Sizce Hangi bölüme dala gitmeliyim. ?

Hangi Dal ?

• Ağ işletmenliği

Kullanılan: 26 65.0%
  • Web tasarım

Kullanılan: 14 35.0%

• Kullanılan toplam oy
    40

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Merhaba Arkadaşlar ,abilerim ,ablalarım ,amcalarım ve küçüklerim.
Ben İzmir İTO Süleyman taştekin tekniklisesinde Lise 2 Bİlgisayar bölümündeyim yıl sonunda dal sececeğim Okulda Web tasarım ve Ağ işletmeciliği dalları var sizce öğrenim bakımından iş bakımından yazın 1 aylık stajım var ve ziraat bankasında staj yapacağım sizce hangi dalı okumalıyım ?

Web tasarımı kurstada öğrenirsin ama ağ işletmenliğini okulda öğrenirsen daha iyi olur diyorlar. sizce ?

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Web tasarımdan anlar mısın ?
Yani tasarımcı ruhun var mı ?

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Sana bir tavsiye, hangisi sonradan öğrenilebiliyorsa ona gitme ve de hangisinin eğitimi daha

pahalı ise ona git.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
hangisine ilgin daha çok ise onu seç. o yüzden oy kullanmıyorum :)

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Donanım bilgim gayet iyi var donanım dalı olsa oraya gidip daha da geliştirecektim kendimi web tasarımada sonradan öğrenilir diyorlar ama ağ işletmenliğinde iş imkanı olarak neler var o dal ile bilgi yetersizliğim var biligisi olan varsa yazabilirmi ?

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Gelecek ağ teknolojilerinde
para kazanmak ve sağlam kariyer istiyorsan kesinlikle Ağ İşletmenliği ;)

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Şuan türkiyede ağ yöneticilerine çok ihtiyaç var. Sunucu firmalarında filan iyi bir kariiyer sahibi olabilirsin. Ben web tasarım bölümündeyim. Web programlamadada çok iş var. Kendin bilirisn. Zaten üniversitede asıl mesleğin belli olacak. Ben web diyorum.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Exploit Coder inş. istediğin noktaya ulaşırsın.

---------- saat 22:20 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:19 eklenmişti ----------

Gelecek ağ teknolojileri derken neleri kasdetiyorsunuz ?

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Ağ yönetimi, Bilgi paylaşımı - Internet. Bu çağımızda çok önemli.

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Ben de web tasarımdayım ama hiç ama hiç tavsiye etmiyorum, hemşomn da dediği gibi gelecek ağ teknolojilerinde ;)

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Kesinlikle AĞ İŞLETMENLİĞİ tabiki,herkes web tasarımı yapabilir ama herkes AĞ çalışmaları yapamaz,çünkü bu ağ işi çok karışık bir iştir ve sabır gerektirir.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
sektörü az-çok biliyorum
Ağ işletmenliği , çok daha ağır basıyor

Cuq0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ağ teknolojilerine gitmeni tavsiye ederim.Etrafta çok web tasarımcı var ki web tasarımı sonra da öğrenebilirsin...

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
konuyu taşıdığı için modaratöre çok teşekkürler. ağ işletmeliği ile ilgili yorumlar çok iyi büyük ihtimal o dalı seçeceğim herkeze teşşekkür ederim dahada oy ve yorumlarınızı bekliyorum .

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
hayırlı olsun allah yolunu açık etsin, sevdiğin iş neyse ona yoğunlaş,web tasarım dediğin sadece grafik sayfaları yada flash sayfaları tasarlamak olarak düşünme, işin içine girdikçe göreceksin hepsi ayrı uzmanlık alanları, geleceğin için şimdiden yatırım yapman güzel.ileride üniv. gidersen zaten önünü daha net göreceksin. yazılım uzmanlığı,sistem uzmanlığı diye iki ana başlıkta araştır bunlar ne iş yapar hangisinde kendini görüyorsun..en nihayetinde hepsinde saatlerce bilgisayarın herhangi bi sistemin başında olacaksın

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
hayırlı olsun allah yolunu açık etsin, sevdiğin iş neyse ona yoğunlaş,web tasarım dediğin sadece grafik sayfaları yada flash sayfaları tasarlamak olarak düşünme, işin içine girdikçe göreceksin hepsi ayrı uzmanlık alanları, geleceğin için şimdiden yatırım yapman güzel.ileride üniv. gidersen zaten önünü daha net göreceksin. yazılım uzmanlığı,sistem uzmanlığı diye iki ana başlıkta araştır bunlar ne iş yapar hangisinde kendini görüyorsun..en nihayetinde hepsinde saatlerce bilgisayarın herhangi bi sistemin başında olacaksın

Çok teşekkürler ama ağ işletmenliği okuyacağım.

korsan12

Doçent
Reaksiyon puanı
3
webtasarım herkesin harcı değil zaten yetenek ister mesela ben webten hiç anlamam çok çaba harcıyorum ama yinede nafile tık yok bende

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Web tasarımı sonradanda öğrenebilirsin ve ya her yer web tasarımcı kaynıyor diyenler, hayatlarında kaç kere web tasarım öğrendiler ya da web tasarımcı gördüler. Web tasarım sadece eline editörü alıp siteyi çizmekle olmuyor. Web programlama denilen bir şey var. Bir php bir asp veya bir java applet bilmek sana çok büyük para ve kariyer kazandırabilir.

