Sizce bu fakülteyi okuyum mu ?

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
arkadaşlar ben odtü uluslararası ilişkiler okumak istiyorum bu fakülteyi okuyanlar ne meslek yapıyorlar bilmiyorum internette baya araştırmalar yaptım ama biri birini tutmuyor

okuduklarımdan yola çıkıkarak şu maddleri belirtmek istiyorum

odtü mezunu olmak
en az 4 dil bilmek

yani arkadaşlar bu iki madde yi yaparsam

başkonsolos büyükelçi diplomat falan olurmuyum

- - - Mesaj Güncellendi - - -

arkdaşlar yardımcı olursanız çok sevineceğim

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Gel, aynı binada okuruz :D

Büyükelçi - diplomat olmak için sadece o bölümden mezun olmak yeterli değil, mezun oldıkyan sonra da kendini çok geliştirmen lazım.

Farklı bi araştırma çeşidi olarak: büyükelçilerimizin özgeçmişlerini inceleyebilirsin.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Türkçe ile 3 dil. bi tane daha eklesem bölüm okumadan bende elçi filan olur muyum :)

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Gel, aynı binada okuruz :D

Büyükelçi - diplomat olmak için sadece o bölümden mezun olmak yeterli değil, mezun oldıkyan sonra da kendini çok geliştirmen lazım.

Farklı bi araştırma çeşidi olarak: büyükelçilerimizin özgeçmişlerini inceleyebilirsin.

okulda hocalara sordum bazı hocalar iş bulma sıkıntısı var dediler bazı hocalarda oku dediler ben kararsız kaldım yani ben diplomat olmak istiyom iyi bir üniversiteden mezun olduktan sonra kendimide geliştirirsem istedğim mesleğe ulaşırım değil mi ?

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
okulda hocalara sordum bazı hocalar iş bulma sıkıntısı var dediler bazı hocalarda oku dediler ben kararsız kaldım yani ben diplomat olmak istiyom iyi bir üniversiteden mezun olduktan sonra kendimide geliştirirsem istedğim mesleğe ulaşırım değil mi ?
İş bulma sıkıntısı mı varmış :D sabah sabah güldürdün beni :D

diplomat olmak istiyosan ideal bölümlerden birisidir. Boğaziçi ve ODTÜ bu alanda Türkiye'de en kaliteli okullardır şu anda. Bu okullara girersen ilk adımını sağlam atmış olursun ama sonrası tabi ki kendini geliştirmene bakar.

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
Odtü iyidir uluslararası ilişkileri okuyacaksan tam yerinde bi tercih olur.Aydın adnan menderesden bu bölümden mevzun arkadaşım var an itibariyle bir işi yok ama bu seni kararından vazgeçirmesin zaten zar zor bitirdi bölümü :biggrin: