siyah ekran sorunu

yasinozkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sistem özelliklerim ekran kartım rx580 işlemci amd5 3500x m2ssd anakart gigabayt b450 s2h v2 am4 remler hyperx 3200m 8x2 ve 650w 80+
arkdaşlar sistemim bu toplıyalı 4 ay oldu ve aldığımdan beri siyah ekran sorununu çözemedim işlemcimin ısısı max 72 oluyor ekran kartı max 69 fakat oyun içerisinde tak diye siyah ekran veriyor kasa çalışıyor ama reset atmadan düzelmiyor mesela valorant oyunun da bazı grafik ayarlarını kapatınca siyah ekran vermiyor kesinlikle fps sorunum yok 300 civarı alıyorum ama bir türlü çözüm bulamadım

Spesiyalite

Asistan
Reaksiyon puanı
187
Düz siyah ekran mı yoksa bir hata ekranı görüyor musun? Birincisi olduğunu varsayıyorum. İşlemci ve ekran kartının fazla ısınmadığı senaryolarda sorun PSU'dan kaynaklı olabiliyor. Ama senin kullandığın PSU gayet yeterli gibi görünüyor. Marka modeli nedir? Anladığım kadarıyla yakın bir zamanda 0 bir sistem toplamışsın. Sorun monitöründen, kablolarından, ekran kartı driverından kaynaklanıyor olabilir. İlk olarak bütün kabloların sorunsuz ve gevşek olmadığından emin ol. Monitörünün kablosunu çıkarıp tak, yedek kablo varsa takıp onunla dene. İmkanın varsa farklı bir monitör ile test et. Sorun hala devam ediyorsa bir donanım problemi olmayabilir. Bu noktadan sonra deneyebileceklerin Bios'u default ayarlarına sıfırlamak, ekran kartı driverını kaldırıp yeniden kurmak, işletim sistemini tekrar kurmak.

emir000

Profesör
Reaksiyon puanı
910
sistem özelliklerim ekran kartım rx580 işlemci amd5 3500x m2ssd anakart gigabayt b450 s2h v2 am4 remler hyperx 3200m 8x2 ve 650w 80+
arkdaşlar sistemim bu toplıyalı 4 ay oldu ve aldığımdan beri siyah ekran sorununu çözemedim işlemcimin ısısı max 72 oluyor ekran kartı max 69 fakat oyun içerisinde tak diye siyah ekran veriyor kasa çalışıyor ama reset atmadan düzelmiyor mesela valorant oyunun da bazı grafik ayarlarını kapatınca siyah ekran vermiyor kesinlikle fps sorunum yok 300 civarı alıyorum ama bir türlü çözüm bulamadım
Eskiden bizim bilgisayardada sık sık oyunda siyah ekran geliyordu meğerse sorun monitöre takılı kabloymuş yenisini takınca düzeldi artık.