Sistem toplama tavsiyesi

Berk -

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba giriş seviyesi bir sistem toplamak istiyorum ( monitörsüz ) bütçem : (2000-3000)
Önerilerinizi bekliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu fiyata pek mümkün olmayabilir ona göre belirtirseniz sevinirim

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Merhaba giriş seviyesi bir sistem toplamak istiyorum ( monitörsüz ) bütçem : (2000-3000)
Önerilerinizi bekliyorum.

Bu fiyata pek mümkün olmayabilir ona göre belirtirseniz sevinirim
Forumda son 1 haftada 2000-3000 fiyat aralığında sistem arayanlar en az 5 konu açtı. Biraz onlara göz gezdirip alabileceğiniz şeyler hakkında biraz bilgi sahibi olmanızı öneririm. Bende şimdi sizin için bir bilgisayar toplayayım.

Berk -

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Teşekkür ederim zahmet verip zaman harcıyorsunuz, desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim.

Bende o arada forumda araştırmaya çıktım inceliyorum.

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Teşekkür ederim zahmet verip zaman harcıyorsunuz, desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim.
Evet geri geldim.
Link
Bu verdiğim linkteki bilgisayar sizin bütçenizden 200Lira daha ucuz geldi ve bir kaç bilgi verdikten sonra daha ucuza gelecek. Şimdi size sistem hakkında bilgi vereyim.

Eğer incelerseniz göreceksiniz ki kasanın ekran kartı bulunmamakta. Bunun sebebi işlemcinin kendi grafik kartını bulundurmasıdır. Düşük bütçeli sistemlerde sıkça kullanılan bu işlemci fiyatına göre alabileceğiniz çoğu sistemle aynı görevi görüyor. (Aynı zamanda ekran kartı olarak)

Anakartı ise düşük ve bazen orta seviye bilgisayarlar için sıkça kullanılan bir anakart.

Seçtiğim RAM 8GB vs 3200mHz olmasıyla bu sistem için büyük ihtimalle yeterli gelecektir.

Kasası tamamen kişinin tercihine göre değişebilir Mid Tower (MidT) olduğu sürece sıkıntı yok.

Güç kaynağı Corsair'ın ucuz ve güzel bir güç kaynağı. Bir sorun çıkartmayacaktır.

Depolama olarak ise dönemimizin vazgeçilmez donanımı SSD kullandım. 480GB alanı ve 500mb yazma hızıyla gayet yeterli gelecektir.

Şimdi ise nasıl daha ucuza alacağınızdan bahsedelim. Eğer bu verdiğim parçaları ayrı ayrı sitelerden (güvenilir sitelerden) en ucuz siteyi seçerek alırsanız yaklaşık 150-300lira kâr edersiniz. (Yani eğer verdiğim model işlemci Vatan'a en ucuzsa Vatan'dan, İtopya'da en ucuzsa İtopya'dan vs.) Buda bu kasanın maliyetini 2800 liradan 2500 liraya kadar düşürebilir. Bu sayede ya Raminizi 16GB (2x8) çıkarabilir ya da SSD'nizin okuma/yazma hızını arttırabilirsiniz. Belki markaları düşürerek ikisini bile yapabilirsiniz.

Eğer bir hatam varsa forumdaki arkadaşlar düzelecektir. Lütfen başka görüşler almadan sistem önerilerini hemen almayınız. İyi forumlar dilerim.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
2000 tl bandında hep önerdiğim sistem :D 2.199,00 TL

Özelleştirme kısmından r5 3400g işlemciyi tercih ederseniz çok daha iyi bir sistem olacaktır.
r5 3400g kullanıldığında fiyat 2.588,25 TL

NOT: 240gb ssd ye sahip, ssd 480gb yapabilirsiniz. Veya bütçeniz yeterli değilse yanına 500gb lık bir hdd bile yeterli olacaktır.

