sonra yine isiklar yok..

Senin dedigini yapmam icin yeni ekranda banti tamamen sökmem gerekiyor ... AMa Ben simdi eski catlak ekranin bantini söktüm FUSE diye birsey rastlamadim. AMA F101 diye birsey var. Orasida mavi renkli .... Oraya cimbizla dokundum malesef yine aydinlik yok.

Ne yapacagimi sasirdim. Eski ekrandan resimler atarim simdi.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ekrani cikardikdan sonra arka kapagin durumu bu sanirim burda bir isimiz yok..

ws8oeh.jpg

Ekranin bantini söktükden sonra cikan kart ve üzerindekiler. Bunun birde arka kismi var. Önce bunlara bir bakalim.

2i29zqe.jpg

295zjgk.jpg

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Selam öncelikle ilginc icin tesekkürlerde yalniz bana sunu anlatiyor.

Ozaman elimdeki 3 Ekrandada sigortalar atti öylemi anlamaliyim ?

Duruma tekrar anlatayim.

Ilk catlak ekrani cikarirken isiklari yaniyordu
sonra pili cikarmadan ekrani yerinden cikardim ve yeni ekrani takdim
Bakdim isiklar yanmiyor. Sonra eski ekrani tekrar takdim yine isiklar yanmiyor.

Sonra yeni ekrani geri gönderdim ve bir baskasi ile degistiler onuda takarken PILI kesinlikle cikarmisdim. Ekrani takdikdan sonra laptobu calistirdim yine isiklar yanmiyor.

Daha sonra LCD-Kablosunu siparis verdim. Yenisi geldi Onuda takdim ve her ikisinide takarken PIL yine takili degildi. Ama Takip bitirdikden sonra yine isiklar yok..

Senin dedigini yapmam icin yeni ekranda banti tamamen sökmem gerekiyor ... AMa Ben simdi eski catlak ekranin bantini söktüm FUSE diye birsey rastlamadim. AMA F101 diye birsey var. Orasida mavi renkli .... Oraya cimbizla dokundum malesef yine aydinlik yok.

Ne yapacagimi sasirdim. Eski ekrandan resimler atarim simdi.

Ekrani cikardikdan sonra arka kapagin durumu bu sanirim burda bir isimiz yok..

ws8oeh.jpg

Ekranin bantini söktükden sonra cikan kart ve üzerindekiler. Bunun birde arka kismi var. Önce bunlara bir bakalim.

2i29zqe.jpg

295zjgk.jpg

ölçü aletiniz varmı acaba ? ekran vcc ayağına 19 v geliyormu bakmak lazım. gelmiyorsa bence anakartınızda sorun var. sonynin bu modellerini biliyorum. büyük ihtimalle vga katı anakartın arka yüzünde. anakart yanımda olsa çok basit bir arıza bu. ya anakart 19v anaa besleme üzerinde ki sigorta attı yada swich bozuldu.

şöyle bişey deneyelim eski ekranın üzerinde ki flex soketinin takıldığı kısımda pinlerin en sonunda 40 yazar büyük ihtimalle. resimde gösterdiğim gibi
2v1816o.jpg

1. bacak tan 40 doğru git 39 ve 38 no lu bacaklar zaten aynı hat üzerinden gider. 37 ye dokunma 36 ve 35 numalı bacakları kısa devre yaparak swich olayını manuel hale getiricez. yeni ekran üzerinde müdahele yapmayalım iade edemezsin sonra.

39,38,36,35 numaralı bacakların yollarını takip edelim

şimdi burda kafanı karıştırmak istemiyorum

şöyle ;

11akhno.jpg

o yolların kırmızı ile işaretlediğim yere çıkması gerekiyor diye düşünüyorum panelden panele fark ediyor bu durum eğer çıkmıyorsa yolları takip edip o bacak numaralarının nereye gittiğini bana benim gösterdiğim gibi göstermen gerek

35 numaranın led pwm
36 numaranın led en

38 ve 39 numarayı soket tam çıkmadığından kestiremedim işaretlediğim kısımlara çıkması gerekiyor diye düşünüyorum. 40 numara zaten şasedir yani gnd.

