Sistem Yetiyor ama oyunlar kasıyor

WindowsUzman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Laptop daha yeni sayılır İlk geldiğinde hiç bir sorunu yoktu ama şimdi her oyunda kasıyor Mount and blade de bile kasıyor ama şarj aletini takınca en düşük ayarlarda max 70 fps alıyorum Lütfen yardım edin

Sistem özellikleri :

4Gb Ram İntel i5 2.60 Ghz

Nvıdıa Geforce GT 630m 2gb

krkmzmrt

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Şarj a takılı olunca asıl ekran kartının performans ını verir pille oynarsaniz ayni performansı vermez [MENTION=84487]basbeLası[/MENTION] hocam daha iyi yardımcı olacaktir

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Şarj aleti takılı değilse bilgisayar onboard ekran kartını kullanıyor. Bunu güç yönetminden düzeltebilirsin, ama düzeltmenin bir anlamı olmaz, çünkü ekran kartı iyi güç yiyor. Bu durumda dayansa dayansa 30 dk. oyunu oynayabilirsin.

Sözün kısası derdin oyun oynamak ise, şarj cihazını yanından ayırma. :)

burakyenigun53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ekran kartı modelını dxdiag yazıp ogren ve driverlerini güncelle dostum

WindowsUzman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şarj aleti takılı değilse bilgisayar onboard ekran kartını kullanıyor. Bunu güç yönetminden düzeltebilirsin, ama düzeltmenin bir anlamı olmaz, çünkü ekran kartı iyi güç yiyor. Bu durumda dayansa dayansa 30 dk. oyunu oynayabilirsin.

Sözün kısası derdin oyun oynamak ise, şarj cihazını yanından ayırma. :)

Teşekkür ederim yorumunuz için ama Bu sistem M&b yi High de rahat oynatması lazım Şarj takıyorum high alıyorum yinede kasıyor sorun nerde hocam

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Şarj a takılı olunca asıl ekran kartının performans ını verir pille oynarsaniz ayni performansı vermez @basbeLası hocam daha iyi yardımcı olacaktir
Şarj aleti takılı olduğu halde M&B yi High de oynatmıyor hocam kasıyor

ekran kartı modelını dxdiag yazıp ogren ve driverlerini güncelle dostum
Güncel hocam

WindowsUzman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güncel Arkdaşlar
[MENTION=194661]eSa[/MENTION] Galiba bilgili birisisiniz bakarmısnız ?

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Bu geçişli ekran kartı muhabbetini çıkardılar herkez şikayetçi.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Güç tasarrufu modunda değişiklik yapman gerekli.Şarj takılı değilken bilgisayarın performansı güç tasarrufu modunda olsa gerek.Eğer gerekli ayarlamaları yaparsanız pildeykende tam performans kullanabilirsiniz.Tabi laptopun üreticisi yazılımsal olarak bir kısıtlama yapmamışsa.

WindowsUzman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güç tasarrufu modunda değişiklik yapman gerekli.Şarj takılı değilken bilgisayarın performansı güç tasarrufu modunda olsa gerek.Eğer gerekli ayarlamaları yaparsanız pildeykende tam performans kullanabilirsiniz.Tabi laptopun üreticisi yazılımsal olarak bir kısıtlama yapmamışsa.
Yahu sorun Şarjda değilkiii Sistem Yetiyor ama Şarjda Bile M&B kasıyor

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Yahu sorun Şarjda değilkiii Sistem Yetiyor ama Şarjda Bile M&B kasıyor

O zaman hem pil hemde pilsiz kullanimdaki laptopun güc modlarini en yuksek performans seviyesine ayarlayin.Eger sorun buda degilse virus taramasi yapin.En son care format atin.Driverlerin guncel olduguna emin olun.

WindowsUzman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En yuksek performansa nasıl ayarlıyıcam anlatırmısınız Driverler güncel Malwarebytes ile tarattım virüs yok driverler güncel

someone799

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sag alt kosede batarya simgesi var ona tiklayip oradan yapiyorsunuz

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
3 gün öncesine kadar aynı sorun bendede vardı senin gibi bende geçişli ekran kartı kullanıyordum ama her yolu denememe rağmen kasıyordu. Driver güncellemekten tutun her yolu denedim ama olmadı en son çare format ettım ve sorun çözüldü.

