Sony ericson xperia neo v hakkında

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
arkadaşlar ben bu telefonu gecen cumartesı aldım.yalnız bıraz bana karışık geldığınden henüz kullanmasını öğrenemedım.şuanlık sadece ınternete gırme amaçlı kullanıyorum.yalnız yazı yazarken klavye tuşları çok küçük kalıyor.yanı A harfıne dokunmam gerekırken yanındakı harfe dokunuyorum.bu zor durumda bırakıyor benı.diğer bazı dokunmatık telefonlardakı gibi teelfonun çubuğu yok.acaba bu klavye tuşlarını büyutmenın bır yolu yokmu?diğer bır sorunumda telefonu yatay olarak nbasıl kullanabılırım?bunu hangi tuş yada tuşlar kombınasyonuyla yapabılırım

FoOtBoMeR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle hayırlı olsun hocam. Tuşların boyutu hakkında malesef bir çözüm yok. Kullandıkça alışacaksın artık. Zaten birkaç harf yazınca sana hemen kelime önerileri geliyor ordan seçip geri kalanını yazmana gerek bıraktırmıyor. Telefonu yatay olarak kullanmak derken neyi kastettiğini anlamadım. Telefonu yatay çevirince zaten yatay oluyor görüntü. Eğer söylemek istediğin buysa :)

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
andorid markette çeşitli klawye alternatifleri var marketi kurcala biraz ihtiyacına göre birşeyler bulabilirsin bence

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Daha önce açtığınız konuyu okumuştum. :)

İlk zamanlar garip gelebilir yazı yazmak. Telefonu dik tutunca klavye bölümü dar bir bölümde kaldığından küçük ve yazması zor geliyor. Hepimize olduğu gibi :) Zamanla alışırsınız. Yanlış harflere basmaktan korkmayın, kelime önerileri geliyor kelimeleri otomatik olarak düzeltiyor uygulama...

Telefonu yan cevirdiğinizde otomatik olarak klavye ve yazma bölümü genişler. Yazmak daha da kolaylaşır. Eğer yan çevirdiğinizde otomatik olarak ekran da değişmiyorsa Ayarlar > Ekran > Ekranı otomatik döndür'e tık işareti koyun.

Google Play Store'da bir sürü klavye uygulaması mevcut. Dilediğinizi indirip kullanabilirsiniz.

Aslına bakarsanız yazmayla da uğraşmayın bence, sesli mesaj yazma çok kullanışlı. :)

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Öncelikle hayırlı olsun hocam. Tuşların boyutu hakkında malesef bir çözüm yok. Kullandıkça alışacaksın artık. Zaten birkaç harf yazınca sana hemen kelime önerileri geliyor ordan seçip geri kalanını yazmana gerek bıraktırmıyor. Telefonu yatay olarak kullanmak derken neyi kastettiğini anlamadım. Telefonu yatay çevirince zaten yatay oluyor görüntü. Eğer söylemek istediğin buysa :)
sağolun teşekkürler.haklısınız teelfonu çevırınce yatar konuma kendılığınde gecıyor.bunu sonradan farkettım:)
andorid markette çeşitli klawye alternatifleri var marketi kurcala biraz ihtiyacına göre birşeyler bulabilirsin bence
daha markete sıra gelmedı.yavaş yavaş öğrenıyorum kı hemen telefondan bıkmayım:Dşuan ıçın sadece ınternete gırme amaçlı kullanıyorum.hatta normal arama yapmak ıçın bıle daha kullanmaya başlamadım:)markete bı ara gırdım.ıngılızce tercume sözluk falan gördum de hangısını deneyeceğıme karar veremedım.sız marketde hangı programları kullanmamı önerırsınız?
Daha önce açtığınız konuyu okumuştum. :)

İlk zamanlar garip gelebilir yazı yazmak. Telefonu dik tutunca klavye bölümü dar bir bölümde kaldığından küçük ve yazması zor geliyor. Hepimize olduğu gibi :) Zamanla alışırsınız. Yanlış harflere basmaktan korkmayın, kelime önerileri geliyor kelimeleri otomatik olarak düzeltiyor uygulama...

