h2ocukluegg
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 1
Site Haritaları
İlk yapım sebebi küçük sitelerde ziyaretçilere daha hızlı hizmet vermek amacıyla düşünülmüştür. Fakat şimdiki zamanda arama motorları botlarının siteleri daha hızlı ve kolay indekslemesi için kullanılmaktadır.
Robots.txt dosyalarına belirli komutlarla site haritasının yolu belirtilir ve gelen botlar o komutalara göre site haritanıza ulaşıp sayfalarınızı indeksler. Robots.txt dosyanız olmadan site haritası yapmanızın bir mantığı olmaz. Robots.txt dosyalarına verilecek komutları şimdi size göstermeyeceğim. Çünkü kimse uzun uzun uğraşmak istemez. Bir kısa yolu var bunun da.
Site haritasından sitenizin tüm sayfaları bulunmalı ki arama motorlarından sitenize gerçekten bir şeyler öğrenebilecek gerçek ziyaretçiler gelsin. Diyelim ki sitenizde 250 yazı 1000 tane de etiket var. Daha kategori ve arşiv sayfalarını eklemiyorum. 1250 sayfayı nasıl bulupta bir site haritası oluşturacağım diye kara kara düşünmeyin. Bunun da kolay bir yolu var.
Şimdi bu dediğim işlemleri gerçekleştiren WordPress eklentileri var. Fakat ben arasından en iyisini seçtim. “Google XML Sitemaps”. Buradan download linki vermiyorum çünkü sürekli yeni versiyonlar çıkıyor. En son sürümü indirip WordPress’inize entegre etmek size kalmış.
Ayarlarını zevkinize göre yapın. Herhangi bir zarar gelmez. Fakat default ayarlar sıradan bir site için gayet uygun. Ayarları yaptınız ve kaydet dediniz. Sırasıyla şu işlemler gerçekleşiyor:
Google-Bing-Ask-Yahoo gibi arama motorlarına;”Heey benhttp://www.siteniz.com/ sitesiyim. Ve bir site haritam var.http://www.siteniz.com/sitemap.xml adresinde. Bir zahmet orada bulunan linklerdeki sayfaları indeksle.” Arama motorları da diyor ki;”Tamam birader. Sırada binlerce site var. Sabreden derviş muradına ermiş. Biraz bekle.” Der ve site haritanızın yolunu diğer arama motorlarına yol göstermesi için Robots.txt dosyanıza işler.
Şimdi biz arama motorlarına gel bizi indeksle dedik ama bu işlem 2 gün civarında gerçekleşir. Bir dahaki derste en hızlı şekilde indekslenmeyi, hızlı bir şekilde indexlenmenin faydalarını ve Google Webmaster Tools u kullanmayı öğreneceğiz.
Site Haritaları konumuzu burada sonlandırıyorum. ShiftDelete de kalın
Bu yazıyı indirmek için tıklayın
ALINTI DEĞİLDİR KENDİ YAZIM