Sizce hangi antivirüsü kullanmalıyım?

kara_kutu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Başlığı biraz ayrıntılı yazdım gibi oldu ama soruma döneyim. Kaspersky kullanıyordum ve tavsiye ediyordum bunu forumdaki ilgili konulara yazdığım mesajlardan da gören olmuştur. Kaspersky 2012 kullanırken herşey güzel gidiyordu ama 2013 beni tatmin etmedi. Sistem açıkları taramasını yapıyorum 4 adet açık buluyor bunları 2012 versiyonunu kullanırken onar diyerek onarıyordum ama 2013 versiyonunda herhangi bir buton çıkmıyor. Ayrıca tam tarama yaptığımda da bulduğu virüsleri sil temizle gibi kenardan uyarı çıkmıyor. Bu da bende güvensizlik hissi uyandırdı. Zaten açılışta kapanışta v.s az da olsa yavaşlatıyordu bunu es geçiyordum koruması var diye ama bu durumdan sonra Kaspersky kaldırdım ve yeni antivirüs aramaya başladım.

Öncelikle hangilerine baktım;
ESET 5.2.9-İndirdim ama kurarken bi hata aldım. Hata kodu 2878. İnternette araştırdım çözümünü bulamadım. Eseti önerecek olanlar bu soruna çözümü de yazarsa daha iyi olur.
Norton-Onu da indirdim kurdum ama indirdiğim ama bilgisayara reset atmak zorunda kaldım. Dondu 2-3 dk bekledim ama en sonunda reset attım ve kaldırdım.

Bilgisayar Özellikleri:
4.00GB Ram
1.00GB Ekran Kartı
2.40Ghz İşlemci
intelCore-i5

Konu benim gibi antivirüs arayan arkadaşlara da rehber olması dileğiyle. Yardım edecek herkese teşekkürler.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Norton kurup deneye bilirsin ama kaspersky kullanmışsan dönüp dolaşıp gene onu kurarsın.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Microsoft Security Essentials --> ücretsiz ve Microsoft un daha ne olsun :D

kara_kutu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nortonun 2013 sürümünü indirdim kurdum inanılmaz kasmalar oldu bi ara dondu sonra resetledim yeniden açtım pc yi ve hemen kaldırdım. Norton iyidir dersen bir kez daha deneyeceğim. Kaspersky 2013 herkeste mi böyle acaba? Yani tarama yapıldığında onar butonu çıkıyor mu ?

Microsoft E. denedim fakat ağır geldi bana taramaları 5 saat 6 saat sürüyor ortalarında donmalar oluyor ufacık dosyayı bile saatlerce tarıyor. Diğer arkadaşımda da yüklüymüş geçen dert yanıyodu 10 saatte dosya tarıyor diye :) Bi ara kurmuştum fakat beğenmedim açıkcası.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Sana tek önericeğim programa güvenmiyormuşsun artık o zaman Ücretsiz olarak mse kullan.
Ama kasperskyın tadını zor bulursun diğerlerinde. :D

seawolfs336

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
dostum son 3 senedir norton 360 ( ücretli olarak ) kullanıyorum cok menmunum bence dene verdiğin sisteme göre kesinlikle kasmaz bende seninkinden cok daha düşük bir sistem var kasma sorunum yok

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
kis dostum 3 senedır kullanıyorum hatta bu sene bedavaya geldı lısans...teknık destek sagolsun

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bence Avast veya Avira kur.
Ama hiç bir yazılım yüzde yüz koruyamaz.
Önce kişisel koruma tedbirlerini almalısın.
Örneğin, ben, her ne olursa olsun, gönderilmiş her e-postayı açmam.
Basitçe şu şekilde izah edeyim.
Spamleri zaten açmam.
Facebook kullanırken tüm olayların e-posta ile bana bildirimleri kapalıydı.
Artık gelen e-posta varsa açmam demektir, ki, kapatalı neredeyse 1,5 ay oldu hala, o seni ekledi, bu seni çıkardı tarzında posta geliyor, açmadan siliyorum.
Değil en samimi arkadaşın, babanın öğlu olsa, re başlıklı forward edilmiş, özellikle eklentili e-postaları açma.
En azından göndericiye sor.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Norton Internet Security 2013 kullanın. Başkada önermem. Çünkü hem koruması süper hemde hiç bir şekilde kasmıyor .

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
microsoft security essentials'ı kullanmak için windowsun satın alınarak lisanslanmışmı olması gerekiyor? :)

Evet normalde orjinal windowsa ücretsiz fakat diğer yollardan etkinleştirilmiş windowsa da yüklenebiliyor.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Evet normalde orjinal windowsa ücretsiz fakat diğer yollardan etkinleştirilmiş windowsa da yüklenebiliyor.
yani win 8 kullanıyorum bildiğin gibi etkinleştirme yaptım şimdi ona yüklesen key iptal olurmu veya güvenlik açığı oluştururmu?

