Sizce Hangi Aşı Güvenli?

???

• Sputnik-V

Kullanılan: 2 8.7%
  • BioNTech-Pfizer

Kullanılan: 16 69.6%
  • SinoVac

Kullanılan: 5 21.7%

• Kullanılan toplam oy
    23

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592

İŞTE O AŞILAR VE ÖZELLİKLERİ​

SinoVac-CoronaVac (Çin): Geleneksel aşılarda enfeksiyona sebep olan virüsler, zayıflatılarak ya da etkisizleştirilerek vücuda enjekte ediliyor. Böylece vücut, kendisine zarar veremeyecek hale gelen virüse karşı mücadele etmeyi öğreniyor, bağışıklık kazanıyor. Hepatit A ve inaktive çocuk felci aşısı buna örnektir. Çinli SinoVac şirketi tarafından geliştirilen CoronaVac adlı SARS-CoV-2 aşısı bu grupta yer alır.

BioNTech-Pfizer ve Moderna (ABD-Almanya): RNA tabanlı aşılarda ise virüsün tamamı yerine, genetik bilgisini taşıyan RNA zincirinden kritik bir kısım vücuda enjekte ediliyor

Sputnik-V ve Oxford-AstraZeneca (Rusya ve İngiltere): Viral vektör aşılarında da yine gen teknolojisi kullanılarak virüsün taşıdığı genetik materyalin bir kısmı, başka bir virüs içine yerleştiriliyor ve vücuda enjekte ediliyor. Rusya'da rutin kullanıldığı ifade edilen Sputnik-V ve Faz 3 çalışmaları devam eden Oxford-AstraZeneca aşıları vektör-taşıyıcı olarak bir virüsün kullanıldığı aşılardır.

TeknoLocks

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
332
virolog olan varsa görüşünü merak ettim

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Ben yarın sabah olacağımda :)

teknoman007

Doçent
Reaksiyon puanı
312
bunun için virolog prof doktor olmaya gerek yok. ben sağlıkçıyım laborantım. aşı olmadım ve olmayı düşünmüyorum benim kendi kişisel tercihim. biyokimya mikrobiyoloji patoloji gibi yerine göre ihtiyaca göre çalıştığım yerler oldu. biraz mantık kullanarak bunu anlayabilirsiniz. en basitinden bir ilaç şirketinin aşı çalışmalarını ele alalım aşılar 3 farklı faz çalışmasından sonra piyasaya sürülür. Klinik Geliştirme Fazı:
buradan bakabilirsiniz adamlar bile kendisi söylüyor güvenli aşı için 7.5 yıl gibi bir çalışma gerekiyor. corona çıkalı 1.5 yıl bile olmadı ama anında aşı bulundu ve tüm devletler ACİL KULLLANIM ONAYI adı altında bunu onayladı. acil kullanım onayının bilimsel dayanığı yok. şimdi gelip ama aşılar 2 hafta incelendi diyecekler güzel kardeşim güvenli aşı için tüm bilimsel kaynaklar 7 yıl gibi bir çalışma gerektiğini söylüyor. sen 1 yılda nasıl böylesine bir aşıyı çıkartıp insanlar üstünde denersin. ayrıca aşı olmadan önce bir belge imzalıyorsun. grip aşısı hepatit aşıları gibi aşılarda belge imzalama yok. ama bunda var neden? çünkü güvenli değil imzaladığından kağıtta aşının hala çalışmaları sürdüğü olacak yan etkilerden devlet ilaç şirketi yada 3. kişilerin sorumlu olmadığı tüm her şeyi kabul ettiğini onaylayıp aşıyı kabul ediyorsun. yani bir istenmeyen durumda hayatın boyunca hasta kalabilirsin yada direkt ölebilirsin ama formu imzaladığın için hukuksal yollardan hakkını aramayacaksın. bunları bilmek için prof doktor olmaya gerek yok biraz araştırma biraz okuma biraz sorgulama ile her şey ortada zaten.