Telefonu yan cevirdiğinizde otomatik olarak klavye ve yazma bölümü genişler. Yazmak daha da kolaylaşır. Eğer yan çevirdiğinizde otomatik olarak ekran da değişmiyorsa Ayarlar > Ekran > Ekranı otomatik döndür'e tık işareti koyun.

Google Play Store'da bir sürü klavye uygulaması mevcut. Dilediğinizi indirip kullanabilirsiniz.

Aslına bakarsanız yazmayla da uğraşmayın bence, sesli mesaj yazma çok kullanışlı. :)

seslı mesaj nasıl oluyor bende anlamadım?
normal mesaj yazmak değil ınternet sıte adreslerını,kullanıcı bılgılerını girmek ıçın.
kardeşımın dokunmatık nokıa telefonu var.elınde çubuğu var onla yazıyor.bunda çubuk falan yok:)

arkadaşlar bırde sadece netını kullandım.şarj sadece 12 saat dayanabıldı?bu bütün androıd telefonlarda mı aynı mı?yanı hep böyle kısa mı şarj sürelerı
şarjın uzun süre dayanması ıçın ekran parlaklığını azallttım.birde Arkaplan uygulamarının çalışmasını Ayarlardan kapatın. Bunlar GPS, Wi-fi, 3G gibi uygulamalar.denılıyor.bunları nasıl kapatabılırım.hem nete bağlanmak ıçın hangısı gereklı?yıne Anamnüye dönmeden ekranı kitlemeyin. Çünkü arkplanda o hala çalışıyor olacak denılıyor.bunu da nasıl yapabılırım.yanı ne demek ıstedıldını anlamadım
aklıma gelmışken bırşey daha yazayım.bunun sar değerı yüksemış.bundan korunmak ıçın ne yapmak lazım

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
@beyzabetül

Hayırlı olsn umarım küfretmiyorsundur bizlere sana cihazı seçtirdiğimiz için:)

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Sesli Mesaj Nasıl Kullanılıyor ??

sağolun teşekkürler.haklısınız teelfonu çevırınce yatar konuma kendılığınde gecıyor.bunu sonradan farkettım:)

seslı mesaj nasıl oluyor bende anlamadım?
normal mesaj yazmak değil ınternet sıte adreslerını,kullanıcı bılgılerını girmek ıçın.
kardeşımın dokunmatık nokıa telefonu var.elınde çubuğu var onla yazıyor.bunda çubuk falan yok:)

Eğer herhangi bir klavye uygulaması yüklemediyseniz, android'in kendi klavyesini kullanıyorsanız, herhangi bir yazma bölümüne tıkladığınızda ve klavye açıldığında, Space tuşunun hemen sol tarafındaki dil seçeneği tuşu ile aynı konumda olan mikrofon tuşuna basılı tutuyorsunuz. Mikrofon açılıyor, konuşuyorsunuz sadece :) Klavye kullanılabilen, Sms, Google maps, Navigasyon, Google aramaları, internet tarayıcısı ile ilgili tüm yazma işlemleri, internet sitelerinde forumlara yazma, kısacası tüm işlemlerde kullanılabiliyor. Rakamları da algılayabiliyor ve sayı olarak yazabiliyor.

Dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var tabii ki. Gürültülü ortamda olmamanız ve kelimeleri anlaşılır şekilde tane tane söylemeniz. Örneğin ''Ben bu şarkıyı çok seviyorum'' gibi uzun sayılabilecek kelimeleri bile hatasız algılıyabiliyor. :)

arkadaşlar bırde sadece netını kullandım.şarj sadece 12 saat dayanabıldı?bu bütün androıd telefonlarda mı aynı mı?yanı hep böyle kısa mı şarj sürelerı
şarjın uzun süre dayanması ıçın ekran parlaklığını azallttım.birde Arkaplan uygulamarının çalışmasını Ayarlardan kapatın. Bunlar GPS, Wi-fi, 3G gibi uygulamalar.denılıyor.bunları nasıl kapatabılırım.hem nete bağlanmak ıçın hangısı gereklı?yıne Anamnüye dönmeden ekranı kitlemeyin. Çünkü arkplanda o hala çalışıyor olacak denılıyor.bunu da nasıl yapabılırım.yanı ne demek ıstedıldını anlamadım
aklıma gelmışken bırşey daha yazayım.bunun sar değerı yüksemış.bundan korunmak ıçın ne yapmak lazım

Şarj konusu herkesin ortak sorunu. Bazı ayarlamalar ile süreyi uzatmak mümkün.

