Sizce GIMP İle Mi Yoksa Adobe Photoshop İle Mi Başlamalıyım?

Başlangıç için hangisini önerirsiniz?

• Adobe Photoshop

Kullanılan: 10 90.9%
  • GIMP

Kullanılan: 1 9.1%

• Kullanılan toplam oy
    11

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Merhaba arkadaşlar. Basit de olsa resim düzenleme ile uğraşmak istiyorum. Adobe Photoshop bilgim yok diyebilirim. Gerek olduğunda GIMP'i basit şeyler için kullanırım. Örneğin fotoğrafı büyültmek için.

Sizce grafik tasarımı yapmaya GIMP ile mi yoksa Adobe Photoshop ile mi başlayayım? Hangisi daha gelişmiş bir programdır? Adobe Photoshop'un daha gelişmiş özellikli bir program olduğunu sanıyordum. Fakat Youtube'da GIMP videolarına bakınca GIMP'in de pek geri kalır bi özelliği olmadığını düşünmeye başladım. :)

@f.krtl1 @Ben Kenobi @xxmolinaxx

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
Merhaba arkadaşlar. Basit de olsa resim düzenleme ile uğraşmak istiyorum. Adobe Photoshop bilgim yok diyebilirim. Gerek olduğunda GIMP'i basit şeyler için kullanırım. Örneğin fotoğrafı büyültmek için.

Sizce grafik tasarımı yapmaya GIMP ile mi yoksa Adobe Photoshop ile mi başlayayım? Hangisi daha gelişmiş bir programdır? Adobe Photoshop'un daha gelişmiş özellikli bir program olduğunu sanıyordum. Fakat Youtube'da GIMP videolarına bakınca GIMP'in de pek geri kalır bi özelliği olmadığını düşünmeye başladım. :)

@f.krtl1 @Ben Kenobi@xxmolinaxx
Adobe Photoshop daha iyidir.Grafik tasarım için yine Adobe'un farklı programları da var.Aslında mantığı kavramak için Gimp falan daha iyide bu sefer kısayoolar karışıyor,alışkanlıkları değiştirmek zor oluyor vs. :) Önce ne yapacağınıza karar verin sonra programa karar verirsiniz.Corel Draw,Adobe Illustrator,Adobe InDesign gibi programlarda var çalışma mantıkları ve odaklandıkları yerler farklı.Ne yapmak istediğinize bağlı yani :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Önce ne yapacağınıza karar verin sonra programa karar verirsiniz.Corel Draw,Adobe Illustrator,Adobe InDesign gibi programlarda var çalışma mantıkları ve odaklandıkları yerler farklı.Ne yapmak istediğinize bağlı yani :)
Illustator'e şu an ihtiyacım olmadığını düşünüyorum.
Benim şu an için yapmak istediklerim cut out işlemi, basit logo tasarımı yapmak gibi şeyler. Bu arada cut out işlemini GIMP ile yapmayı öğrendim.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Adobe photoshop kısıtlı bir program Illustrator'e göre bence diye düşünüyorum burda tam olarak ne tür resimler üzerinde çalışmalar yapacağınıza bağlı

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Profesyonel iş için yapmak gerekiyorsa Photoshop ile başla, GIMP de öğren çünkü GIMP'in yapabildiği ama Photoshop'un yapamadığı şeyler de mevcut, ayrıca GIMP için script yazmak daha kolay. Zaten lisans ücretlerini sana çalıştığın şirket karşılayacaktır.
Lakin genel kapsamlı yapıyorsan GIMP fazlasıyla yeter, yetmediği yerlerde kullanıcıların yazdığı scriptleri araştırabilirsin ya da kendin script yazabilirsin. Aynısını Photoshop için de yapabilirsin ayrıca Photoshop'da macro yazmak GIMP'e göre daha kolay.
--- Gönderi Güncellendi ---
Ekleme: Logo tasarımı için açık kaynak kodlu Inkscape veya Adobe Illustrator daha uygun bir seçim olur.