eğer 38 ve 39 u bulduysan ve benim söylediğim gibi 36 ve 35 numaralı bacaklar işaretlediğim yerlere gidiyorsa bunları birer kablo lehimleyerek hepsine 4 bacağı bir birine kısa devre et. cihazın adaptorunu takar takmaz ekranın bembeyaz olması lazım. cihazı startladığıda sony yazısını görmen lazım.

eğer söylediğim pinlere çıkmıyorsa verdiğim bacak numalarının nerelere gittiğini paint üzeirnde işaretleyip gönder yardımcı olayım.

resim üzerinde siyah işaretlediğim kısım ve senin bahsettiğin parçalar sigorta. onlarada bi göz at istersen. sorunun anakarttan da kaynaklanabilir ama dediğim gibi burdan ancak bu kadar yardım edebiliyorum.

kesinlikle eski ekran üzerinde yap bunu. eğer çalışırsa anakart swich katı bozulmuş demektir. oda ayrı bir ustalık istiyor.

kolay gelsin sonuçları bekliyorum :)

s3rh47

Asistan
Reaksiyon puanı
22

Selam arkadasim. Seni bekletmek istemedim. Bir cevap yazayim dedim. Öncelikle benim elimde hic bir alet yok. Evde bir büyütec bile yok.
Ben bunu en kisa zamanda Telefoncu bir arkadasa götürüp orda bütüyec ve ölcü aleti ile test edebilirim. Daha önce bu islerle hic bir deneyimim olmadi. O yüzden herseyi mahvettim diyebilirim...

Yalniz türkiyeden tanidigim bir adam söyle birseyde diyor...

Senin Modelin Schematic'i inceleyip durumu analiz ederim. Orayı burayı cımbızlama elinde kalmasın sonra. Sonuçta 19v. aydınlatma bir yerden kesmiş. Ve bu durum artık seni aşıyor. Profesyonel bir müdahale söz konusu.

İşin garip yanı 10 dk. lık bir mevzu nerelere uzandı. Backlight sorunu GPU işlemciden de yapar. Ve ölçüm gerektirir.
Skop ve frekansmetre olmayınca da şansına smd sigortadan çıkmayabilir.

Sen motor çalışırken buji değiştirmeye kalkarsan sonuç da çetrefilli olacaktır.

Şemadan inceledim. Aslında çok basit olmasına rağmen senin yapabileceğin aşamada değil. Elinde BGAREWORKS malzemeleri olmadan imkansız.

Backlight kontrol 7 noktadan yapılıyor. Sigortanın atmaması daha ilginç. (Bakınız F17)

F17 devre üzerinde kimbilir nerede. PCB üzerinden bakmak lazım.
F16 da aynı kontrol işlemini yapıyor.

Kısaca FUSE yani F leri kontrol et. Atık olan yoksa elleme. İşi bilen birisine götürsen iyi olur..

Simdi senin ekran üzerinde dediklerini bir bir yapabilirim. Ama önce bana bir büyütec lazim. Cünkü o parcalar oldukca kücükler. Normal gözle zor görünüyor. iPhone ile cektim fotolari , onunla yakinlastirinca net görünüyor. Ama bunu bir kamera üzerinde inceleyemem.. Birde kisa devre yapmak icin ince bir cimbiz lazim hatta ölcü aletide... bunlarin hepsi o telefoncu arkadasda vardir.

Senin su sorunada cevap vereyim. 1-40 yazdigin yerde baglantilarin nereye gittigini görmek istemissin. elbette bir foto cektim attim. Gördügün gibi siyah kare ONV isimli kücük parcayla bulusuyor. Buda isi iyce zorlastiriyor...

2ljtax2.jpg

2v3gcbt.jpg

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
arkadasım, sana cevap yazan arkadas şok etti beni gerçekten. ben hiç bga cihazıyla backlight onarıldığını görmedim. zira bu işi profesyonel olarak yapıyorum. kibir vs olarak algıma sakın ama arkadas durumu çok fazla abartmış.

