Bu konuyu okuyanlar

MerveOzgur

Doçent
Katılım
31 Ekim 2013
Mesajlar
633
Reaksiyon puanı
7
Puanları
18
Son yılların en iyi korku filmleri

Korku - Gerilim Film Tavsiyeleri + Tavsiye Korku - Gerilim Filmleri


VhqvuW3.jpg



Tavsiye ettiğiniz Korku - Gerilim Filmlerini bu başlık altından yapınız, tavsiye isteğinde bulununuz.




------------------------------------------------------------------------------


Merhaba arkadaşlar iyi bir sinema izleyicisi olduğuma inanıyorum. Özellikle Korku - Gerilim Filmleri hayranlığım başkadır.

Bugün filmsever arkadaşlar için kendi hazırladığım listemi paylaşacağım.

Liste tamamen benim insiyatifimle hazırlanmıştır, istatistiksel bir sıralama değildir.

Listeyi 20 den aşağıya doğru hazırladım 1. yani en iyi bulduğum filme doğru ilerleyeceğiz .

İşte Son Yılların (Bana Göre) En İyi Korku - Gerilim Film Sıralaması ;

20. KOĞUŞ-THE WARD

7aHM47D.jpg


John Carpenter yönetmenliğindeki film gerçekten izlemeye değer korku-gerilim fimleri arasında.

Filmin Konusu

Kristen (Amber Heard), kendini her tarafı kesikler içinde, yaralı bereli bir halde bulmuştur. Geçmişiyle ilgili hiçbir şey hatırlamamaktadır.Uyuşturucu bir maddeyle kendinden geçmiş olan Kristen, uzakta bir akıl hastanesine götürülmektedir.Kendisi gibi rahatsız dört kadınla aynı koğuşta kalan Kristen, bir süre sonra olayların pek de göründüğü gibi olmadığı fark eder. Koğuş arkadaşları yavaş yavaş ortadan kaybolmaya başlarken Kristen, bu cehennem azabından kurtulmanın bir yolunu bulmalıdır. Aksi takdirde o da kurbanlardan biri olacaktır. Kaçmak için çabaladıkça, tahmin edilemeyecek kadar korkunç ve tehlikeli hakikat ortaya çıkacaktır…


19.EVDEKİ DÜŞMAN - ORPHAN

di-X0WF.jpg


19. Sırayı alan Evdeki Düşman filminde gerilim ve korku çok farklı işlenmiş. Filmin finaline doğru özellikle izleyiciyi şaşırtan sahneler oluşturulmuş. Filmin başları oldukça normal ilerlerken ortalarına doğru izleyicinin aklına oyunlar oynamaya başlıyor. Finale doğru ise gerçekten şaşırtıcı ve heyecanlı bir film halini alıyor. Bence izlemeye değer.

Filmin Konusu

Doğmamış çocuklarının trajik ölümü Kate ve John’u perişan etmiş, hem evliliklerini hem de Kate’in kırılgan ruh halini olumsuz yönde etkilemiştir çünkü Kate kabusların ve geçmişinden gelen iblislerin pençesindedir. Hayatlarını bir nebze de olsa normale döndürmeye çalışan çift bir çocuk daha evlat edinmeye karar verir. Gerek John gerek Kate yöredeki bir yetimhanede Esther adındaki küçük bir kıza adeta çekildiklerini hissederler… ama Esther göründüğü gibi değildir.

Evliliklerindeki zorlukların doğmamış çocuklarının kaybıyla doruğa ulaşmasının ardından, bir kızları ve bir oğulları olan Kate ve John Coleman yaralarını sarmanın en iyi yolunun hayatlarına bir kişi daha almak olduğuna karar vererek dokuz yaşındaki Esther’i evlat edinirler. Esther önceki bakıcı ailesini evde çıkan yangında kaybetmiş, kendi de güçlükle kurtulmuştur.


18.ÖLÜM FIRTINASI-STORM WARNİNG

fmlPTbM.jpg


Jamie Blanks yönetmenliğindeki film, korku ve kan sevenler için izlemeye değer bir film.Film insanın ne kadar kötü olabileceğine dair bir yolculuğa çıkmanızı sağlıyor. Bu nedenle listedeki sıralamada 18. sırada yer alıyor.

Filmin Konusu

Denizde şiddetli fırtınaya yakalanan bir çift aklını kaçırmış bir adam ve psikolojik bozuklukları olan oğlunun yaşadığı gözlerden uzak bir kara parçasına sığınmak zorunda kalır. Zorla alıkonulan, dövülen ve cinsel şiddete mağruz kalan çift için kanlı bir ölüm kalım savaşı başlayacaktır.


17.DOĞRULUK MU CESARET Mİ-TRUTH OR DARE


dpofDjt.jpg


17. Sırada kendine yer bulan bu film akılları zorlayıcı senaryosu ve gerilimin hiç düşmediği sahneleriyle izleyicinin beğenisini kazanabilir.

