Siyasi düşünceniz nedir?

Sfatihmehmed

Asistan
Reaksiyon puanı
271
Evet. Siyasi düşünceniz nedir. Ben söyleyeyim oy vermiyorum, adam gibi biri gelene kadar da vermeyeceğim. RTE halkı boş yere gaza getirip, kendi tarafına çekiyor. Ayakkabı kutusu olayı, 15 temmuz unutulmadı ama insanlar hâlâ AKP den yanalar. Bana kalırsa 15 Temmuz bir tiyatroydu. Sizin görüşlerinizi bekliyorum.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Görüşlerime uygun bir parti bulunmamakta.
Isterim ki gençlerimiz ufak bir para biriktirmeyle calisarak veya aileden alarak farketmez ülke ülke dolasabilsin ufuklarını genisletebilsin. Istediğimiz şeyler hayal olarak kalmasın alabilelim. Alim gücü yükselmeli yani bir kaç aylık maaştan kalanlarla orta seviye telefon alınabilmeli. Fakirlik ölçütü buzdolabı , zeka ölçütü hoşaftan belirlenmesin. Eğitim de uygulama on planda olmalı mezunlar daha rahat iş bulabilmeli. Buldukları ışte okulda öğrendiklerini uygulayabilmeli. Her vatandaş aylık kazanciyla kırmızı etinden tavuguna meyve sebzesine kadar alabilmeli kira fatura borcu biriktirmeden yaşayabilmeli istediklerini alabilmek için para biriktirebilmeli. Tabi bu refah seviyesine ulaşabilmek siyasiler için uzlaşma gerekli sert tavırlar küresel olarak gücüne güç katmaz kısa veya uzun vadede güç kaybettirir. Aynı şekilde başka ülke liderlerine veya halkı yüzünden kendi halkina zarar gelmemeli. Bu zarar fiziki den ziyade ekonomik psikolojik.

Ne yazık ki ülkemiz de herkesin derdi kendi cebini doldurmak olmuş. Verilen sözler vaadler tutulmaz, tutulsa bile başka bir yerden ödün vererek daha zor şartlara sürükleyerek yapılmakta.

Sırf bu yüzden desteklediğim bir parti veya siyasi lider bulunmamakta.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Böyle konularda Herdefasında bu resim aklıma giriyor.

gFvlWD.jpg

enes.wtp

Asistan
Reaksiyon puanı
744
Kimsenin kimseye faydası yok, herkes cebinin ve karnının peşinde koşuyor. A'sı da bu işte, B'si de ama en çok başımızdakiler bu işte :)

Koyun gibi peşinden gideceğime it gibi tek gezerim daha iyi.

Reaksiyon puanı
5,171
Bundan 10 yıl önceki AKP kadrosu olsa muhtemelen efsane olacaktı ancak herkesi küstürdüler... Görende ortada vatan millet meselesi değilde kişisel bir şey var sanacak(belkide öyledir). Maalesef şuan ki mevcut durumda düzgün iş yapan sadece içişleri, dışişleri ve sağlık bakanları var. Bu çok kötü bir durum.

Ancak muhalefete baktığımda HDP den gelen oy desteği, bundan rahatsız olan milliyetçi bir parti, CHP içinde kendine destek verenlerin uzaklaştırıldığını iddia eden Muharrem İnce ve bununda yanı sıra çoğu CHP li tarafından bile sevilmeyen bir adet Kılıçdaroğlu var.

Durum böyle olunca kimse bana ama akp şöyle ama akp böyle demesin. Tablo açık ve net. Şuan muhalefeti birleştiren tek şey Erdoğan düşmanlığı eğer Erdoğan giderse bu muhalefeti birleştirecek hiçbir şey kalmaz.

garb02

Doçent
Reaksiyon puanı
123
Siyasi partisi düşüncem yok. Adalet'ten yanayım, eşitlikten yanayım, demokrasiden yanayım. 2000 öncesi refah arıyorum. Pazara gidip 50 liraya evime sebze meyve almak istiyorum. 35 lira et almak istiyorum 50 liraya pirzola almak istiyorum.

1250 liraya kurban bayramında hayvan kesmek istiyorum 1250 liraya 900 kiloydu hayvan

O günleri özledim.

heathrow

Doçent
Reaksiyon puanı
55
Türk lirası üzerinden maaş alıyorum. 2009 yılındaki maaşımla şu anki maaşımı dolar cinsinden karşılaştırıyorum. Alım gücüm yarı yarıya düşmüş. 2009 yılında 2X dolar alırken, şimdi X dolar alabiliyorum. Alım gücümün artması gerekmez miydi?

