Haber Sonradan Taksitlendirme Kalkıyor Mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lordare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
images.jpeg

Kamu bankaları 1 Nisan 2024 itibariyle Sağlık, Eğitim, Vergi ve Sigorta harici bütün harcamalarda sonradan taksitlendirmeyi sona erdirdiğini duyurdu!

Bundan sonra sadece sağlık, eğitim, vergi ve sigorta ödemelerinde kullanılabilecek.
Giyim, market, elektronik ve benzeri alışverişlerde ise kullanılamayacak.
Ayrıca taksit sayısına sınırlama getirileceği iddia ediliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Little Cat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,499
Taksitli nakit avans kullanılabilir, şu anlık kaldırılmadı. İlerleyen zamanlarda ne olacağı da belli olmaz.

Graveworm

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,366
Olm bunlar ne istiyor ben onu anlamıyorum. Yani atıyorum bir laptop alacaksın 40k. Ki artık 40K'lık laptoplar da ortalama laptoplar. Bunu da küt diye tek çekim verip bir sonraki ay 40k ödeyen adam sayısı azdır. Bankanın anlaşması varsa tek çekimden sonra yapılan taksidin kime ne zararı var ya?

Little Cat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,499
@Graveworm, paranın değeri ortada olduğu için vade farklı taksitler bile kurtarmıyordur diye düşünüyorum. En basitinden örneği otel konaklamasından vereyim: Bir ara 3 taksitle otel konaklaması yaptım. Otelin ücreti de 3 geceliği 6 bin TL idi. Parayı peşin ödemedim, 3 taksite böldürdüm. İnternet sitesi aracılığıyla rezervasyon yaptırdım. Otelin fiyatı 2 gün sonra 3 geceliği 9 bin TL oldu. Bu arada konaklama yaptığım zaman sezon dışıydı ve herhangi bir bayram gününe de yakın değildi, onu da belirteyim.

Graveworm

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,366
@Graveworm, paranın değeri ortada olduğu için vade farklı taksitler bile kurtarmıyordur diye düşünüyorum. En basitinden örneği otel konaklamasından vereyim: Bir ara 3 taksitle otel konaklaması yaptım. Otelin ücreti de 3 geceliği 6 bin TL idi. Parayı peşin ödemedim, 3 taksite böldürdüm. İnternet sitesi aracılığıyla rezervasyon yaptırdım. Otelin fiyatı 2 gün sonra 3 geceliği 9 bin TL oldu. Bu arada konaklama yaptığım zaman sezon dışıydı ve herhangi bir bayram gününe de yakın değildi, onu da belirteyim.

Abi tamam paranın değeri kalmadı, her şey çok pahalı... Ama inadına herhangi bir şeyi almayı zorlaştırıyorlar, ona kafam basmıyor. Bu yurt dışı sınır muhabbeti, şimdi yeni temsilcilik olayları falan. Ulan bir şey üreten memleket de değiliz. Ne yapmaya çalışıyorlar ya?

Little Cat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,499
Onu bilmiyorum kardeşim de kullanabilene taksitlendirme gerçekten nimet. Umarım tamamıyla kaldırılmaz. Tamamıyla kaldırılırsa da şaşırmam. Bu sefer de hiçbir şey alamaz duruma geleceğiz.

Graveworm

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,366
Abi ben mesela pc alacaktım, çalışmadığım için alamadim. Işe girince de alacağım ilk maaş belli. Ben şimdi bu bilgisayari taksitle alamayacaksam, 4-5 ay boyunca para biriktirmem gerekecek o zaman. Bu ne saçma bir iş ya?

Sybicort

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Hocam sanırım haberin tarihini yanlış okudunuz. 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren diyor ki kalktı da bu durum. Kredi Kartı ile alışveriş yaptıktan sonra bankanın kendi içinde taksitlendirmesi oluyordu çoğu yerde kalktı diye biliyorum.

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
913
Konuyu hortlatmışsınız