Site Nasıl Olmuş

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tatar59
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar bir süredir üzerinde çalıştığım web sitesi bitmek üzre ama ben müşteriye göstermeden önce genel tasarımı ve şablonu sizlere sunmak istedim. Sitede iletişim vs olmadıgı için reklam olacagını düşünmüyorum amacım sadece fikir almak daha bitmedi üzerinde çalışıyorum ama ana sayfa şablonu, kategori içerikleri falan nasıl olmus renkler nasıl olmus bakıp yorum yapabilirmisiniz. Eksik kısımları var düzelicek editlenicek bunları biliyorum genel tasarım nasıl renkler vs nasıl işte site

LİNK

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
sade hoş ve kullanışlı beyendim

Nack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, birkaç önerim olucak;

1- Logonun hafif alt ve üstünden geçen beyaz çizgi çok sırıtmadan sadece harflerin üstünden geçerek veya şeffaflığı düşürülerek daha güzel halde olabilirdi,

2- Arka plana yerleştirdiğiniz resimin disk boyutu 461 KB. Lakin 1920x1080 HD pixelde olduğu için sayfa açılım süresi ve genel performans+gezinmede problem yaratıyor performans düşüklüğü sergiliyor,

3-Tasarım sade ve hoş fontlarda birkaç değişiklik deneyip daha iyisini yapmaya çalışabilirsin.

Başarılarının devamını dilerim
.

Nack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
http://www.demositelerim.com/cache/cachefs/net/30-kekik.html
burada ya ben anladım yada burada 8.00 TL yazıyor ? 8.000 TL olması lazım diye düşündüm yada bende sorun var :D

Bencede 8.000 olması lazım
109.gif

rCpkSk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bencede 8.000 olması lazım
109.gif
O zaman kör olmamışım :D ilk dikkat çeken bir o bir logonun üstündeki beyaz çizgi logonun altında az şeffaf ve kabartmalı olması gerektiğini düşündüm :D

Nack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O zaman kör olmamışım :D ilk dikkat çeken bir o bir logonun üstündeki beyaz çizgi logonun altında az şeffaf ve kabartmalı olması gerektiğini düşündüm :D

Aynen ilk yazdığım mesaja bakarsan bende belirttim aynı şekilde dikkate alır inşallah arkadaş :D

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
çok renkli bence güzel olmuş:)

Shıftdelete

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bencede 8.000 tl larak duzeltılmesı lazım birde motora incele dedıgımızde ek bı bılgı gelmıyor yıne ıyat gösterılyor orası nıda bı duzeltt ayrıntılı olarak

artinda

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Logo konusunda diğer arkadaşların dediğine katılıyorum. Bir de yazı fontlarını değiştir. Bu arada Ürünlerin altında yer alan "detaylar" logosunda biraz oynalamalar yap.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
genel anlamda güzel.

hatalar ve eksiklikler şöyle (chrome 'dan bakınca)
- footer okunmuyor.
- ürün detay sayfasında bazı ürünler hatalı görünüyor. örnek
- menüde tuşların üstüne gelince çıkan ürün resimlerinin dekupajları kötü. ayrıca gölge ve ışıklandırlamalar ile süslenmeli. şu an ki grafiklerin albenisi yok.
- ürün listesindeki ürün adı yazan yerin zeminindeki turuncu fazla koyu ve üzerindeki renk siyah olduğundan okunaklı değil. ya zemin rengi açılmalı yada yazı rengi beyaz yapılmalı
- menüdeki turuncu biraz griye yaklaştırılsa iyi olur bence.

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
arkadaşlar söylenenleri tek tek uygulamaya başlıyorum çok teşekkur ederim değerli yorumlarınız için vakit ayırıp yardımcı oldunuz akşama bitmiş haliyle tekrar bakarız :)

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Hocam bu ney ? :)
3cgMi.png

Bir de turuncu yerine daha ağır bir renk olmalıydı.

darzanyus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
http://www.demositelerim.com/cache/cachefs/net/30-kekik.html
burada ya ben anladım yada burada 8.00 TL yazıyor ? 8.000 TL olması lazım diye düşündüm yada bende sorun var :D

8.000 tl değil gerçektende 8.00 tl zira bu fiyat motorum fiyatı değil " Latincesi Thymus Vulgaris olup Güney Avrupada yetişen bir bitkidir. Aromatik yağ kekik, timol ve karvakrol bakımından zengindir. Mide için kullanılan bitki diüretik ve antiseptik özelliğindedir. Gıdalarda baharat olarak ve ete lezzet vermek için kullanılır. " bitkinin fiyatı arkadaş siteyi uyarlama yapmış başka bir site üzerinde çalışıyor yani :)

rCpkSk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
8.000 tl değil gerçektende 8.00 tl zira bu fiyat motorum fiyatı değil " Latincesi Thymus Vulgaris olup Güney Avrupada yetişen bir bitkidir. Aromatik yağ kekik, timol ve karvakrol bakımından zengindir. Mide için kullanılan bitki diüretik ve antiseptik özelliğindedir. Gıdalarda baharat olarak ve ete lezzet vermek için kullanılır. " bitkinin fiyatı arkadaş siteyi uyarlama yapmış başka bir site üzerinde çalışıyor yani :)
En azından yapım aşamasında gibi absürd şeyler yazılsa iyi olurdu (: ve yapılan yorumlara bakarak daha güzel birşey çıkar ortaya inşallah şimdiden hayırlı uğurlu olsun kardeşim :)