Berk -

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Öncelikle verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.Apu bir sistem toplanmış olarak görüyorum 8 GB RAM yerine 8x2 olarak daha uygun olabileceğini düşünüyorum çünkü apu sistemlerde bildiğim kadarıyla dual channel hayati bir önem taşıyor.Parçaları temin edebilirim problem yok toplayabiliriz onda da problem yok işletim sistemi vs halledebilirim ama kasanın içindeki güç ve USB girişleri beni bi hayli zorlar ondan dolayı kendim toplamaktan çekinmiyor değilim.

2000 tl bandında hep önerdiğim sistem :D 2.199,00 TL

Özelleştirme kısmından r5 3400g işlemciyi tercih ederseniz çok daha iyi bir sistem olacaktır.
r5 3400g kullanıldığında fiyat 2.588,25 TL

NOT: 240gb ssd ye sahip, ssd 480gb yapabilirsiniz. Veya bütçeniz yeterli değilse yanına 500gb lık bir hdd bile yeterli olacaktır.
Zaten sürekli incelediğim bir sistem kendisi biliyorum bu sistemi ama hdmi girişi mevcut değil onun için nasıl bir çözüm bulabilirim bilmiyorum alacağım monitör hem vga hemde hdmi girişli ama anakartta tek vga girişi mevcut

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Zaten sürekli incelediğim bir sistem kendisi biliyorum bu sistemi ama hdmi girişi mevcut değil onun için nasıl bir çözüm bulabilirim bilmiyorum alacağım monitör hem vga hemde hdmi girişli ama anakartta tek vga girişi mevcut
vga to hdmi gibi dönüştürücü kablolar bulunmakta.

Berk -

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Öncelikle verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.Apu bir sistem toplanmış olarak görüyorum 8 GB RAM yerine 8x2 olarak daha uygun olabileceğini düşünüyorum çünkü apu sistemlerde bildiğim kadarıyla dual channel hayati bir önem taşıyor.Parçaları temin edebilirim problem yok toplayabiliriz onda da problem yok işletim sistemi vs halledebilirim ama kasanın içindeki güç ve USB girişleri beni bi hayli zorlar ondan dolayı kendim toplamaktan çekinmiyor değilim.

RAM olarak 8x2 (16) yapıyorum elimde monitör yok onlarıda
vga to hdmi gibi dönüştürücü kablolar bulunmakta.
ben o kabloyu alıp anakartıma takmış olsam monitörün hdmi girişi ile anakarta taktığım vga TL hdmi sen görüntü alabilir miyim ve görüntü kaybı yaşarmıyım acaba

ben o kabloyu alıp anakartıma takmış olsam monitörün hdmi girişi ile anakarta taktığım vga TL hdmi sen görüntü alabilir miyim ve görüntü kaybı yaşarmıyım acaba
Otomatik düzeltmeden dolayı yazılar biraz karışmış özür dilerim.

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551

Internette bir sürü kasa montaj videosu bulunmakta. Benim şahsi görüşüm en iyi kasa nasıl montaj edilir ve nasıl pc formatlanır videosu Technopat'ındır.

Kasa Montaj Link

Eğer sorun olan konu buysa umarım yardımcı olmuşumdur.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564

Şahsen ben tam tersini kullanıyorum. rtx 2070 i vga monitörde kullanıyorum :D Sizin tam tersi olacak ama çalışacaktır. En kötü alacağınız yere bir sorarsınız yardım ederler.

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Görüntü dönüştürücüler hiç sağlam aletler değiller ve *çoğu müşteri eline ulaştığında çalışmıyor oluyor. Görüntü aktsrımları genel olarak sıkıntılı oluyor. Eğer ses aktarımı konusunda merak ediyorsanız bazı dönüştürücüler ses aktarımı in ek kablo kullanıyor bazıları ise direkt destekliyor.