Norton Internet Security 2013 kullanın. Başkada önermem. Çünkü hem koruması süper hemde hiç bir şekilde kasmıyor .
sizdeki güvenlik düzeyi 100 oluyormu bende 99 da :)

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
yani win 8 kullanıyorum bildiğin gibi etkinleştirme yaptım şimdi ona yüklesen key iptal olurmu veya güvenlik açığı oluştururmu?
Windows 8 yüklüyse MSE kuramazsın. Çünkü Windows Defender adında yüklü olarak geliyor sisteme.
Ama kaspersky,norton gibi başka antivirüs yüklersen kendisi pasif hale geliyor.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Windows 8 yüklüyse MSE kuramazsın. Çünkü Windows Defender adında yüklü olarak geliyor sisteme.
Ama kaspersky,norton gibi başka antivirüs yüklersen kendisi pasif hale geliyor.
norton eminimki ondan daha iyi koruma sağlıyor norton ile devam ediyim o zaman :)

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
norton eminimki ondan daha iyi koruma sağlıyor norton ile devam ediyim o zaman :)

Norton benim trainerlarımı da siliyo, cracklerimi de. :) Kaspersky benim için iyi.
Hem nortonda %100 koruma yazsa da yazanın ne derece doğru olduğunu nerden bileyim. Kaspersky ya da diğerlerinde % kaç koruma olduğu yazmıyor diye kötü mü?
Neyse herkesin seçimi kendinedir. :D

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Norton'daki 70, 80, 90, 100 yazmasının sebebi bilgisayarı o kadar koruyor anlamına gelmiyor. O kadar saçma şey mi olur... Hangi anti-virüs programı ben senin bilgisayarının 80%'ini koruyorum yazıp dalga geçer :D

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
2 yıl önce trend micro kullanıyordum sessiz sessiz çalışıyor zırt pırt uyarı vermiyordu o zamanlar memnundum şu an kaspersky kullanmasam ilk onu denerdim herhalde.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Norton benim trainerlarımı da siliyo, cracklerimi de. :) Kaspersky benim için iyi.
Hem nortonda %100 koruma yazsa da yazanın ne derece doğru olduğunu nerden bileyim. Kaspersky ya da diğerlerinde % kaç koruma olduğu yazmıyor diye kötü mü?
Neyse herkesin seçimi kendinedir. :D
bende trial reset bulmuştum ondan kullanıyorum ama norton gerçekten güzelmiş :)

Norton'daki 70, 80, 90, 100 yazmasının sebebi bilgisayarı o kadar koruyor anlamına gelmiyor. O kadar saçma şey mi olur... Hangi anti-virüs programı ben senin bilgisayarının 80%'ini koruyorum yazıp dalga geçer :D
bencede ona inanmıyorum :)

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
norton 2008 yılına kadar cidden cok kasıntı yapan kullanımı zor antivirus motoru üretiyordu.. ama 2009 ve sonrasında çığır açtılar.. kullanmayan inanmadı nortonun bu kadar değişeceğine.. 2009dan beridirde norton İS kullanıyorum. hatta son 2 senedirde orjinal kullanıyorum. bir çok antivirusu kullandım ama norton kadar stebil çalışanını görmedim. makine açılışı kapanışı, tararken hiç bir donma kasma vs karşılaşmadım. zaten biliyorsunuz yeteri kadarda koruyor..

Edirneli

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Norton internet security süper kasmıyorda bilgisayarı

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Evde kullandığım dizüstü bilg. var, 30 günde bir yedeği geri yükleyip a.v. kuruyordum. Kis2012 kullanıyordum, artık yedek yüklemek yerine değişik a.v.leri deniyorum. Şu an F-Secure kullanıyorum celeron 1.5 pc'de (B800) kasma falan yapmıyor. Fiyatı da diğerlerine göre daha pahalı. Evde kendim kullandığım için sıkıntı çeşitli virüsleri silip silemeyeceğini test edemiyorum. Kasıntı yok. Bence bir deneyin.

Exp_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Trend micro var cok memnunum herşeyi arkada hallediyor :)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
[MENTION=259893]Strake[/MENTION] hocam win8 kullanıyorsan antivirüs sorunun yok mse zaten gömülü geliyor :)

kara_kutu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yazdıklarınıza göre Norton 'u önerenler çoğunlukta. Peki İnternet Security'i deneyeyim sonuçları buraya yazarım. İlk kurduğumda resetlemek zorunda kalmıştım umarım böyle bişeyle birdaha karşılaşmam (:

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
bir dosya için pc yi taratalım yani bir hasta inek için ahırı yakmak gibi :D :D

tam olarak öyle olmuyor :) ilk başlangıçta tarama yapıyor ondan sonra pc ye bir usb takıldığında yada netten indirdiğinde tarıyor onu :)

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
tam olarak öyle olmuyor :) ilk başlangıçta tarama yapıyor ondan sonra pc ye bir usb takıldığında yada netten indirdiğinde tarıyor onu :)
bari internetten gelen vürüsleri gibi vürüslerde tam koruma sağlıyorsa onu kullanıyım sağlamıyorsa norton ile devam edicem :D