Sizce Solucan Gübresi Üretimi Karlı Bir Yatırım Aracımı ?


  • Kullanılan toplam oy
    7

Bu konuyu okuyanlar

Bilgili Şirin

Öğrenci
Katılım
1 Ağustos 2018
Mesajlar
10
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Yaş
27
Solucan gübresi üretimi ülkemizde son yıllarda oldukça gelişim göstermiş olan bir sektördür. Büyük bir sermaye gerektirmediği için çok kişi tarafından kısa zaman içerisinde sektöre girebilmek mümkündür. Fazla elemana ihtiyaç duyulmayan ve kısa bir eğitimin ardından hemen herkesin yapabileceği bir iş olan solucan yetiştiriciliği ayrıca toprak için de oldukça sağlıklı bir gübre veriyor.

Solucan yetiştirmeye başlamak için sırasıyla yapılması gereken belli maddeler var. Bunlardan ilki Kırmızı Kaliforniya solucanı, gübre üretmek için bir alan ve büyük bir su tankıdır. Özellikle Kırmızı Kaliforniya solucanı solucan gübresi üretmek için genellikle hemen herkesin önerdiği en uygun türdür. Bunun sebebi bu solucan türünün diğerlerinden çok daha kolay beslenebiliyor olması ve çok daha hızlı üremesinden kaynaklanmaktadır. Yani uygun koşullar sağlandığında kısa süre içerisinde başlangıçtakinin 2 katı solucan sayısına ulaşabilmek mümkündür.

Solucan yetiştiriciliği için özellikle dikkat çeken önerilerden bir tanesi ise sabırlı olmaktır. Üretimin ilk 5 - 6 aylık aşamasında sabırlı bir şekilde üretim için çalışmak sonunda iyi ve kaliteli bir ürün çıkması için en önemli aşamalardandır. Solucan yetiştiriciliği hem hobi olarak hem ticari anlamda uğraşılabilecek alanlardan biridir. Bazı kişiler evlerinde, bodrumlarında bir alan yaratarak solucan yetiştiriciliği yapmaya başlamaktadır. Ancak para kazanmayı hedefleyen kişiler daha büyük ölçekli düşünmektedir ve daha büyük alanlara ihtiyaç duymaktadır. Ayrıca tesis kurarak büyük ölçekli solucan gübresi üretimi yapabilmek için bazı belgelerin alınması gerektiğini de hatırlatmak gerekir.

Solucan Yetiştiriciliği Alan İhtiyacı
maxresdefault.jpg


Solucan yetiştiriciliğini hobi olarak yapan kişilerin azami 40*50*50 boyutlarında bir alana sahip olması başlangıç için yeterli bir boyuttur. Ancak üretimi ticari boyutlara taşımak isteyen kişilerin en az 300 metrekare büyüklüğünde bir alan bulması tavsiye edilmektedir. Ayrıca alan seçilirken de ışıklandırılmasının ve nem düzeyinin kontrol edilebilir olması oldukça önemli koşullardandır. Üretimi bodrum gibi tamamen kapalı alanlarda yapmanın bir süre sonra solucan türünü rahatsız edebileceği diğer solucan yetiştiriciliği yapan kişiler tarafından söylenmektedir. Bu sebeple açık arazisi de olan bir alan bulmak çok faydalı olacaktır. Her anlamda alan kontrol edilebilmelidir.

Solucanlar istediğinde açık bir alanda bulunduğunda kuşlara yem olmamalıdır. Sonuç olarak bakıldığında solucanlar bu üretim kaleminin en temel taşını oluşturan sermaye çeşididir demek yanlış olmayacaktır. Satmaya başlamak için ise 6 ay ile 1 yıl arası bir süreden bahsedilmektedir. Bu sürenin sonunda eğer her şey doğru şekilde ilerlemiş ise satış yapılmaya başlanabilmektedir.
 

colite

Müdavim
Katılım
27 Ocak 2018
Mesajlar
2,570
Reaksiyon puanı
1,275
Puanları
113
Ne kadar fiyata satılacak bunlar.
Konuyu biraz açarmısın.
 

mutlu68

Öğrenci
Katılım
11 Ağustos 2018
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
28
Solucan gübresi pahalı bir gübre saksı ve hobi bahçesi dışında kullanımının ekonomik olduğunada inanmıyorum...Eğer internetten araştırıp heveslendiyseniz internette reklam yapan bi çok üretici solucan satışından para kazanmaya çalışıyor..riskli bir yatırım olur..Üretimide çok basit olmaz bakımını ve solucanın sıcaklık ortam şartları isteklerini iyi bilmeniz gerekir...
 

Abemko

Öğrenci
Katılım
2 Temmuz 2018
Mesajlar
8
Reaksiyon puanı
4
Puanları
3
Yaş
24
Solucan Gübresi burda gördüm bu yatırım aracını.. 160.00 Tl'lik bir yatırım bütçem var acaba yapılabilirmi ? konuyu okuyup bana dönüş sağlarsanız fikirleriniz benim için altın değerinde olabilir.
160 TL sermaye
100 TL ile 1000 adet solucan alabilirsin
60 TL ile solucanı kalacağı yeri rahatlıkla ayarlayabilirsiniz
(Su tankından bahsetmiyorum, ekmek kasası ile yaptığınız yer sizi 1,5 yıl idare edecektir)
 
Üst