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Birsürü biliminsanida olmamızı söylüyor hemde markasına bakmaksızın :rolleyes:

teknoman007

Doçent
Reaksiyon puanı
312
Birsürü biliminsanida olmamızı söylüyor hemde markasına bakmaksızın :rolleyes:
güzel dostum herkes kendini camdan aşağı atıyor diye sende mi atlamak zorundasın? bu benim kişisel düşüncem. senin kişisel düşüncen neyse onu uygulayabilirsin. covid çıktığından beri hiç hasta olmadım nezle grip bile olmadım her gün 30 dakika güneşlenip d vitaminimi doğal yoldan alıyorum. her hafta mutlaka portakal yer gibi 2 limon yiyorum. fast food değil ev yemekleri ile sağlıklı beslenip sporumu yapıyorum. ve covid çıktığından beri hiç hasta olmadım. doğal bağışıklık diyorum başka bir şey demiyorum. diğer bilim adamları doktorlar ne diyor eczaneden vitamin alın d vitamini alın. doğal yolla sağlıklı almak varken neden ilaç sektörüne para kazandırıp vitaminleri eczaneden alayım? hem onların nasıl üretildiği belli değil. neden bunu istiyorlar eczaneden alın ilaç şirketleri para kazansın diye. eskiden savaşlar ile insanları öldürüp devletlere silah satarak para kazanıyorlardı. şimdi sistem değişti silah satmak yerine ilaç aşı satarak para kazanıyorlar. savaşlarda insanları öldürmek zarar vermek yerine doğal bağışıklığı düşürüp hasta edip öldürerek bunu yapıyorlar. karar senin ben bir sağlık çalışanı olarak aşı olmama hakkımı kullandım. senin düşüncen senin bedenin senin kararın herkes istediğini yapmakta özgür selamlar...

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Güzel kardeşim çok güzel konuşuyorsun da senin çerçevenden bakarsak o zaman insanlık verem hastalığını hiç yenemezdi? Birde o zamanı düşün avrupanın çoğu bu yüzden ateisttir deisttir vs Güzel teorilerin var fakat bunlar 10 20 30 yıl gibi kısa zaman dilimleri içerisinde gerçekleştirilemez. Hele ki ilaç sektörü derken çok geniş bir yelpaze, tüm insanlık tüm ülkeler söz konusu. Bu alanlarda ki radikal değişimler çok uzun vadelerde gerçekleşebilir bence.

Aşıya gelince tabiki fikrine saygı duyuyorum fikrin için tşk ederim

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Aşının iyisi kötüsü olmaz. Aşı bulursanız olun direk. Aşıda anca Yüzdesel olarak fazla koruyanı az koruyanı olur. Diğer bir etkende yan etikisi olan olur olmayan olur.

Açıkçası ben geleneksel yöntem olması ve aşıya bağlı ölüm olmaması nedeyile ailemde Çin aşını tercih ettik.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Ben hiç birine güvenmiyorum zaten aşı falan da olmayacağım. Deney olarak kullanıyorlar milleti. Aşı olayları olduktan sonra vaka ve ölüm sayıları daha çok arttı zaten hala millet aşı olacam diye sıraya giriyor. Bizim bir tanıdığın annesi aşı oldu aşıdan sonra da korona testi yapıldı yine pozitif gözüküyordu. Bu aşılar testler de pozitif gösteriyor insanları.

TheLastWarrior

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,045
Aşı olmayı düşünmüyorum şuan hic birine güvenmiyorum blki ilerde fikrimi değiştirebilirim duruma göre

teknoman007

Doçent
Reaksiyon puanı
312
Güzel kardeşim çok güzel konuşuyorsun da senin çerçevenden bakarsak o zaman insanlık verem hastalığını hiç yenemezdi? Birde o zamanı düşün avrupanın çoğu bu yüzden ateisttir deisttir vs Güzel teorilerin var fakat bunlar 10 20 30 yıl gibi kısa zaman dilimleri içerisinde gerçekleştirilemez. Hele ki ilaç sektörü derken çok geniş bir yelpaze, tüm insanlık tüm ülkeler söz konusu. Bu alanlarda ki radikal değişimler çok uzun vadelerde gerçekleşebilir bence.

