Sistemimde ki sorunu nasıl tespit edebilirim?

YiğitArtun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Ekran kartından olduğunu sanmıyorum ekran kartı fps drop yapacak son parça olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Xmp profili etkinse devredışı bırakıp stok dener misiniz bir? Bir de ramleri hangi slotlara taktınız? Aralarında bir bosluk olması lazım.
Onuda denedim ki bunu kapalı halde bunların olmaması da ayrı bir sorun.

Fakat XMP açıkken de aynı kapalıyken de aynı.
AMD'ye pek güvenmiyorum mutlaka kartı servise göndereceğim.

Not: RAMler A2 B2 slotlarına takılı.

YiğitArtun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
El sürülmemiş ssd ve windows 10 2004 sürümü kaldı sanırım. ?
Vallahi hata nedir kafayı yiyeceğim artık.
Aklıma ne gelirse her şeyi deniyorum :D

El sürülmemiş ssd ve windows 10 2004 sürümü kaldı sanırım. ?

Vallahi hata nedir kafayı yiyeceğim artık.
Aklıma ne gelirse her şeyi deniyorum :D
Hatta şimdi RAM slotlarını A1 B1 olarak değiştireceğim :D

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,503
Sorununuzun cevabı bu resimde açık bir şekilde görülüyor.
Ekran kartınızın fanı "0" RPM gözüküyor yani ekran kartınızın üzerindeki fan çalışmıyor.
Kontrol edin lütfen, fanı çalışmayan bir ekran kartında fps drop yaşamanız çok normal.
Güç bağlantılarını yapmayı unutmuşlar sanırım , ya da arızalı da olabilir.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Ekran kartınızın fanı "0" RPM gözüküyor yani ekran kartınızın üzerindeki fan çalışmıyor.
Kontrol edin lütfen, fanı çalışmayan bir ekran kartında fps drop yaşamanız çok normal.
Sicaklik 44 derece oldugundan o hocam. 50 55ten sonra fan calisir

YiğitArtun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Yok fanlar çalışıyor, ama 60'a doğru çalışıyor.
50-55 değil.

Ayrıca fanlar gayet sağlıklı arızalı falan değil.

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,503
Yok fanlar çalışıyor, ama 60'a doğru çalışıyor.
50-55 değil.

Ayrıca fanlar gayet sağlıklı arızalı falan değil.
Eminseniz ok, Windowsu yeniden kurup sıfır bir şekilde denediniz mi ?
Driver uyuşmazlığı vs de olabilir.

Ayrıca driverları kendi sitesinden indirip kurmanızı tavsiye ederim updateden gelen driverlar bazen sorun olabiliyor.

YiğitArtun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Eminseniz ok, Windowsu yeniden kurup sıfır bir şekilde denediniz mi ?
Driver uyuşmazlığı vs de olabilir.

Ayrıca driverları kendi sitesinden indirip kurmanızı tavsiye ederim updateden gelen driverlar bazen sorun olabiliyor.
Valla bu kaçınca format.
Her şeyi denedim gittim hocaya muska yaptırdım astım kasaya yine bir şey değişmedi.

Zaten kendi sitesinden indirdim fakat şöyle bir sorun var eğer yardımcı olabilirseniz;

d12d12.png

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,503

YiğitArtun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Bunda da bir sorun yoksa o zaman geriye ekran kartı ve anakartın post kodunun 04 veya R0 olması kalıyor:D

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Bu fps droplari programla izlediğinizde de gerçekten düşüyor mu? Yani 200fps iken drop anlarında 20-30 a falan düşüyor mu

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
Yok mesela 500 fps böyle donduğu zaman falan 430 falan oluyor.
Vsyn-c açarak fps yi monitör hz sine kilitleyerek sorunu çözersin..
Yok i9 9900k sı var sorun yaşamaz muhabbetlerini artık bi kenara bırakın baydınız. Sistem iyi olunca her şey dört dörtlük olmuyor. Sırf ssd deki sorundan bile olabilir yaşadığın problem. 2x8 ramini dual channel yaptın mı ? 2-4,1-3 ? Böyle basit şeylerden bile sorun ortaya çıkabilir. İşlemci boşta 35 derecede gerçekten muazzam bir değer.

YiğitArtun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Vsyn-c açarak fps yi monitör hz sine kilitleyerek sorunu çözersin..
Yok i9 9900k sı var sorun yaşamaz muhabbetlerini artık bi kenara bırakın baydınız. Sistem iyi olunca her şey dört dörtlük olmuyor. Sırf ssd deki sorundan bile olabilir yaşadığın problem. 2x8 ramini dual channel yaptın mı ? 2-4,1-3 ? Böyle basit şeylerden bile sorun ortaya çıkabilir. İşlemci boşta 35 derecede gerçekten muazzam bir değer.
Onuda denedim, fakat aynı sorunlar yine oluyor.
LOL'ü 144'e kilitliyorum o zaman 5nci sınıf slayt ödevine dönüyor.
"Yok i9 9900k sı var sorun yaşamaz muhabbetlerini artık bi kenara bırakın baydınız."
Bunu burada kimse söylemedi, bende söylemedim zaten.
Burada sorun arıyoruz, ve hala bulamadım.
RAMler A1 B2 slotuna yani 1-3 slotlarına takılı.

SirSinner

Asistan
Reaksiyon puanı
86
internette sıkıntı olabilir şu zamanlar benimde internet leşş

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Bu internet sorunu değil kasma ve takılma internet ile olmaz zaten alakası yok. Format attığınız iso bile sorunlu olsa bu problem ortaya çıkabilir. Sıcaklıklar fena değil zaten. AMD ile de alakası yok. Drop sorunu genelde işlemci, ram ve hdd üçlüsünden çıkar. Ekran kartı olması için oyunun slayt şeklinde olması lazım ki oyunu kaldırmıyor diyelim. Bir de oynadığınız oyunlarda cidden optimizasyon sorunu varsa bundan da yapar. Genelde güncel olarak çoğu oyunda optimize sorunu var en iyi sistem bile olsa sorun yaşarsınız. Ufak tefek testler yaparak ilerleyelim. İlk önce sadece microsoft'un sitesinden indirilen 2004 sürümü ile Pro versiyon bir format atın. Daha sonra sadece üretici sitelerinden indirdiğiniz sürücüleri kurun. Bunları yaptıktan sonra beni etiketleyin konuya devamında yardımcı olacağım. Windows ayarları oyun kaydetme vs bir sürü ayar var bence bunlardan da yapabilir. Windows 10 iyi bir işletim sistemi ama en son sistemlerde bile sorun yaşatıyor saçma sapan özellikleri ve uygulamaları ile.

YiğitArtun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Bu internet sorunu değil kasma ve takılma internet ile olmaz zaten alakası yok. Format attığınız iso bile sorunlu olsa bu problem ortaya çıkabilir. Sıcaklıklar fena değil zaten. AMD ile de alakası yok. Drop sorunu genelde işlemci, ram ve hdd üçlüsünden çıkar. Ekran kartı olması için oyunun slayt şeklinde olması lazım ki oyunu kaldırmıyor diyelim. Bir de oynadığınız oyunlarda cidden optimizasyon sorunu varsa bundan da yapar. Genelde güncel olarak çoğu oyunda optimize sorunu var en iyi sistem bile olsa sorun yaşarsınız. Ufak tefek testler yaparak ilerleyelim. İlk önce sadece microsoft'un sitesinden indirilen 2004 sürümü ile Pro versiyon bir format atın. Daha sonra sadece üretici sitelerinden indirdiğiniz sürücüleri kurun. Bunları yaptıktan sonra beni etiketleyin konuya devamında yardımcı olacağım. Windows ayarları oyun kaydetme vs bir sürü ayar var bence bunlardan da yapabilir. Windows 10 iyi bir işletim sistemi ama en son sistemlerde bile sorun yaşatıyor saçma sapan özellikleri ve uygulamaları ile.
Öncelikle bu kadar detaylı yazacak kadar zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Şimdi daha öncede bahsettiğim gibi, evimde toplam 3 bilgisayarım var. Bunların 2sinde de aynı sorun olmuyor. Bir çok oyun oynayan arkadaşım var onlarda hiç bu tarz sorunlar yok. Zaten pro versiyon kullanıyorum. Ve microsoft sitesinden iso dosyasını indirip rufus ile usb yazıp öyle formatladım. Windows ayarları her zaman yaptığım kendi ayarlarıma sahip.

