Sivilceler...

BerkerK

Asistan
Reaksiyon puanı
44
Arkadaşlar 14 yaşındayım 15 e giricem az kaldı herkesin ergenlikteki baş belası sivilce sorunu bendede var. Yazın yüzüm çok iyiydi ama okullar açıldıktan sonra git gide kotulesmeye başladı bu durum Hem ozguvenimi zedeliyor hemde insanların yüzüne bakmaktan cekinecek hale sokuyor beni. Doktora vb. Gitmedim ama nivea neutrogena gibi markaların yüz yıkama kopuklerini, jellerini kullandım. Ama çok az bi değişim oldu. Bu durumdan rahatsızlık duyuyorum sizce yaşım 18+ olunca düzelecek mi yoksa doktora gitmem gerekli mi acaba ? https://i.hizliresim.com/P1BRdQ.png (diğer tarafım iyi denilebilecek düzeyde bitek bu yanağımdan memnun değilim)

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,170
Arkadaşlar 14 yaşındayım 15 e giricem az kaldı herkesin ergenlikteki baş belası sivilce sorunu bendede var. Yazın yüzüm çok iyiydi ama okullar açıldıktan sonra git gide kotulesmeye başladı bu durum Hem ozguvenimi zedeliyor hemde insanların yüzüne bakmaktan cekinecek hale sokuyor beni. Doktora vb. Gitmedim ama nivea neutrogena gibi markaların yüz yıkama kopuklerini, jellerini kullandım. Ama çok az bi değişim oldu. Bu durumdan rahatsızlık duyuyorum sizce yaşım 18+ olunca düzelecek mi yoksa doktora gitmem gerekli mi acaba ? https://i.hizliresim.com/P1BRdQ.png (diğer tarafım iyi denilebilecek düzeyde bitek bu yanağımdan memnun değilim)
Suyu fazla iç, yüzünü temiz tut. Doğal bir süreç bu. Geçecektir, yolma. İz kalır.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Dert edilecek kadar sivilce yok yüzünde merak etme o kadardan bir şey olmaz. Sakın patlatma sivilceleri. Fazla abur-cubur ve yağlı besinler tüketme.

rtakak

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,459
Sürmeli bir ilaç vardı, ınsanlara danışıp ondan alabilirsin.
Abur cubur çıkmasında etkilidir.
Yüzünü de sıkma, sıkarsan iz kalıyor.

Reaksiyon puanı
4
Abicim sana verebileceğim en güzel tavsiye doktora gitmen olur. Sağlık açısından ihtiyacın olduğu için değil, psikolojik açıdan rahatlaman için. Ergenlik döneminde olduğun için her şey yolunda gitse bile sonuçta dert edecek yaştasın.

Senin yaşlarıda bazı arkadaşlarımızın hormonal değişikliği nedeniyle yüzünde normalden fazla sivilce çıkıyor. Ablamda da aynı sıkıntı vardı. Yıllarca hep sorun etti, türlü türlü ilaç kullandı, sabun kullandı vs. Kimi etki etti kimi etmedi ama bu durum uzunca bir süre devam etti. Ne zaman üniversiteye başladı o zaman bitti sivilceleri. Bu sivilce durumu özellikle ergenlik dönemindeysen ne kullanırsan kullan muhtemelen kuyruk gibi peşinden gelecek. Tabii belki de basit bir ilaçla kurtulabilirsin de ama ben bu yaşıma geldim bir ilaç kullandım ve sivilcelerimden kurtuldum diyeni görmedim.

En başta da dediğim gibi hem için rahat olsun diye hem de belki bir tedavisi de olabilir diye doktora gitneni tavsiye ederim çünkü seni strese sokan tek şey sivilcelerin değil, sen farkında olmasan bile doktora gitmediğin için aklında türlü türlü sorular dönüp duruyor acaba gitsem mi acaba bir ilaçla hallolur mu acaba şunu mu kullansam neden sivilcem var vs vs ve bütün bunlar da sana ekstra stres sebebi olarak dönüyor. Belki sivilcelerindeb kurtulmazsın ama sana stres yaşatan kafandaki birçok soru işaretini gidermiş olursun.

Reaksiyon puanı
142
Benimde o yaşlarda çok vardı. Duru el sabunu ile her sabah 2-3 kes yıkayıp duruyordum. Kupkuru oluyordu yüzüm. Bu şekil kurtuldum yüzümdeki sivilcelerden. Rahatlamak için arada bir limon kolonyası sürüyordum. Bazen akşamları yatmadan önce duru el sabunu ile yıkayıp durulayıp havluyla kuruladıktan sonra buhara bırakıyordum yüzümü. Yani kaynar suyu bir kaba, küçük leğene boşaltıp, üstümü de çarşaf ya da bir örtü ile kapatıp, buharı dışarı kaçırmayacak şekilde yüzüme maruz bırakıyordum. Nefes açılması, burun tıkanıklığı gibi durumlara da iyi geliyor. Kaynar suya üfledikçe yüzüm daha iyi yanıyordu. Yıllardır sivilcem yok. 3 günde bir killi yeşil maske yap. Lokman hekimler satar. Bunların dışında yüzüme çok bakıyordum. İşe girikten sonra öyle bakmaz oldum. Arada bir sadece burun üstündeki ve çevresindeki siyah noktaları temizliyorum :D
Hiç doktora gitmedim. Verdikleri ilaçlar yüzü yakıyor, soyuyor, yan etki yapıyor v.s.

Emir Timur

Doçent
Reaksiyon puanı
445
Çikolata, cips, ayçekirdeği vs. yağlı şeyleri tüketme. Zaten sağlığına da zararlı.

Narrator

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Sivilce tamamen genetik. Ben 18 yaşındayım hiçbir zaman sivilce çıkmadı.

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Aşırı derecede sivilce yok yüzünde normal hatta çoğu kişiye göre az denilebilir ayrıca çok dert etme herkesde var bu sıkıntı sana özel bir durum değil bende hiç çıkmadı mesela ama çıkan yakınlarımda 17-18 yaşlarında tamamen geçtiğini gördüm.

Enes HCKYL

Doçent
Reaksiyon puanı
222
Maya maskesi yap ben yaptım sivilcelerin daha çabuk kurumasını sağlıyor (tarifi internette var)

BerkerK

Asistan
Reaksiyon puanı
44
Yorumlarını için teşekkür ederim. Sömestr tatilinde ailemle doktora gitme kararı aldım. Zaten cips, çekirdek gibi şeyler ayda 1 tüketiyordum şimdi hiç tuketmiyorum. Ablam var ablamdada aynı şekilde ergenliginde yüzünde benim 2-3 katım daha kötü sivilce çıkmış, Şuan üniversitede hiçbir iz kalmamış umarım benimde öyle olur. Yüzümü temiz tutmaya özen gösteriyorum hergün Sabah akşam yüz yıkama jeli ile yıkıyorum umarım doktor takviyesiyle beraber bu sorunumdan kurtulurum.

aylmz07

Asistan
Reaksiyon puanı
84
Clindoksil jel kullandın mı dene istersen