Sony Arc android 4.2

karavali

Asistan
Reaksiyon puanı
1
modlardan ozur dilerim telefondan buraya acabildim konuyu.

arkadaslar arc 2.3.4 surumlu android kullaniyorum. bunu 4.2 ,4.1 , 4.0.2 filan yukseltmek istesem nasil yaparim rootmudur room mudur nedir 200 mblik bi dosya iniyo suan .
yukliyimmi yuklenirmi yuklersem olurmu yoksa hic bulasmiyimmi tavsiye gorus onerilerinizi bekliyorum arkadaslar.

efe24

Asistan
Reaksiyon puanı
0
root room hangisi yüklenir silinir ben de bilmiyorum ama onlar bildiğim kadarıyla cihazı garanti dışına çıkarıyor.

korsan_4288

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önce rom yuklemen gerek telefon androidini guncellenemen için daha sonra istege gore root yapabıllırsın ..

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Kardeş bahsettiğin şey jelly sandvich rom. Aslında android 4.0.4 ama build prop ile 4.2 yapmışlar. Ultimate Hd romu öneririm.

karavali

Asistan
Reaksiyon puanı
1
root room hangisi yüklenir silinir ben de bilmiyorum ama onlar bildiğim kadarıyla cihazı garanti dışına çıkarıyor.

onuda merak ettiğim için sonyye e mail atıp soracam :)

[B dedi ki:
korsan_4288[/B]]önce rom yuklemen gerek telefon androidini guncellenemen için daha sonra istege gore root yapabıllırsın ..

root ve room nedir hocam kısaca açıklarsan bilgilenim :)
[MENTION=169407]yalancibahar[/MENTION]
Ultimate Hd romu araştırcam hocam
peki telefonda kasma yaparmı bu rom ?

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Rom kısaca anlaşılır şekilde özetlemek gerekirse windows diyelim.
Costum romlarda oynanmış windows diyelim.
Yani android sürümleri. Costumlerde hatalardan arındırılmış orjinal veya farklı olmak üzere 2 ye ayrılır. Ben orjinal kullanıyordum ve gerçekten telefonumdan nefret etmiştim.Ultimate HD rom u yükledim ve şuan telefonda 0 kasma var ve yağ gibi akıcı. tavsiye ederim.

Root ta telefona tam yetki vermektir. Telefona root yetkisi verilirse, istemediğiniz orjinal sistem dosyası veya oyunları silebilir, istediğiniz uygulamayı sisteme entegre debilir, uygulama ve oyunları hafıza kartına atabilirsiniz. Mesela xperialarda facebook gibi :D

karavali

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bu çok iyi bi haber işte :)
ultimate hd rom :D

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Bu tip yükleme yapacaklara çok detaylı araştırma yapmalarını öneririm. Hele ki bir Sony cihaz ise.

karavali

Asistan
Reaksiyon puanı
1
tek çekindiğim nokta o zaten hocam iyice araştırıp emin olmak istiyorum [MENTION=169407]yalancibahar[/MENTION] ultimate hd rom türkçe dimi??

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
tek çekindiğim nokta o zaten hocam iyice araştırıp emin olmak istiyorum @yalancibahar ultimate hd rom türkçe dimi??

Evet Türkçe. Eğer yüklemek isteyen varsa yardımcı olurum. Bu işte profesyonelim, haftalık rom değiştiriyorum :D.

Bu tip yükleme yapacaklara çok detaylı araştırma yapmalarını öneririm. Hele ki bir Sony cihaz ise.

Vallahi eskiden bende çok korkardım ama işin ehli oldum, korkacak birşey yok yani. Stock rom kadar berbat rom yok. Ultimate geçince bunu çok açık şekilde gördüm. Ve yakında android 4.1.2 CM10 gelecek onu kuracağım.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
öncelikle bootloader kilidi varsa onu kaldırmak gerekir :)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Aslında gerekmiyor ama, genellikle sorun çıkabiliyor. Bu yüzden kaldırmak daha da güzel.

kaldırmazsa Bootloader kilitli rom bulabilmesi zor ama yinede bulabilir :)
kaldırırsa bi sorun olduğunda SEUS tan filan güncellemesi gerekirse tekrar Bootloaderi kapatması lazım

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
kaldırmazsa Bootloader kilitli rom bulabilmesi zor ama yinede bulabilir :)
kaldırırsa bi sorun olduğunda SEUS tan filan güncellemesi gerekirse tekrar Bootloaderi kapatması lazım

Boot kilidi açıp rom yükleme çökme tekrar kapatma vs hepsi 5 dklık iş :D

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
HDMI ve radio'nun çalıştığı düzgün bir rom varmı? varsa bende custom rom yükleyeceğim

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
HDMI ve radio'nun çalıştığı düzgün bir rom varmı? varsa bende custom rom yükleyeceğim

Kardeş Jelly Sandvich ve Ultimate Hd var. İkiside Mükemmel. Ancak ben Ultimate Hd kullanıyorum çok memnunum. Yağ gibi akıyor :D

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1928950

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1947420

Kuracak olursanız ARC için ArcKnight Neo için Suave kernel flaşlamanız gerekiyor. Aksi taktirde stock kernel ile flaşlarsanız telefon açılışta donup kalabilir ve cwm yede giremezsiniz. Panik yok onuda hallederiz :).

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Valla kaba olmazsa ben şöyle tarif edeyim arkadaşlara. Bi ara ultimate yükledim memnundum ama geziye gidecektim sorun yaşamayım diye stock yükledim ve 5 gün kullandım yani resmen attan inip eşeğe bindim :D. Dün yine ultimate flaşladım, gereksiz ne kadar şey varsa temizledim.şuan çok şey yüklü 190 mb boş yer var. Facebook bile hafıza kartında. Çok memnunum. Tabi sorun illaki yaşayan olacaktır, bizde yardımcı oluruz.