Geçmişte 2-3 defa minidump dosyası vermişti sistem, bu minidump dosyalarıda beni amd'ye daha çok yaklaştırıyordu.
Fakat son zaman ki sıkıntıllar çok can sıkıcı.
Elimde bir kanıt olsun ki servise gönderip iade isteyeyim.
Biliyorsunuz memleketimizde bin bir türlü insan olduğu için kanıtsız iş yapmak istemiyorum.
Elimde %100 bir kanıt olsun ki servise karşı daha rahat bir durumda olayım.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Öncelikle bu kadar detaylı yazacak kadar zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Şimdi daha öncede bahsettiğim gibi, evimde toplam 3 bilgisayarım var. Bunların 2sinde de aynı sorun olmuyor. Bir çok oyun oynayan arkadaşım var onlarda hiç bu tarz sorunlar yok. Zaten pro versiyon kullanıyorum. Ve microsoft sitesinden iso dosyasını indirip rufus ile usb yazıp öyle formatladım. Windows ayarları her zaman yaptığım kendi ayarlarıma sahip.

Geçmişte 2-3 defa minidump dosyası vermişti sistem, bu minidump dosyalarıda beni amd'ye daha çok yaklaştırıyordu.
Fakat son zaman ki sıkıntıllar çok can sıkıcı.
Elimde bir kanıt olsun ki servise gönderip iade isteyeyim.
Biliyorsunuz memleketimizde bin bir türlü insan olduğu için kanıtsız iş yapmak istemiyorum.
Elimde %100 bir kanıt olsun ki servise karşı daha rahat bir durumda olayım.

Anladım hocam sizde haklısınız aklıma şu da geldi aslında. Benim arkadaşımın da sisteminde böyle bir sorun vardı mesela benim sistemimden 1-2 tık daha iyi sisteme sahip olmasına rağmen oyunlarda anlık takılmalar vs yaşıyordu windows 10 kullanıyordu bende elimde ki flash belleğe windows 8.1 yazdırıp Pro versiyonunu kurdum güncel sürücüleri vs kurunca deneme yaptığımızda bir sorun olmadığını gördük şuan hala o sistemi kullanıyor üstüne format dahi atmadı. Zamanınız bol ise isterseniz Windows 8.1 Pro kurun sisteminize bir de öyle deneyelim. En azından aklınızda soru işareti kalmaz. Bu arada bios güncel değil mi sizin? Bir de anakartınızın üstünde hiç fastboot vs gibi bir tuş yada anahtar var mı? Benim eski msı gaming anakartımda mesela böyle bir buton vardı ne zaman açık konuma getirsem sistem kağnı gibi çalışıyordu kapalı konuma alınca sistem hızlanıyordu bu da olabilir belki sizde.

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Yok mesela 500 fps böyle donduğu zaman falan 430 falan oluyor.
O zaman o fps drop değil. Görüntü mü donuyor?
Görüntü dönüyorsa ekran kartından olabilir. Elinde başka pc var saniyorum ekran kartını takip deneme şansın yok mu?

Son düzenleme:

YiğitArtun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Anladım hocam sizde haklısınız aklıma şu da geldi aslında. Benim arkadaşımın da sisteminde böyle bir sorun vardı mesela benim sistemimden 1-2 tık daha iyi sisteme sahip olmasına rağmen oyunlarda anlık takılmalar vs yaşıyordu windows 10 kullanıyordu bende elimde ki flash belleğe windows 8.1 yazdırıp Pro versiyonunu kurdum güncel sürücüleri vs kurunca deneme yaptığımızda bir sorun olmadığını gördük şuan hala o sistemi kullanıyor üstüne format dahi atmadı. Zamanınız bol ise isterseniz Windows 8.1 Pro kurun sisteminize bir de öyle deneyelim. En azından aklınızda soru işareti kalmaz. Bu arada bios güncel değil mi sizin? Bir de anakartınızın üstünde hiç fastboot vs gibi bir tuş yada anahtar var mı? Benim eski msı gaming anakartımda mesela böyle bir buton vardı ne zaman açık konuma getirsem sistem kağnı gibi çalışıyordu kapalı konuma alınca sistem hızlanıyordu bu da olabilir belki sizde.

Yok yani diyorum ya bunun sistem bileşenleri ile alakası var.
Anakart olarak Z390 Aorus Master kullanıyorum.
Ara sıra bir post code 04 görüyorum veya bazen R0 oluyor.
Ve hani bu mesela 2080 taktığımda bu sorunlar yok.
Yalan yok işlemciden de şüpheleniyorum fakat öncelik şu kart bir gitsin bakalım.
İadesini isteyeceğim 6 ay bile olmadan 2nci kez servise gitmesi hoş değil.
Bu arada bahsettiğiniz de bana göre sorun yani bir sistem bileşeninin bir özelliği aktif olunca sistem stabilizasyonunu etkiliyorsa bu da bana göre bir hatadır.
Yani bu malesef ki benim zaten önceden tahmin ettiğim AMD driver veya kart sorunu.