Sizce bi ekran kartına bu kadar fiyat verilirmi 7.392.02 TL :)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan K4D!R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

K4D!R

Asistan
Reaksiyon puanı
0
PNY nVIDIA Quadro FX5800 4GB GDDR3 512-Bit PCI-E x16 Profesyonel Grafik Kartı
4GB Quadro FX5800, Yoğun Üç Boyutlu Modelleme ve Video Düzenleme Gibi Ağır Çalışmalarda En Yüksek Performans Sunan Modeldir!

nVIDIA Quadro Ailesi
Teknik Özellikler
Bellek Miktarı ve Tipi: 4GB - GDDR3
CUDA Paralel İşlemci Sayısı: 240
Bellek Arayüzü: 512 - bit
Bellek Bant Genişliği: 102 GB/sn
Görüntü Çıkışları: 2 x DVI-I, DP, ST
Maks. Çözünürlük: 2560 x 1600 (60Hz), Maks. 32x FSAA
SLI Destekli
Güç Tüketimi: 189 Watt
DirectX 10.0, OpenGL 2.1, Shader Model 4.0, C Programlama dil desteği

http://img17.imageshack.us/img17/7923/11144ekresim1.jpg
http://img17.imageshack.us/img17/3715/11144ekresim2.jpg

Sizce bi ekran kartına 7 milyar werilirmi ilk basta herhalde yanlıs yazılmıstır fiyati sandım ama Bu kartı almak için asgari ücretle çalışan bir işçi 33 ay yemeden içmeden çalışması gerekir..Fiyatını ilk gördüğümde bir yanlışlık olabileceğini düşünmüştüm.... Mutlaka vardır bir hikmeti....

aliça

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence gereksiz bi mac bilgisayar alsan bundan daha iyi her işini görüyo grafik konusunda bi grafik kartı yerine her türlü donanımın olur yani

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Verilir. Bunun enayilikle yada delilikle alakası yok. Param olsa ben veririm şahsen.

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bi insan salaksa verir parası çoksa veriri harcıcak yer bulamıyosa verir

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4

kartın adını iyi okuyun (Profesyonel Grafik Kartı) bu kartı alan adam farcry2 yada pes 2009 oynamak için almıyor. video işliyor verdiği parayıda 1 bilemedin 2 iş yapıp çıkartıyor.

K4D!R

Asistan
Reaksiyon puanı
0

kartın adını iyi okuyun (Profesyonel Grafik Kartı) bu kartı alan adam farcry2 yada pes 2009 oynamak için almıyor. video işliyor verdiği parayıda 1 bilemedin 2 iş yapıp çıkartıyor.

oyun tasarımcıları ıcın yapılmıs ekran kartı

new_order

Asistan
Reaksiyon puanı
5
hiç mi modelleme,render yapan biriyle konuşmadınız karşılaşmadınız sohbet etmediniz?
emin olun ki nvidia ati ms hp..etc gbi büyük firmalar bi mala bi fiyat biçiosa bunu bol keseden atarak koymuyordur bi fiyat araştırması yapılıp maliyetleri hesaplanıp üstüne karı koyup piyasadaki talepi göz önüne alınıp bu fiyat ortaya çıkıyor.
bunu almak salaklık şunu satmak aptallık demeden önce bir kez konu hakkında fikir sahibi olmanızı rica ediyorum, o malın sizin kullanmıyor yada kullanamıyor oluşunuz başkası için salaklık ifadesini taşımaz.

PRaNGA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
3 oda bi salon lüks değil
1 oda işini görüyosa 3 odaya para vermek salaklıktır
Paran varsa 3 +1 alıcaksın ki misafirlerin geldigi zaman üstünde uyumasın.
Buda böyle birşey paran varsa alıcaksın ki teknoloji sana yetişsin sen teknolojiye degil.

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Şöyle bir şey düşünün... Bir enerji santrali projesi var ve siz bunu üç boyutlu olarak tasarlıyorsunuz, çiziyorsunuz... Bu projeyi her açtığında projenin bir detayını değiştirmek için veya görmek için yarım saat beklemek ister misiniz? Veya projeyi bilgisayar ortamında proje ile ilgili kişilere sunmak istediğinizde ufak bir hareketin uzun bir renderleme işleminden geçtiğini biliyormusunuz?
Bunun gibi büyük projelerde yüksek performanslı ve pahalı kartlar kullanılıyor, eğer öyle olmasaydı çok büyük zaman ve para kaybedilir arkadaşlar...

