Forumda son 1 haftada 2000-3000 fiyat aralığında sistem arayanlar en az 5 konu açtı. Biraz onlara göz gezdirip alabileceğiniz şeyler hakkında biraz bilgi sahibi olmanızı öneririm. Bende şimdi sizin için bir bilgisayar toplayayım.Merhaba giriş seviyesi bir sistem toplamak istiyorum ( monitörsüz ) bütçem : (2000-3000)
Önerilerinizi bekliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu fiyata pek mümkün olmayabilir ona göre belirtirseniz sevinirim
Evet geri geldim.Teşekkür ederim zahmet verip zaman harcıyorsunuz, desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim.
Zaten sürekli incelediğim bir sistem kendisi biliyorum bu sistemi ama hdmi girişi mevcut değil onun için nasıl bir çözüm bulabilirim bilmiyorum alacağım monitör hem vga hemde hdmi girişli ama anakartta tek vga girişi mevcut2000 tl bandında hep önerdiğim sistem2.199,00 TL
![]()
Bixon Silver | AMD Ryzen 5 7600 | 16 GB DDR5 | ASUS RTX 5070 12 GB | 1 TB SSD Tavsiye Sistem - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Özelleştirme kısmından r5 3400g işlemciyi tercih ederseniz çok daha iyi bir sistem olacaktır.
r5 3400g kullanıldığında fiyat 2.588,25 TL
NOT: 240gb ssd ye sahip, ssd 480gb yapabilirsiniz. Veya bütçeniz yeterli değilse yanına 500gb lık bir hdd bile yeterli olacaktır.
vga to hdmi gibi dönüştürücü kablolar bulunmakta.Zaten sürekli incelediğim bir sistem kendisi biliyorum bu sistemi ama hdmi girişi mevcut değil onun için nasıl bir çözüm bulabilirim bilmiyorum alacağım monitör hem vga hemde hdmi girişli ama anakartta tek vga girişi mevcut
RAM olarak 8x2 (16) yapıyorum elimde monitör yok onlarıdaÖncelikle verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.Apu bir sistem toplanmış olarak görüyorum 8 GB RAM yerine 8x2 olarak daha uygun olabileceğini düşünüyorum çünkü apu sistemlerde bildiğim kadarıyla dual channel hayati bir önem taşıyor.Parçaları temin edebilirim problem yok toplayabiliriz onda da problem yok işletim sistemi vs halledebilirim ama kasanın içindeki güç ve USB girişleri beni bi hayli zorlar ondan dolayı kendim toplamaktan çekinmiyor değilim.
Zaten sürekli incelediğim bir sistem kendisi biliyorum bu sistemi ama hdmi girişi mevcut değil onun için nasıl bir çözüm bulabilirim bilmiyorum alacağım monitör hem vga hemde hdmi girişli ama anakartta tek vga girişi mevcut
ben o kabloyu alıp anakartıma takmış olsam monitörün hdmi girişi ile anakarta taktığım vga TL hdmi sen görüntü alabilir miyim ve görüntü kaybı yaşarmıyım acabavga to hdmi gibi dönüştürücü kablolar bulunmakta.
Otomatik düzeltmeden dolayı yazılar biraz karışmış özür dilerim.RAM olarak 8x2 (16) yapıyorum elimde monitör yok onlarıda
ben o kabloyu alıp anakartıma takmış olsam monitörün hdmi girişi ile anakarta taktığım vga TL hdmi sen görüntü alabilir miyim ve görüntü kaybı yaşarmıyım acaba
Internette bir sürü kasa montaj videosu bulunmakta. Benim şahsi görüşüm en iyi kasa nasıl montaj edilir ve nasıl pc formatlanır videosu Technopat'ındır.Öncelikle verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.Apu bir sistem toplanmış olarak görüyorum 8 GB RAM yerine 8x2 olarak daha uygun olabileceğini düşünüyorum çünkü apu sistemlerde bildiğim kadarıyla dual channel hayati bir önem taşıyor.Parçaları temin edebilirim problem yok toplayabiliriz onda da problem yok işletim sistemi vs halledebilirim ama kasanın içindeki güç ve USB girişleri beni bi hayli zorlar ondan dolayı kendim toplamaktan çekinmiyor değilim.
Zaten sürekli incelediğim bir sistem kendisi biliyorum bu sistemi ama hdmi girişi mevcut değil onun için nasıl bir çözüm bulabilirim bilmiyorum alacağım monitör hem vga hemde hdmi girişli ama anakartta tek vga girişi mevcut
Şahsen ben tam tersini kullanıyorum. rtx 2070 i vga monitörde kullanıyorumRAM olarak 8x2 (16) yapıyorum elimde monitör yok onlarıda
ben o kabloyu alıp anakartıma takmış olsam monitörün hdmi girişi ile anakarta taktığım vga TL hdmi sen görüntü alabilir miyim ve görüntü kaybı yaşarmıyım acaba
Vgadan ses alabilir mi ?Görüntü dönüştürücüler hiç sağlam aletler değiller ve *çoğu müşteri eline ulaştığında çalışmıyor oluyor. Görüntü aktsrımları genel olarak sıkıntılı oluyor. Eğer ses aktarımı konusunda merak ediyorsanız bazı dönüştürücüler ses aktarımı in ek kablo kullanıyor bazıları ise direkt destekliyor.
Orada bazı dönüştürücülerden kastım buydu zaten. Vga ses aktarımı desteklemiyor galiba. O yüzden dönüştürücü yanında kablo veriliyor monitöre takmak için. (Eğer elektrik ile çalışan bir dönüştürücü ise direkt adaptöre de takılabiliyor ama VGA'da geçerli mi bilmiyorum.)Vgadan ses alabilir mi ?
Birde aktif dönüştürücü muhabbeti var ama ben de düz bir kablo ekran kartının displayportundan monitörün vgasina bagli. Sansimami bilemicem
Elektrikli dönüştürücü bilmiyorum ancak aktif dönüştürücü sizin yanında kablo verilen dediğiniz oluyorOrada bazı dönüştürücülerden kastım buydu zaten. Vga ses aktarımı desteklemiyor galiba. O yüzden dönüştürücü yanında kablo veriliyor monitöre takmak için. (Eğer elektrik ile çalışan bir dönüştürücü ise direkt adaptöre de takılabiliyor ama VGA'da geçerli mi bilmiyorum.)
Madem monitör alacaksınız direkt anakartla uyumlu bir şey alarak dönüştürücü sıkıntısından kurtulursunuz. İhtiyacınız olacak kablolar en fazla 90lira tutar o da biraz kaliteli bir şey isterseniz. Orta bir şey 50liraya yeterli olur.Şimdi ben apu bir sistem toplamaya karar verdim ama anakartında hdmi girişi yok şuna elimde monitör de yok monitör alacağım ama onlarda hdmi girişi bulunuyor + vga girişi de var ama içinden sadece hdmi kablosu çıkıyor nasıl yapacağım bilmiyorum.
Yani ben vga to vga bir kablo alıp monitörü ona bağlasam ne olur yada farklı bir çözümü var mı
VGA to VGA kablosu işinizi çözer. Yani iki taraflı VGA'da bahsettiğinizi sanıyorum. Bir sorun çıkmayacaktır.Dediğim gibi alacağım monitör hem vga hemde hdmi girişli ama içinden vga kablosu çıkmıyor anakartta da vga girişi var vga to vga kablo ile sorunu çözebilir miyim