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Evet arkadaşlar elimden geldiginde yaptıgınız yorumları uygulamaya çalıştım son hali budur ürün sayfası en baştaki scooter ürünü gibi olacaktır bütün ürünler o şekilde renk seçenekleri ve özellikleri ile yuklenicektir ben sadece css ve editleme kısmını yaptım ürün fiyatları içerik ayzıları açıklamaları detaylar vs hepsi sallama doğruluk payı olmayan şeyler :) Fontları biraz daha büyütüp georgia yazı fontu yaptım ürün içinde büyük değişimler yaptım dedigim gibi eb bastaki ürün içine girerseniz görünür :) saat 4 oldu yarın 8 de kalkıcam bide yatıom ben artık :) Arka plan resmini boyut olarak küçülttüm biraz ama daha uygun bi resim bulamadım logoda dedigniz sekilde yaptım kabartma ve saydam olarak ayarladım logonun yanına google için biraz yazı ekledim o şekilde tanıması daha uygun ekliceğiniz birsey varsa paylaşırsanız sevinirim. Bu arada daha önce bakan arkadaşlar her sayfada ctrl + f5 yapmazlarsa değişikleri göremeyecektir cache den dolayı ctrl ve f5 tusuna aynı anda basarsanız siteyi bilgisayarınızdaki css den değil siteden yukler Teşekkurler

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
fiyatlar hatalı düzeltilmeli

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Renk tercihleri güzel değil, gözü yoruyor. Biraz daha mat renkler ve daha güzel yazı fontları tercih edilebilirdi.

Yeşil, siyah, kırmızı, gri, beyaz fln :)

Ayrıca menu'lerin yazı fontlarını biraz daha cool yapabilirsin :)

Onun dışında kullanışlı, pratik ve güzel bir site olmuş.

rCpkSk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
facebook panelının oldugu yerde uçuk bir hata var. Gölgelendirme güzel ama sanki ışık soldan geliyormuş gibi olsaymış ne güzel olurmuş ?

musabbu

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Sağ üst köşedeki yazıyı arka plandan ayırmak biraz güç oluyor.

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
fiyatlar hatalı düzeltilmeli

Fiyatlar ürünler ve açıklamalar reel değil deneme amaçlı girilmiş bilgiler tabiki değişicek onaylandığında.

Renk tercihleri güzel değil, gözü yoruyor. Biraz daha mat renkler ve daha güzel yazı fontları tercih edilebilirdi.

Yeşil, siyah, kırmızı, gri, beyaz fln

Ayrıca menu'lerin yazı fontlarını biraz daha cool yapabilirsin

Onun dışında kullanışlı, pratik ve güzel bir site olmuş.

Renkler konusunda site sahibinin isteği bu bencede menu arkaplanındaki turuncu griye dönebilir deniyeceğim. Ayrıca menuler için font önerebilirsen sevinirim.

facebook panelının oldugu yerde uçuk bir hata var. Gölgelendirme güzel ama sanki ışık soldan geliyormuş gibi olsaymış ne güzel olurmuş ?

Haklısın o resimden kaynaklı internette buldugum rastgele resim bugun değiştiriyor olacağım teşekkurler :)

Sağ üst köşedeki yazıyı arka plandan ayırmak biraz güç oluyor.

Tamamen arkaplan yüzünden kırmızı yapsamda zor okunuyor arkaplan arayışındayım..

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Renkler konusunda site sahibinin isteği bu bencede menu arkaplanındaki turuncu griye dönebilir deniyeceğim. Ayrıca menuler için font önerebilirsen sevinirim.

Renk ler aynı kalsın bence ama tonlarını matlaştır. kırmızı için Hurriyet.com'un üst menu arka plan kırmızısına yakın bir ton seçebilirsin, yada iron-man kırmızısı :)

Birde menu buttonlarının arka plan renklerinde gölgelendirme yaparsan daha güzel olacaktır, siteye derinlik katar. Yukarıdan ışık vuruyormuş gibi üst kısımlar açık alk kısımlara doğru yavaşça koyulaşsın.(http://www.zavvi.com/home.dept , yeşil menulerdeki gibi)

Font olarak aklımda birşey yok, araştırmak gerek.

rCpkSk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şeytan diyor tasarımı sen yap diye :D