Soru Sizce bu yıl okullar açılır mı?

eren_e

If you fell down yesterday, stand up today
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,270
Arkadaşlar sizce bu yıl depremden dolayı okullar açılır mı? Bence açılmaz.

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
Bence açılmaz lise yurtlarına yerleşen depremzede vatandaşlarımız var.

Kardeşim her konuyu siyasete bağlamana hayranım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cesaretim yok da, açılmaz be ?

Bağlanır. Deprem olmayan illerde okulların kapatılması kadar aptalca bir şey yok. Bir şeyler dokunuyor sanırım…

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
Bağlanır. Deprem olmayan illerde okulların kapatılması kadar aptalca bir şey yok. Bir şeyler dokunuyor sanırım…
Deprem bölgesi olmayan illere vatandaşlar tahliye edildi zaten? Biraz mantıklı düşünmeye davet ediyorum seni. Ayrıca öğrenciler de psikolojik olarak etkilendi.

eren_e

Cezalı
Reaksiyon puanı
1,270

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
Deprem bölgesi olmayan illere vatandaşlar tahliye edildi zaten? Biraz mantıklı düşünmeye davet ediyorum seni. Ayrıca öğrenciler de psikolojik olarak etkilendi.

Hayır, hiç bir liseli ve üniversiteli o kadar etkilenmedi. Emin ol bu ülkenin gençleri çok daha ağırlarını yaşıyorlar, alışıklar. İnsanlar çıt kırıldım değiller.

eren_e

Cezalı
Reaksiyon puanı
1,270
O zaman forumlar eski haline döner 2021 gibi olursa.
Ama deprem olmayan bölgede 13 şubat da mı yoksa 20 şubat da mı açılıyor.
Deprem olan yerde açılmaz bence.
Zaten Kahramanmaraş'ta ve Hatay'da öğretim bu yıl bitti. Kahramanmaraş ve Hatay diye şehirler kalmadı.

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
Hayır, hiç bir liseli ve üniversiteli o kadar etkilenmedi. Emin ol bu ülkenin gençleri çok daha ağırlarını yaşıyorlar, alışıklar. İnsanlar çıt kırıldım değiller.

Çevren öyle olmayabilir bu beni bağlamaz. Benim gördüğüm kadarı ile herkesin morali bozuk çünkü ülkemizde bir felaket yaşandı. Depremden daha ağır ne var merak ediyorum? Günlük hayatın sorunları ile depremi bir tutuyorsun?! Asla çıt kırıldımlık değildir bu. Merhamettir, çaresizliktir, üzülmek ve milletin acısına ortak olmaktır. İnsanlar orada enkaz altında hayat mücadelesi veriyor. Depremden etkilenmedik ve hala yaşıyoruz. Allah'a şükretmek lazım. Bölgede olmadığın için bilemezsin normal olarak. Yattığım yerde deprem oluyor sanıyorum. Çünkü o gece bizim buradan da hissedildi ve uyanıktım. 12. Sınıf olanlar daha kötü çöküş yaptı. Senden isteğim yorum yapma bana, zaten yeterince gerginiz.

eren_e

Cezalı
Reaksiyon puanı
1,270
Deprem bizi derinden etkilemişken ölüm/yaralı sayısı çok kötüyken ve artçı sarsıntılar devam ederken okullar açılmaz. ???️
Şimdi deprem bölgelerinde yakınlarının yanına giden insan sayısı çoksa tahminen okullar açılmaz.

eren_e

Cezalı
Reaksiyon puanı
1,270
Deprem bizi derinden etkilemişken ölüm/yaralı sayısı çok kötüyken ve artçı sarsıntılar devam ederken okullar açılmaz. ???️
Şimdi deprem bölgelerinde yakınlarının yanına giden insan sayısı çoksa tahminen okullar açılmaz.

Aha lan bug oldu. Valla ben bişey yapmadım. Aynı şeyden 4 tane oldu.

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,612
Açılır muhtemelen. Maksimum 1 kez daha ertelenir daha fazla erteleneceğini sanmıyorum.

DaddyForm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
yüksek ihtimal 20 şubattan sonra açılır küçük bir ihtimalle 1 hafta daha tatil olur daha fazla olmaz

eren_e

Cezalı
Reaksiyon puanı
1,270

EnesKAYA

Back-End Developer
Reaksiyon puanı
162
Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER'in yaptığı açılamaya göre:
  • 71 ilde 20 Şubat’ta eğitim başlayacak ve erteleme olmayacak.
  • 10 ilde 1 Mart’a kadar eğitime ara veriyoruz. Sonra süreci tekrar değerlendireceğiz.
Depremin olduğu 10 ilde 2. dönem okula devam şartı aranmayacak zaten ama okula devam etmek isteyen öğrenciler için geçici süreliğine çevre illere nakillerini alıyorlar. Üniversiteler uzaktan eğitim, diğerleri ise yüz yüze eğitimle 20 Şubat'ta eğitime başlayacak.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2023-02-12 143258.png
    Ekran görüntüsü 2023-02-12 143258.png
    142.2 KB · Görüntüleme: 47

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,603
Sizi bilmem ben okulu özledim güzel ortam var ama evde Half Life 2 full başarım bitirmeye çalışmakta sarıyor ?

YYILMAZZ

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
37
üniversiteler zaten uzaktan olmalı fakat yerel okullar liseler orta okul ilk okullar kesinlikle açılmalı hatta kayıp 3 hafta olan zaman ara tatiller ve yaz tatilinde alınarak tamamlanmalı. bu konuda destek ve istek oluşturmalıyız. ilk 12 yıl eğitim çok önemli ve kayıp olmamalı

Bana da öyle geliyor da bakan kendinden çok emin açıklama yapmış. İlk gördüğümde şaşırdım. Lise yurtları da kullanılıyor çünkü. KYK yurtları yetmez.
lise yurtlarının fazla kapasitesi yok ayrıca lise yurtlarını genelde zorunluluktan kullanan öğrenciler var zorunlu durumu olmasa zaten yurtta kalmaz evine yakın bölgedeki liseye devam eder.

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
üniversiteler zaten uzaktan olmalı fakat yerel okullar liseler orta okul ilk okullar kesinlikle açılmalı hatta kayıp 3 hafta olan zaman ara tatiller ve yaz tatilinde alınarak tamamlanmalı. bu konuda destek ve istek oluşturmalıyız. ilk 12 yıl eğitim çok önemli ve kayıp olmamalı
Bence üniversite eğitimi daha önemli. Ayrıca yurtlar yetmezse lise yurtları da kullanılmak istenebilir.
Destek ve istek oluşturmanın önemi yok. Yetkili kurumları etkilemiyor. Herkes twitterda tt yapsın durum değişmez.