Bu konuyu okuyanlar

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
1568726821463.png


Fenerbahçe, Alanyaspor maçında kural hatası olduğu gerekçesi ile 48 saat içerisinde federasyona maçın tekrar oynanması için başvuru yapma kararı aldı.
Süper Lig’in 4.haftasında oynanan Aytemiz Alanyaspor – Fenerbahçe maçının ardından flaş gelişmeler yaşanıyor… Fenerbahçe yönetimi, 3-1 kaybettikleri Alanyaspor maçında kural hatası olduğu gerekçesi ile Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurma kararı aldı.

Alanyaspor’un attığı ilk golde kullanılan taç atışının kurallara uygun olarak atılmadığı ve el değiştirmesi gerektiği tartışmaları yaşanırken Fenerbahçe yönetimi yaptığı değerlendirmenin ardından konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuru yapma kararı aldı.

Aynı zamanda Alanyaspor’un ikinci golünü atan Papiss Cisse’nin Fenerbahçe kalecisi Altay’ın aut atışı kullanıldığı sırada ceza sahası içerisinde bulunması nedeniyle yine kural yatası yapıldığı belirtilerek büyük tartışmalar yaşanmıştı.

TAÇ ATIŞI GÖRÜNTÜSÜ İSTENDİ

Yayıncı kuruluştan tartışılan taç atışı görüntülerini talep eden sarı lacivertliler maçın tekrar oynanması için TFF’ye başvuru yapacak. Özellikle iptal edilen taç atışı ekranlara yansımadığı için söz konusu pozisyonun pilot görüntüsü talep edildi. Kurallara göre -hakemin yerinden kullanın uyarısı sonrası- taç atışı kullanılmadıysa taç el değiştirmiyor. Ancak taç atışı yapıldıysa atışın rakip takıma yani Fenerbahçe’ye geçmesi gerekiyor.

CİSSE’NİN POZİSYONU


IFAB'ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı kurallara göre aut atışı sırasında ceza sahası içerisinde rakip oyuncunun bulunmaması gerekiyor. Ancak aynı zamanda IFAB'ın belirlediği futbol kurallarında ‘kale vuruşu hızlı kullanılmış ve rakip oyuncular ceza sahasını terk etme fırsatı bulamamışsa hakem oyunu devam ettirebilir' deniyor. Ancak Cisse’nin pozisyon boyunca ceza sahası içinde bulunmasının rakip oyuncuyu rahatsız ediyor kuralı içinde değerlendirilebileceği yorumları da yapılıyor.

İŞTE IFAB KURALLARINDA YER ALAN İLGİLİ MADDE:

ifab.jpg


Kaynak: Skor
 

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,258
Puanları
113
Yaş
39
??
 

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
Abi kural hatası var ya aut atışında adam ceza sahasında gözünü seveyim bari sen alay etme
 

Constantin87

Müdavim
Katılım
1 Aralık 2013
Mesajlar
3,415
Reaksiyon puanı
1,930
Puanları
113
Futboldan anlamam ama Mehmet Demirkol'un futbol yorumunu severim eyyamcı biri değildir bana göre, bildiğim kadarıyla kurul hatası yok dedi kendisi, benim için konu kapanmış gibi oldu.
 

MrtAltg

Müdavim
Emektar
Katılım
22 Şubat 2007
Mesajlar
9,826
Reaksiyon puanı
12,058
Puanları
113
peki yenilen goller tekrar yenilecekmiymiş ?
 

The Commander

Müdavim
Katılım
29 Haziran 2019
Mesajlar
1,792
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
113
Yaş
25
Kural hatası falan kesinlikle yok. Maddede söylendiği gibi ‘kale vuruşu hızlı kullanılmış ve rakip oyuncular ceza sahasını terk etme fırsatı bulamamışsa hakem oyunu devam ettirebilir' aynen bu şekilde oluyor. Cisse arkası dönük ceza sahasından çıkarken Altay hemen Jailson'a oynuyor. Her şeyi geçtim topu kapan adam zaten Cisse değil, ceza sahasının dışından baskıya gelen oyuncu. Daha sonrasında ise Cisse golü atıyor.
 
Üst