19v bi yerden kesmiş evet. ama kesmemişte olabilir. ekran soketi üzerinde ölçü aleti ile ölçtüğünde 19v görüyorsan anakarttan yana görüntü arka ışık voltajı işi bitmiş demektir.(şayet voltaj geliyorsa '19v' ) burdan gerisi ekran üzerindeki güç kontrol entegresine düşüyor..

sen bi ölçü aleti al eline 39 ve 38 numalaralı bacaklarda 19 voltu gör 35 ve 36. bacakla birlikle 39 ve 38. 4 bacağı bir birine kısa devre yap sonra bakalım durumun geri kalanına. buraya kadar geldin gerisinide halledebilirsin bence. arka ışığı alana kadar tüm işlemleri eski ekranın üzerinde yaparsan çok iyi olur. sıfır ekrana dokunma.

bu işi çözmeni temenni ediyorum. görür görmez cevabımı yazacağım.

s3rh47

Asistan
Reaksiyon puanı
22
arkadasım, sana cevap yazan arkadas şok etti beni gerçekten. ben hiç bga cihazıyla backlight onarıldığını görmedim. zira bu işi profesyonel olarak yapıyorum. kibir vs olarak algıma sakın ama arkadas durumu çok fazla abartmış.

19v bi yerden kesmiş evet. ama kesmemişte olabilir. ekran soketi üzerinde ölçü aleti ile ölçtüğünde 19v görüyorsan anakarttan yana görüntü arka ışık voltajı işi bitmiş demektir.(şayet voltaj geliyorsa '19v' ) burdan gerisi ekran üzerindeki güç kontrol entegresine düşüyor..

sen bi ölçü aleti al eline 39 ve 38 numalaralı bacaklarda 19 voltu gör 35 ve 36. bacakla birlikle 39 ve 38. 4 bacağı bir birine kısa devre yap sonra bakalım durumun geri kalanına. buraya kadar geldin gerisinide halledebilirsin bence. arka ışığı alana kadar tüm işlemleri eski ekranın üzerinde yaparsan çok iyi olur. sıfır ekrana dokunma.

bu işi çözmeni temenni ediyorum. görür görmez cevabımı yazacağım.

Ok tekrardan görüsmek üzere sana tekrar cevap yazacagim yazini alinti yaparim sana bildirim gelir. Ilginc icin tekrar tsk ederim.

last41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Slm benim sony svf1421ustw notebookumdada aynı sorun vardı anakartta ekran soketinin arkatarafında (amakartın arkasındaki bölümde ) z harfine benzer sarımtrak bi iki uçlu dioda benzer bir parça vardı yanında c1f2 yazıyor onu kısa devre yaptım ekran arka aydınlatması normal hale geldi bence onu yapmalısın istersen resimde ekleyebilirim

Ekli dosyayı görüntüle 9835

s3rh47

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Slm benim sony svf1421ustw notebookumdada aynı sorun vardı anakartta ekran soketinin arkatarafında (amakartın arkasındaki bölümde ) z harfine benzer sarımtrak bi iki uçlu dioda benzer bir parça vardı yanında c1f2 yazıyor onu kısa devre yaptım ekran arka aydınlatması normal hale geldi bence onu yapmalısın istersen resimde ekleyebilirim

Resimi göremiyorum ama yinede saol bir deneyecegim. Resimi baska bir yere atarmisin ?

s3rh47

Asistan
Reaksiyon puanı
22

Yani bu benim klavyeyi cikarmam anlamina mi geliyor ?

last41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yardımcı olbildiysem nemutlu kesinlikle yap çalışyor

Anakartın arkasında olduğu icin anakartı tamamen sokmen gerekiyor

s3rh47

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Yardımcı olbildiysem nemutlu kesinlikle yap çalışyor

Anakartın arkasında olduğu icin anakartı tamamen sokmen gerekiyor

Pekala deneyecegim
Ama birde ona benzer ama siyah yanindada PF1 yazan bir parca var . Bununla alakasi yok dimi . Sarj soketinin yaninda

1864114ec2d60b6cbe16af92183e9a26.jpg

last41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Toplarkende bütün fisleri tak topla ondan sonra pili tak yani en son yap çünkü sigorta iptal olduğu icin yapacağın yanlışlık ekran chipini götürür bide lehim yapmasını iyi bilen biri yapsın ısıyı 350 derecede yspsı yüksek derecede yollar kalkar

s3rh47

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Toplarkende bütün fisleri tak topla ondan sonra pili tak yani en son yap çünkü sigorta iptal olduğu icin yapacağın yanlışlık ekran chipini götürür bide lehim yapmasını iyi bilen biri yapsın ısıyı 350 derecede yspsı yüksek derecede yollar kalkar