Konusu

Saglam bir partiye katilacaklarını düşünüp ıssız bir yerdeki eve giden gençler, eğlenecekleri yerde kendilerini kardeşinin ölümünden sorumlu tutan bir adamın sapıkca oyunuyla karşılaşırlar. Bildigimiz `Cesaret mi ? Gercek mi ?` oyununun biraz kanlı versiyonu…

16.ANNE-MAMA

1zSrLnO.jpg


Hem duygusal hemde gerilim yüklü sahneleri ile izleyeni etkisi altında bırakacak bir film Anne. Film listede 16. sırada.

Konusu

Mama, Anne ve babaları öldürüldüğü gün ormanda ortadan kaybolan iki küçük kızın hikayesini anlatan doğaüstü bir gerilim filmi. Yıllar sonra kurtarılan kızlar yeni bir hayata başlar ancak geceleri hala biri ya da bir şeyin gelip üstlerini örtmeye çalıştığını fark ederler.Beş yıl önce Victoria ve Lilly adlı kız kardeşler, şehrin banliyösündeki mahallelerinden iz bırakmadan kaybolur. Amcaları Lucas (Nikolaj Coster-Waldau) ve kız arkadaşı Annabel (Jessica Chastain) o günden bu yana onları deli gibi aramaya devam eder. Mucize eseri çocukları yıkık dökük bir kulübede bulurlar fakat çift bir süre sonra evlerine sadece küçük kızları mı misafir olarak aldıklarını merak etmeye başlar.

15.KORKU KAPANI-WRONG TURN

AilHq.jpg


Eklediğim afişindende görebileceğiniz gibi film şu ana kadar 5 serilik bir film halini aldı. Birçok izleyici kitlesi olan seride, genetik bozukluk ile doğanların insanlara karşı düşmanca ve aşırı kanlı saldırılarını anlatıyor. Heyecanın seride bir yükseldiği bir düştüğü düşünülürse film 15. sırada yer alabiliyor. Kan görmeyi sevenler için ideal bir film.

Konusu

Genetik bozukluk nedeniyle hem fiziki hemde ruhsal sorunlar yaşayan kardeşlerin, şehirden uzakta kapana kıstırdıkları insanları nasıl avladığı filme çekiliyor. Tabiki şehirden uzak durumu filmin ilerleyen serisinde bozuluyor.

14.ÇOCUK OYUNU-CHUCKY

Fvk7lKe.jpg


Afiştede gördüğünüz gibi yıllardır gerilim ve korku sayfalarında yer alan şu meşhur bebek chucky. Çocuk oyunu adıyla sinemaya giriş yapan film 5 seriden oluşuyordu. Chucky'nin gelini ve chucky'nin tohumu bu seriye dahildi. 2013 Yapımı Chucky'nin Laneti filmi ile seri bağlantılı yada bağlantısız 6 filmden oluşmakta. Filmde oyuncak bir bebeğin sahibi olan ailelerin yaşadığı kanlı ve gerilim dolu sahneler göz dolduruyor. Hayallerimizin bebeği Chucky böylelikle 14. sıradaki yerini sabitliyor.

Konusu

Oyuncak bir bebeğin yapılan bir büyü ile kötü bir ruha sahip olması ve insanları akılalmaz taktiklerle öldürüşü işleniyor.

13. 13. CUMA-FRIDAY THE 13TH

Ft13homepage.jpg


Listemizin 13. sırasında sırasına bir espri olarak ve gerçekten hakettiği için 13. Cuma filmi yer alıyor. 10 Bölümlük bir seri ve bu seriden ayrı olarak Freddy vs Jason adlı bir çekimle ekrana gelen filmde, korku filmlerinin benzer senaryosu genetik bozukluğun getirdiği kanlı cinayetleri izliyoruz. Bence sırasını hakeden harika bir seri. Jason karakteri birçok izleyicide yer etmiş.

Konusu

Camp Crystal Lake on yıllar önce esrarengiz cinayetlerin yaşandığı, terkedilmiş bir gençlik kampıdır. Bir girişimci kampı tekrar hizmete açmaya karar vererek yakışıklı delikanlılar ve güzel genç kızlardan oluşan bir kadroyu işe alır. Bir yağmur fırtınası kampı dünyanın geri kalanından soyutladığında korkunç ölümler başlar. Gençler sırayla, korkunç derecede yaratıcı şekilde cinayete kurban gitmektedir.

10 Bölümlük seride genelde benzeri senaryolar yer almaktadır.


12.TEPENİN GÖZLERİ-THE HAVE HILLS EYES

tepenin-g%C3%B6zleri-1-izle.jpg


12. Sırada yer alan film Tepenin Gözleri. Bir bakıma korku kapanı filmini andırıyor. Film bence heyecanlı ve kanlı sahnelerden oluşuyor. 2 Serisi bulunan film izlemeye değer.

Konusu

Kaliforniya’ya seyahat eden tatilciler çölde yolunu şaşırır. Yanlışlıkla kamuya kapalı bir test sahasına giren talihsizlerin arabası bozulduğunda ilkel ve yamyamsı bir grubun saldırısına maruz kalırlar.

Wes Craven’in hem yazdığı hem de yönettiği bir yapım. 70′lerin tüm çılgınlıklarına uygun…


11.UYARISIZ ŞİDDET:ATM- ATM

8gOXw.jpg


11. Sırayı verdiğim film normal senaryolardan bir bakıma uzak bulunuyor. Yine bir katil yine sıkışıp kalmış kurbanlar. Ancak bu kez kaçış yolu yok gibi çünkü olay bir bankanın ATM'sinde geçiyor.Fazla kanlı sahneler bulunmasa bile ideal bir gerilim filmi.

Konusu

Bir parti çıkışı David, hoşlandığı Emily’yi eve bırakmayı teklif eder. Corey ile birlikte üçü yolda giderlerken para çekmek için bir ATM’ye uğrarlar ve tam yola devam edecekleri sırada esrarengiz bir adamın dışarıdan onları izlediklerini fark ederler. Yüzü görünmeyen adamın görünüşünden tedirgin olan 3 arkadaş dışarı çıkmakta tereddüt ederler ve o dakikadan sonra içinde bulundukları ATM kulübesine kilitli kalarak ardı ardına işlenen cinayetlere tanık olurlar. Kaçma çareleri aradıkça daha çok tuzağa düşeceklerdir; sıra onlara da gelecektir…


10.GAREZ-THE GRUDGE

di-B1W6.jpg


10.Sırada yer alan film birçok izleyicinin izlemese bile adını duyduğu bir yapım olan Garez. Film 3 seriden oluşuyor. Amerika ve Japonya yapımı bir film olduğu için önyargılar oluşmuştu. Ancak seriyi ardarda izleme şansınız olursa filmin 10. sırayı hakettiğini göreceksiniz.

Konusu

Karen Japonya’da sosyal görev eğitimi alan, bir değişim programı öğrencisidir. Ve her şeyden habersiz bir şekilde o gün işe gelmeyen bir hemşirenin yerine çalışır. Söz konusu eve girdiğinde, yaşlı bir kadın olan Emma nin karmakarışık bir hale gelmiş evde donakalmış olarak oturduğunu fark eder.Yaralanmış ve paniğe kapılmış kadının yanına doğru yaklaşırken, üst kattan tuhaf sesler duyar. Ne olduğunu araştırdığında, hayal bile edemeyeceği kadar korkutucu doğa üstü bir kabusla karşılaşır.Bu evin içinde yıllar önce doğan korkunç bir uğursuzluk, evin içindeki terör zincirinin nedenidir. Daha fazla insan öldükçe, Karen bu dehşet döngüsünün içine çekiliyor ve intikamcı lanetin sırrını öğreniyor.


9.KAYIT-REC

3009630236ea21642719opz2.jpg


Benim favori filmlerimden birisi olan REC toplamda 3 seriyi oluşturdu ve 2014 yılında 4 film geliyor. Virüsler ve zombiler herkes tarafından sevilmeyebilir ancak sevenide gerçekten kayda değer derecede. Filmde bir binada çekim yapan spiker ve kameramanın binanın içerisinde var olan virüslü hastalardan habersiz orda karantina altına alınışı ve kurtuluş çabaları işleniyor. Serinin 3 filmide izlemeye değer ancak 3. film bana göre vasat kaldı.

Konusu

Genç bir TV muhabiri olan Angela ile haber kameramanı Pablo, itfaiyecileri konu edinen bir program hazırlamaktadırlar. Oldukça sıkıcı geçen program bir telefonun gelmesiyle hareketlilik kazanır. Yaşlı bir kadının geçirdiği ev kazası ile ilgili gelen bu ihbar üzerine Angela ve Pablo itfaiyecilerin peşine takılır. Kadının evine varan ekip, evin içinden korkunç çığlıklar duyarlar. Bundan sonrası hafızalardan çıkmayacak bir kabustur.

8. 28 GÜN SONRA-28 DAYS LATER

di-PGNW.jpg


8. Sırada 28 Gün Sonra isimli filme yer veriyorum. 2 serilik bir ve 2. film devam filmi olarak 28 hafta sonra adıyla gösterime girmişti. Filmde virüslü insanların dünyayı sarması ve bir avuç sağlıklı insanın kaçış mücadelesi anlatılıyor. Kanlı ve virüs temalı zombi filmi sevenler için ideal bir yapım.

Konusu

İngiltere’de bir genetik araştırmalar ensitüsünde bilimadamları insan doğasındaki şiddeti ve öfkeyi önleyebilmek amacıyla bazı tehlikeli deneyler yapmış ve bunun sonucunda ‘rage’ adını verdikleri bir virüs geliştirmişlerdir. Ancak bu araştırmalarda denek olarak maymunların kullanıldığını öğrenen hayvan hakları koruyucusu bir grup eylemci, bilimadamlarının maymunlara zarar verdikleri gerekçesiyle kendi yöntemleriyle deneylerin yapıldığı binaya sızarak korunaklı kafeslerde tutulan ve bilimadamlarının ‘rage’ virüsü aşıladıkları maymunlardan birini serbest bırakırlar. Fakat serbest kalan maymun kafesten çıkar çıkmaz eylemcilerden birine saldırır ve olaylar içinden çıkılmaz bir hal alır.


