Son Akın (Bekir Büyükarkın)

Ottomanzo

Doçent
Reaksiyon puanı
7
64027.jpg

· Ötüken Neşriyat
· Basım Tarihi : 12 - 2009
· Sayfa Sayısı : 550

1960'tan 1980'lerin ortalarına kadar yazdığı ve yayınladığı tarihi romanlarla büyük ilgi gören Bekir Büyükarkın 25 yıllık bir aradan sonra yeniden okuyucularıyla buluşuyor.​

Ülkemizde tarihi romancılığın kilometre taşı hükmündeki isimlerinden biri olan Bekir Büyükarkın'ın akıcı ve sürükleyici üslubuyla okurlarımızı tarih yolculuğuna davet ediyoruz.​

Bu roman, vatanı için hayatlarını seve seve feda eden akıncılarla serhad gazilerinin ve onların fedakâr ana, bacı ve eşlerinin aziz ruhlarına ithaf edilmiştir.​

Ruh ve madde âlemini birleştiren, yüz yıllar boyunca ölümsüzlüğe kanat açan sizler; Hatçe analar, Ayşe Güller, Koca Memiller, Kara Muradlar, Deli Durmuşlar, Karapençler, hâlâ yaşıyorsunuz...​

Bakşa türlüsü olamazdı...​

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
Hmm.Bu kitap hakkında yorum yapacak var mı?

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
soyadı büyükarkın olan ismini hatırlayamadığım bir yazarın kitabını okumuştum ''batan güneş'' isminde.Birinci dünya savaşı sırasında geçen bir aşk öyküsüydü.Büyük ihtimalle bu yazarın çünkü kitap İslama ilmihali kalınlığında ve o tip ciltlenmiş eski bir kitaptı.

Kitabın üçte birlik kısmında bu aşk hikayesi diğer kısmında savaş ve diğer kısmında Atatür'ü anlatıyodu.Tabi harmanlanmış bir şekilde.

Yazarın yaşadığını bu haberdenöğrendim:D ama tarz olarak farklı olacağını sanmıyorum.

Şu çılgın Türkler'den sonra yazmaya karar vermiş olabilir çünki ''batan güneş'' te aynı temalarla anlatılan konular fazlaca bulunmakta.

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
Hmm. İslami açıdan olayları anlatan bir yazar benim ilk tercihimdir:)Okuyacam:)