Sx105rRomules

Profesör
Reaksiyon puanı
177
zor dan başla kendni kolay'a alıştırma kolay 'ı yapıp zor zor geldiğinde soğursun

direk zor olanı seç

İllustrator Onur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba, bahsi geçen konu kendi mesleğimle mutabık olduğu için kulak vermende yarar olacaktır. Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor ki Adobe dünyanın en büyük yazılım firmalarından birisidir. Eğer 3 boyutlu modelleme düşünmüyorsan yapacağın bütün işleri Adobe da yapmanı kesinlikle tavsiye ediyorum. Piksel tabanlı düzenleme yapacaksan eğer yani fotoğraf işleme bunları Adobe Photoshopta yapmalısın. Grafik tasarım işleri yapmak istiyorsan vector tabanlı Adobe Illustratorde yapman gerekiyor. Corel draw, GIMP ve başka buna benzer programlar var piyasada tavsiye etmiyorum. Adobe'un yaklaşık 15 den fazla uygulaması var. Bütün uygulamaları birbiriyle aynı arayüze sahip. Bu sayede photoshop öğrendiğin zaman illustratoru ve diğer uygulamaları daha kısa sürede kavrayabiliyorsun.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Merhaba, bahsi geçen konu kendi mesleğimle mutabık olduğu için kulak vermende yarar olacaktır. Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor ki Adobe dünyanın en büyük yazılım firmalarından birisidir. Eğer 3 boyutlu modelleme düşünmüyorsan yapacağın bütün işleri Adobe da yapmanı kesinlikle tavsiye ediyorum. Piksel tabanlı düzenleme yapacaksan eğer yani fotoğraf işleme bunları Adobe Photoshopta yapmalısın. Grafik tasarım işleri yapmak istiyorsan vector tabanlı Adobe Illustratorde yapman gerekiyor. Corel draw, GIMP ve başka buna benzer programlar var piyasada tavsiye etmiyorum. Adobe'un yaklaşık 15 den fazla uygulaması var. Bütün uygulamaları birbiriyle aynı arayüze sahip. Bu sayede photoshop öğrendiğin zaman illustratoru ve diğer uygulamaları daha kısa sürede kavrayabiliyorsun.
Cevabınız için teşekkür ederim. Benim için anlamlı bir cevap oldu. :)

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459
Basit dekupe, drop shadow, imaj perspektif, rotate , gradient arkaplan vs. gibi işlemler için gimp bana yeterli geliyor. Photoshop ise çok daha ileri seviye özellikle eklentilerle istenileni daha da kısa zamanda sonuçlandırabiliyor. Attım sdn ekibindeki bir editör gimple işini hayli hayli görür de bir matbaa vb alanlarda photoshop illustrator artık standart gibi olmuş neredeyse.

Raun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Herkese merhabalar, sırf bu konuya yorum yazabilmek için foruma üye oldum. :)

İlk olarak, grafik tasarım alanında kendini geliştirmek istemiyorsan, sadece küçük çaplı fotoğraf büyütme, küçültme, kırpma işlemlerini yapacağım diyorsan Paint bile kullanabilirsin o konuda hiçbir şey diyemem.

Ancak grafik tasarım alanında kendini geliştirmek istiyorsan, size tavsiyem kesinlikle Photoshop programını öğrenmenizdir. Çünkü Photoshop programı günümüz itibariyle en popüler olan kullanımı oldukça fazla grafik tasarım programlarının başında yer almaktadır. Peki popüler olmasının bana olan katkısı nedir niye soracak olursanız ise şöyle cevaplayayım, program hakkında daha çok materyale, bilgiye ve eğitim videosuna ulaşabilme imkanına sahip oluyoruz. Size tavsiyem, Photoshop programına genel olarak hakim olursanız(neyin nerde olduğunu bilmek ve neyin ne işe yaradığını bilmek.)
kendiniz sürekli pratik yapa yapa Photoshop programında çok iyi yerlere gelebilirsiniz hatta freelance hizmet sağlayabilir veya bir şirkette çalışabilirsiniz.

İşin özü ve kendini geliştirmek kısacası, pratik pratik pratik.

Bir diğer husus, Adobe Illustratör, Corel Draw gibi programlar vektör tabanlı grafik programlıdır. Bu programlarda, logo hazırlamak vektörel çizim yapmak diğer grafik tasarım programlarına bakarak çok daha basittir. Adobe Photoshop ise pixel tabanlı programlardır.

Dijital görüntüler için Photoshop, matbaa baskı işleri için ise Illustratör ve Corel Draw programlarını tavsiye ederim.

Adobe Indesign ise, dergi gazete kitap tasarımları için kullanılmaktadır.

Umarım yardımcı olmuşumdur, elimden geldiğince sade bir şekilde açıklamak istedim yazıda hata ve kusur varsa affola.

xxmolinaxx

Doçent
Reaksiyon puanı
105
Arkadaşlar photoshop kullanmanı tavsiye etmiş Bende aynı fikirdeyim Resim düzenlemelerinin amiral gemisidir photoshop

Nerrantsoula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Ben yıllardır Adobe Photoshop kullanıyorum, gayet memnunum, kullandıkça alışıyorsun ve rahat bir kullanımı var diyebilirim.