Sokakta Bulunan Hasta Hayvanların Bakımı Nerde Yapılır?

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar öncelikle Bursa'da yaşıyorum.Parkta gezerken çok sevimli fakat hasta bir yavru kedi buldum.Sanıyorum arka ayaklarından birinde bir sorun var ve nefes alırken çıkardığı seslere bakılırsa üşütmüş gibi duruyor.Bu kediciği Bursa'da götürüp tedavi ettirebileceğim (malum öğrenciyiz uygun fiyatlı yada ücretsiz) veteriner hekim varmı?...Ya da Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin hizmeti varmı?...Bilgisi olan ilgilenen arkadaşlar cvp yazarsa sevinirim...

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Konu sanıyorum kimsenin dikkatini çekmedi yada herkes benim kadar bu konu hakkında bilgisiz...Ama ben bu konu hakkında bilgi edindim ve paylaşmak istiyorum....

Sokakta bulduğunuz sokak hayvanlarının her türlü tedavi ve bakım hizmetleri belediyeler tarafından ücretsiz yapılmaktadır.Yani can çekişen bir köpek yada bir kedi gördüğünüzde ilgili belediyenin veteriner hizmetlerini arıyarak o hayvan için oraya ücretsiz yardım çağırabilirsiniz...

Bugün test ettim ve öğrendim...Bursa Osmangazi belediyesi bu işi gerçekten yapıyor...Eve kadar gelip hasta kediyi 1 veteriner hekim ve 2 personel alıp Bursa Hayvan Hastanesine götürdüler...

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Bende İstanbul Büyükşehir Belediyesinin veya ilçe Belediyesinin Numarasını ezberleyeyim. malum her sokak başında ya bir kedi vardır ya da köpek her gördügümde içim fena olur. ağlayasım falan gelir kimse ilgilenmez çok saol bilgilendirdigin için.Millet de bu kadar duyarlı olsa Norveç seviyesine ulaşamasakda ulaşmaya çalışırız...

Bu arada Telefon açtıgın zaman ne dedin ? Yoksa bizi dalgaya almasınlar sonra. :)

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Bende İstanbul Büyükşehir Belediyesinin veya ilçe Belediyesinin Numarasını ezberleyeyim. malum her sokak başında ya bir kedi vardır ya da köpek her gördügümde içim fena olur. ağlayasım falan gelir kimse ilgilenmez çok saol bilgilendirdigin için.Millet de bu kadar duyarlı olsa Norveç seviyesine ulaşamasakda ulaşmaya çalışırız...

Bu arada Telefon açtıgın zaman ne dedin ? Yoksa bizi dalgaya almasınlar sonra. :)

Yanlış anlaşılmasın...Bu bi veterinerlik hizmeti hasta sokak hayvanlarına belediyenin verdiği bi hizmet.Yani aç kalan kedilerle köpeklerle ilgileniceklerini sanmıyorum.Onlara 3-5 ekmek vs veririsen sen iyilik yapmış olursun.Bu belediyenin hizmeti hasta ve tedavi edilmesi gereken sokak hayvanları için sunmuş olduğu bir hizmet.

Telefonu açtığımda parkta dolaşırken arka ayaklarından biri kırılmış ve fena halde nefes almakta zorlanan bi kedi bulduğumu söyledim.Konuştuğum belediye görevlisi hemen hayvanı nerde gördüğümü sordu.Eve getirdiğimi söyledim ev adresini verdim.Beklediğimden çabuk geldiler...

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Yanlış anlaşılmasın...Bu bi veterinerlik hizmeti hasta sokak hayvanlarına belediyenin verdiği bi hizmet.Yani aç kalan kedilerle köpeklerle ilgileniceklerini sanmıyorum.Onlara 3-5 ekmek vs veririsen sen iyilik yapmış olursun.Bu belediyenin hizmeti hasta ve tedavi edilmesi gereken sokak hayvanları için sunmuş olduğu bir hizmet.