WindowsUzman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
3 gün öncesine kadar aynı sorun bendede vardı senin gibi bende geçişli ekran kartı kullanıyordum ama her yolu denememe rağmen kasıyordu. Driver güncellemekten tutun her yolu denedim ama olmadı en son çare format ettım ve sorun çözüldü.
Ama benim her format atışımda böyle oluyor :(

ahiskali000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
diger arkadadaslarin da dedigi gibi bilgisayariniz batarya omrü için normal ekrani kartini kulllaniyor galiba onu denetim masasindan nvidia denetim masasina girip bilgisayarin her zaman nvidia ekran kartina ayarlayin sonrada güç denetiminden güc seceneklerinden performansi her zaman en iyi yapin tabi bu ayarlari yaptiginiz aiçin sarjiniz daha cabuk bitecektir. driverlariniz da güncelse sorununuzun düzelmesi lazim

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6

Sorun büyük ihtimal şarja takılı olmadığından kaynaklanıyor. İki ekran kartı vardır büyük ihtimal, şarja takılmadığı zaman düşük ekran kartını kullanır. Ve arkadaşlar benim anlamadığım böyle konuların altına neden her zaman "Ekran kartını güncelle " yazılıyor. Kaç kişi ekran kartını güncellemenin yararını gördü ? Yorum yapmış olmak için yorum yapmayın. Ekran kartının güncellemesinde bir sorun olması ihtimali o kadar düşük ki. Bunu yazanların kaç tanesi "Ekran kartını güncelledi?" acaba.

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Arkadaşlar araştırmalarım sonucu bir yerde çift ekran kartı kullanılan bilgisayarlarda uygulama yüksek performans modunda çalıştırıldığında dahi ekran kartının tam verim vermediğini okudum. Bunun nedeni uygulama ve oyunların bilgisayarda hangi ekran kartının kullanıldığını tam anlayamaması ve kasma yapması. İlk önce pek dikkatimi çekmedi ama bazı oyunlarda olması gerektiğinden daha düşük performans alıyordum yüksek performans modunda çalıştırmama rağmen... Adam sorunu değiştirilebilir grafik özelliğini fixed yapmakla çözüldüğünü yazmıştı. Bende bios ayarlarından bunu yaptım ve Red Faction Guerilla oyununda eskiden en yüksek ayarlarda 20fps zor görürken şimdi 35-40 ı rahatlıkla geçiyor. Eğer senin bios ayarlarında böyle bir seçenek varsa denemeni tavsiye ederim.

WindowsUzman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar araştırmalarım sonucu bir yerde çift ekran kartı kullanılan bilgisayarlarda uygulama yüksek performans modunda çalıştırıldığında dahi ekran kartının tam verim vermediğini okudum. Bunun nedeni uygulama ve oyunların bilgisayarda hangi ekran kartının kullanıldığını tam anlayamaması ve kasma yapması. İlk önce pek dikkatimi çekmedi ama bazı oyunlarda olması gerektiğinden daha düşük performans alıyordum yüksek performans modunda çalıştırmama rağmen... Adam sorunu değiştirilebilir grafik özelliğini fixed yapmakla çözüldüğünü yazmıştı. Bende bios ayarlarından bunu yaptım ve Red Faction Guerilla oyununda eskiden en yüksek ayarlarda 20fps zor görürken şimdi 35-40 ı rahatlıkla geçiyor. Eğer senin bios ayarlarında böyle bir seçenek varsa denemeni tavsiye ederim.

