Soru Sol iç diz ağrısı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fade_rr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fade_rr

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Merhaba ben 15 yaşındayım ve amatör futbolcuyum ben solağım ve futbolda sol ayağımı kullanıyorum ayağımı çok kaldırınca yani topu engelleyeceğim zaman bacağımın iç dizinde bir ağrı oluyor bu normaldede arada oluyor ve o ağrıdığı yerdeki kemiği bastırınca dahada fazla ağrıyo ve bunula beraber bacağımı kırıp düzleştirdiğimde diz kapağının tam arkasında damar atması gibi birşey oluyor yine aynı hareketi yapınca düzeliyor ama bu neden oluyor onu öğrenmek istedim 2 defa farklı doktorlara gittim bitanesi mr çekip güçsüz kalmış dedi ama hayla devam ediyor diyeri ise bir ağrı kesici jel verip buz koymamı söyledi sizce neden oluyo ve nasıl geçer cevaplarınızı bekliyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

İsteyenler için birazdaha açabilirim

Reaksiyon puanı
19,153
Yoğun, uzun süre egzersiz yapmadan önce ısınma kurallarına uymayan yoğun fiziksel efor nedeniyle oluşan travmatik yaralanmalar.
Çürük, şok, kaza, düşmeden kaynaklanan yaralanmalar.
Eklemdeki inflamatuar süreç osteoartrit, gut, romatoid artrittir.
Periartiküler torbadaki inflamatuar süreç bursittir.
Artritin neden olduğu Becker kisti (popliteal neoplazm).
Romatoid artrit, sistemik lupus eritematozus.
Eklemde bulaşıcı süreç (sedef hastalığı, zührevi hastalıklar).
Patellayı dengeleyin.
Menisküsün zarar görmesi.
Tendonit (tendonların iltihabı).
Tendinoz (tendon kopması).
Schlätter hastalığı.
Burkulma, bağ kopması.
Dizkapağının kırılması.
Chondramalacia patella (patella) - deformasyon, eklem kıkırdağının yumuşaması.
Kemik tümörü.
Diz kalça ekleminde hasara neden olan bir faktör olarak fazla kilo.
Lumbosakral omurganın osteokondrozu.
Kalça eklemi hastalıkları.
Bisikletçi Diz Sendromu ileo-tibial ligamanın bir sendromudur.
Varisli damarlar
Nedenleri bunlar.
Diz belin alt kısmında ağrıyorsa, ligament, tendon, Becker kisti veya septik bursit rüptüründe daha az sıklıkta ciddi hasarın bir işaretidir.

Yara bölgesinde lokalize olabilen ancak daha sonra yanlara ve dizin arkasına yayılan akut ağrı semptomu, ön çapraz bağ olan ACL'nin burkulması ve yırtılmasının özelliğidir. PCD'nin travmasına, kısmi bile olsa, hemen ciddi ödemler eşlik eder, dizin tamamı şişer ve diz önünde ve arkasında şiddetli ağrı görülür. Bununla birlikte, daha tipik olanı, arka sakral ligamanın yırtılması veya gerilmesi için ağrının arka lokalizasyonudur; bu tür yaralanmalar, popliteal fossada şiddetli ödem, patellanın dengesizliği ve güçlü bir ağrı semptomu şeklinde kendini gösterir.

Pürülan eksüdatlı büyük boy bir Becker kisti de diz altında akut, şiddetli ağrıyı arkadan tanımanın nedenlerinden biridir. Gelişmiş artrit, eşlik eden cilt lezyonları veya fiziksel efor sırasında sürekli mekanik basınç sonucu oluşan bir kist iltihap görebilir - spor, profesyonel aktiviteler. Herhangi bir lokalizasyonun şiddetli ağrısı tıbbi yardım ve zamanında tedavi gerektirir.