7.PARANORMAL ACTİVİTY-PARANORMAL ACTİVİTY

paranormalactivity4artpic1.jpg


7. Sırayı hakettiğini düşündüğüm film paranormal activity ve serisinin tamamıdır. 4 Filmlik bir seriden oluşan yapım gerilim dozu fazlasıyla yüksek bulunan filmlerden. İzlemeye değer bir film.Ayrıca film el kamerası ile çekilmiş ilk film ünvanına sahiptir ve bir çok film içinde teşvik edici olmuştur.

Konusu

Genç bir çift evlerinde garip bir gücün varlığından şüphelenmeye başlıyor ve evlerini kamera sistemiyle donatıyor. İşte Paranormal Activity bu kameralara yansıyan görüntülerden oluşuyor


6.ARINMA GECESİ- THE PURGE

BYmGhH8.jpg


6. Sırada yer alan film az korku bol gerilim diyebileceğimiz bir film olan Arınma gecesi ve bence yerini hakediyor. 2013 yapımı filmde ölüm kalım savaşı, ölüm kapıya zamansız gelince normal bir ailenin yapabilecekleri işlenmiş. Farklı senaryosu ile bence izlenmeli.

Konusu

Amerikan hükümetinin başı suçlular ve hapishanelerle derttedir.
Cezaya çarptırılan suçluların sayısı kontrol altına alınamamakta, bu nedenle de hapishaneler kapasitelerinin bir hayli üzerinde sayıda suçluyu barındırmaktadır. Bu soruna çözüm olabilecek son çare ise son derece ilginçtir.
Bir suç işlendikten sonraki 12 saat boyunca suçlu ne yakalanacak ne de cezalandırılacaktır. Polise başvurulmayacak, hastanelerden de yardım istenmeyecektir. Bu 12 saat boyunca suçlular, bir şekilde suçtan etkilenen insanlar ya da sıradan vatandaşlar tarafından cezalandırılacaktır. James ve Mary o geceyi tamamen güvenlikli evlerinde geçirmeyi planlarken, merhamet dolu kızları sokakta savunmasız bir adamı eve alır ve ailenin başına çok büyük bela açar… İşler içinden çıkılmaz bir hal alacaktır…


5.YÜKSEK TANSİYON-HAUTE (HİGH) TENSİON

di-GJGA.jpg


Listemizin ilk 5 filmine geldik. 5. sırayı kanlı, akıl yorucu ve psikolojik gerilim sahneleriyle donatılmış ve birçok ülkede yaş sınırı getirilip yasaklanmış bir film alıyor, Yüksek Tansiyon.
Finali ile yükselen filmlerden bir tanesi olan Yüksek Tansiyon'u mutlaka izlemenizi öneririm.

Konusu

Okuldan arkadaş olan Alex Ve Marie sınavlarına rahat bir yerde çalışmak amacıyla Marie’nin ıssız bir yerde olan evine giderler. Eve geç saatte varırlar ve gider gitmez de yatmak için odalarına çekilirler. Kısa bir süre sonra kapı çalınır ve psikopat bir katil içeri dalıp evdekileri teker teker öldürmeye başlar.


4.KORKU SEANSI-THE CONJURİNG

Z3W76OP.jpg


4.Sırayı herkesin bilmediğini düşündüğüm bir film alıyor. Korku Seansı, Testere ve Ruhlar Bölgesi filmlerinin yönetmeni James Van'ı koltukta gördüğümüz keyifli bir korku gerilim filmi.
Ben filmi izlerken yaşadım, izlemeyenlere tavsiye ederim.

Konusu

Ed ve Lorraine Warren doğaüstü, paranormal olayları araştıran bir çifttir. Bir gün Perron ailesinden bir telefon alırlar. Ailenin çiftlik evi nedeni bulunmayan karanlık bir varlık tarafından kuşatılmıştır; hayatları alt üst olmuştur. Bu vakayı çözebileceklerine inanan Warren çifti, ne kadar şeytani bir varlıkla karşı karşıya olduklarını çok geç fark edeceklerdir…

Perron ailesinin gerçek yaşam öyküsünden uyarlanan filmde, Roger ve Carloyn Perron rolünde Ron Livingston ve Lili Taylor karşımıza çıkıyor. Çiftin çocuklarıyla birlikte yeni taşındıkları çiftlik evinde bir tuhaflık olduğunu fark etmeleri çok zaman almıyor. Korku Seansı, son dönemde korku sinemasının doğa üstü güçler temalı klişesine klasik korku filmi teknikleriyle yaklaşarak, izleyiciye yüksek dozlu gerilimi garantiliyor.