Şükürlerl Olsun Bir Çözüm buldum galiba nasıl yapıcağımı detaylıca anlatırmısın Casper Kullanıyorum

Oyunu sag klik yapip yuksek performansli nvidia ekran kartiyla calistir diyebilir misiniz hocam? Yoksa temiz bir win 8.1 kurulumu yapip driver guncelleyin derim
Hep öyle yapıyorum zaten

Sorun büyük ihtimal şarja takılı olmadığından kaynaklanıyor. İki ekran kartı vardır büyük ihtimal, şarja takılmadığı zaman düşük ekran kartını kullanır. Ve arkadaşlar benim anlamadığım böyle konuların altına neden her zaman "Ekran kartını güncelle " yazılıyor. Kaç kişi ekran kartını güncellemenin yararını gördü ? Yorum yapmış olmak için yorum yapmayın. Ekran kartının güncellemesinde bir sorun olması ihtimali o kadar düşük ki. Bunu yazanların kaç tanesi "Ekran kartını güncelledi?" acaba.
Şarja Takılı oldumu bi nebze geçiyor ama nromalde hiç kasmadan oynamam gerek oyunları

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
İlk önce bios ayarlarına girmen gerekli. Girdikten sonra yanlış hatırlamıyorsam system configuration sekmesinde switchable graphic var. Kendinden dinamic olarak ayarlı oluyor onu fixed yapacaksın ama her laptopda olmayabiliyor bu. Birde unutmadan çıkarken kayıt edip çık. Şuan mobil olduğum için çok detaylı yazamadım ama internetten de biraz araştırabilirisn

WindowsUzman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlk önce bios ayarlarına girmen gerekli. Girdikten sonra yanlış hatırlamıyorsam system configuration sekmesinde switchable graphic var. Kendinden dinamic olarak ayarlı oluyor onu fixed yapacaksın ama her laptopda olmayabiliyor bu. Birde unutmadan çıkarken kayıt edip çık. Şuan mobil olduğum için çok detaylı yazamadım ama internetten de biraz araştırabilirisn
internette bulamadım yardımcı olurmusunuz

ttugyan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Game Booster Kullanmayı Dene Belki Yardımcı Olabilir

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263

Şimdi ilk önce bilgisayarı kapatın sonra bios a girin biosa girmek için bilgisayarı açtığınız anda marka logosu geçer geçmez bios tuşuna basmanız gerekli bios tuşu F1-F2-F10-F11 bunlardan biridir muhtemelen şahsen bende F10 ile giriyor. Bios menüsüne girdikten sonra mavi bir ekran karşılayacak sizi bu şekilde

sonra üst kısımda bulunan menülerden system configuration kısmına gelin buraya gelmek için klavyenizdeki yön tuşlarını kullanabilirsiniz. Bu sekmenin altında switchable graphics seçeneği olması gerek buna gelerek enter tuşuna basın ve açılan pencerden Fixed i seçin.

Sonrada kayıt edip çıkın nasıl kayıt edip çıkacağınızı ekrandaki alt kısıma bakarak öğrenebilrisiniz. Eğerki sizde böyle bir seçenek yoksa o zaman yapacak birşey yok demektir.

WindowsUzman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ayarları yapman gerekli bence.

Yapamıyorum ki ayarlar nasıl olucak ?

Şimdi ilk önce bilgisayarı kapatın sonra bios a girin biosa girmek için bilgisayarı açtığınız anda marka logosu geçer geçmez bios tuşuna basmanız gerekli bios tuşu F1-F2-F10-F11 bunlardan biridir muhtemelen şahsen bende F10 ile giriyor. Bios menüsüne girdikten sonra mavi bir ekran karşılayacak sizi bu şekilde

sonra üst kısımda bulunan menülerden system configuration kısmına gelin buraya gelmek için klavyenizdeki yön tuşlarını kullanabilirsiniz. Bu sekmenin altında switchable graphics seçeneği olması gerek buna gelerek enter tuşuna basın ve açılan pencerden Fixed i seçin.

Sonrada kayıt edip çıkın nasıl kayıt edip çıkacağınızı ekrandaki alt kısıma bakarak öğrenebilrisiniz. Eğerki sizde böyle bir seçenek yoksa o zaman yapacak birşey yok demektir.
Bende dediğiniz sekmeler yook