Sony TV Sorunu!

atospatos

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar normalde soylentilere inanmam ama bana cogu kisi sony tv lerin dayaniksiz oldugunu soyledi servisi de iyi deilmis ama ben sony i seviyorum konu hakkinda bilgisi olan var mi?? Yardimci olursaniz sevinirim

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
Arkadaslar normalde soylentilere inanmam ama bana cogu kisi sony tv lerin dayaniksiz oldugunu soyledi servisi de iyi deilmis ama ben sony i seviyorum konu hakkinda bilgisi olan var mi?? Yardimci olursaniz sevinirim

kim diyor sony dayaniksiz diye.. 3 seneye yaklasti sony televizyonumu alali simdiye kadar hicbirsey olmadi...

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
eski tüplüler süperdi sony dandik alet yapmaz ama şu samsung un smart tv leri bana daha güzelmiş gibi geldi tabi sony leri araştırmadım

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
ben alali 5 sene oldu tik yok arkadsaimin ki 2 sene sonra arizalandi ayni urunden olmadigi icin. odedigi parayi geri aldi sony. servisi iyidir candir

Bakinci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Kedi ulaşamadığı ciğere miyav der. Çocukluğumdan beri gerek tv gerek müzik setimiz vs.. hep sony di. bir gün arıza verenini görmedim. Arkasındaki teknolojiyi bilmeyenler konuşur arkadaşım.

Tarihçesi için ( http://tr.wikipedia.org/wiki/Sony )

Bugün LG, Samsung, vb.. firmalarına teknolojisini verip panel ürettirmeseydi o markaların esamesi bile okunmaz olurdu. Ve işin ilginç yani hala cahil bir kesim sony i alman markası olarak bilip bu iddasınıda sürdürmekte. Sony teknolojisinin sadece ses ve görüntüden ibaret olduğunu düşünen bir çok araştırması zayıf kişiler her zaman her türlü pahallı olan şeylere çamur atarlar. Neden kimse Pioneer firmasına çamur atmaz fikri olan var mı? Çünkü Sony ile teknoloji paylaşırlar ortak özellikli ürünler yaparlar, Pioneer da Sony kadar pahallıdır ama markayı tanımadıkları için Çamur atamazlar. Microsoft ile Linux gibi, Mercedes, BMW gibi didiştikleri düşünülür. Ancak bu firmalarda arka planda birbirlerine teknoloji satarlar. Mesela AMD ve İntel gibi. Rakipler ancak teknoloji satarlar birbirlerine. Heee...! elektronik şans işidir 1000 kişide bir şey olmaz 1 kişide olur.. ama bunu o markayı kötülemek için fırsat kollayanların sadece parmaklarına düşen bir damla su ile tusunami yaratmalarıdır. Başka bir h...t değil. Sony iyidir...

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle şunu belirteyim bu bilgiyi heryerde bulamazsın servisler saklar ama benim sony servislerini iyi bildiğime inanabilirsin. Sony herkesin bildiği gibi 2011 yılındaki japonya depreminden sonra tv üretimini 2012 için %50 düşürdü yani piyasada şuan sadece var olmak için var ancak 2013 yılında birçok markanın yakın tarihte getiremeyeceği özellikler sony'de olacak örneğin google tv 4k çözünürlüklü ev için üretilmiş tv geliyor ayrıca sony'nin yeni gelecek 3D televizyonlarında harika bir özellik var oda mesela ps3 oynuyorsun iki kişi fps oynuyorsun normalde ekran 2'ye bölünür ama yeni sony 3D tv'lerde herkes tek bir ekran üzerinden 3D gözlüğü ile sadece kendini görecek yani ekran ikiye bölünmeyecek. Şimdi gelelim kalite meselesine sony markası televizyonlarını KDL-inç-seri-model olarak numaralandırır örneğin KDL-32BX300 KDL-46HX820 gibi burada dikkat etmen gereken BX HX NX gibi aslında fabrika belirten iki harftir sony türkiyede en çok BX satar çünkü ucuzdur teknosa gibi yerlerin dışında beko arçelik bayileride satar alması kolaydır ama çok kalitesizdir bu televizyonlar Beylikdüzü Beko fabrikasında üretilmektedir burada bunların kalitesizliğinin sebebi Beko değildir Beko sadece vidalarını sıkar satışa çıkarır sorumlu sony markasıdır örneğin bu televizyonlarda cihazın kapağını açtığında bazı paneller markasız bazılarıda samsung'un en düşük kaliteyle ürettiği panellerdir bu tv'lerden uzak durmalısın BX serisi dışında bir tv satın aldığında çok üst düzey bir kalitede tv almış olursun umarım bu bilgiler işine yarar kolay gelsin