Aşıya gelince tabiki fikrine saygı duyuyorum fikrin için tşk ederim
bir önce yazdığım şeye bakarsan grip aşısı hepatit aşısına bir şey demediğimi görürsün. çünkü bu aşılar çok uzun bilimsel çalışmalar yapılarak yıllarca araştırma yapılarak üretildi. benim söylemek istediğim şey corona aşısını 1 yılda buldular bu güvenilir değil. ben diğer aşılara bir şey söylemiyorum. corona aşısı için yorum yaptım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben hiç birine güvenmiyorum zaten aşı falan da olmayacağım. Deney olarak kullanıyorlar milleti. Aşı olayları olduktan sonra vaka ve ölüm sayıları daha çok arttı zaten hala millet aşı olacam diye sıraya giriyor. Bizim bir tanıdığın annesi aşı oldu aşıdan sonra da korona testi yapıldı yine pozitif gözüküyordu. Bu aşılar testler de pozitif gösteriyor insanları.
anlatmak istediğim buydu. şuan tüm dünya ülkelerinde ilaç şirketleri corona aşısını resmen insanlar üstünde bedava deniyor. diğer türlü deneklere para vermek zorundalar aşı çalışmalarında üretime geçmeden önce. ben ilaç şirketlerine denek olmayı düşünmüyorum

Aşı olmayı düşünmüyorum şuan hic birine güvenmiyorum blki ilerde fikrimi değiştirebilirim duruma göre
yukarıda söylediğim gibi aşıların güvenli olması için 7-8 senelik çalışma gerekiyor. şuan aşı olmayacağım ve güvenmiyorum. zaten durmadan corona şekil değiştiriyor diye haber yapıyorlar yok ingiltere varyantı yok brezilya varyantı yok hindistan varyantı gibi ee bu aşı çinde ilk çıktığı zaman göre yapıldı durmadan şekil değiştiren bir virüsün aşısını olmayacağım ayrıca bilimsel çalışmaları tamamlanmamış aşınında

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
bunun için virolog prof doktor olmaya gerek yok. ben sağlıkçıyım laborantım. aşı olmadım ve olmayı düşünmüyorum benim kendi kişisel tercihim. biyokimya mikrobiyoloji patoloji gibi yerine göre ihtiyaca göre çalıştığım yerler oldu. biraz mantık kullanarak bunu anlayabilirsiniz. en basitinden bir ilaç şirketinin aşı çalışmalarını ele alalım aşılar 3 farklı faz çalışmasından sonra piyasaya sürülür. Klinik Geliştirme Fazı:
buradan bakabilirsiniz adamlar bile kendisi söylüyor güvenli aşı için 7.5 yıl gibi bir çalışma gerekiyor. corona çıkalı 1.5 yıl bile olmadı ama anında aşı bulundu ve tüm devletler ACİL KULLLANIM ONAYI adı altında bunu onayladı. acil kullanım onayının bilimsel dayanığı yok. şimdi gelip ama aşılar 2 hafta incelendi diyecekler güzel kardeşim güvenli aşı için tüm bilimsel kaynaklar 7 yıl gibi bir çalışma gerektiğini söylüyor. sen 1 yılda nasıl böylesine bir aşıyı çıkartıp insanlar üstünde denersin. ayrıca aşı olmadan önce bir belge imzalıyorsun. grip aşısı hepatit aşıları gibi aşılarda belge imzalama yok. ama bunda var neden? çünkü güvenli değil imzaladığından kağıtta aşının hala çalışmaları sürdüğü olacak yan etkilerden devlet ilaç şirketi yada 3. kişilerin sorumlu olmadığı tüm her şeyi kabul ettiğini onaylayıp aşıyı kabul ediyorsun. yani bir istenmeyen durumda hayatın boyunca hasta kalabilirsin yada direkt ölebilirsin ama formu imzaladığın için hukuksal yollardan hakkını aramayacaksın. bunları bilmek için prof doktor olmaya gerek yok biraz araştırma biraz okuma biraz sorgulama ile her şey ortada zaten.
Profesörler , Uzmanlar olun derken laborantın olmayın demesi ilginç. Doktorlardan daha fazla eğitim aldınız sanırım.

