byrmztrk77
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Merhaba arkadaşlar. En başından belirtmek isterim ki sistem toplama hakkında fazla bilgiye sahip değilim fakat bazı parçalar konusunda yine de biraz deneyimim var.Yalnızca parçaları birbirleriyle bağdaşlaştırma da problemler yaşıyorum. Konuşmama başlamadan önce kasa için bütçem aşağı-yukarı 14k TL civarındadır. Monitör içinde 1.8k-2kyı geçmeyecek birşeyler bakıyorum fakat fazla büyük olmasını istemiyorum ve kavisliler hoşuma gittiği için kavisli öneriler olursa çok sevinirim. Şimdi bunların haricindekilere değinmem gerekirse,kurulum konusunda ve sistemi tamamıyla kurma konusunda cahiliyetimden dolayı alıcağım yerin sistemi kurması gibi birşey ile karşı karşıyayım(Birçok sitede aynı özelliklerde toplamaya çalıştım ama hepsi neredeyse aynı fiyatlara sahiptiler.). Benim birkaç arkadaşım vatanda sistem toplatmışlardı bundan birkaç sene önce ve hiç memnun kalmamışlardı. Ben normalde laptop kullanıyorum fakat asıl sorun şu ki,istediğim şeyleri yapmam malesef bununla mümkün değil(Oyun grafiklerine doyarak,istediğim zaman eğlencesine yayın açabilmeyi istiyorum.Mesela 30-40 saat arkadaşlarla durmadan yayın yaptığımı varsayalım.O kadar uzun süre sorun olmadan senelerce dayanabilecek mi?). 2016'da satın aldığım laptop Asus ROG GL752VW core i7 notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, asus rog gl752vw-t4503t en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da. Hemen satın al. buydu.O zamanlarda 6kya almıştım ve bin pişman olmuştum.Keşke masaüstü alsaymışım o zaman bu fiyata. Arkadaşım da benimle birlikte bunun 15 inch olanını almıştı ve aynı oyunlarda aramızda 40 fps fark oluyordu(Aldıktan 1 buçuk,2 sene sonrası). Böyle birşey yaşamak istemiyorum tekrardan. O yüzden güvenilir ve sözünün arkasında duran bir şirketle halletmek istiyorum işimi. İnanın senelerce yaptığım hata yüzünden fps üzerine o kadar sövdüm ki artık sayısını dahi unuttum. Böyle birşeyle önümüzdeki senelerde tekrar karşılaşmamak için beni en azından 5-6 sene yeni çıkacak oyunları dahi kaldıracak bir sistem istiyorum. Ben de kendi araştırmamı biraz yaptım ve diğer arkadaşlar gibi pahalı olduğunun farkında olduğum inventusu buldum(CS oynadığım bir abi önerdi.). Unlostun x v3 versiyonunu birçok kişinin paylaştığını ve öneriler istediğini gördüm ve bütün bağlantılı konuları 2-3 gündür okuyorum. İnanın artık okumaktan gözlerim ağırdı. Ben ordaki seçeneklerden bir sistem oluşturdum fakat önceki söylediklerimi de göz önüne alarak,ne yapabileceğim hakkında bütün önerilere açığım. Ve bu kadar uzun yazımı okuduğunuz için teşekkür ediyorum ve anlayışınız için de minnettarım.