Sketchup Render'ına Photoshop Yardımı Gerekiyor...

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar ne kadar zaman harcadıysam olmadı, ne zaman render almaya başlasam program bitiş süresi için uçuk rakamlar veriyor. Renderlayınca gölge bölümler bozuk çıkıyor vs. vs. Aramızda Photoshop bilenler var. Ancak ben bilmiyorum. Bundan dolayı bilenlerden şu rendera bir el atmalarını ve üzerindeki bozuklukları temizlemelerini rica ediyorum...

Uploaded with ImageShack.us

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
dolaprender.jpg

Bu işini görür mü?

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Elimden bu kadarı geldi üzerindeki noise değeri çok fazla. Render alırken ışık ayarlarına ve softness değerlerine dikkat et ve bence başka bir render programı kullan. Mutlaka vardır. Sketchup ta modellersin başka programda render alırsın. Ayrıca sana tavsiyem 3dsmax veya solidworkse geçmen elin yatkınsa bunlarıda öğrenirsin onda bu tarz modellemeler çok daha kaliteli oluyor örnek :)

000-3d-model-ComputerTables_01.jpg

Buda istediğin resim. Bir kaçtane temizleme yaptım hangisi içine sinerse artık :)

77396622.png

97131863.png

88395656.png

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Zamanınızı ayırıp render ile ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Üç örnekten ilkini beğendim. Bana da nasıl yapıldığını anlatabilir misiniz?

Ha bu arada unutmadan Sketchup için Indigo Renderer programını kullanıyorum. Daha önceden Vray ile de ilgilenmiştim ancak Indigo'yu daha çok sevdim (Kolay olduğu için). Bana tavsiye edebileceğiniz bir render programı var mı?

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Gece müsait olurum arkadaşlar anlatırım. Ayrıca V-ray uyumlu ise en iyi sonucu Vray de alırsın. Sadece ufak birkaç ayar gerekiyor. Kullandığın render programı daha kolay olabilir ama kolay oluncada kalite sorun olabiliyor. Gece açık olursanız görüşmek dileği ile :)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Biraz geç oldu ama resimdeki efekti blur kısmından deneyerek yapabilirsiniz. En kaliteli sonucu surface blur ve guasian blur ikilisi ile alırsınız. Her resim için değerler değiştiğinden değerleri kendiniz deneyerek bulursunuz. Ama çok uçuk değerler olmayacak çok hafif dokunuşlar yeter...

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Cevap için teşekkürler...

Şu render meselesi ile ilgili internetten ufak bir şey buldum. Bir forum sitesinde söylendiğine göre sahne ışıklandırmasını dengelemek için ya kendi ışıklandırmamızı oluşturmalıyız, ya da sahneye environment map ekleyip ışıklandırmayı dengeli bir hale getirmeliyiz. Hakikatende environment map yöntemini denedim bir nebze olsun sorunum düzeldi. Meğerse render programındaki sun and sky seçeneğinde ufak bir sakatlık varmış...

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Eğer normal oda ışığı render almak istiyorsan direk spot ışık ve geniş yumuşak ışık gerekiyor eğer dışardan ışık vuruyorsa sun light kullanacaksın hangi render programı bilmiyorum ama az çok aynıdır.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Benim anlatımı diyorsan arkadaş render programını az çok bildiği için öyle anlattım. :-)