Ama sigorta yapilmasi gerekirken fis ya da pil takili olmayacak mi ?

last41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Valla bende pf1 yok baktım ama sana tavsiyem onuda avometreyle ölç megaohmsa seninki odur çünküsistemden sisteme farklilik gösterebilir

Bios pilini bile sök pilleri bütün fişleri taktıktan sonra tak

s3rh47

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Valla bende pf1 yok baktım ama sana tavsiyem onuda avometreyle ölç megaohmsa seninki odur çünküsistemden sisteme farklilik gösterebilir

Bios pilini bile sök pilleri bütün fişleri taktıktan sonra tak

Tamamda benim anlayamaya calistigim kisa devre yaparken laptopba elektirik verilmeyecek mi ? Aydinlanma geliyor mu gelmiyor mu diye ekran takili olmayacak mi ?

last41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lehimleme esnasında pil takılı olmayacak fişleri taktıktan sonra pilleri tak

naptın

s3rh47

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Lehimleme esnasında pil takılı olmayacak fişleri taktıktan sonra pilleri tak

naptın

Kusura bakma ben yurtdisinda yasiyom trnyi arayamiyorum...

Ben arka tarafi biraz cikardimda oyle birsey göremiyorum.

Halen bakiyorum tabiki

last41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Söketin tam arkasındaydı benimki seninki gösterdiğin olabilir onu ölçtünmü

Eğer baska z göremiyorsan onu lehimle mouspadi ve klavyeyi takma start butonu tak ekran fişini tak wifiyi kamerayı mici takma enson pili tsk ve startla bak bakalım olmuşmu

s3rh47

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Benim elimde hic bir ölcü aleti yok. Bu islere ilk defa giriyom.

Benim tek anladigim sey o parca bulunup iki telle kisa devre yapilacak ama anlamadigin sey ise

Laptoba elektirik vermeden nasil kisa devre yapacaz ? Malum arka tarafinida söktügümüde anakart cikiyor ve elektirik ünitesi takili olmaz. Bu durumda nasil kisa devre yapiliyor merak ettim.. Bu arada leyim yapacak malzemeler falanda yok .

Ama yinede ilgin icin tskler.. Artik bu laptobun professional bir tamirci bulmasi gerekiyor. Ben cikarttigim onca kabloyu ve vidayi tekrar takabilecekmiyim ona bile süpheliyim :D

last41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya pili dışarıda takabilirsin ters tskma yeter start butonuda sök dısarıda monte et sadece ekranı monte et orayı telle ksa devre ettikten starttla ama dikkat et eline biyere deymesin tel bide devamlı tutmaya dikkat et ben öyle denedim sende yspabilirsin

Kolay gelsin ben çıkıyorum

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
bu problem çözülebildi mi ?

s3rh47

Asistan
Reaksiyon puanı
22
bu problem çözülebildi mi ?

Malesef üstad bu sorundan ne denediysem olmadi.. Bana verilen ipuclari birebir laptopda yok malesef. Her model ayni degil iste.. Verilen isimler ve resimler birbiriyle örtüsmedigi dogru parcayi bulamiyorum. Bu laptop üzerinde dogru parcayi bulup onu kisa devre yapmak gerek.

Bu artik beni asiyor. Tamirciye verilecek anlasilan.

s3rh47

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Ya pili dışarıda takabilirsin ters tskma yeter start butonuda sök dısarıda monte et sadece ekranı monte et orayı telle ksa devre ettikten starttla ama dikkat et eline biyere deymesin tel bide devamlı tutmaya dikkat et ben öyle denedim sende yspabilirsin

Kolay gelsin ben çıkıyorum

Selam ben o parcayi daha önce cimbizla birbirine devre yapmistim ama olumsuz. Yani o siyah Z den bahsediyorsan. Bunun disinda birde usb soketlerinin orda Z harflisi var onuda denedim. Hatta acica elektirik bile cikti ama yinede olumsuz.

Laptop calisiyor yazilar cikiyor ama isik sifir.