Arka planda çalışan uygulamaları kapatmak için bir çok uygulama var, ancak herhangi bir uygulama kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Android, bir kaç uygulama aynı anda çalıştığında kullanılmayan uygulamayı otomatik olarak kapatıyor zaten. Kullanacağınız bir uygulama şarj süresini korumaktan çok kısaltacaktır. Ayrıca programların düzensiz çalışmasına sebep olabilir. Daha önce kullandım şu an kullanmıyorum ve arada şarj süresi konusunda olumsuz bir değişiklik yok. Bu uygulamalar şarj konusunda bana bir kazanç sağlamadı. Aksine programı kaldırdıktan sonra cihazın daha sağlıklı çalıştığını ve şarj süresinin arttığını söyleyebilirim.

Kullanmadığınız durumlarda, GPS Wİ-Fİ ve 3G yi mutlaka kapatın. Bunu kolayca yapabilmek için ana ekrana widget ekleyebilirsiniz. Ekranda boş bir yere parmağınızı basılı tutun, açılan bölümde Widget'i seçin. Güç kontrolü'nü tıkladığınızda ekrana güç kontrolü widgeti gelecektir.

Ayrıca mobil internet kullanıyorsanız 2G (Edge), 3G'ye göre daha az güç tüketir. Acil hızlı bir bağlantıya ihtiyaç duymadığınız durumlarda 2G kullanmanızı tavsiye ederim. Ve mutlaka mobil şebeke ayarlarından ''Hep açık mobil veriyi etkinleştir'' seçeneğindeki tik işaretini kaldırın. Böylece telefonunuz uyku modunda iken internet bağlantısını da otomatik olarak kapatacaktır. Uyku modunda iken hava durumu, posta gibi güncellemeleri alabilir. Telefonu uyku modundan çıkardığınız anda, herhangi bir işlem yapmadan internet yeniden aktif hale geliyor.

Sar değerlerine gelince, SE Xperia Neo V nin sar değeri bazı telefonlara göre yüksek ancak genel anlamda çok yüksek değerlerde değil. Yine de bunan korunmanın en bilinen yolu telefon görüşmelerini kablolu kulaklık ile yapmaktır.

Örnek verecek olursak, LG P970 Optimus Black 1.18, Sony Ericsson Xperia neo 1.10 , HTC Incredible S 1.40, Apple iPhone 3GS 1.100, Apple iPhone 4 0.930, Apple iPhone 4S 0,988 gibi değerlere sahip.

Tabii daha iyileri de var ,
Galaxy S 0.24, Galaxy Note 0.26, HTC Sensation XL 0.36, Galaxy s2 0.34, Sony Ericsson Xperia Play 0.36 gibi :)