3.TESTERE-SAW

testere-7.jpg


3.Sırayı hakeden Testere filmi 7 seriden oluşuyor. Filmin büyük çapta fanatikleri oluşmuş hatta 7. film ile vizyona veda etmesi birçok takipçisini şaşırtmış hatta üzmüştü.
Akıl zorlayıcı tuzaklar ve taktikler ile insanlara önem vermedikleri hayatları üzerinden dokunan Jigsaw (Tobin Bell) filmi izlemeye değer kılıyor.

Konusu (SAW VII'DEN)

Jigsaw'un ölümcül yasası devam ederken Jigsaw'dan kurtulan bir grup insan kendilerine yardımcı olmak için destek ararlar ve ve bu destekçilerin en başında Bobby Dagen adında Jigsaw'dan kurtulmuş biri vardır. Bobby'nin gizli sırlarından yeni bir terör dalgası ortaya çıkacaktır.


2.KOLEKSİYONCU-THE COLLECTOR


di-YFV9.jpg


2.Sırada 2009 yapımı Koleksiyoncu yer alıyor. Serinin 2. filmi yakın dönemde koleksiyoncu 2 ismiyle gösterime girmişti. Akılalmaz tuzaklar ve kanlı sahneleriyle ve ve ve iyi oyunculuk ile benim için 2. sırayı hakeden bir film.

Konusu

Kumar borcunu ödemek için, tesisatçı olarak çalıştığı evi soymaya karar veren Arkin, evde kimsenin olmadığını sandığı bir akşam eve girer. Fakat malikanede onu kötü bir sürpriz beklemektedir. Arkin soymak için zorla girdiği evde, ev halkını esir almış psikopat bir katille karşı karşıya kalmıştır.


1.SIRAYI İKİ FİLM PAYLAŞACAK BEN AYIRAMADIM DOĞRUSU

1.THE DESCENT-CEHENNEME BİR ADIM & MEZARINA TÜKÜRECEĞİM-I SPIT ON YOUR GRAVE


di-0KQZ.jpg
&
LAJQMLG.jpg


Bu iki filmden bahsetmemiz gerekirse ilk filmimiz cehenneme bir adım tamamen gerilim üzerine kurulu bir yapım ve 2 seriden oluşuyor.
Beni fazlasıyla etkilemiş bir filmdir. Bu nedenle benim listemde 1.liği hakediyor.

Diğer filmimiz Mezarına Tüküreceğim ise gerilim ve dramı çok iyi işlemiş bir film. İntikam nedir diyorsanız seriyi izleyin çünkü bu filmde 2 seriden oluşuyor. 2. Film yeni yeni ortalarda görünüyor.


THE DESCENT-CEHENNEME BİR ADIM FİLM KONUSU

Altı kız arkadaş mağara inişi yapacakları korkusuz bir tatil için bir araya gelmişlerdir. Beklenmedik bir kayanın düşüşü girdikleri mağarada çıkış yollarını kapatır. Labirenti andıran tünellerde çıkış yolunu ararlarken, kendilerini bir anda karanlıkta yaşamaya adapte olmuş aç ve saldırgan yaratıkların avı olarak bulurlar.

Diğerleri hayatta kalmak için savaşırken, Sarah (Macdonald), yakın zamanda ailesinin ölümü ile girdiği yalnızlık sendromundan henüz kurtulamamıştır. Arkadaşlar arasındaki eski sırlar ortaya döküldükçe, birbirlerine sırtlarını dönmeye başlarlar. İhanete uğramış ve çaresiz bir durumdayken Sarah, hayatta kalmak için tek yapmaları gerekenin en az yaratıklar kadar vahşi olmak olduğunu anlar.

MEZARINA TÜKÜRECEĞİM-I SPIT ON YOUR GRAVE FİLMİNİN KONUSU

Yönetmenliğini Steven R. Monroe’un yaptığı ”Mezarına Tüküreceğim” de (I Spit on Your Grave), Sarah Butler, Jeff Branson, Andrew Howard, Daniel Franzese, Rodney Eastman, Chad Lindberg rol alıyor.

Film, genç bir kadın yazarın, kitabını huzur içinde yazmak amacıyla nehir kenarındaki sakin ve sessiz evine gidişiyle başlıyor. Her şey yolunda görünürken, insanlık dışı muameleyle karşılaşıp burada hiç tanımadığı kişilerin türlü işkencelerine maruz kalan genç kadın, intikam için hepsinin izini tek tek bulmaya başlar.


EVET ARKADAŞLAR BENİM SON YILLARIN EN İYİ 20 KORKU GERİLİM FİLMİ LİSTEM BÖYLE OLUŞTU. EMEK VERDİM İZLEDİĞİM FİLMLERİ TEK TEK TEKRARDAN OKUDUM VE HATIRLADIM VE ANALİZ ETTİM. SIRALAMAYI DOĞRU BULURSUNUZ VEYA BULMAZSINIZ SAYGI GÖSTERİYORUM. FİLM ZEVKİ HERKESE GÖRE AYRI AYRIDIR SONUÇTA.

EĞER EKSİKLİK VEYA SIRALAMADA ŞU FİLM BURDA OLMALI DEDİĞİNİZ FİLMLERİ YORUMLARINIZLA BELİRTEBİLİRSİNİZ.

