Sizce biz saf mıyız?

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar bakıyorum da her kes her şeyin farkında hatta daha fazlasının bile farkında...acaba neden bizim önümüze atılan her yeme balık gibi atlıyorz?Bİz Osmanlı Devleti ile medeniyetin ışıgı olmadık mı?"Avrupa lı gibi olun,kriterlerimize uyun,REform yapın...Şunu yapın bunu yapın..."diyen Avrupa tüm bildiklerini bizden ögrenmedi mi?Avrupa dediginiz milletlerin temeli yeni atılırken biz kabuk degiştiriyorduk.Osmanlı kabugundan Türkiye kabguna giriorduk degil mi?Ya o zaman tüm bu söylediklerim dogru ise nedir bu Avrupa lı olma Sevdası?Şimdi son günlerde biz içten yıkma politikası daha görüyoruz.Türban!Sanki bu türban yeni çıktı...Neden izin veriyoruz bunlara?Daha da önemlisi neden bizde hala türkiye alçak avrupa yüksek kompleksi?Neden?Bİz sizce tüm bildiklerini bizden ögrenen yada bizim buluşların altına üçkagıtla imzalarını atan yada beyin gücümüzü çalan Avrupa dan geri miyiz?

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
türban yeni mi çıktı derken kast ettiğin "zaten eski bir mesele, büyütmeye gerek yok hallediliyor" anlamında mı? Yoksa "boşverin eskiden de türban vardı, bugün dert edilecek şey mi" anlamında mı? yoksa "c)hiçbiri- bakın açıklayayım" mı?

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
copy paste gibi geldi bana bu ziraatci63 ?

ayrıca avrupadan geride degiliz, yanlız sunu demek istiyorum, türbanın yasak olmadıgı ülkeler bu yasadan sonra cıkan yasaya karsı cıktılar bide bunu düşün ;)

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
doğru bildin emuu

b şıkkıı cemss daha önemli sorunlar varken türbanın tartışılmasıda yersiz bana göre.

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ben de Türkiye'nin avrupa ülkesi olarak gösterilmesine karşıyım. Türkiye'nin kaçta kaçı avrupada? Türkiye asya ülkesidir. Avrupada olunca çağdaş, gelişmiş mi oluyor?

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
ziraatci63 dedi ki:
b şıkkıı cemss daha önemli sorunlar varken türbanın tartışılmasıda yersiz bana göre.
peki o halde tartışmaya girmeyeceğim zira şu http://forum.shiftdelete.net/onlar-marsa-gitmemize-engel-mi-oluyorlar-t18116.0.html linkte bu konuyu tartışmıştık. Allah'ın (C.C.) koyduğu emirlerin uygulanması konusunda zararın neresinden dönseniz kardır mantığınca geç kalınmış bile olsa, "olması gerektiği" hale gelinceye kadar konu her daim çok ama çok büyük önem taşır.
Kopyala yapıştır olayı nereden?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Ülkemizin, yetişmiş insan kaynağına ihtiyacı var. Özelliklere de bayanlara çok iş düşüyor. Forumda yönetici olan bayanlara bakıyorum veya ana sayfamıza makale yazan bayanlara, gerçekten de mükemmel işler yapıyorlar. Gerekli koşullar sağlandığında ve yetki verildiğinde daha iyisini de yapacaklar.

Durum böyleyken ve işler artık internetten veya telefon ile çözülürken, biz hala görüntüye takmış durumdayız. Bakın, burası forum. Burda sadece fikirler paylaşır, düşünceler yarışır. Hanginizin türbanlı hanginizin g-stringli olduğunun bir önemi var mı?

Yazdıklarınız kadar kıymetlisiniz...

Dünya değişiyor. Bir zamanlar matbaaya karşı çıkanları, şimdi de türbana karşı çıkanlarla bir görüyorum.

Ülke olarak çok çalışmamız, çok çabalamamız lazım. Bilgiyi kullanan ve üreten bir ülke olmamız lazım. Bunun yolu da okumaktan geçiyor. Kimseyi dini inancından ötürü, okumak gibi büyük bir nimetten alıkoymayalım, bunu sorun haline getirenlere ve ülkenin gündemini değiştirenlere de prim vermeyelim.

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Troy dedi ki:
Ülkemizin, yetişmiş insan kaynağına ihtiyacı var. Özelliklere de bayanlara çok iş düşüyor. Forumda yönetici olan bayanlara bakıyorum veya ana sayfamıza makale yazan bayanlara, gerçekten de mükemmel işler yapıyorlar. Gerekli koşullar sağlandığında ve yetki verildiğinde daha iyisini de yapacaklar.

Durum böyleyken ve işler artık internetten veya telefon ile çözülürken, biz hala görüntüye takmış durumdayız. Bakın, burası forum. Burda sadece fikirler paylaşır, düşünceler yarışır. Hanginizin türbanlı hanginizin g-stringli olduğunun bir önemi var mı?

Yazdıklarınız kadar kıymetlisiniz...

Dünya değişiyor. Bir zamanlar matbaaya karşı çıkanları, şimdi de türbana karşı çıkanlarla bir görüyorum.

Ülke olarak çok çalışmamız, çok çabalamamız lazım. Bilgiyi kullanan ve üreten bir ülke olmamız lazım. Bunun yolu da okumaktan geçiyor. Kimseyi dini inancından ötürü, okumak gibi büyük bir nimetten alıkoymayalım, bunu sorun haline getirenlere ve ülkenin gündemini değiştirenlere de prim vermeyelim.

Tamamen katılıyorum. Eğer ülkemizi gerçekten kalkındırabilseydik bunları tartışıyor olmazdık. Bu yasa da idam cezasının kaldırılması gibi çıkardı. İdam cezası vardı fakat zaten uygulanmıyordu, o yüzden çok kolay bir şekilde kaldırıldı. Başörtüsü sorunu da aynı şekilde kolayca çözülecekti.