Site Kurma Konusunda Lütfen Yardım!!!

a_kadir58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar daha önce bu işten anlayan bir arkadaşa sitemi kurdurdum.Geçenlerde siteyi hacklediler forumdan birçok arkadaş joomlayı v.b. lerini kurmamı tavsiye etti.Joomlayı kurmaya karar verdim dosyalarını filan indirdim daha önce kuran arkadaşa rica ettim ama o da işlerinden dolayı sanırım bir türlü ilgilenmedi.Bende sitemle ilgili bazı bilgileri ve şifremi istedim.Artık kendi başımın çaresine bakarım diye.Ama malesef bir türlü beceremedim.Sizden ricam sıfırdan nasıl bu sitemi kurabilirim.Artık kafayı yemek üzereyim.Yardımcı olursanız çok sevinirim.İşi gücü bıraktım bununla uğraşıyorum.Sitemi kurmak hırs haline geldi kısacası.Lütfen bilen arkadaşlar yardım edin.

Reco07

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Site kurmak uzun bir iştir. Ama kavrarsan konuyu çabuk öğrenirsin.
Öncelikle host yani sitenin barınacağı bir firma ile anlaşmalısın bu firma iyi olmalı çünkü siten zırt pırt kapanmasın ve hacklenmesin.
Sonra domain adresin var mı varsa domain de almalısın. domain ve host veren firmalar var oralarla anlaşıp sistemi otomatik olarak kurdurabilirsin. Ancak domain ve hostu farklı yerlerden alırsan dns yönlendirme gibi olaylar sözkonusu bunları yapmalısın.

Tüm bunları yaptın diyelim. Sonra sitenin dosyalarını sunucuya atmalısın. Artık nasıl bir site ise ona göre kurulumları var. Atıyorum blog ise wordpress en çok kullanılan. bunun veritabani kurulumu vs dosya ayarlaması var. bunların hepsinin internette anlatımları vardır yapabilirsin. umarım başarırsın kolay gelsin.

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
Önce hangi sistemi kuracağını karar ver sonra nette kurulum ve ayarlamalar gibi konuları arat.Ha bualamadın.Ozaman yardımcı olabilirim :) Bu söylememin nedeni kimsenin eline bakmak zorunda kalmazsın.

a_kadir58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Site kurmak uzun bir iştir. Ama kavrarsan konuyu çabuk öğrenirsin.
Öncelikle host yani sitenin barınacağı bir firma ile anlaşmalısın bu firma iyi olmalı çünkü siten zırt pırt kapanmasın ve hacklenmesin.
Sonra domain adresin var mı varsa domain de almalısın. domain ve host veren firmalar var oralarla anlaşıp sistemi otomatik olarak kurdurabilirsin. Ancak domain ve hostu farklı yerlerden alırsan dns yönlendirme gibi olaylar sözkonusu bunları yapmalısın.

Tüm bunları yaptın diyelim. Sonra sitenin dosyalarını sunucuya atmalısın. Artık nasıl bir site ise ona göre kurulumları var. Atıyorum blog ise wordpress en çok kullanılan. bunun veritabani kurulumu vs dosya ayarlaması var. bunların hepsinin internette anlatımları vardır yapabilirsin. umarım başarırsın kolay gelsin.

Tüm bu söylediklerini yaptım joomla dosyalarını sunucuya attım ama kurulum aşamasına gelemedim.

---------- Post added at 18:46 ---------- Previous post was at 18:44 ----------

Önce hangi sistemi kuracağını karar ver sonra nette kurulum ve ayarlamalar gibi konuları arat.Ha bualamadın.Ozaman yardımcı olabilirim :) Bu söylememin nedeni kimsenin eline bakmak zorunda kalmazsın.

joomlayı kuracağım.Joomlayı ftp klasörüne attım.Ama kurulum safhasına gelemedim.