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kardeş Jelly Sandvich ve Ultimate Hd var. İkiside Mükemmel. Ancak ben Ultimate Hd kullanıyorum çok memnunum. Yağ gibi akıyor :D

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1928950

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1947420

Kuracak olursanız ARC için ArcKnight Neo için Suave kernel flaşlamanız gerekiyor. Aksi taktirde stock kernel ile flaşlarsanız telefon açılışta donup kalabilir ve cwm yede giremezsiniz. Panik yok onuda hallederiz :).

Daha önce cm9 kurdum performansı çok iyi değildi ayrıca batarya düşmanıydı telefonu aktif olarak 2 saat kullansam batarya dibe vuruyodu tek artısı oyunlar biraz daha iyi oynanıyordu bu romlarda performans iyi diyorsun peki bataryadan memnunmusun? eğer batarya dayanıyorsa kurarım birazdan.

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Daha önce cm9 kurdum performansı çok iyi değildi ayrıca batarya düşmanıydı telefonu aktif olarak 2 saat kullansam batarya dibe vuruyodu tek artısı oyunlar biraz daha iyi oynanıyordu bu romlarda performans iyi diyorsun peki bataryadan memnunmusun? eğer batarya dayanıyorsa kurarım birazdan.

Cm9 u bende hiç sevmedim. Ultimate nin batarya performansı stocka göre daha iyi.

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Cm9 u bende hiç sevmedim. Ultimate nin batarya performansı stocka göre daha iyi.
Arkadaşım valla söylediklerine göre süper gaza geldim saat 10 gibi kuruluma başlayacağım şuan bootloader kilitli önce onu açmam lazım ayrıca verdiğin linkten baktım ultimate hd rom'a özellikler süper tam aradığım şeyler var bu rom'da benim tel xperia neo v hangi kernel ile kullanmalıyım.

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Neo V için suave kullanacaksın. Kurulum dokunmatik oluyor, kuracaklara tavsiyem ve önerim var. Kamera yı stock, açılışı xperia T,Launcheri GX Launcher seçin. Eğer hata yaparda cihazı çökertirseniz veya açılmazsa hiçbir işlem yapmadan kapatıp yarını bekleyin yardımcı olayım, yoksa işi zora sürükleyebilirsiniz. Birde bootloader için verilen kodu biryere not alın sakın kaybetmeyin. Hadi hayırlı olsun. Son birşey daha kuranlarda buraya yazsın önemli önerilerim olacaktır. çıkıyorum ALLAH'a emanet olun.

EK : Kerneller otomatik rootlu ve cwm ye girmek için telefonu kapatıp açıyorsunuz sony veya frexperia herneyse gelir gelmez bikaç defa ses kısma tuşuan basacaksınız.

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Neo V için suave kullanacaksın. Kurulum dokunmatik oluyor, kuracaklara tavsiyem ve önerim var. Kamera yı stock, açılışı xperia T,Launcheri GX Launcher seçin. Eğer hata yaparda cihazı çökertirseniz veya açılmazsa hiçbir işlem yapmadan kapatıp yarını bekleyin yardımcı olayım, yoksa işi zora sürükleyebilirsiniz. Birde bootloader için verilen kodu biryere not alın sakın kaybetmeyin. Hadi hayırlı olsun. Son birşey daha kuranlarda buraya yazsın önemli önerilerim olacaktır. çıkıyorum ALLAH'a emanet olun.

EK : Kerneller otomatik rootlu ve cwm ye girmek için telefonu kapatıp açıyorsunuz sony veya frexperia herneyse gelir gelmez bikaç defa ses kısma tuşuan basacaksınız.
Daha önce custom rom kurmuşluğum var sorun değil clockworkmod kullanmayı biliyorum ayrıca açılmazsa açılmasın en kötü tekrar flashtool ile stock rom yüklerim oda düzeltmezse yapacak bişey yok :)
Ayrıca ilgin için teşekkür ederim sonucu buradan yazarım.

karavali

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sonynin kendi sitesindne program aracılığı ile android 4.0.4 yükledim :D
sadece yazılım güncelllendi heralde ama bazı uygulamaları hayla silemiyom lanet pislliikler :D
ayrıca jelly sandöviçide gördüm araştırma yaparken :D

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Arkadaşım romu kurdum Allah senden razı olsun vallahi ben böyle bişey görmedim uçuyo tel resmen burada saymakla bitmeyecek bir sürü artısıda var aroma installerda çok hoşuma gitti kurulumdan sonra 2.0.1 update aldım ota'dan onuda kurdum ama bi sıkıntım var bunuda çözersek sorun yok tarayıcıyı açtım anasayfa touch sony orada Ş harfi görünmedi tarayıcının türkçe karakter sıkıntısı var galiba bunu nasıl çözeriz?

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Kardeş bende hiç sıkıntı olmadı. 2'01 i cwmden aromaya gir update olarak flaşla bakalım.

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bendede zaten bir tek bu sayfada sorun oldu ekran görüntüsü aşağıda
gfsw2.png

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Evet bu sitede bendede aynı, ama başka hiçbiryerde sorun yoksa. Sanırım site ile alakalıdır. Bi uğraşayım.

Birde bunun klavye çok gelişmiş, ancak biraz küçük. eski klavye düzenini istersen ; Ayarlar/Dil ve giriş/Xperia klavye/diller burada dil türkçe q seçilidir. Seçimi kaldır, tekrar seç, gelen pencerede basit q seç :)