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,896
Türk lirası üzerinden maaş alıyorum. 2009 yılındaki maaşımla şu anki maaşımı dolar cinsinden karşılaştırıyorum. Alım gücüm yarı yarıya düşmüş. 2009 yılında 2X dolar alırken, şimdi X dolar alabiliyorum. Alım gücümün artması gerekmez miydi?

alım gücü dolara bakarak değil, enflasyona bakarak görülür. (kahvaltıda dolar yemiyorsan)

Reaksiyon puanı
6,371
Türkiye yüksek teknoloji ürünlerine yatırım yaptığı zaman, sağlam teknoloji üretebildiği zaman, uzay ve havacılık teknolojilerine yatırım yaptığı zaman, her türlü alanda teknolojiyi ürettiği zaman, sağlıkta iyi olabildiğimiz kadar teknoloji de iyi olabildiğimiz zaman, ekonominin daha iyi olduğu zaman, torpil ile iş bulanlar olmadığı zaman, sıranın başında ki tanıdık diye sıranın en sonundakinin en başa geçemediği zaman, hak etmeyen üst düzey makamda kilere israf maaş verilmediği zaman, ihtiyacı olanlara para verildiği ve ihtiyacı olanlara çok daha fazla yardım edildiği zaman, yardım kurumuna başvuru yapmadan, ihtiyaca göre yardım verildiği zaman, fırsat eşitliği olduğu zaman yönetim kimde ise ona oy veririm. Ama galiba oy vermeye ömrüm yetmeyebilir.

Reaksiyon puanı
5,171
2008den 2020 ye asgeri ücret 36$ arttı. Tekrar hesap yapmalısın bence...

Sıkıntı enflasyon. Enflasyondan dolayı alım gücün düştü.

heathrow

Doçent
Reaksiyon puanı
55
2008den 2020 ye asgeri ücret 36$ arttı. Tekrar hesap yapmalısın bence...

Sıkıntı enflasyon. Enflasyondan dolayı alım gücün düştü.
Dolar 1,5 liradan 7 liraya yükseldi.
(Neredeyse 5 katı)

Maaşım o kadar artmadı kesinlikle.

Yarı yarıya fark var

heathrow

Doçent
Reaksiyon puanı
55
Bu yılın enflasyon zamı henüz gelmedi. Doları 7den değil son enflasyon zamındaki halinden hesapla...

Asgeri ücret o zamanlar 500 küsür TL ydi.
Asgari ücretle işe başlamadım. Bu arada dolar hakkında konuşmak yasaklanmıştı sanırım. Daha fazla diyeceğim bir şey yok.

Reaksiyon puanı
61
Arkadaşlar siyasi görüş olarak, bu parti şu parti gibi bir savunmam yok. Cumhuriyet kurulduğundan itibaren sistem bellidir. Başa geçersin kendi adamlarını getirirsin olay bu, AKP CHP MHP herhangi bir parti fark etmiyor. Kim nerde başa geçerse kendi adamını getirir. O yüzden yok bi böyle adaletli olacağız biz şöyle eşit davranacağız diye konuşanlarada pek kulak asmam. Siyasetin temeli güzel yalan söyleyebilme ve hitap yeteneğidir diye düşünüyorum. Görüşüm gereği terör örgütlerini alenen destekleyen ve milli konularda ne olursa olsun Türkiye değilde başka güçleri savunan partileri kesinlikle desteklemem.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
İstatistikten yoksun, gerçeklikle alakasız bir kıyaslama. Niye mi?

2009 yılı dolar kuru yaklaşık 1.65₺ civarı. Asgari ücret yaklaşık 525₺. Bir maaş ile 318 dolar alınabiliyor.

2020 dolar kuru 7₺. Asgari ücret 2300₺. Yani bir maaş ile 328 dolar alınabiliyor.

2020'de bırak yarı yarıya daha az dolar almayı 10 dolar fazla bile alınıyor.

Tamam dolar yükselmiş. Ürünlere zam gelmiş ama maaşlar yerinde saymamış.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Bana kalırsa 15 Temmuz bir tiyatroydu. Sizin görüşlerinizi bekliyorum.
Bu söylem çok üzücü.
O kadar kamera kaydı var. Şehitler var. FETÖ'nün yaptığı ispatlı bir darbe girişimi.