YENİ BİR KATEGORİ VE YENİ FİLM LİSTELERİ İLE GÖRÜŞÜRÜZ

SEVGİLER HERKESE...
 

EropaKING

Müdavim
Katılım
29 Temmuz 2009
Mesajlar
1,652
Reaksiyon puanı
17
Puanları
0
Tamamını seyretmiş olduğum Gayet güzel bir liste olmuş.. Elinize, emeğinize sağlık..

Yalnız ben High Tension filmini ilk 3'e koyardım :)

Bir de yasaklı bir film vardı.. Bu kategoriye girer mi bilemiyorum ama yine de yazayım adını: Cannibal Holocaust
Korkudan ziyade gerilim ve iğrençlik had safhaydı..
 

PetyrBaelish

Müdavim
Katılım
15 Mayıs 2012
Mesajlar
4,001
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Insidious 1 ve 2'yi, ayrıca 30 Days of Night'ı listeye eklemek gerek.
 

MerveOzgur

Doçent
Katılım
31 Ekim 2013
Mesajlar
633
Reaksiyon puanı
7
Puanları
18
Tabiki daha bir sürü iyi film var 30 Days of Night mesela izlediğim bir film oda güzeldir. Ama ben iyi düşünüp aklıma gelenleri analiz edip bir liste hazırladığım için bazılarını koymamış olabilirim haklısınız arkadaşlar.

SINIR(DA) Filmi var mesela apaçık işkence temalıdır izledim ve beğendim ama ekleme veya eklememe konusunda kararsız kaldım.

Tüm zamanların en iyi 50 filmini listeleriz bizde o zaman çoğu iyi filmde hakkını bulmuş olur :D
 

MerveOzgur

Doçent
Katılım
31 Ekim 2013
Mesajlar
633
Reaksiyon puanı
7
Puanları
18
Tamamını seyretmiş olduğum Gayet güzel bir liste olmuş.. Elinize, emeğinize sağlık..

Yalnız ben High Tension filmini ilk 3'e koyardım :)

Bir de yasaklı bir film vardı.. Bu kategoriye girer mi bilemiyorum ama yine de yazayım adını: Cannibal Holocaust

Korkudan ziyade gerilim ve iğrençlik had safhaydı..


Teşekkür ediyorum gözlerinize sağlık High Tension hakeden bir film ama çok kararsız kaldım liste yaparken yoksa kesinlikle en iyi filmlerdendir haklısınız.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

guzel liste emeginize saglık.

Beğenmenize sevindim teşekkür ediyorum.
 

EropaKING

Müdavim
Katılım
29 Temmuz 2009
Mesajlar
1,652
Reaksiyon puanı
17
Puanları
0
Teşekkür ediyorum gözlerinize sağlık High Tension hakeden bir film ama çok kararsız kaldım liste yaparken yoksa kesinlikle en iyi filmlerdendir haklısınız.

Ehh bu kadar güzel film içinde kararsız kalmak normaldir diyelim...
Bu arada eğer "High Tension" filmini seyretmeyen varsa da kesinlikle seyretmelerini tavsiye ederim.. Güzel bir ters köşe bekliyor onları :)
 

karacaerc

Müdavim
Katılım
14 Haziran 2009
Mesajlar
2,506
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
Listeyi beğendim ve izlemediğim filmler sanırım en önemlileri olmuş :D 1. sıradakiler! Filmleri izlediğin bir site var mı yoksa nerde bulursam ordan izliyorum mu diyorsun? Ayrıca ben zombi filmleri hayranıyım, bir liste de o konuda yapabilir misin? Hatta elin değmişken banka soygunu da olur :D
 

MerveOzgur

Doçent
Katılım
31 Ekim 2013
Mesajlar
633
Reaksiyon puanı
7
Puanları
18
Listeyi beğendim ve izlemediğim filmler sanırım en önemlileri olmuş :D 1. sıradakiler! Filmleri izlediğin bir site var mı yoksa nerde bulursam ordan izliyorum mu diyorsun? Ayrıca ben zombi filmleri hayranıyım, bir liste de o konuda yapabilir misin? Hatta elin değmişken banka soygunu da olur :D

Öncelikle zombi filmlerinden izlemediğim kalmadı diyebilirim :D tabiki öyle bir listede paylaşabilirim. Ben online izliyorum genelde ama site adresi vermek yasak bildiğim kadarıyla o yüzden bir cevap veremiyorum.
 

karacaerc

Müdavim
Katılım
14 Haziran 2009
Mesajlar
2,506
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
Öncelikle zombi filmlerinden izlemediğim kalmadı diyebilirim :D tabiki öyle bir listede paylaşabilirim. Ben online izliyorum genelde ama site adresi vermek yasak bildiğim kadarıyla o yüzden bir cevap veremiyorum.
Özel mesaj atsan çok sevinirim ;) 720p diye siteye girip terlikle çekilmiş filmler izlemekten sıkıldım çünkü
 

PetyrBaelish

Müdavim
Katılım
15 Mayıs 2012
Mesajlar
4,001
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Listeyi beğendim ve izlemediğim filmler sanırım en önemlileri olmuş :D 1. sıradakiler! Filmleri izlediğin bir site var mı yoksa nerde bulursam ordan izliyorum mu diyorsun? Ayrıca ben zombi filmleri hayranıyım, bir liste de o konuda yapabilir misin? Hatta elin değmişken banka soygunu da olur :D

Torrent, ardından altyazı ekleyip izlersin.