Internette genel olarak görüntü dönüştürücüleri ile ilgili yorumlar bunlar. Ek olarak bende dönüştürücü kullanıyorum ama ayda yılda 1 kere açtığım sunucu sistemini kullanmak için. Kullandığım dönüştürücüye 50 lira vermiş olmama rağmen bazen görüntü kayıpları olabiliyor.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Görüntü dönüştürücüler hiç sağlam aletler değiller ve *çoğu müşteri eline ulaştığında çalışmıyor oluyor. Görüntü aktsrımları genel olarak sıkıntılı oluyor. Eğer ses aktarımı konusunda merak ediyorsanız bazı dönüştürücüler ses aktarımı in ek kablo kullanıyor bazıları ise direkt destekliyor.
Vgadan ses alabilir mi ?
Birde aktif dönüştürücü muhabbeti var ama ben de düz bir kablo ekran kartının displayportundan monitörün vgasina bagli. Sansimami bilemicem

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Vgadan ses alabilir mi ?
Birde aktif dönüştürücü muhabbeti var ama ben de düz bir kablo ekran kartının displayportundan monitörün vgasina bagli. Sansimami bilemicem
Orada bazı dönüştürücülerden kastım buydu zaten. Vga ses aktarımı desteklemiyor galiba. O yüzden dönüştürücü yanında kablo veriliyor monitöre takmak için. (Eğer elektrik ile çalışan bir dönüştürücü ise direkt adaptöre de takılabiliyor ama VGA'da geçerli mi bilmiyorum.)

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Orada bazı dönüştürücülerden kastım buydu zaten. Vga ses aktarımı desteklemiyor galiba. O yüzden dönüştürücü yanında kablo veriliyor monitöre takmak için. (Eğer elektrik ile çalışan bir dönüştürücü ise direkt adaptöre de takılabiliyor ama VGA'da geçerli mi bilmiyorum.)
Elektrikli dönüştürücü bilmiyorum ancak aktif dönüştürücü sizin yanında kablo verilen dediğiniz oluyor

Benim kullandigim dp to vga

Ilk zamanlar aktif olmadığı için görüntü de git gel yapıyor sanıyordum meğer monitörün vga girişinde problem varmış tam oturuyor sandığım halde oturmuyormuş biraz kurcalayinca düzeldi ?

Berk -

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Şimdi ben apu bir sistem toplamaya karar verdim ama anakartında hdmi girişi yok şuna elimde monitör de yok monitör alacağım ama onlarda hdmi girişi bulunuyor + vga girişi de var ama içinden sadece hdmi kablosu çıkıyor nasıl yapacağım bilmiyorum.

Yani ben vga to vga bir kablo alıp monitörü ona bağlasam ne olur yada farklı bir çözümü var mı

Son düzenleme:

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Şimdi ben apu bir sistem toplamaya karar verdim ama anakartında hdmi girişi yok şuna elimde monitör de yok monitör alacağım ama onlarda hdmi girişi bulunuyor + vga girişi de var ama içinden sadece hdmi kablosu çıkıyor nasıl yapacağım bilmiyorum.

Yani ben vga to vga bir kablo alıp monitörü ona bağlasam ne olur yada farklı bir çözümü var mı
Madem monitör alacaksınız direkt anakartla uyumlu bir şey alarak dönüştürücü sıkıntısından kurtulursunuz. İhtiyacınız olacak kablolar en fazla 90lira tutar o da biraz kaliteli bir şey isterseniz. Orta bir şey 50liraya yeterli olur.

Berk -

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Dediğim gibi alacağım monitör hem vga hemde hdmi girişli ama içinden vga kablosu çıkmıyor anakartta da vga girişi var vga to vga kablo ile sorunu çözebilir miyim

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Dediğim gibi alacağım monitör hem vga hemde hdmi girişli ama içinden vga kablosu çıkmıyor anakartta da vga girişi var vga to vga kablo ile sorunu çözebilir miyim
VGA to VGA kablosu işinizi çözer. Yani iki taraflı VGA'da bahsettiğinizi sanıyorum. Bir sorun çıkmayacaktır.

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961

3250-TL yapıyor. Bunun altını önermiyorum şimdi ve gelecekte verim alamazsınız.