Sölenene Göre Sitem Uyarılmış...

Beowulf

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Selam Shiftdelete Benim Bir Sitem Var. Linkini Vermiyim Şimdi. Bir Grup Kimliği Belirsiz Kişiler Tarafından Sölediklerine Göre Sitem Uyarılmış. Sitemi Ziyaretçilere Kapatmıslar Uyarı Olarak Bir Kaç İsim Ve Site Linki Vermişler. Sitenizde Açık Vardır Bu Bir Uyarıdır Yazmıslar. Verilen Siteye Girdim Forumda Konu Bile Acmıslar. Acıklamayada "Her zaman türk sitelerin yanındayız ama biz uyarmasaydık kötü niyetli insanlar system fena bir şekilde zarar verebilirlerdi bizimde farkımız bu" böyle yazmışlar ve caps zone koymuşlar.

Sorum Şu; Sitem Vbulletin Kurulu açık Ne Olabilir. Ona Göre Açığı Kapatıyım. Ayrıca Bu Kendini Bilmez İnsanlara Ne Yapabilirim. Sizce Gercekten Uyarı Amaclımı Yoksa Sadece Gövde Gösterisindenmi İbaret?

nihat21

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunların çoğu genelde gösteri amaçlıdır ve vbulletin gibi hazır forum sitelerinde açık olması çok zor bir ihtimal.Tabi eski sürüm,çok fazla eklenti kurulması ve kullanmış olduğunuz hosttan kaynaklı bir açıktan böyle bir şey yapmış olabilirler

Habib BULUT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:) uyari o sekildemi oluyomus ? peki kotu niyetli hackerlar ne yaparmis ? bunlar sadece sanal alemde vatan kurtarmacilik oynayan zavalli insanlar . Siteyi hackleyip bu bir uyari diyorlar sonrada bunla ovunuyorlar . Sizin yerinizde olsam direk savciliga gider loglari felan verir gerekeni yapardim

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Güncelemeleri tam yaptığın takdirde bir sorun olabileceğini düşünmüyorum. Tabiki host firmanda sağlam olmalı ;)

D3ry4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:) uyari o sekildemi oluyomus ? peki kotu niyetli hackerlar ne yaparmis ? bunlar sadece sanal alemde vatan kurtarmacilik oynayan zavalli insanlar . Siteyi hackleyip bu bir uyari diyorlar sonrada bunla ovunuyorlar . Sizin yerinizde olsam direk savciliga gider loglari felan verir gerekeni yapardim

sana katılmıyorum.. Kötü bir hacker tüm siteyi boşaltabilir, sunucuya shell sokabilir yada sisteme zarar verebilirdi..

Alt tarafı bir index atmışlar..

övünenlerde hatalı olanlarda vardır doğru ama bu kadar genel konuşma istersen.

BatuhanICOZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
birde sadece index atmasını bilenler var.. hazır takılanlar.. lamerler diyoruz. eğer vatansever bir siber korsan (hacker) olsa size e-posta da atabilirdi? forumda konu açsaydı kötü niyetliler öğrenir saldırırlardı diyelim. dedik, ee? onlar ne yapmış? uyarı adı altında saldırmış.. birşey demiyorum. sus diyorum, biz (türk halkı) vatanım diyip terör yapanı, terör deyip vatanim diyeni katledeni, sus, ve devam etsinler ..
neyse çok saptırdım. vBulletin son versiyon yükle, hizmet sağlayıcınla görüş sunucuları daha güvenli yapmaya çalışsınlar, şifreleri değiştir (panel ve forum yönetici) , eğer aynı şifreyi başka yerde kullanıyorsan değiştir, değiştir, geliştir..
bil ki herkesin herkese ihtiyacı var.. (..)

-- eğer forum kurallarına aykırı birşey varsa hemen silebilirim --