Insidious 1 ve 2, son olarakta The Conjuring'i izle. :)

Gerilim - korku bir başkadır! :mrgreen:
 

ck-xe

Müdavim
Katılım
4 Nisan 2010
Mesajlar
5,558
Reaksiyon puanı
39
Puanları
48
Bence korku filmleri bittikten sonra tıkırtılar duymak daha gerilimli oluyor :)
 

pilger

Doçent
Katılım
22 Nisan 2013
Mesajlar
988
Reaksiyon puanı
11
Puanları
18
Özel mesaj atsan çok sevinirim ;) 720p diye siteye girip terlikle çekilmiş filmler izlemekten sıkıldım çünkü

Terlikle çekilmiş nedir yav :mrgreen:
[MENTION=374564]MerveOzgur[/MENTION] güzel liste ablacım 17 tanesini izlemiş bulunmaktayım fakat bu izlediklerimden hiç korkmadığım bir tek garez var sanırsam ( Bu arada yaşınızdan ötürü abla diyorum sıkıntı olmuyordur umarım :D )
 

muratflash

Müdavim
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
13,809
Reaksiyon puanı
510
Puanları
113
Hemen hemen hepsini izledim ama şahsen benim sıralamam böyle olmazdı.. 1.Sıradaki filmler basit korku filmi daha başka başyapıt filmler olabilir mesela benim çok hoşuma giden Alfred Hitchcock yapımı sapık (Psycho) serisi var gayet mükemmel bi seri..

Birde paranormal aktivity serisi ve rec filmleri o sırayı hak etmiyorlar.. Bizim Hasan Karacadağ filmleri bile paranormal aktivity serisinden daha iyii..

Sonuç olarak sıralamana katılmıyorum ama hepsi izlenebilir güzel filmler..
 

sebastiantr

Müdavim
Katılım
28 Ağustos 2012
Mesajlar
2,617
Reaksiyon puanı
13
Puanları
0
The Ward sadece ses efekti.
Filmtedeki müzikleri, efektleri çıkar geriye hiç birşey kalmıyor.
Çok boş filmdi.

Neyse listedeki 20 filmide eleştirebilirim, tek tek uğraşmıyayım :)

Korku filmi diyince aklımda başarılı örnek çok gelmiyor.
Eskiden Halka 1 vardı onu izlerken baya beğenmiştim, onun dışında çocukluğumda fredy idi, çaki idi falan filan ama o zaman çocuktuk zaten elinde bıçak olan oyuncak bebek korkutucu olabiliyordu :D
 

tdg

Öğrenci
Katılım
20 Nisan 2013
Mesajlar
89
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
yüksek tansiyonun sonunu anlamayan bi ben mi varım yahu??
 

blackdown

Müdavim
Katılım
18 Ağustos 2013
Mesajlar
3,413
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
28 Days Later en güzeli SAW hiç sevmedim Purge ise çok kötü bir filmdi ama ellerine sağlık
 

hasanistan44

Müdavim
Katılım
26 Ocak 2013
Mesajlar
1,478
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Elm sokağında kabus un yeni filmi çekilecek mi arkadaşlar? Korku filmi deyince aklıma geldi de :)
 

MerveOzgur

Doçent
Katılım
31 Ekim 2013
Mesajlar
633
Reaksiyon puanı
7
Puanları
18
Gözlerinize sağlık arkadaşlar, herkesin film zevki başka tabi haklısınız.

Bu arada elm sokağında kabus 2010 vardı en son, onun haricinde yeni bir haber yok o seri hakkında.
 

MerveOzgur

Doçent
Katılım
31 Ekim 2013
Mesajlar
633
Reaksiyon puanı
7
Puanları
18
Terlikle çekilmiş nedir yav :mrgreen:
@MerveOzgur güzel liste ablacım 17 tanesini izlemiş bulunmaktayım fakat bu izlediklerimden hiç korkmadığım bir tek garez var sanırsam ( Bu arada yaşınızdan ötürü abla diyorum sıkıntı olmuyordur umarım

yok yok neden sıkıntı olsun,sorun değil:laugh:
 

michuozawa

Müdavim
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
492
Puanları
83
çoğunu listeye bile almam açıkçası. :)
Mama aralarındaki en iyilerden biri.tepenin gözleri,garez.
özellikler testere serisi müthiştir. bunlar dışında kendi açımdan pek dikkate alabileceğim bir liste değil.
EropaKing hocam yüksek tansiyonu da önermiş , gün gelir izleyebilirim.izlemediğim filmlerden birisi.merak uyandırdı bu yorum bende.
*listenize lafım yok sakın yanlış anlamayın beni. :)
 