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
@beyzabetülHayırlı olsn umarım küfretmiyorsundur bizlere sana cihazı seçtirdiğimiz için:)
sağolasın..
estağfurllah ne küfretmesı.yalnız çok para verdım gıbı gelıyor.yanı en fazla 600 tl ödemeyı düşünürken sızlerın önerısıyle 770 tl verdım:)bundan dolayı teelfona gözum gıbı bakıyorum :)
Eğer herhangi bir klavye uygulaması yüklemediyseniz, android'in kendi klavyesini kullanıyorsanız, herhangi bir yazma bölümüne tıkladığınızda ve klavye açıldığında, Space tuşunun hemen sol tarafındaki dil seçeneği tuşu ile aynı konumda olan mikrofon tuşuna basılı tutuyorsunuz. Mikrofon açılıyor, konuşuyorsunuz sadece :) Klavye kullanılabilen, Sms, Google maps, Navigasyon, Google aramaları, internet tarayıcısı ile ilgili tüm yazma işlemleri, internet sitelerinde forumlara yazma, kısacası tüm işlemlerde kullanılabiliyor. Rakamları da algılayabiliyor ve sayı olarak yazabiliyor.Dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var tabii ki. Gürültülü ortamda olmamanız ve kelimeleri anlaşılır şekilde tane tane söylemeniz. Örneğin ''Ben bu şarkıyı çok seviyorum'' gibi uzun sayılabilecek kelimeleri bile hatasız algılıyabiliyor. :)[/COLOR]
teelfonun masüerınde ses ıle arama dıye bır porgrama rastladım. girmek ıstedığım sıtenın ısmını söyledım.direk buldu.bahsettığınız uygulamayı denemedım.bu uygulama ıle normal metin mesajıda yazabılırmıyız.yanı dıyelım bu sıteye netden gırış yaptım.buraya mesaj yazıcam.yazacaklarımı söylesem direk buraya aktırır mı:D yada bıırne göndermek ıçın normal mesaj da yazar mı?
diğer yazdıklarınızı daha sonra ınceleyıp mesajımı yazıcam

--- Mesaj Güncellendi ---

Arka planda çalışan uygulamaları kapatmak için bir çok uygulama var, ancak herhangi bir uygulama kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Android, bir kaç uygulama aynı anda çalıştığında kullanılmayan uygulamayı otomatik olarak kapatıyor zaten. Kullanacağınız bir uygulama şarj süresini korumaktan çok kısaltacaktır. Ayrıca programların düzensiz çalışmasına sebep olabilir. Daha önce kullandım şu an kullanmıyorum ve arada şarj süresi konusunda olumsuz bir değişiklik yok. Bu uygulamalar şarj konusunda bana bir kazanç sağlamadı. Aksine programı kaldırdıktan sonra cihazın daha sağlıklı çalıştığını ve şarj süresinin arttığını söyleyebilirim. Kullanmadığınız durumlarda, GPS Wİ-Fİ ve 3G yi mutlaka kapatın. Bunu kolayca yapabilmek için ana ekrana widget ekleyebilirsiniz. Ekranda boş bir yere parmağınızı basılı tutun, açılan bölümde Widget'i seçin. Güç kontrolü'nü tıkladığınızda ekrana güç kontrolü widgeti gelecektir. Ayrıca mobil internet kullanıyorsanız 2G (Edge), 3G'ye göre daha az güç tüketir. Acil hızlı bir bağlantıya ihtiyaç duymadığınız durumlarda 2G kullanmanızı tavsiye ederim. Ve mutlaka mobil şebeke ayarlarından ''Hep açık mobil veriyi etkinleştir'' seçeneğindeki tik işaretini kaldırın. Böylece telefonunuz uyku modunda iken internet bağlantısını da otomatik olarak kapatacaktır. Uyku modunda iken hava durumu, posta gibi güncellemeleri alabilir. Telefonu uyku modundan çıkardığınız anda, herhangi bir işlem yapmadan internet yeniden aktif hale geliyor.Sar değerlerine gelince, SE Xperia Neo V nin sar değeri bazı telefonlara göre yüksek ancak genel anlamda çok yüksek değerlerde değil. Yine de bunan korunmanın en bilinen yolu telefon görüşmelerini kablolu kulaklık ile yapmaktır.Örnek verecek olursak, LG P970 Optimus Black 1.18, Sony Ericsson Xperia neo 1.10 , TC Incredible S 1.40, Apple iPhone 3GS 1.100, Apple iPhone 4 0.930, Apple iPhone 4S 0,988 gibi değerlere sahip.Tabii daha iyileri de var , Galaxy S 0.24, Galaxy Note 0.26, HTC Sensation XL 0.36, Galaxy s2 0.34, Sony Ericsson Xperia Play 0.36 gibi :)
söyledığınızı yaptım.widget secın dıyorallta açık kapalı.dıyıor.üzerlerıne tıklıyorum ana ekranda yer kalmadı dıyorana ekranda bı tane sıyah kutu ıçersıne mesaj var .bi türlü gıtmıyor..hoşgeldınız ..tımescape etkılınklerı tek bır yerde toplar... bu yazı ana ekranda gıtmıyor

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Program değil bu zaten. Klavyenin çalıştığı yazı yazabildiğiniz her yere konuşarak ses ile de yazabilirsiniz. :)

Örnek olarak verdiğim resimdeki klavyede, en altta solda mikrofon işareti var. Kısa bir süre basılı tuttuğunuzda sizden konuşmanızı isteyecek. :)

ses-ile-arama-android-1-132x220.png

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Program değil bu zaten. Klavyenin çalıştığı yazı yazabildiğiniz her yere konuşarak ses ile de yazabilirsiniz. :)

Örnek olarak verdiğim resimdeki klavyede, en altta solda mikrofon işareti var. Kısa bir süre basılı tuttuğunuzda sizden konuşmanızı isteyecek. :)

tamam bunu anladım sayılır.şimdı widget konusunu nasıl halledecem,gprs,3g falan kapat demışsın.bunlar normalde açık mı durur ve nasıl kapanacam.2 g yı nasıl kullanabılırım

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Widget için, ana ekran veya sağ ve sol taraftaki diğer ekranlarda ( Nerede olmasını isterseniz ) yer açmanız gerekiyor.

O bahsettiğiniz siyah kutucuğun ne olduğunu bilmiyorum. Üstüne basılı tutarsanız kaldırabilirsiniz ama ne olduğunu bilmediğim için kaldırmayın şimdilik. Aynı telefonu kullanan diğer arkadaşlar yardımcı olurlar o konuda.

3G, GPS, ve Wİ-Fi açık olup olmadığını, güç kontrol widget'inden anlayabilirsiniz. 2G için Ayarlar> kablosuz özelliği ve ağlar> Mobil Şebekeler'i tıklayın. Açılan bölümde Şebeke Modu bölümünü tıklayın. Küçük bir pencere açılacak.

Yalnızca WCDMA - Sadece 3G çalışır, 3G desteklemeyen baz istasyonlarından internete giremezsiniz. Sürekli açık olması şarj süresini azaltır.

Yalnızca GSM - Sadece 2G ( EDGE ), Yalnızca Edge hızında internete girebilirsiniz. Tüm baz istasyonları destekler. 3G'ye oranla daha yavaştır ancak şarj konusunda 3G'ye oranla daha az güç tüketir.

GSM / WCDMA Otomatik - Şebeke durumuna göre 3G veya 2G şeklinde çalışır.

2G için ''Yalnızca GSM'' şeçeneğini işaretlemelisiniz.

''Ayrıca hep açık mobil veriyi etkinleştir'' yanındaki kutucuktaki tik işaretini kaldırmanız şarj için faydalıdır.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
ya bunlardan önce merak ettığım konu.bazıları bunda göruntulu konuşma yok dıyorlar.o kadar para boşuna mı verdım.daha çift kamera ne işe yarıyor

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Operatör hattı üzerinden görüntülü görüşme yapılamıyor bildiğim kadarıyla.

Ancak Skype, Gtalk gibi uygulamalar ile görüntülü görüşme yapılabiliyor. Tabii bunun için de 3G veya Wİ-Fi ile internete bağlı olmanız gerekiyor.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Operatör hattı üzerinden görüntülü görüşme yapılamıyor bildiğim kadarıyla.

Ancak Skype, Gtalk gibi uygulamalar ile görüntülü görüşme yapılabiliyor. Tabii bunun için de 3G veya Wİ-Fi ile internete bağlı olmanız gerekiyor.
aaa bu kötü oldu işte.boşuna aldım teelfonu

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Keşke bu özelliğin önemli olduğunu belirtmiş olsaydınız. Maalesef donanımsal olarak desteklemiyor görüntülü görüşmeyi. Yani yazılım ile çözülebilecek bir durum değil.