Tiyatro olmadığına inanmanız için darbenin gerçekleşmesi mi gerekirdi? 60, 80 darbeleri gibi sonuca mı ulaşmalıydı?

Reaksiyon puanı
10,315
Bu söylem çok üzücü.

Kendisini daha evvel doktor olarak tanıtan bu arkadaşımız belli ki vazifesini yerine getiriyor. 15 Temmuz'dan sonra -kendi açılarından- ipler sarpa sapınca Pensilvanyadaki iblisten gelen talimattı "Tiyatro" söylemleri. Yani şu algıyı oluşturmak istiyorlardı. "Hocaefendinin(!) bu işlerden hiç haberi yoktur, o masumdur. Ama Tayyip Erdoğan cemaatten temelli kurtulmak için bu tiyatroyu organize etti!"

Ne ala değil mi? Sen kalk yarım asır CİA köpekliği yap, ülkeni ele geçirmeleri, bağımsızlığını yok etmeleri için maşalık yap, milletinin dini inançları konusunda kimyasını ifsat et... Sonra da kalk "Tiyatroymuş!"

Bu iblisin müritlerinden başka hiçbir akıl ve vicdan sahibi "tiyatro" dememiştir, bunu deme cüretini göstermemiştir.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Kendisini daha evvel doktor olarak tanıtan bu arkadaşımız belli ki vazifesini yerine getiriyor. 15 Temmuz'dan sonra -kendi açılarından- ipler sarpa sapınca Pensilvanyadaki iblisten gelen talimattı "Tiyatro" söylemleri. Yani şu algıyı oluşturmak istiyorlardı. "Hocaefendinin(!) bu işlerden hiç haberi yoktur, o masumdur. Ama Tayyip Erdoğan cemaatten temelli kurtulmak için bu tiyatroyu organize etti!"

Ne ala değil mi? Sen kalk yarım asır CİA köpekliği yap, ülkeni ele geçirmeleri, bağımsızlığını yok etmeleri için maşalık yap, milletinin dini inançları konusunda kimyasını ifsat et... Sonra da kalk "Tiyatroymuş!"

Bu iblisin müritlerinden başka hiçbir akıl ve vicdan sahibi "tiyatro" dememiştir, bunu deme cüretini göstermemiştir.

Zaten akıl var mantık var. Sen paşa olmuşun üst düzey rütbeli komutan olmuş F16 pilotu olmuşun çoluğun çocuğun var bir ailen var. Ve ben bir tiyatra çevireyim diyecek adam :D

Ne yapalım diye düşünüp Bu işin sonunda Erdoğan'ı parlatacaz ama bizim rütbelerimiz sökülecek iyice bir dövülecez donla ellerimiz arkadan kelepçeli kameralara pozlar verecez altımıza işettirecekler. Vatan haini damgası yiyecez ömür boyu ağırlaştırılmış mühebbet hapis ( Hücrede 4 duvar arasında ) alacaksın üstüne tüm ülke sana sövüp sayacak ama olsun Erdoğan için Sırf Tiyatro çevirmek için insanın aklı alıyor mu bunu gerçekten :) Ayrıca ölen öldürülen insanlarda cabası... ( Bir baba için düşünsene oğlunu dışlıyorlar senin baban şerefsizmiş vatan hainiymiş deniyor hiçbiryerde işe alınmıyor oturduğun apartmanda mahallede dışlanıyorsun mal varlıklarına el konuluyor vb ama olsun sırf Tiyatro için yapar bunlar diyebilecek kafada. )

İnsanoğlu az şu saksıyı çalıştırmalı neden sonuç ilişkisi kurabilmeli hiç yoktan. Tek bir gerekçe yok delil yok belge yok şahit yok. Ben öyle düşünüyorum diyor :D

Son düzenleme:

Livia sas Junius

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,560
tahammülsüzlük, bencillik, iki yüzlülük ve güçsüzü ezme üzerine bütün siyasi görüşler şu anda. yollar ilim ve akıldan sapalı çok olmuş. siyaset bunlar üzerine çünkü ülkede yaygın olan erdemler bunlar. teşekkür, özür, sükunet, kibarlık, bunlar zayıflık olarak algılanıyor. ahlaksızlığın adı ahlak olmuş. ülke hak ettiği ve istediği şekilde yönetiliyor. o yüzden kafa yormaya değer görmüyorum. işime bakıyorum, daha güzel sorularla vakit geçiriyorum artık.