Telefonu açtığımda parkta dolaşırken arka ayaklarından biri kırılmış ve fena halde nefes almakta zorlanan bi kedi bulduğumu söyledim.Konuştuğum belediye görevlisi hemen hayvanı nerde gördüğümü sordu.Eve getirdiğimi söyledim ev adresini verdim.Beklediğimden çabuk geldiler...
Kedinin kuyrugu kanıyordu gördügümde bir çocuk ayağı ile kanayan kuyrugunu bastırıyordu.Ne kadar yanlış olsada çocuga bir tokat atmak zorunda kaldım uyarmışdım kediye süt ve salam almaya gidecegimi ve kimsenin karışmaması için tembihlemiştim.
Bu kedi işte karnı doymuş halde :D

wsdas.jpg

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
çok sevindim böyle hizmetler olduğuna insan böyle bişeyle karşılaşınca içi sızlıyo ama eldende birşey gelmiyo bırakıpta gidemiyosun çok kötü bişey ya.Peki yavru kedi neoldu sonra arayıp bilgi alabildinmi?

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
bunu 4 sene önce yazmışsınız ve ben bugün araştırma yaparken rasladım - yardım etmek istediğim bir yavru kediyle ilgili- bu bilgi için size çok teşekkür ediyorum. ilgili birime mail attım umarım biran önce dönüş yaparlar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Biraz önce bir ayağı topal, bir gözü de iltihap yapmış bir yavru kediyi sizin yazdığınız bu bilgiler sayesinde belediye barınağına teslim ettim. Belediye görevlileri ile chat ortamında görüştükten hemen yarım saat sonra ilgili görevli geldi ve yavruyu teslim aldı. Takip etmem için de götürdükleri barınağın bilgilerini verdi.
Öğrendiğiniz bilgileri paylaştığınız için teşekkürler.

12345.123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben gaziantep teyim bi sokak köpeğinin durumu canimi sikmisti ve 153 u arayınca gerçekten yardim talebim le ilgilenildi . Alıp veterinere götürecek param yoktu ama belediyenin bu hizmeti sayesinde bi kopek ölümden kurtulabilecek insallah

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Arkadaşlar ben gaziantep teyim bi sokak köpeğinin durumu canimi sikmisti ve 153 u arayınca gerçekten yardim talebim le ilgilenildi . Alıp veterinere götürecek param yoktu ama belediyenin bu hizmeti sayesinde bi kopek ölümden kurtulabilecek insallah

İnşallah takibini yapmışsınızdır eğer bırakıp gittiyseniz sonu uyutma olabilir maalesef uğraşmak yerine böyle yapabilirler belediyelerin çoğu sağlam köpeklerle bile ilgilenmiyor takip edin her gün sorun

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
Böyle ADAMLAR oldukça bu dünya dönecek bunların hatrına...

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
zamanında şu haber vardı bizim burası ile ilgili

Sokak Hayvanlarını Kullanıp Belediye Başkanı’nı Oyla Tehdit Eden Kişiye Kapak Gibi Cevap
Bazen öyle cümleler kuruluyor ki bunu gerçekten sizin bizim gibi bir insanın kurduğuna inanmak içimizden gelmiyor, gözlerimizle görmemiz gerekiyor.
İşte bugün sosyal mecra Twitter’da Silivri Belediyesi Başkanı Özcan Işıklar’a ulaşan bir kişi bizlere bu gerçekliği gösterdi. Ama gösterdiği gerçeklik içimizi acıttı, sızlattı.
Neyse ki Özcan Işıklar ona ve onun gibi zihniyette olan binlerce kişinin ders çıkarması gereken cevabı verdi.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı oyla tehdit eden bu anti-hayvansever neyse ki yine belediye başkanından ders çıkarması gereken cevabı aldı
silivri-belediyesi-patiliyo-1s.png

silivri-belediyesi-patiliyo-2.png

Sokak Hayvanlarını Kullanıp Belediye Başkanı’nı Oyla Tehdit Eden Kişiye Kapak Gibi Cevap

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
memlekette öküz çok başkan neyapsın?