Yardım Sizce Üniversite Okumak Mantıklı Mı?

Harry Potter1

SDN
SDN
Reaksiyon puanı
57
10.sınıfa gidiyorum ve üniversite okumak mantıksız geliyor çünkü iyi bir üniversite veya iyi bir bölüm kazanacağımı düşünmüyorum bu yüzden 4 sene üniversite okuyacağıma bir sektöre girip orada çalışıp para kazanmak daha mantıklı geliyor siz ne düşünüyorsunuz?

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,966
Tamamıyla sana bağlı bu durum. Bu kararları şimdiden düşünüyor olman güzel. Açıkçası üniversite okumanın faydalı olduğunu düşünüyorum. Etrafında gerçekten olgunlaşmış insanların olmaya başlaması ve sosyal hayatının devamlılığı açısından çok güzel zaman geçirebileceğin bir dönem sunuyor üniversite hayatı. Yine de gelecek planlarının üstünde üniversiteye ihtiyaç duymayacağını hissediyorsan sen bilirsin, ama ancak ve ancak kendine çok güveniyorsan kendi bildiğini okumanı tavsiye ederim.

Sonuçta üniversite hayatı eğlenceli olsa bile etraf mezun işsizlerle kaynıyor. Hatta mezun olup çalışmaya başlayanlar bile sanayideki ustalardan az kazanıyor bazen. Bu yüzden girmek istediğin sektörü zaten şimdiden belirlediysen şanslısın.

Graveworm

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,287
Bu devirde üniversite okumanın en güzel yanı (üst seviye üniversiteler hariç) arkadaş çevren olur, değişik insanlar tanırsın ki bunlar sana iş hayatında olumlu yönde etki eder. Oturduğun yer dışında okursan da askerlik öncesi seni hayata hazırlar (evden ayrı kalma, ev özlemi, geçinmeye çalışma vs...) bunlardan başka bir artı yönü yok.

Bir işe girersin kendini geliştirirsin, girdiğin işi seversen o alanda sertifika programlarına katılıp dsha da ileriye götürürsün bilgini. Öyle bir imkanın yoksa da, fabrikaya girip sertifika, kurs kovalarsın. İşe girerken artık diplomalardan çok sertifikalara falan bakıyorlar.

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
492
4 yıl üniversite okurken ortalamanızı yüksek tutup İngilizcenizi de ileri seviyeye getirebilirseniz yurt dışında iş bile bulabilirsiniz. Ama Türkiye'de öğrencilere doğru düzgün rehberlik eden olmadığı için okusam sanki n'olacak gibi bir bakış açısı olabiliyor.

ozmen_celik

Doçent
Reaksiyon puanı
341
10.sınıfa gidiyorum ve üniversite okumak mantıksız geliyor çünkü iyi bir üniversite veya iyi bir bölüm kazanacağımı düşünmüyorum bu yüzden 4 sene üniversite okuyacağıma bir sektöre girip orada çalışıp para kazanmak daha mantıklı geliyor siz ne düşünüyorsunuz?
Merhaba genç arkadaşım kusura bakma ama sen zaten bu yaklaşımın, düşüncen ve kafa yapın ile okuyamazsın yada anlamadığı yapmayacağı bir bölümü okudu adı altında işsiz kalırsın.

Üniversite sana işi öğretmiyor, sana hazır işte vermiyor zaten. Sana öğrenmeyi öğretiyor, ufkunu açıyor, farklı bir bakış açısı kazandırıyor ve hatta sana profesyonel iş hayatında kullanabileceğin bir network kurmanı sağlıyor ( asosyal bir tip değilsen ).

Üniversite sana akademik açıdan bir title veriyor ve sen o title ile devam ediyorsun buda senin geleceğini şekillendirmeye yardım ediyor.

Tabiki herkes üniversite okuyacak diye birşey yok bu ülkenin bu çarkın dönmesi için işçiyede, ara elemana da ihtiyaç var dişli olarak.

Umarım yazdıklarımı azda olsa anlamaya çalısıp, öyle karar versin.

İyi forumlar...