MerveOzgur

Doçent
Katılım
31 Ekim 2013
Mesajlar
633
Reaksiyon puanı
7
Puanları
18
yüksek tansiyonun sonunu anlamayan bi ben mi varım yahu??
Filmin sonunda sarışın kısa saçlı kızın,şizofren bir katil olduğu ortaya çıkıyor. Herkesi öldüren adam gerçek değil aslında kızın hayalindeki diğer karakteri.Yani herşeyi kız yapıyor okul arkadaşı diğer kıza saplantılı bir aşk beslediği için.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

çoğunu listeye bile almam açıkçası. :)
Mama aralarındaki en iyilerden biri.tepenin gözleri,garez.
özellikler testere serisi müthiştir. bunlar dışında kendi açımdan pek dikkate alabileceğim bir liste değil.
EropaKing hocam yüksek tansiyonu da önermiş , gün gelir izleyebilirim.izlemediğim filmlerden birisi.merak uyandırdı bu yorum bende.
*listenize lafım yok sakın yanlış anlamayın beni. :)

Rica ederim, zevk meselesi tabiki. Yüksek tansiyon en iyi psikolojik gerilimlerdendir, ayrıca kanlıda bir filmdir. Hastalıklı bir bağın neler yaptırabileceğini anlatıyor, finalide harikadır.
 

michuozawa

Müdavim
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
492
Puanları
83
Filmin sonunda sarışın kısa saçlı kızın,şizofren bir katil olduğu ortaya çıkıyor. Herkesi öldüren adam gerçek değil aslında kızın hayalindeki diğer karakteri.Yani herşeyi kız yapıyor okul arkadaşı diğer kıza saplantılı bir aşk beslediği için.
bu cevap sonrası izlenecek bir film kalmadı :D

keşke spoiler butonunu kullansaydınız. :)
 

MerveOzgur

Doçent
Katılım
31 Ekim 2013
Mesajlar
633
Reaksiyon puanı
7
Puanları
18
bu cevap sonrası izlenecek bir film kalmadı :D

keşke spoiler butonunu kullansaydınız. :)

şu an tabletteyim, burdan nasıl yapılır bilmiyorum inanın.
ama izlenmesi gereken çoook etkili sahneleri var bence izleyin.
 

EropaKING

Müdavim
Katılım
29 Temmuz 2009
Mesajlar
1,652
Reaksiyon puanı
17
Puanları
0
Filmin sonunda sarışın kısa saçlı kızın,şizofren bir katil olduğu ortaya çıkıyor. Herkesi öldüren adam gerçek değil aslında kızın hayalindeki diğer karakteri.Yani herşeyi kız yapıyor okul arkadaşı diğer kıza saplantılı bir aşk beslediği için.

- - - Mesaj Güncellendi - - -



Rica ederim, zevk meselesi tabiki. Yüksek tansiyon en iyi psikolojik gerilimlerdendir, ayrıca kanlıda bir filmdir. Hastalıklı bir bağın neler yaptırabileceğini anlatıyor, finalide harikadır.

Offf offf ne yaptınız ya : )))))
Filmi şu an öldürdünüz resmen.. Listenize az önce yapmış olduğunuz Spoiler katliamını da ekleyebilirsiniz bence. Hatta şu an benim gözümde 1 numara oldu bu katliam : )))))

Keşke özel mesajdan yazsaydınız :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

çoğunu listeye bile almam açıkçası. :)
Mama aralarındaki en iyilerden biri.tepenin gözleri,garez.
özellikler testere serisi müthiştir. bunlar dışında kendi açımdan pek dikkate alabileceğim bir liste değil.
EropaKing hocam yüksek tansiyonu da önermiş , gün gelir izleyebilirim.izlemediğim filmlerden birisi.merak uyandırdı bu yorum bende.
*listenize lafım yok sakın yanlış anlamayın beni. :)

Evet, [MENTION=38650]neet[/MENTION] Hocam... High Tension gerçekten güzel bir filmdi. Merve Hanım'ın da belirttiği üzere; gerilim dolu, kanlı canlı bir filmdi. Final bölümü de gayet hoştu..

Bunun dışında, listedeki diğer filmlerin illa ki kendi TOP 10 unuza girecek seviyede olmasına gerek yok zaten.. Çoğu izlenebilir filmler (Benim için şu Chuky ve Paranormal aktivite serileri hariç).

Tepenin Gözleri, Wrong Turn serileri izle ve rafa koy cinsinden olsa da gayet güzel vakit geçirmenizi sağlayacak filmlerdir. Hele o Wrong Turn deki bazı sahneler ..Aman amaaannn diyeyim :D
 

Mai Nai

Müdavim
Emektar
Katılım
23 Ağustos 2008
Mesajlar
21,627
Reaksiyon puanı
157
Puanları
63
şu paranormal saçmalık ve rec. bence film filan değil. korku basit olmalı ama o kadarda değil. bir cinnet, bir 1408 olmalıydı listede :)
 
Üst