Kısacası: Bu kartı bir ev kullanıcısı alırsa para b..tur başka bir açıklama yapılamaz... :D :D :D

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Paran varsa 3 +1 alıcaksın ki misafirlerin geldigi zaman üstünde uyumasın.
Buda böyle birşey paran varsa alıcaksın ki teknoloji sana yetişsin sen teknolojiye degil.

sorunda bu para mevzusu değil benim gelenim gidenim çok olmuyosa yatacak yer sorunum olmuyosa 1 oda yetiyosa alırım
ama kalabalık bi cevre sürekli yatıya misafir yada kalabalık bi aileysem alırım 3+1 değil 5+1 alırım param varsa ama yukarda dediğim şartlardaysam paramolsada almam:mrgreen:

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
buraya kaç oda kaç salon ev alırsınız diye bi konu açsaydınız daha çok hit alırdı :D

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
İçlerindeki emlak müşavirliği ruhu ortaya çıktı... :D

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
3 oda bi salon lüks değil
1 oda işini görüyosa 3 odaya para vermek salaklıktır

3 oda lüks demedim zaten. Çoğunluk 3 oda 1 salon evde yaşıyor. Sizin mantığınızla olaya bakarsak " 1 oda neyimize yetmiyor diyebiliriz ".

Not= Nereden açtım şu ev mevzusunu.....

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
amacınıza bağlı. bu kartı oyun oynamak için alan enayidir. ki zaten bu kart oyunlarda hd4850 civarı performans verir fazlasını veremez. çünkü optimizasyonu cad-cam yazılımlarına ve 3d design programlarına göre yapılıyor bu serinin.quadro serisi oyun ağırlıklı değil endüstriyel ağırlıklıdır.(bazı modelleri dışında) geforce serisi oyun içindir.

ayrıca 3d modelleme yapan büyük firmalar (dreamworks, pixar) bu kartlardan daha üst düzeylerini ve özel yapım kartları kullanıyorlar. ancak sonuçta adamların ekmek kapısı bu. eğer oyun oynamak için alınıyorsa tabiikide enayiliktir.

mucahid

Doçent
Reaksiyon puanı
12
ben diyiyorum ki Ucuzdur vardır ileti, pahalıdır vardır hikmeti:D:D:D:D

IncredibleTurk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi de son çıkan X200 serileri Quadrolardan daha gelişmiş değil mi ???? Ram olayında biraz tıkanma var sanırım Ram'de Quadrolar hayli geçmiş. Her insanın takıntısı vardır. Kimisi arabasına çok büyük masraflar yapar kimisi evine çok masraf yapar. Ben bilgisayara yapılan masrafları çok büyük görmüyorum. Takıntı sonuçta.... Durumum müsait olursa ben hiç düşünmem. SLI falan yaparım bu kartları :)

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
pny nvıdıa quadro fx5800 4gb gddr3 512-bit pcı-e x16 profesyonel grafik kartı

kartın adını iyi okuyun (profesyonel grafik kartı) bu kartı alan adam farcry2 yada pes 2009 oynamak için almıyor. Video işliyor verdiği parayıda 1 bilemedin 2 iş yapıp çıkartıyor.

+11111

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Nvidian'nın bundan daha dandik bir ekran kartı vardı.
20 Bin Tl'ydi. O zaman fiyatı da 2006'da görmüştüm bir yerde.
Ondan sonra pahalı gelmiyor tabi.

Ama bu 7 Bin liralık ekran kartıyla yaptığın bir iş sana en az 10 Bin lira getiriyor.
Bunu alanlar oyun için allmıyorlar. İş için alıyorlar.
Tabi iş dışında 10 - 15 oyunu aynı anda açıyor olabilirler. Orasını bilemem :D

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Sonuçta profesyonel bir kart bu... Para kazanmak için para yatırmak gerekir ve özelliklerine bakınca sadece para değil vakit de kazandırır gibi duruyor bu kart. Daha kısa sürede iş bitirmek daha çok iş almak demek. Ne diyelim alana hayırlı uğurlu olsun.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Aslında doğru hem bu fiyata bilgisayarı yeniden düzerim.Bir de doğru söylüyonuz ben de olsam bu kadar param olsa verebilirim.Yani dediğiniz gibi çok param varsa ya da harcıyacak yer bulamıoyrsam veriririm bu fiyatı.

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bu kart ile oyun oynamayı düşünenler yanılırlar.Oyun performansı yok bu kartlarda.Bu kartlar ile video işleniyor.Oyun yapılıyor.Örneğin oynadığınız her oyun bu tür kartlardan yardım alarak yapılıyor.Normal oyun kartları ile 1 ayda video yu dönüştürüyorsanız.Bu kartlar ile 1 gün bile sürmez.Çünki işleri bu...

Bir oyun firmasının milyar dolarlarca para kazandığını düşündüğünüzde bu fiyat onlara çerez parası gibi gelir...