Soğutmayla birlikte gelen stabilite?

fredyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar benim sorum şu:

işlemcinin soğuk olması stabiliteyi beraberinde getiriyor.bunu biliyorum. peki şekildeki gibi sürekli %100 cpu kullanımıyla çalışan bir sistemde (virüsten dolayı değil, bilgisayar iş yapıyor o yüzden) 91-93 derecelere kadar çıkan işlemci kararsızlığı da getirir mi?
misal soğukken %100 kaynak ayırabileceği işe, sıcakken %80 ayırıp kalan %20 de de kararsız bir grafik çizebilir mi?

17pj4z.jpg

kilicaslan24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamamen haklı olabilirsin işletim sistemleri geliştiricileri ve donanım geliştiricileri sistemin zarar görmemesi adına (mesala işlemci fazla ısındığında bilgisayarın resetlenmesi gibi) bu tür tedbirler aldıklarını biliyoruz. Mesela işletim sistemindede internet hızını dahi %80 ini kulanılacak şekilde kısıtlanıyor. Tabi bu benim şahsi yorumum. Isınmanın daha ileriye gitmemesi için performansda düşüş olabilir. Bence işlemci yük altındayken ve ısı yüksekken CPU-Z tarzı programlarla işlemci hızını kontrol et.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
90 dereceye felan gelse kararsızlık olmaz frekansı düşürüp soğuyana kadar, veya işlem bitene kadar aynı şekilde çalışmaya devam eder bence.

fredyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tamamen haklı olabilirsin işletim sistemleri geliştiricileri ve donanım geliştiricileri sistemin zarar görmemesi adına (mesala işlemci fazla ısındığında bilgisayarın resetlenmesi gibi) bu tür tedbirler aldıklarını biliyoruz. Mesela işletim sistemindede internet hızını dahi %80 ini kulanılacak şekilde kısıtlanıyor. Tabi bu benim şahsi yorumum. Isınmanın daha ileriye gitmemesi için performansda düşüş olabilir. Bence işlemci yük altındayken ve ısı yüksekken CPU-Z tarzı programlarla işlemci hızını kontrol et.

işlemci hızı 3.44 ghz %23 overclok var.

33p5z6f.jpg

kilicaslan24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sendeki işlemci bakarsak sen zaten en yüksek performansı almayı başarmışsın. Sendeki işlemci L2 cache 256 KB sorun olması normal. Çözüm için L2 cache biraz daha yüksek işlemcilerle değiştir 2-4 MB gibi.