Bir çok kişi ön kamerası olduğu için görüntülü görüşme yapabileceğini zannediyor ancak aldıktan sonra öğreniyor bu gerçeği.

Samsung Galaxy S, S Plus, SL ve S2... LG Optimus 3D, Black ve 2X modelleri bu özelliği destekliyor. Bildiklerim bunlar. Başka modeller var mı bilmiyorum?

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Özelliklerine baktığımda goruntulu konuşma var yazıyor.bende normal,operatör görüşmesi sandım.sizin gibi söyleyeni daha önce duydum ama inanmadm.bunun normal goruntulu konuşması yoksa daha ne ise yarar.off moralim çok bozuldu.teknosaya geri versem almazlar mi.aslında almaları lazım.1 ay dolmadan iade tüketici hakkı diye biliuorum

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
meme sorunu olmayan tek telefon

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
meme sorunu olmayan tek telefon
ne demek bu?
çubuğa gerek yok çünkü bu nokia nın 5800 vs modelleri gibi vurmatik değil dokunmatik :D
o sorunu çoktan gectım :)
göruntülü konuşması olmayan teelfonu ben napayım ya.diğer androıd teelfonlarından ne farkı var kı?örneğın ace den.belkıde samsung ace nın görüntülü konuşma özellığı vardır.gerı vermeyı düşünuyorum
yada ıkıncı el olarak satıyorum.teknosa dan 769 tl ye aldım 750 tl ye satabılırmıyım.10 günlük telefon

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Geçenlerde Teknosa'ya gittim, Bir ürün almak istedim 25 tl civarında... Kutusu sıkı sıkı kapatılmış.

Görevliye ''Bu cihazın işime yarayıp yaramayacağını bilmiyorum, deneyip görmem gerekiyor. Eğer işime yaramaz ise, memnun kalmazsam iade şansın var mı?'' diye sordum.

Cevap olarak ''Eğer ambalajını ve kutusunu açmazsanız iade edebilirsiniz'' dedi :)

''İyi olup olmadığını nasıl anlayacağım? Kavun mu bu?'' dedim. Ürünü almadan çıktım. Aynı cihazı başka bir yerden yine iade imkanını sorarak aldım, işimi görmedi ve hiç bir sorun çıkmadan iade ettim.

Yine de şansınızı deneyin bence... Bu tür durumlarda, genelde satıcı firma ile ithalatçı firma arasındaki anlaşmalar gereği, para iade zor olsa da farklı bir ürün almak gibi imkanları olabiliyor.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Geçenlerde Teknosa'ya gittim, Bir ürün almak istedim 25 tl civarında... Kutusu sıkı sıkı kapatılmış.

Görevliye ''Bu cihazın işime yarayıp yaramayacağını bilmiyorum, deneyip görmem gerekiyor. Eğer işime yaramaz ise, memnun kalmazsam iade şansın var mı?'' diye sordum.

Cevap olarak ''Eğer ambalajını ve kutusunu açmazsanız iade edebilirsiniz'' dedi :)

''İyi olup olmadığını nasıl anlayacağım? Kavun mu bu?'' dedim. Ürünü almadan çıktım. Aynı cihazı başka bir yerden yine iade imkanını sorarak aldım, işimi görmedi ve hiç bir sorun çıkmadan iade ettim.

Yine de şansınızı deneyin bence... Bu tür durumlarda, genelde satıcı firma ile ithalatçı firma arasındaki anlaşmalar gereği, para iade zor olsa da farklı bir ürün almak gibi imkanları olabiliyor.
tüketıcı haklarını ıyı bılmek lazım.benım bıldığım bazı eşyalarda 1 ayda gerı ıade etme şansı var
bım de daha önce 1-2 alışverış yaptım.beğenmedım gerı iade yapıp paramı aldım
teknosa gerı almazsa benım söyledığım rakama netde falan satabılırmıyım.mesela gıttıgıdıyor da
yukarda yazdığınız göruntulu aramalar yapan ürünler sanırım aldığım fıyatdan pahalı.mesela samsung s2
bu arada telefonumun ana ekranındakı gelen çağrıları nasıl sılebılırım.süreklı ana ekranda kalıyor

--- Mesaj Güncellendi ---

bakın burda telefonun özellıklerınde göruntulu konuşma evet dıyor
bende buna aldandım

http://www.turkisioyun.com/sony-ericsson-xperia-neo-v-incelemesi

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Satabilirsiniz aslında ama, ilan yayınlama ve satış üzerinden komisyon alma gibi durumlar var, tam bilemiyorum ama.