Ek olarak doktorlar gidin kafanıza göre D vitamini alın demiyor. Zaten test yaptırmadan vitamin alınmaması gerektiğini bilmek için sağlıkçı olmaya gerek yok herkes biliyor.

teknoman007

Doçent
Reaksiyon puanı
312
Profesörler , Uzmanlar olun derken laborantın olmayın demesi ilginç. Doktorlardan daha fazla eğitim aldınız sanırım.
eğitim değil. kişisel düşüncemi söyledim. en azından kendi fikrim düşüncem var. ekranda çıkan her prof ve doktorun dediğine direkt sorgusuz sualsiz inanmıyorum. şuan isim vermeyeceğim bir doktor var televizyonlarda çok sık karşımıza çıkıyor bu doktorun oğluda bir doktor ve oğlu pfizer ilaç şirketinin türkiye ve ortadoğu sorumlusu. ve bu sürekli ekrana çıkan doktor sürekli aşı aşı diyor. umarım biraz araştırır sorgularsın. ayrıca dünyada corona çıktığından beri bu virüs hala izole edilip kanıtlanamadı. araştırabilirsin. kanıtlanamayan virüsün pandemisini, mutasyonunu varyantını pcr testini ve aşısını tüm dünyaya uygulamaya çalışıyorlar!

Ek olarak doktorlar gidin kafanıza göre D vitamini alın demiyor. Zaten test yaptırmadan vitamin alınmaması gerektiğini bilmek için sağlıkçı olmaya gerek yok herkes biliyor.
olayları çarpıtma ben test yaptırmak yada yaptırmamak şeklinde kafana göre d vitamini al demedim. her gün düzenli olarak güneşe çıkmak (güneş ışınlarının dik açı olarak geldiği tehlikeli zamanlarda değil) vücut için doğal d vitamini dedim. ayrıca bir üstte yazdığım yazıya cevap vermedin. hala cevap bekliyorum.

eğitim değil diye başladığım yazıma cevap bekliyorum.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
3,029
Gençseniz ve kronik hastalığınız yoksa BioNTecH. 50 yaş üzeri Sinovac aşısı olmalı. BioNTecH'in koruyuculuğu fazla ama yan etkisi çok.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Geleneksel aşıların kısa ve uzun vadede yan etkileri az çok bellidir. Koruma oranı düşük olsa bile ben gelenekselciyim. :)

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Geleneksel aşıların kısa ve uzun vadede yan etkileri az çok bellidir. Koruma oranı düşük olsa bile ben gelenekselciyim. :)
Geleneksel tıp ve Modern tıp bir bütündür.Günümüzde Modern tıpın çözüm bulamadığı vakaları geleneksel tıp ile hemen hemen çözüm bulunabiliyor.Bir çok ülke bu yüzden larva tedavisi,Hacamat, gibi geleneksel tıp yöntemleri ile tedaviye başladı.

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Hangisi güvenli yerine hangisini tercih ederdiniz sorusu daha iyi olurdu..
Güvenli demek yanlış biz bilemeyiz bunu bilenler bilim insanları ve doktorlar..
Ama ben biontech aşısı olmak istiyorum...
Not tavsiye değildir...