soner23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
62
ayrıca sony'nin yeni gelecek 3D televizyonlarında harika bir özellik var oda mesela ps3 oynuyorsun iki kişi fps oynuyorsun normalde ekran 2'ye bölünür ama yeni sony 3D tv'lerde herkes tek bir ekran üzerinden 3D gözlüğü ile sadece kendini görecek yani ekran ikiye bölünmeyecek.

Bu özellik Lg de var Dual Play diye geçiyor bildiğim kadarı ile.

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu özellik Lg de var Dual Play diye geçiyor bildiğim kadarı ile.
Doğrudur olabilir ben varlığını bilmiyordum ancak benim burda demek istediğim düşük fiyatlı 3D televizyonlarda standart haline geliyor bu zor bir işlem tek bir panel üzerinde 4 farklı görüntü oluşuyor 2 görüntü bir oyuncu 2 görüntü diğer oyuncu yüksek bir panel teknolojisi gerektiriyor ve bu sony'de pahalı modellerde değil normal herkesin almak isteyeceği fiyattan satılan ürünlerde standart haline gelecek.

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
dual play bi sonyde bide lgdemi var samsungta yok sanırım ayrıca sony bu piyasanın abisidir samsung ve lg kardeşi sadece

barbo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Niye okadar pahalisini aliyorsunuz ben regal lcd aldim sasirdim acikcasi beklemiyordum bukadar kaliteli olacagini hd keyfi muazzam

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Konu az biraz eskimiş ama bizde Sony takıntısı var.
Vakti zamanında halam Almanya'dan Schneider marka bir TV getirdi. 15-20 sene boyunca tık demedi çalıştı en son bir bozuldu yedek parça hiç bişey bulamadığımızdan perte çıktı.

Sonra Sony Trinitron 70 ekran tüplü TV aldık o dönemin en iyisiydi
1000 mark mı 3000 mark mı ne vermişti babam ve ekstra indirimli almıştı Doğubank dan, kendisi de orda çalıştığından.

99-2000 falandı o TV yi aldığımızda.
2006-07 yılında tüpü bitti :)
Tüpüne servisi artık bu model tv ler yok üretilmiyor, yenisi fabrikadan gelecek 600€
O dönem piyasanın en popüler TV si Caerfour gibi yerlerde bile satılan 70 ekran tüplü Schaup lorenz 400 lira mı 500 lira mı kampanyalı

Aradaki farka bak! 600€ sadece tüp 500 lira sadece TV!

Nitekim dedik yeni TV alalım Sony Bravia 40" TV aldık o gün bugün tık demedi çalışıyor.
Allah nazardan saklasın. Hani 5-6 sene oldu daha kumandası bile basmamazlık yapmadı o derece...

Ancak ben şunu bilir şunu derim.
Sony'nin giriş seviyesi alacağına, git başka markanın orta segmentini al çok çok daha iyidir...
Sony çok büyük markadır, en iyiyi o yapar mantığı eskidendi. Rakipleri çok güçlendi artık 1. husus maliyet, o sebepten giriş seviyesi modeller fiyatına göre kalitesizdir.

soneresra

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bendede sony var 3. senesi bitiyor tık demedi maşallahı var valla

wMwMw

Profesör
Reaksiyon puanı
96
Beyler 15 senelik 55 ekran tüplü sony tv ne olduysa artık açılmıyor yani açma kapama tuşunda ki kırmızı ışık bile yanmıyor
Sizce yaptırmaya değer mi ?

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Beyler 15 senelik 55 ekran tüplü sony tv ne olduysa artık açılmıyor yani açma kapama tuşunda ki kırmızı ışık bile yanmıyor
Sizce yaptırmaya değer mi ?
15 senelik demişsin hocam ne yaptırması:) Birde 55 ekran. Durumun varsa al iyi bir tv keyfine bak.