Ayrıca orada belirteceğiniz satış rakamı üzerinden çok sıkı pazarlıklar oluyor. Başınızı çok ağrıtırlar. :)

Cihaz ile ilgili hemen hemen her sitede görüntülü görüşme var diyor zaten. Operatör üzerinden yapılamadığı belirtilmemiş. Aynı sebepten mağdur olan sizin gibi o kadar çok kullanıcı var ki...

Belirttiğim görüntülü görüşme yapılabilen cihazları, almanız amacıyla değil de bilginiz olması açısından yazdım. Genelde Samsung ve LG görüntülü görüşmeye önem vermişler.

O cihazlar içinde de bazıları bütçenize uygun aslında ama özellikleri konusunda xperia neo V ile bir karşılaştırma yapmak gerekir.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
ne demek bu?

göruntülü konuşması olmayan teelfonu ben napayım ya.diğer androıd teelfonlarından ne farkı var kı?örneğın ace den.belkıde samsung ace nın görüntülü konuşma özellığı vardır.gerı vermeyı düşünuyorum
yada ıkıncı el olarak satıyorum.teknosa dan 769 tl ye aldım 750 tl ye satabılırmıyım.10 günlük telefon

bu fiyata hayatta satamazsın :) arada 19 tl fark var neden sıfır değilde ikinci el alsınlarki? :)

quadrack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Bende neo v kullanıyorum ama bu resimdeki gibi klavye de bir mikrofon işareti yok? Herhangi bir klavye uygulaması da yüklü değil. Aceba sorun ne olabilir.

sofu44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ne demek bu?

Öncelikle şunu belirteyim telefonu boşuna satmanıza bence gerek yok kişisel görüşüm.Ayrıca telefonun görüntülü konuşma olmamasının sebebi donanımsal değil.çünkü şu anda telefonda bulunan andorid 2.3.4 işletim sistemi görüntülü konuşmayı desteklemiyor.yani sony ericsonu satıp alacağın hiçbir telefon android 4.0 olmadığı sürece görüntülü aramayı desteklemiyecek.Ki ayrıca sony ericson un resmi internet bloğunda andrid 4.0 versiyonuna neo v nin geçiş tarihi mart sonu yada nisan ayının ilk haftası olarak açıklanmış yani anlayacağın en fazla 15 gün yada 1 ay sonra andrid 4.0 a geçiş yapılınca görüntülü konuşmaya başlayabilirsin. bence satma tabi bu benim kişisel görüşüm tercih senin

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bende neo v kullanıyorum ama bu resimdeki gibi klavye de bir mikrofon işareti yok? Herhangi bir klavye uygulaması da yüklü değil. Aceba sorun ne olabilir.

Bendeki de resimdeki klavye gibi değil. Benim kullandığım HTC 2.3.3 Android standart klavyesi. Herhangi bir klavye uygulaması yüklemedim.

Neo V klavyesini inceledim de, gerçekten mikrofon yokmuş. :) Ancak mikrofon özelliği olan bir çok klavye uygulaması da var play store da. Yazım olarak Türkçe dil destekliyorlar ama sesli arama konusunda destekliyorlar mı bilmiyorum, denemek gerek.

