Herhangi bir soğutucu kullanılmayacak. Şu 3 ssd arasında kaldım.Çok ısınmaz. Ama içinde çıkan soğutucu veya, anakartın üzerindeki M.2 yuvalarıyla soğutmak daha iyi olur.
Bu seçenekler arasından sandisk öneririm. Ancak eğer biraz daha bütçeniz varsa Samsung 970 Evo veya 970 Evo Plus öneririm. Şahsen ben 970 evo modelini kullanıyorum. Üzerinde anakartımın kendi soğutucusu varken ve yük altında değilken 25 derece civarlarında çalışıyorHerhangi bir soğutucu kullanılmayacak. Şu 3 ssd arasında kaldım.
![]()
Hard Disk - Sabit Disk - n11
Hard Disk ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Hard Disk çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.www.n11.com
Samsung 870 EVO MZ-77E500BW 2.5" 500 GB SATA 3 SSD Fiyatları ve Özellikleri![]()
Hard Disk - Sabit Disk - n11
Hard Disk ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Hard Disk çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.www.n11.com
Sence hangisi?
Kasamın ön tarafı açık şuan kullandığım ssd kingsiton a400 120gb ve 30 derecenin üstüne çıkmıyor. Bazıları bazı m2 ssd lerin 60 dereceleri gördüğünü söylemiş eğer böyle bir durum olacaksa m2 ssd almayacağım.Tabiki ısınacaktır. Sata ssdlerden daha çok ısınabilir çünkü çok daha hızlılar. Ancak zaten üretici firma bunu düşünerek hareket eder. Yani disk normal koşullarda çalışırken zarar verebilecek sıcaklıklara çıkabilecek kapasitedeyse üstüne soğutucu koyar zaten. Hatta çoğu anakartın kendi soğutucusu bulunuyor artık. Ancak korkmayın zaten ısındıkça performansı azalacağından tehlikeli sıcaklıklara ulaşmayacaktır eğer kasanızın içinde yeterli hava akımı sağlanıyorsa![]()
Max bütçe 550 tl hocam.Bu seçenekler arasından sandisk öneririm. Ancak eğer biraz daha bütçeniz varsa Samsung 970 Evo veya 970 Evo Plus öneririm. Şahsen ben 970 evo modelini kullanıyorum. Üzerinde anakartımın kendi soğutucusu varken ve yük altında değilken 25 derece civarlarında çalışıyor![]()
Şahsen hiç kendi diskimi yük altındayken sıcaklığını kontrol etmedim o yüzden buna bir yorumum yok maalesef.Bazıları bazı m2 ssd lerin 60 dereceleri gördüğünü söylemiş eğer böyle bir durum olacaksa m2 ss almayacağım.
Hocam fiyat farkı çok az aslında. Hangisi daha uzun süre gider sizce?@Ümit Çöçü, SanDisk olanı seçin. Okuma ve yazma olarak daha iyi diğerlerinden. Ve de fiyatı ucuz yine de.
Lexar kullanan kişi sayısı çok az hocam. 870 evo ile arasında fazla bir fark yok birde.Lexar alın bence 512 gb
2010 dan beri çalısan cihazın 2 fanı dahi yok bir islemci fanı bir ekran kartı sorun olurmu?Ek soğutucu olmak zorunda. Olmadığı zaman kısa ömürlü olur. İşlemci, ekran kartı, ram, ssd farketmez ısınan parçanın ömrü kısa olur bu kadar net.
Lexar da kaliteli ürünler üretiyor diye pahalı.Lexar kullanan kişi sayısı çok az hocam. 870 evo ile arasında fazla bir fark yok birde.
Kullanırsınız fakat kısıtlı süre olur. Daha sonra sorunlar çıkmaya başlar. İdeal sıcaklıklara çekildiğinde sıkıntı olmaz.2010 dan beri çalısan cihazın 2 fanı dahi yok bir islemci fanı bir ekran kartı sorun olurmu?
bu arada all in one yani fan takamıyorum buna gore yapmıslardır sanırım?Kullanırsınız fakat kısıtlı süre olur. Daha sonra sorunlar çıkmaya başlar. İdeal sıcaklıklara çekildiğinde sıkıntı olmaz.
ideal sıcaklık kaç olmalı peki?Kullanırsınız fakat kısıtlı süre olur. Daha sonra sorunlar çıkmaya başlar. İdeal sıcaklıklara çekildiğinde sıkıntı olmaz.
Ssd programı ile kontrol edin. Sıcaklıklara bakın.2010 dan beri kullanırım
bu arada all in one yani fan takamıyorum buna gore yapmıslardır sanırım?
Mesaj otomatik birleştirildi:
ideal sıcaklık kaç olmalı peki?
bakıcam peki fan ekleme giris soket vesaire yok fan ekliyebilirmiyim sizce?Ssd programı ile kontrol edin. Sıcaklıklara bakın.
Nvme için pedi ve metali var. Onları kullansanız yeterli olur. Gpu, cpu için bakım yapılabilir. Metalik macun çok etkili oluyor.bakıcam peki fan ekleme giris soket vesaire yok fan ekliyebilirmiyim sizce?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ekli dosyayı görüntüle 141554guc girisi eksik gibi neyse sorun olmaz sanırım ona gore yapmıslardır ya :d
yaptım yaptım bakımları hocamNvme için pedi ve metali var. Onları kullansanız yeterli olur. Gpu, cpu için bakım yapılabilir. Metalik macun çok etkili oluyor.
Sıcaklıkları atın bakalım. Boşta ve yükte.yaptım yaptım bakımları hocam
yarın atarım hocamSıcaklıkları atın bakalım. Boşta ve yükte.