Çok basit bir web sitesi sadece veri tabanına bağlantısı sağlanmış bir site (Video ders.) sitesi bile 800-900 Tl den aşağıya satılmıyor.

Eğer bu işi yapacaksan, bu işten para kazanmayı hedefliyorsan çok iyi bir web programcısı olman gerekiyor. Mesela yaptığın sitenin her tarayıcıda aynı görüntüyü elde etmek ne kadar zor. Bunu başarabilmek gerekiyor. Sade şık eli yüzü düzgün bir site yapabilmen gerekiyor. yani kısacası web standartlarına uygun bir site yapmak gerekiyor.

Bu da öyle FronPage açıp ordan onu ekle burdan bunu eklemeye benzemiyor. Uzman böyle olunmuyor. Ne yaptığını bilmelisin.. Yazılıma kafan basıyorsa web, donanıma kafan basıyorsa ağ diyorum.

Bu işin okulunu okumak ta ayrı bir avantaj.

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bence hangisine gidersen git, seveceğin ve o dalda iyi olabileceğini düşündüğün bir bölüme git.Parasına bakma şimdiden. Çünkü, bu gün ağ işletmeciliği iyi para eder, yarın başka bir dal yerine geçer. Ama sen işinde iyiysen ve severek yaparsan her zaman kazançlı sen olursun. Tabi parayı araç olarak görüyorsan :)

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
donanıma daha yatkınım ag işletmenliğide ona yakın bir bölüm galiba

Rapx

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Ben veri tabanında okuyorum ama sana tavsiyem ağ işletmelinliği :)

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
İnşallah olucak ağ işletmenliği

CEOffice

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum , Bilgisayar programcılığı okuyorum şuan gerek web olsun gerek ağ olsun ikisindede iş tecrübem olmamasına rağmen kendimi rahatça gelştirebilirim ikiside çok güzel mesleklerdir.Web tasarımını seçersen ortaya yeni şeyler çıkarmak birşeyleri başarmak sana zevkli gelebilir.Bence Web tasarımını es geçme.

Fakat Ağ Teknolojileride çok zevklidir ve içten söyleyebilirim ki benim favorimdir.Eğer sosyal bir insansan gerektiğinde elinde RJ-45lerle Kablolarla gezmeyi seversen Bu dal tam sana göre derim.Ama kendini geliştirmelisin arkadaşlarımın dediği gibi geleceği olan bitmek tükenmek bilmeyecek bir Daldır.Umarım seveceğin bölüme gidersin Çünki Türkiyemizde kimse sevdiği Mesleği yapamıyor Maalesef.Fakat bu Bilişim Ustaları için geçerli değil.Biz ne istersek o Olur.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
web tasarım git gide ayağa düşüyor... sağda solda herhangi bir eğitimi olmayan kişiler çok ucuza bu işi yapıyor gerçekten bu işi meslek olarak yapanların değerini düşürüyorlar...

Atıyorum bir web sitesi hazırlamanın maliyeti 1000 lira olsun... ordan bir veled çıkıyor ben 100 liraya yaparım diyor ve gayri resmi olarak bu işi yapıyor...

Ama ağ teknolojileri böyle değil...
Burada daha çok eğitimli iş gücü aranır...

tasarım ülkemizde küçümsenen bir olgu...
Tasarım da aklını beynini tecrübeni kullanırsın...
Müşteri ise bunlara değer vermez...
Altı üstü iki çizgi çizdin bu bu kadar para eder mi deyip senin yaptığın işi hiç bilgisi olmadığı halde küçümser asabını bozar :)

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Web tasarım seçersen benim gibi 2 ders sonra pişman olursun :D

Enis Kurtay

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Ben bilgisayar programcısıyım. Sana içtenlikle söyleyebilirim; Ağ işletimi oku. Gelecekte buna yönelik çok büyük bir para var ve çoğu büyük ölçekli firma/fabrikalar şimdiden Ağ konusunda gerçek bilgiye sahip olanları arıyorlar. Ağda gerçekten büyük para var. Yalnız şunu unutmaman lazım, bir bilgisayar programcısından veya bir grafikerden daha çok bilgiye sahip olacaksın, çünkü ağ zor bir meslek. Bunu okuyan, çalışan ve sertifikasyonu ile uğraşan arkadaşlarım var, gerçekten zor olduğunu söylüyor. Bu seni korkutmasın, yani zor olması seni korkutmasın. Çok çalışacaksın sadece :)