Beşiktaş'ın ileri gelen isimlerinin bugün yapılması planlanan ancak ertelenen toplantısı ile ilgili olarak Hikmet Çetin Radyospor'a konuştu. Radyospor'da yayınlanan Bülent Yüksel'le İmza programına katılan Hikmet Çetin, "Bu toplantının duyulmaması zaten imkansızdı. Ancak ertelenmeyebilirdi de." dedi.
İsmi toplantıya katılacaklar listesinde bulunan TBMM eski başkanı ve Dışışleri eski Bakanı, Hikmet Çetin toplantının ertelenmesiyle ilgili Radyospor'a konuştu. Toplantıya davetin Affan Keçeci'den geldiğini kaydederek sözlerine başlayan Himket Çetin, "Affan Keçeci başta beni arayıp böyle bir toplantı olduğundu söyledi. Ben de kimseye karşı ve kimse için olmama koşuluyla toplantıya katılabileceğimi söyledim. Amaç Beşiktaş'ın menfaati için görüş alışverişinde bulunmaktı. Ancak basına yanlış yansıyınca ve yorumlanınca toplantı ertelendi dediler. Ben de olur dedim." şeklinde konuştu.
İsminin Beşiktaş aleyhine faaliyetler için kullanılmadığını vurgulayan Çetin, "Bana daha sonra da teyit maksadıyla tekrar telefon edildi. Diğer isimlerin de teyit edildiği söylendi. Ancak ben yine kimseye karşı ve kimse için olmaması koşuluyla katılamacağımı tekrarladım. Beşiktaş'a katkım olmasını ben de isterim. Zaten Beşiktaş’taki durumu konuşmak ve değerlendirmek için yapılacak her sohbette bir araya gelirim." dedi.
Toplantının gerginliğe neden olmasıyla ilgili de konuşan Hikmet Çetin, "Ben siyasetten gelen bir kişiyim. Bu toplantının gerginliğe neden olmaması gerekirdi. Beşiktaş’ın kongre tarihi bellidir. Bir araya gelip de bazı konular hakkındaki görüş alışverişinde bulunması kadar normal bir şey olamaz. Hatta bana yanlış anlama olmaması için herkes yemek parasını da kendisi ödedi. Bunlara karşın bazı arkadaşlarımız bundan rahatsız oldular, ancak bunlar normal. Keşke bunlar olmasaydı. Zaten birden fazla kişinin biraraya gelecek olması da fazla gizli kalamazdı." dedi.
Radyospor.com