Öncelikle şunu belirteyim telefonu boşuna satmanıza bence gerek yok kişisel görüşüm.Ayrıca telefonun görüntülü konuşma olmamasının sebebi donanımsal değil.çünkü şu anda telefonda bulunan andorid 2.3.4 işletim sistemi görüntülü konuşmayı desteklemiyor.yani sony ericsonu satıp alacağın hiçbir telefon android 4.0 olmadığı sürece görüntülü aramayı desteklemiyecek.Ki ayrıca sony ericson un resmi internet bloğunda andrid 4.0 versiyonuna neo v nin geçiş tarihi mart sonu yada nisan ayının ilk haftası olarak açıklanmış yani anlayacağın en fazla 15 gün yada 1 ay sonra andrid 4.0 a geçiş yapılınca görüntülü konuşmaya başlayabilirsin. bence satma tabi bu benim kişisel görüşüm tercih senin

Ben donanımsal olarak desteklemiyor diye biliyordum. Aslında saçma geliyordu gerçekten, ön kamera olması ve donanımsal olarak desteklememesi. :)

Ancak Android 2.3.XX ile şebeke üzerinden görüntülü görüşme yapabilen telefonlar var. Samsung Galaxy, S2, W gibi... Bu telefonlar ile görüşme yapılabilirken, Neo V gibi telefonlar ile neden yapılamıyor? Sebep nedir anlayamıyorum.

Android 4.0 ICS olması şart mı, emin misiniz? ICS ile bu özellik çalışacaksa, biraz beklemekte fayda var. :)

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Satabilirsiniz aslında ama, ilan yayınlama ve satış üzerinden komisyon alma gibi durumlar var, tam bilemiyorum ama.

Ayrıca orada belirteceğiniz satış rakamı üzerinden çok sıkı pazarlıklar oluyor. Başınızı çok ağrıtırlar. :)

Cihaz ile ilgili hemen hemen her sitede görüntülü görüşme var diyor zaten. Operatör üzerinden yapılamadığı belirtilmemiş. Aynı sebepten mağdur olan sizin gibi o kadar çok kullanıcı var ki...

Belirttiğim görüntülü görüşme yapılabilen cihazları, almanız amacıyla değil de bilginiz olması açısından yazdım. Genelde Samsung ve LG görüntülü görüşmeye önem vermişler.

O cihazlar içinde de bazıları bütçenize uygun aslında ama özellikleri konusunda xperia neo V ile bir karşılaştırma yapmak gerekir.
bende satışı başkasına devrederım. sızınn telefonuzu da sony erıcson sanıyordum
bu fiyata hayatta satamazsın :) arada 19 tl fark var neden sıfır değilde ikinci el alsınlarki? :)
teknosada ındırımlı fiyatı 769 tl ıdı,şuan nedır bılmıyorum.normal satış fıyatı 800t l.ayrıca şuan buradakı bayılerde bulunmuyor
resımdekı enter tuşunun solundakı mıkrofon tyuşuna benzıyor.ama kendımınkı de göremedım.ben sadece netde sıte ısımlerını konuşarak gırıyorum

bu yazdıklarınız benım ıçın moral oldu.umarım söyledıklerınız gerçeğı yansıtıyordur.yanı görüntülü konuşmak hemen acıl lazım değil

şuana kadar hala teelfonu kullanmasını öğrenemedım.telefonuma gelen çağrıları anasayfadan bi türlü sılemıyoprum.birde kameradan çektığım resımlerı sılemıyorum.teelfonun şuana kadar en beğendığım özellığı gittiğin yerı gösteren harıtasının olması :)bazen uygulama ındırmek ıstıyorum ama açıklaması yabancı dılde olduğu ıçın ne işe yaradını anlamıyorum

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Yardımcı olabilmek için illa bu telefonu kullanmak şart değil ki. Android olması yeterli. Ufak tefek detaylar dışında, genelde çok büyük farklılıklar yok diğer Android'li telefonlarla. :)

Telefonu biraz inceledim, klavyede ses özelliği için, marketten bu özelliği destekleyen bir klavye uygulaması yüklemek yeterli olacaktır. Haritalar her Android telefonda var zaten :)

Uygulamalar konusunda sıkıntı yapmanıza gerek yok. Yorumları okuyarak ne işe yaradığını az çok öğrenebilirsiniz. Beğenmezseniz kaldırın gitsin. Deneme yanılma yöntemi. :)

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Ya bu üçüncü kez sorusum.bilen yokmu.a.na ekranda kalanmesajlari çağrıları nasıl silebilirim